vrijdag, 17 april 2020 16:54

VACATUREWEEK - Dag 4: Clubscheidsrechter

Ondanks de coronacrisis, bereidt Vitesse'63 zich volop voor op het volgende seizoen. Voor een aantal belangrijke vrijwilligerstaken zijn vacatures. Er gebeurt achter de schermen veel om onze leden wekelijks te kunnen laten voetballen. Ook jij kunt daarbij een steentje bijdragen! In deze vacatureweek halen we dagelijks een vacature voor het voetlicht.

Dag 4: Clubscheidsrechter

Taken: Een scheidsrechter is een onmisbaar onderdeel van voetbal en speelt een belangrijke rol op én buiten het veld. Een scheidsrechter draagt bij aan een sportief en eerlijk verloop van de wedstrijd. Dit betekent meer plezier bij alle deelnemers aan het voetbal. Een scheidsrechter moet behoorlijk fit zijn, moet snel beslissingen kunnen nemen en deze beslissing ook kunnen verkopen en moet constant communiceren met de spelers, zowel verbaal als non-verbaal.

Vitesse’63 biedt ouders, (oud-)spelers en andere mensen die het leukt lijkt om scheidsrechter te worden bij Vitesse’63, de mogelijk een opleiding tot scheidsrechter te volgen via de KNVB.

Tijdsbesteding: max. een zaterdagochtend of -middag per week. In overleg kan ook minder vaak gefloten worden.

Waarom clubscheidsrechter worden? Al jarenlang is Bennie Compagner een van de vaste scheidsrechters bij Vitesse'63. Hij vertelt over zijn passie: 'Ik vind het vooral mooi dat ik een steentje kan bijdragen aan een sportieve wedstrijd waaraan twee teams met begeleiding, elk op z'n eigen niveau, veel plezier beleven. In wedstrijden gaat het er vaak fanatiek aan toe, maar achteraf is de strijd over en kun je op een fijne manier terugblikken met dankbare leiders/trainers.'

 

Lijkt het je leuk om deze taak op je te nemen of ontvang je graag meer informatie? Neem dan contact op met Anita Kuik, tel. 06-29254614, ws@vitesse63.nl.