woensdag, 22 augustus 2018 18:41

VOORBESCHOUWING REGIOTOERNOOI 2018

Zaterdag 25 augustus vindt de tweede editie van het Koekanger regiotoernooi plaats. De loting is om 10:00 uur, de poulewedstrijden starten om 11:00 uur. We stellen het sterke deelnemersveld graag voor.

SC Elim

Met de kersverse derdeklasser bespreken we direct een van de favorieten op de eindzege. Nadat vorig seizoen een groot aantal spelers terugkeerde op het oude nest, keerde SC Elim na een seizoen weer terug in de derde klasse. Met de winst op het Prent Dorpentoernooi is de voorbereiding voor SC Elim in ieder geval uitstekend begonnen.

ZZVV

De geel-zwarte equipe is ook dit seizoen deelnemer op het regiotoernooi. Na de tweede plaats van vorig jaar hoopt de ploeg onder leiding van de nieuwe trainer Rick Mulder opnieuw hoge ogen te gooien. Na de zevende plaats van afgelopen seizoen in 3D hoopt ZZVV dit seizoen wat langer mee te doen om de prijzen.

SVN’69

Opnieuw een vereniging die dit seizoen uitkomt in de 3e klasse D. Het wordt voor SVN’69 alweer het zevende seizoen op dat niveau. Afgelopen jaargang speelden de Nijeveners zich op het nippertje veilig door op de laatste speeldag met 6-0 van Fit Boys te winnen. Trainer Berry Mulder gaat zijn tweede seizoen bij de club in.

Fit Boys

Ook de formatie uit Beilen is de laatste seizoenen vaste klant in 3D. De club, waar Frens Waninge tussen 2010 en 2014 met de scepter zwaaide, eindigde afgelopen seizoen keurig boven de streep. Daarbij valt op dat Fit Boys de minst trefzekere ploeg was. Deze jaargang staat Joop van Dalfsen voor de groep. Hij komt over van Amicitia.

CSVC

CSVC degradeerde en jaar geleden en kwam afgelopen seizoen uit in de 4e klasse. Met 46 punten en een vierde plaats plaatste het zich voor de nacompetitie. Daarin bleek BSVV met 2-1 te sterk. Dit seizoen treft CSVC in de 4e klasse E toernooigenoten MSC en Vitesse’63. In Ivar Kosters en Marco Jongbloed heeft de vereniging een nieuw trainersduo.

MSC (zat)

Via een tweede plaats in 5A (achter het ongenaakbare Sneek Wit Zwart) en nacompetitiezeges tegen VENO en Ternaard plaatste de zaterdagtak van MSC zich een jaar later dan gepland voor de vierde klasse. Met een versterkte selectie en een nieuwe coach (Bernard Koning) hopen de Meppelers dit seizoen een goed figuur te slaan.

IJhorst

Na een seizoen in de vierde klasse kwam IJhorst afgelopen seizoen weer in de vijfde klasse uit. Het pakte de derde plaats, waardoor een nieuwe promotie lonkte. De druiven waren echter zuur tegen Gasselternijveen, dat in blessuretijd van de verlenging de winnende maakte. Met een aantal teruggekeerde jongens gaat IJhorst dit seizoen opnieuw vol voor promotie.

Vitesse’63

Het eerste seizoen na de degradatie uit de derde klasse kende niet het gewenste resultaat. Vitesse’63 werd zesde en greep naast een nacompetitieplaats. Dit seizoen zien we veel nieuwe spelers in de selectie. Met een heel andere indeling dan vorig seizoen hoopt de gastheer van vandaag weer terug te keren in de derde klasse.

Graag tot zaterdag!

 

h1