donderdag, 16 april 2020 16:12

VACATUREWEEK - Dag 3: Scheidsrechterscoördinator

 

 

Ondanks de coronacrisis, bereidt Vitesse'63 zich volop voor op het volgende seizoen. Voor een aantal belangrijke vrijwilligerstaken zijn vacatures. Er gebeurt achter de schermen veel om onze leden wekelijks te kunnen laten voetballen. Ook jij kunt daarbij een steentje bijdragen! In deze vacatureweek halen we dagelijks een vacature voor het voetlicht.

Dag 3: Scheidsrechterscoördinator

Taken: Als scheidsrechterscoördinator bij Vitesse’63 houd jij je bezig met de arbitrage van Vitesse’63. Je stuurt de verenigingsscheidsrechters aan en bent aanspreekpunt voor de vereniging voor arbitragezaken.

Een scheidsrechterscoördinator deelt de scheidsrechters in voor de competitie- en bekerwedstrijden en zorgt ervoor dat alle wedstrijden zijn voorzien van een scheidsrechter. Hierbij werkt de scheidsrechterscoördinator samen met het wedstrijdsecretariaat. Een scheidsrechterscoördinator begeleidt de scheidsrechters en organiseert opleidingen/bijscholing voor de clubscheidsrechters. Een scheidsrechterscoördinator helpt bij de werving van scheidsrechters voor Vitesse’63.

Ten slotte is een scheidsrechterscoördinator is op de hoogte van de actuele arbitrageregels en het (KNVB) opleidingsaanbod.

Tijdsbesteding: circa een halfuur per week, bij hoge uitzondering meer

Waarom scheidsrechterscoördinator worden? Iemand die in de afgelopen jaren deze taak heeft vervuld, is Conchita Guichelaar. 'Bij deze functie is het fijn dat je het allemaal vanuit huis kunt doen. Je leert veel mensen van de club kennen. Het is mooi om te zien dat alle kinderen en volwassenen hun hobby kunnen uitoefenen. Je krijgt er de gezelligheid in de samenwerking met het bestuur voor terug. Omdat het nu allemaal digitaal gaat, kost het je minder tijd dan eerder', vertelt ze.

 

Lijkt het je leuk om deze taak op je te nemen of ontvang je graag meer informatie? Neem dan contact op met Anita Kuik, tel. 06-29254614, ws@vitesse63.nl.