zaterdag, 14 januari 2017 10:37

Gratis cursusaanbod voor sportverenigingen(05-01-2017)

Wie willen er deelnemen aan onderstaande cursussen namens Vitesse'63? Neem contact op met Erwin Kuiper (penningmeester@vitesse63.nl)

 

Jaarlijks bieden De Wolden Sport en Sportief Hoogeveen diverse cursussen en bijscholingen aan voor bestuurders, trainers en/of vrijwilligers van sportverenigingen. In januari 2017 starten de trajecten ‘Meer vrijwilligers in kortere tijd’ en ‘Besturen met een visie’.

Meer vrijwilligers in kortere tijd (MVKT)

Voor de derde jaar op rij wordt het succesvolle traject Meer vrijwilligers in kortere tijd (MVKT) georganiseerd in De Wolden en Hoogeveen. De methode bestaat uit vier workshops waarin sportverenigingen worden gecoacht naar een overvloed aan vrijwilligers. Gemiddeld blijkt namelijk meer dan 80% van de leden van sportverenigingen bereid tot vrijwilligerswerk. Ze moeten alleen even opgespoord worden. Iedere maand vindt er een workshop van twee uur plaats waaraan twee of drie leden van de vereniging deelnemen.

De cursusdata MVKT

1e bijeenkomst                woensdag 25 januari
2e bijeenkomst                woensdag 1 maart
3e bijeenkomst                woensdag 29 maart
4e bijeenkomst                nnb, in overleg met verenigingen

Aanmelden MVKT

U kunt zich via Aanmeldformulier MVKT 2017 aanmelden tot en met 20 januari 2017. Aanmelden betekent dat u bij alle bovenstaande bijeenkomsten aanwezig bent.

Besturen met een visie

Voor veel mensen is het bij aanvang van hun bestuursperiode niet duidelijk wat het besturen van een sportvereniging nu eigenlijk inhoudt. Besturen met een visie biedt bestuurders inzichten en werkwijzen om zaken slimmer aan te pakken. Tijdens het traject creëren de deelnemers een goed onderbouwde visie voor hun vereniging. Vervolgens benoemen ze de belangrijke thema’s die opgepakt moeten worden om dit perspectief waar te maken. Daarnaast ontwikkelen de bestuurders handvatten hoe dat te doen in de praktijk.

Besturen met een visie bestaat uit vier bijeenkomsten van twee à drie uur. Het traject duurt in totaal 3-4 maanden en heeft het meeste effect wanneer er 3-5 verenigingen deelnemen, waarbij elke vereniging vertegenwoordigd is door minstens twee bestuurders.

Bekijk hier een korte film over Besturen met een visie.

Cursusdata besturen met een visie

Bijeenkomst 1                  maandag 23 januari
Bijeenkomst 2                  maandag 27 februari
Bijeenkomst 3                  maandag 27 maart
Bijeenkomst 4                  maandag 17 april

Deelname kost per vereniging € 285,- per vereniging. De gemeente betaalt deze kosten mits een vereniging het volledige traject doorloopt. De bijeenkomst zal plaatsvinden in een sportkantine van een nog nader te bepalen sportvereniging uit De Wolden of Hoogeveen.

Aanmelden Besturen met een visie

U kunt zich tot en met 16 januari aanmelden via het Aanmeldformulier Besturen met een visie 2017. LET OP voor deze cursus geldt: VOL=VOL. Verenigingen die hebben deelgenomen aan de bijeenkomst Besturen met een visie tijdens het Sportcongres hebben voorrang op deelname.

Meer informatie of vragen?

Mocht u nog vragen hebben over één van bovenstaande trajecten dan kunt u contact opnemen met:

vr2actie1