woensdag, 08 april 2020 20:23

Vitesse'63 bereidt zich voor op het nieuwe seizoen

Nederland is in de ban van het coronavirus. Hoewel er enkele lichtpuntjes gloren, moeten we er toch rekening mee houden dat het virus ons leven nog een aantal maanden zal beheersen. Ook wij als Vitesse’63 hebben te maken met de maatregelen die getroffen worden om het virus in te dammen.

Zo vinden er al weken geen voetbalactiviteiten meer plaats op ons mooie sportpark en afgelopen week is besloten om de competities in het amateurvoetbal niet te hervatten. Er zullen dit jaar geen eindstanden en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Het zal duidelijk zijn dat we als Vitesse’63 daar een bittere pil moeten slikken. We stevenden af op een topjaar met Vitesse’63 1, 2 en VR2 op kampioenskoers. Ook enkele jeugdteams begonnen uitstekend aan de voorjaarscompetitie. Ook wij beseffen echter dat onze gezondheid boven alles gaat en we dit dus zullen moeten accepteren.

 

Maar we zitten niet stil en gaan vol goede moed op weg naar een nieuw en hopelijk weer even succesvol sportjaar. Om dat mogelijk te maken zijn wij als bestuur, en daarin gesteund door de grote groep vrijwilligers van Vitesse’63, bezig met allerlei zaken die we graag met jullie willen delen.

  1. Om het hoofdveld nog verder te verbeteren had de gemeente al besloten om na dit seizoen de toplaag te verwijderen, de drainage te verbeteren en het veld opnieuw in te zaaien. In overleg is dit naar voren gehaald en deze werkzaamheden worden nu afgerond.
    Ook het kunstgrasveld heeft een nieuwe infill (korrels) gekregen en diepreiniging bij de doelen. Ook dat is bijna afgerond. Daarmee houden we dit veld in een goede conditie
  2. Op korte termijn gaan we aan de slag met de teamindeling voor het nieuwe seizoen. Om dat rond te krijgen zullen we ook geregeld met de leden gaan communiceren via telefoon en e-mail. Houd de berichtgeving daarover in de gaten.
  3. Aan het einde van het seizoen worden altijd per team alle materialen ingezameld en gecontroleerd. Wij zijn op dit moment aan het bekijken hoe we dat onder de huidige omstandigheden het beste kunnen inrichten. Daarover ontvangen de teams binnenkort nader bericht.

4. Om met elkaar het afgelopen seizoen af te sluiten willen we op 27 juni aanstaande op ons sportpark een familiedag organiseren. Uiteraard gaat dit alleen door wanneer de regelgeving rondom corona het toelaat!!! We zullen jullie daar tijdig over berichten. Op deze dag willen we alsnog de opening van onze nieuwe kantine vieren, een onderling toernooi organiseren en een korte vooruitblik geven van wat we het komende seizoen zoal van plan zijn.

5. Geen enkele vereniging kan zonder vrijwilligers. Zij vormen de ruggengraat van elke vereniging en gelukkig zijn wij bij Vitesse’63 verwend met een zeer groot aantal vrijwilligers. Toch kunnen wij op dit moment nog niet alle vrijwilligersfuncties invullen en daarom vragen wij jullie aandacht voor de volgende functies die momenteel vacant zijn:
> Voorzitter;
> Kledingcoördinator;
> Scheidsrechter(s);
> Scheidsrechtercoördinator;
> Coördinator Kabouters t/m JO9;
> Gastheer / gastvrouw bestuurskamer (zaterdagochtend).

Komende week staat iedere dag een van bovenstaande taken in de spotlights op de website en op onze social media.

 

Kortom, de situatie waar we nu in zitten is ongekend maar het betekent geenszins dat wij stil zitten. Vitesse’63 is en blijft een actieve vereniging die volop bezig is om goed voorbereid uit deze crisis te komen zodat we met zijn allen een prachtig seizoen 2020-2021 tegemoet kunnen zien.

 

Met sportieve groet,

Het bestuur