vrijdag, 09 november 2018 00:00

Officiële opening kunstgrasveld

Op zaterdag 17 november as. zal wethouder Jan van’t Zand om 16:45 uur symbolisch het nieuwe kunstgrasveld bij Vitesse’63 openen. Iedereen is van harte welkom op hierbij aanwezig te zijn.

Kunstgrasveld

In maart 2017 heeft er een eerste overleg plaatsgevonden tussen De Wolden en bestuur van Vitesse’63 over de haalbaarheid voor een kunstgrasveld. Door groei van het aantal leden was er behoefte ontstaan aan een extra veld, terwijl door de nieuwe woningbouw in Koekange er trainingsruimte moest worden afgestoten. In het kader van het project Hard Gras heeft gemeente De Wolden uiteindelijk besloten om een nieuw kunstgrasveld aan te leggen.

Na enkele overleggen in januari en februari 2018 zijn vervolgens in maart de eerste concrete voorbereidingen getroffen. Na bij diverse verenigingen verschillende kunstgrasvelden te hebben bekeken, heeft de gemeente De Wolden het project in april aanbesteed. De opdracht is gegund aan Domo en in mei zijn zij gestart met de werkzaamheden. In de zomermaanden is er hard doorgewerkt om in augustus op het nieuwe kunstgrasveld te kunnen voetballen.

Naast het nieuwe kunstgrasveld, wat voorzien is van ledverlichting, is ook de bestrating er omheen aangelegd. Nadat vele vrijwilligers vervolgens de overige bestrating hebben gelegd ligt het geheel er fraai bij en beschikt Vitesse’63 over een schitterende toekomstbestendige accommodatie.

Opening

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om de accommodatie te bekijken en de officiële opening van het kunstgrasveld bij te wonen. Deze zal na de wedstrijd Vitesse’63 1 – SJS 1 plaatsvinden. Na de opening kan er nog nagepraat worden onder het genot van een hapje en een drankje. Rond 18:00 uur is het feestelijke gedeelte afgelopen.

kunstgras