maandag, 18 mei 2020 14:11

Vitesse'63 Old Stars trainen weer

Nadat op 6 mei de jeugd van Vitesse met veel enthousiasme weer begonnen is met hun trainingen op ons mooie sportpark werd op 11 mei groen licht gegeven voor de senioren. Uiteraard wel met het in acht nemen van het geldende protocol zoals dat door de gemeente de Wolden is opgesteld en gebaseerd is op de regels van het NOC-NSF.

Voor Vitesse’63 Old Stars een reden om ook hun kicksen weer uit het vet te halen. Uiteraard ook volgens het geldende protocol. Alhoewel dat voor Walking Football iets minder ingrijpend is omdat dit geen contactsport is. We konden dus bijna ons gehele trainingsprogramma afwerken.

Op 6 maart werd er voor het laatst getraind en de spiertjes waren wel wat strammer geworden. Maar zoals een van de spelers opmerkte: “wel lekker om met elkaar en buiten weer te werken aan je conditie en dus ook je weerbaarheid in deze moeilijke tijden”.

Ijs en weder dienende staan er voor Vitesse’63 Old Stars in september twee grote toernooien op het programma. Medio september vindt de Almelo City Cup plaats. Dit is een meerdaags internationaal toernooi in het stadion van Heracles. Eind september is het officiële wereldkampioenschap Walking Footbal in Groenlo onder auspiciën van het IWFF (de International Walking Football Federation).

Dit betekent dat we voor deze toernooien nog wel even conditioneel, technisch en tactisch de puntjes op de i moeten zetten. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Na afloop van de training was er nog wel even een discussie over wat we nu het meest gemist hebben het partijtje of de derde helft in de kantine. Daar kwamen we niet uit maar volgende week staan we in ieder geval weer op het veld.

Jos Kok