maandag, 12 juni 2017 19:21

Vitesse'63 VR1 trekt na zinderend slot aan het kortste eind in de bekerfinale

Emmen - ´Finales die speel je niet, die win je´, zo stond er in één van de vele Whatsappjes met succeswensen die de vrouwen van Vitesse´63 kregen voor aanvang van de bekerfinale. Met die gedachte ging Vrouwen 1 met een bus vol supporters richting Emmen voor de finaledag van de districtsbeker Noord. In het stadion van FC Emmen keek Vitesse’63 al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Een kwartier voor tijd keerde de spanning volledig terug toen Rachel Boekweg met een snoeihard schot de 1-2 aantekende. Na een zinderend slot werd dit echter ook de eindstand en kon Vitesse de beker niet op haar naam schrijven.

Dat het niet gemakkelijk ging worden, dat besefte iedereen maar al te goed. Vitesse trof tegenstander Heerenveensche Boys vorige maand nog, toen zij in dit treffen overtuigend kampioen werden van de eerste klasse B. Toch kwam Vitesse goed uit de startblokken en had het geen ontzag voor de tegenstander. Binnen vijf minuten had het zelfs op een 1-0 voorsprong kunnen komen, maar vrij voor de keeper belandde het schot van Jody Tijmens op de paal. Vitesse had veel strijdlust en legde veel energie in het spel, maar het was Heerenveensche Boys dat snel twee keer het net wist te vinden. Uit een hoekschop kopte de spits van HVB de bal goed diagonaal in. Niet veel later leidde balverlies op het middenveld van Vitesse het 2e doelpunt in. Na een aantal combinaties promoveerde een houdbaar afstandsschot naar doelpunt. Toch liet Vitesse het er niet bij zitten en kreeg voor rust mogelijkheden voor de aansluitingstreffer. Een crossbal van Monique Koetsier bereikte Rianca Echten, maar haar schot belandde in de handen van de keeper. Dezelfde Rianca Echten leverde niet veel later een goede voorzet af bij de tweede paal, maar het lukte Linda Veltman niet om, na 20 jaar, in haar laatste wedstrijd voor Vrouwen 1 tot scoren te komen.

Na rust kwam Vitesse goed uit de startblokken. Na een goede combinatie met Linda Veltman kwam Monique Koetsier gevaarlijk door op links, maar haar voorzet leverde niet meer dan een corner op. Halverwege de tweede helft leek de wedstrijd een beetje dood te bloeden, maar een kwartier voor tijd keerde de spanning volledig terug. Rachel Boekweg, die het de keepster al een keer eerder lastig had gemaakt, kreeg de bal op het middenveld van Heidi de Vries. Zij speelde haar directe tegenstander uit en verschalkte ook de keepster met een prachtig schot vanaf de 16 meter. De ‘twaalfde man’ ging uit z’n dak en liet in het laatste kwartier flink van zich horen. Vitesse speelde alles of niets en Heerenveensche Boys vond het moeilijk om met deze druk omgaan. Vijf minuten voor tijd was de club uit Koekange heel dicht bij een doelpunt, maar de vrije trap van Janine Heuvelman stuiterde via de lat terug het veld in. Ook in de rebound lukt het niet om de bal tussen de palen te krijgen. Niet lang daarna maakte de uitstekend fluitende scheidsrechter een einde aan alle spanning. Vitesse heeft geknokt en gestreden, maar moest helaas genoegen nemen met een 2e plaats in de strijd om de beker.  VR1FinaleHvB 1