woensdag, 15 april 2020 16:35

VACATUREWEEK - Dag 2: Coördinator kabouters t/m JO9

Ondanks de coronacrisis, bereidt Vitesse'63 zich volop voor op het volgende seizoen. Voor een aantal belangrijke vrijwilligerstaken zijn vacatures. Er gebeurt achter de schermen veel om onze leden wekelijks te kunnen laten voetballen. Ook jij kunt daarbij een steentje bijdragen! In deze vacatureweek halen we dagelijks een vacature voor het voetlicht.

Dag 2: Coördinator kabouters t/m JO9

Taken: Als coördinator deel je samen met andere coördinatoren en leiders de teams in. Het regelen van begeleiders en trainers voor de ingedeelde teams hoort ook bij je taken. Wanneer een spelertje nieuw is bij de club, maak je hem/haar en zijn/haar ouders wegwijs. De JO7-teams en de kabouters spelen een aparte competitie met omliggende verenigingen. Aan het begin van het seizoen kom je bij elkaar op dit te regelen. Deze teams trainen op zaterdagochtend, met af en toe dus wedstrijden tegen andere clubs. JO8 en JO9 spelen een competitie waarbij de ranglijst niet wordt bijgehouden. ’s Winters spelen deze teams in samenwerking met WIJC en Ruinerwold een zaalcompetitie. In samenspraak met die verenigingen zorg je voor vrijwilligers die een zaaldienst willen draaien.

Tijdsbesteding: circa 1 uur per week. Aan het begin en einde van het seizoen, wanneer de nieuwe teamindeling wordt gemaakt, kan dat meer zijn

Waarom coördinator kabouters t/m JO9 worden? Janine Heuvelman heeft deze taak de afgelopen jaren op zich genomen. Zij zegt: Het mooie aan deze vrijwilligerstaak is dat je kinderen als heel jonge voetballers ziet binnenkomen. Je hoort veel enthousiaste verhalen van de spelers over de trainingen en van de trainers over de spelers. Als je zo nu en dan eens naar het sportveld gaat om de teams te zien spelen, zie je dat ze per week groeien in hun voetbalkwaliteiten. De kinderen zie je genieten en van ouders ontvang je veel waardering.'

 

Lijkt het je leuk om deze taak op je te nemen of ontvang je graag meer informatie? Neem dan contact op met Anita Kuik, tel. 06-29254614, ws@vitesse63.nl.