maandag, 14 januari 2019 19:01

Nieuwjaarsspeech Jurrian

Hallo Vitessenaren,
Als eerst wens ik jullie een mooi, gezond en sportief 2019!
Speciaal woord van welkom aan onze ereleden, mooi dat jullie er zijn. Verder wil ik iedereen natuurlijk welkom heten op onze nieuwjaarsreceptie. Het jaar 2019 is alweer 12 dagen oud, wat vliegt de tijd. Wat een jaar is het geweest en wat is er veel veranderd op ons mooie sportpark!
Ik wil daar toch wel mee starten. Vorig jaar gaf ik het al aan dat we aan de vooravond stonden van de grootste verandering van de afgelopen decennia. Welnu we zijn een jaar verder en het ligt er daadwerkelijk een mooi nieuw kunstgrasveld. Ik weet nog goed dat velen zeiden, we houden toch wel gras want dat kunstgras…. nou voor de mensen die hier ‘s avonds niet zo vaak zijn, het is bijna vechten om op het kunstgras te mogen trainen, dus een super goede investering. Ik weet er is nog 1 wens en dat zijn dug outs, welnu daar zijn we als club nu nog even druk mee bezig. We hebben nog 2 ijzers in het vuur dus we hopen dat bij de start van voorjaar dat we daar ook dug outs op kunnen gaan plaatsen. Naast het kunstgras is er voor de club nog een grote doorbraak geweest en dat is de samenwerking met onze buren en wel WIJC. We zijn vanaf de start van het seizoen 2018-2019 gestart met ST teams voor de JO17 en JO19. We hebben nu het eerste half jaar erop zitten en iedereen is positief. We zijn dan als verenigingen ook heel blij dat dit zo gaat en hopen dat we dit wellicht verder kunnen gaan uitbouwen.
Voetbaltechnisch zijn er ook veel dingen gebeurt. Bij de senioren hebben we een trainerswissel gehad bij vrouwen 1, Marco de Jonge heeft gekozen voor een nieuw avontuur, maar we hebben gelukkig Freddy Bollegraaf kunnen contracteren voor onze mooie club. Freddy heeft veel ervaring als trainer op het hoogste niveau bij de vrouwen. We zijn dan ook blij dat we het niveau van onze vrouwen kunnen vasthouden en ik denk zelf nog verder uitbouwen. We hebben als Vitesse’63 een goede naam binnen het vrouwenvoetbal, en we mogen er best trots op zijn dat we als zo’n kleine vereniging zo goed meedoen in het vrouwenvoetbal. Bij heren 1 hebben we een jaar dat de boeken in gaat maar waar verder in de historie niet veel over zal worden nagesproken. Bij heren 2 hebben we ook een trainerswissel gehad en is Gerco Drost weer terug van weggeweest en heeft het 2e nu onder zijn hoede. Zoals gezegd bij de jeugd dus vanaf de zomer de samenwerking met WIJC en in de jongere teams vooral veel spelplezier en veel leermomenten. De KNVB heeft het competitie element er tot en met de JO10 uitgehaald en kunnen de spelertjes elke zaterdag 1e of 2e worden. Het is wel wennen maar de kinderen hebben er niet minder plezier om en zijn zeer fanatiek. Ook hebben we weer een grote groep kabouters die in het najaar actief zijn geweest, dit is mooi om te zien ook omdat deze groep weer is gegroeid wat natuurlijk goed is voor de toekomst. De vrijdagavond teams zijn stabiel qua leden, bij de heren van de 45+ wordt het wel wat knijpen en zouden er wel een paar bij mogen komen. Vitesse’63 is niet alleen op het gebied van het vrouwenvoetbal toonaangevend in De Wolden. Met het walking football zijn we ook trendsetter en toonaangevend in De Wolden, de mensen uit Zuidwolde komen nu hierheen om te kijken hoe wij het hebben opgezet, een grote pluim voor alle mensen die hier in betrokken zijn. Dus we zijn een club die het mooie spelletje kan bieden voor alle leeftijden, en dat vind ik persoonlijk super mooi!
Wat staat ons te wachten in 2019?
De competitie zal weer van start gaan, en ik voorspel dat we mooie dingen gaan beleven in de loop van dit seizoen! We hebben net voor de kerst de eerste druk gehad van het vernieuwde clubblad, we gaan het clubnieuws na iedere vergadering uitbrengen om alle leden op de hoogte te houden van wat er allemaal speelt binnen de vereniging. Dus heb je informatie dje wilt delen mail dan naar het mail adres die op de website staat. Verder zullen we vrijdag 8 maart een avond in samenwerking met de KNVB organiseren waarin we de toekomstvisie van Vitresse’63 met jullie willen bespreken. Zitten we als bestuur op het juiste spoor, moeten we dingen anders doen, op onze jaarvergadering hebben we daar al een voorproefje op gehad. Ik wil jullie dan ook allemaal uitnodigen op deze leuke avond, er zullen ook enkele verrassende elementen in zitten, dus kom allemaal!!
Verder willen we graag de kantine een upgrade geven, de uitstraling is, hoe zal ik het netjes zeggen, niet meer geheel van deze tijd. We willen dan ook graag een projectteam maken om zo met elkaar een plan te maken om de kantine weer een kantine te maken van deze tijd. Als je hier interesse voor hebt laat het even weten aan 1 van de bestuursleden. Mensen er komt weer veel moois op ons af, maar vergeet 1 ding niet. Geniet van de of van dat ene moment, sommige dingen komen nooit weer. Ik wil jullie allemaal veel gezondheid en sportiviteit wensen.
Mensen bedankt.
Jurrian Barelds

kunstgras