vrijdag, 31 augustus 2018 00:00

Nieuw bij Vitesse'63: Freddy Bollegraaf trainer VR1!

Wie ben je?

Ik ben Freddy Bollegraaf 49 jaar vader van 3 kinderen, woon samen met Anita en woon in Leek ( plaats tussen Groningen en Drachten)

Wat doe je?

Ik werk voor Philadelphia als specialist Roostering & Planning. Philadelphia is een landelijke organisatie die mensen met een beperking begeleidt. Het hoofdkantoor van Philadelphia is gevestigd in Amersfoort waar ik 3 dagen per week werk en de overige dagen werk ik vanuit huis of vanuit een locatie in het land.

Hobby’s die ik graag uitoefen zijn tennissen spinnen en 1 keer per jaar skiën (het liefst 2 keer per jaar)

Hoe ziet je voetbalcarriere er tot nu toe uit?

Ik heb vanaf mijn zijn 6de bij GRC Groningen gevoetbald en daar de jeugdopleiding doorlopen. Vanaf mijn 16de heb ik een aantal jaren bij de jeugd van FC Groningen gevoetbald.

Op mijn 19de ben ik teruggekeerd naar GRC Groningen waar ik nog een aantal jaren in het 1ste elftal heb gespeeld.

Een paar jaar geleden ben ik door mijn zoon weer in aanraking gekomen met het voetbal, dit keer als trainer i.p.v. actief voetballer. Ik ben begonnen bij VEV 67 met de jongste jeugd te trainen. Tevens ben ik in deze periode mijn begonnen om mij trainingslicenties te halen. Twee jaar terug heb ik de overstap gemaakt naar het vrouwenvoetbal en ben ik trainer geweest van VIOD Vrouwen 1 op hoofdklasse niveau.

Waarom kies je er voor om bij Vitesse’63 te trainen?

Ik ben in aanraking gekomen met Vitesse 63 via een openstaande vacature. Bij VIOD was er veel commotie ontstaan over het voortbestaan van vrouwenvoetbal en was ik weer toe aan een nieuwe uitdaging binnen het vrouwenvoetbal. Ik heb heel bewust gekozen voor Vitesse 63 vanuit mijn gevoel en wil graag werkzaam blijven binnen het vrouwenvoetbal. Het eerste kennismaking gesprek die we hebben gehad was goed vanuit beide kanten. De faciliteiten zijn prima voor elkaar en de sfeer binnen de club spreekt mij aan, een dorpsclub die het vrouwenvoetbal serieus neemt en zich daarin wil blijven door ontwikkelen. Graag wil ik mijn steentje daarin bijdragen door mijn kennis als trainer/coach binnen het vrouwenvoetbal over te brengen naar de spelersgroep toe en er voor te zorgen dat Vitesse vrouwen 1 een stabiele eerste klasser wordt.

Wat verwacht van Vitesse’63 en het komende seizoen?

Doelstelling is een stabiele eerste klasser te worden. Dit zal een uitdaging zijn om te realiseren dus gaan we in de voorbereiding ( start 15 augustus) volop aan de slag om een goede basis te creëren. Hard werken met elkaar en voor elkaar waarin het teambelang altijd voor het individueel belang gaat. Plezier in het voetbal gaat in mijn optiek altijd samen met goede prestaties en ontwikkeling.

De selectie is er hoogstwaarschijnlijk niet sterker op geworden door het vertrek van een aantal goede speelsters, maar ik ben er van overtuigd dat dit weer ruimte geeft voor andere speelsters om zich door te ontwikkelen en hierin het voortouw te nemen.

Plezier, hard werken, niet denken vanuit het individu maar vanuit teambelang, doorgroei vanuit het individu en met elkaar de vooropgestelde doelstelling bepalen en bereiken zie ik als belangrijk proces waar ik als trainer mijn aandeel in heb.

Ik heb er zin in om samen met de groep/kader dit te bewerkstelligen.

FreddyB