donderdag, 22 juni 2017 20:51

Wedstrijdzaken-app en Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier (mDWF)

Algemeen

Met ingang van het seizoen 2017 – 2018 wordt het wedstrijdformulier niet meer via Sportlink maar met de Wedstrijdzaken-app ingevuld. De app is bedoeld voor alle direct betrokkenen bij een wedstrijd: spelers, leiders, (assistent-)scheidsrechters en de wedstrijdsecretaris.

Met deze app kun je je eigen wedstrijdprogramma en de uitslagen bekijken. Ook staan de digitale spelerspassen in de Wedstrijdzaken-app. De huidige plastic spelerspas wordt met ingang van het seizoen 2017 – 2018 afgeschaft.

Hoe vindt ik de Wedstrijdzaken app?
De Wedstrijdzaken-app is beschikbaar voor IOS en Android. Zoek in de App Store of Play Store op ‘wedstrijdzaken’.

Inloggen met je emailadres
Om de Wedstrijdzaken-app te kunnen gebruiken moet je lid zijn van Vitesse’63 en inloggen met het emailadres dat bij de ledenadministratie (Henk Seegers) bekend is.

Weet je niet welke emailadres bij de ledenadministratie is vastgelegd of heb je een nieuw / ander emailadres, stuur dan een mail naar Henk Seegers (henk@oseegers.nl).

Controleren foto op spelerspas
De KNVB zal binnenkort de bestaande spelerpasfoto’s inladen in de Wedstrijdzaken-app. Deze foto wordt gebruik bij de spelerspascontrole voor de wedstrijd. De foto moet daarom goed lijkend zijn. Als de foto niet meer goed lijkend is, dan kun je zelf een goed lijkende foto inladen in de app.

Instellen privacyniveau
Je kunt in de Wedstrijdzaken-app het privacy-niveau vastleggen (via Instellingen, mijn gegevens). Let wel, een scheidsrechter kan op de wedstrijddag zelf altijd de spelerspassen bekijken, incl. foto.

Invullen mDWF
7 dagen voor de te spelen wedstrijd kan de leider / speler / aanvoerder de spelersopgaaf invullen / wijzigen (via Programma). Op de wedstrijddag zelf kan de scheidsrechter ingevoerd worden door het thuisteam.

De scheidsrechter controleert op de wedstrijddag zelf de digitale spelerspassen en vult het wedstrijdverloop en de uitslag in.

Het wedstrijdsecretariaat kan op de wedstrijddag zelf alle gegevens invullen / wijzigen van het thuisprogramma.

Meer informatie en documenten
In deze presentatie van de KNVB staat meer informatie over de Wedstrijdzaken-app en het mDWF. Zie bijlage bij dit artikel.

Op de site http://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/wedstrijdbepalingen/digitaal-wedstrijdformulier-veld--en-zaalvoetbal/mobiel-dwf-veldvoetbal/ervaringen staan filmpjes van ervaringen met de Wedstrijdzaken-app.
Vragen?
Als er nog vragen zijn over de Wedstrijdzaken-app of het mDWF, neem dan contact op met Anita Kuik (hnakuik@hotmail.com / 06-29254614) of Henk Seegers (henk@oseegers.nl).vr2actie2