Onze huisregels voor alcohol

Beste (jeugd)leden, leiders, sportvrienden en ouders van onze jeugdleden,
Vanaf 1 januari 2014 heeft de overheid de regels voor alcoholgebruik gewijzigd. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan mag je in het openbaar (straat, park, bar, café e.d.) GEEN alcohol nuttigen of in het bezit hebben. Ook onze kantine is door de wet als openbare ruimte aangewezen.

Wat verandert er in onze kantine?
Vanaf 1 januari 2014 mogen wij dus geen alcohol schenken aan leden en bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. Bij twijfel over de leeftijd zullen de barmedewerkers naar een legitimatiebewijs vragen. Geen legitimatie = geen alcoholische drank!

En verder?
Het zelf meenemen van alcoholische drank is nu al niet toegestaan. Maar ook iemand van 18 jaar of ouder mag geen alcohol kopen bij de bar en dit doorgeven aan een jongere die nog geen 18 is.

Wat als je betrapt wordt?
Je loopt het risico op een taakstraf of een boete als je met drank wordt betrapt op een openbare plek (zoals de kroeg, kantine of op straat). Sinds 1 januari 2014 is deze boete € 45 als je tussen de 12 en 16 jaar bent. Ben je 16 of 17 jaar, dan is de boete € 90. Als de overtreding bij Vitesse ’63 plaatsvindt, dan kan ook onze vereniging ook een boete krijgen. Deze boete bedraagt € 1360,-
Vitesse ’63 zal deze boete doorberekenen aan de overtreder(s).

Wat vragen wij?
Wij rekenen op jullie medewerking en verwachten dat je begrip toont voor onze barvrijwilligers die de regels moeten uitvoeren. Zij hebben het niet verzonnen.
Oh ja... Wil je meer weten kijk dan op www.nix18.nl
Ook zonder een biertje kunnen we het gezellig maken bij Vitesse ’63!

Het bestuur

 

nix