Wedstrijdverslagen

woensdag, 12 december 2018 00:03

Vitesse'63 1-FDS 1 verslag

Geschreven door

Het is zaterdag 8 december wanneer Vitesse’63 en FDS elkaar treffen op het sportveld in Koekange.

Vitesse wilde zich graag herpakken na het verlies van vorige week tegen SCN, terwijl FDS op zoek is naar de aansluiting naar de top.


Vitesse’63 startte met de volgende namen: Arjan; Erwin, Koperen dakkie, Bartjan, Ivar; Lars, Johnny, Sander; Jeroen, Jeroen, Alfred.

Op de bank mochten Robin, Remco, Ruben en reserve-reserve keeper Koen. 


Lars Heuvelman won de tos voor Vitesse en koos ervoor om de eerste helft, traditiegetrouw, van de kantine af te spelen. FDS mocht hierdoor aftrappen.

Voor de objectieve kijker was de eerste helft hoogstwaarschijnlijk saai, de supporters kregen geen waar voor hun geld. 
Vitesse kwam, mede door de keiharde wind, niet aan voetballen toe. FDS wist hier niet van te profiteren. 


Trainer Batterink wijst Vitesse in de rust er nogmaals op dat FDS maar eenmaal in de week traint, waardoor Vitesse waarschijnlijk op conditioneel vlak veel sterker is. Dat bleek ook in de 2e helft. De scheidsrechter had nog niet gefloten voor de 2e helft , of Vitesse stond al op een 2-0 voorsprong. In de 49e minuut maakte Alfred Pekel de 1-0. Dit betekende alweer zijn 150e doelpunt namens de roodgelen. Waar de scheidsrechter in de 1e helft voor elke wissewasje floot, mocht Pekel na wat duw en trek werk in de 16 van FDS zomaar binnentikken. Ruben Keizer maakte na de 150e assist van Pekel de 2-0 voor Vitesse.


In de 60e minuut lijkt Sander van Dijk de wedstrijd te beslissen. Zijn schot vanaf grote afstand lijkt de kruising in te vliegen, maar wordt getoucheerd en vliegt zo de andere hoek in. Keeper kansloos, 3-0. Echter, vrijwel meteen na de aftrap kwam er een te korte terugspeelbal van Bartjan van Dijk. Arjan van Noord komt twijfelachtig uit, maar Niels Schoonen is net iets eerder. Hij tikt de bal langs van Noord, maakt een 1-2 met de paal en schiet de 3-1 in het netje.


Spannend werd het niet meer. Gedragen door de wind domineerde Vitesse de 2e helft. Dit resulteerde nog in een 4-1 gemaakt door Jeroen vd Berg. |
Vitesse kreeg nog meer kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar de bal wilde er niet meer in. 


Eindstand: 4-1

Man of the Match: Jan de Wind

Toeschouwers: 1000 (uitverkocht)


Door de winst van Onstwedde Boys is Vitesse helaas geen Herbstmeister geworden. Het eindjaarsfeest was echter gewoon geslaagd, mede door niemand minder dan de enige echte Twandre Hazes. Wij hopen jou wederom op jullie steun na de winterstop.

woensdag, 28 november 2018 20:17

Futsaltoernooi Meppel 20 december

Geschreven door

Vitesse'63 1 is op het Futsaltoernooi in Meppel ingedeeld bij Alcides, Sc Emmeloord, Gieten, en Olympia'28. de wedstrijden worden gespeeld op donderdagavond 20 december vanaf 18.00 uur in de sporthal bij Ezinge

zondag, 25 november 2018 13:50

SV Borger 1-Vitesse'63 1 verslag

Geschreven door

SV Borger – Vitesse’63

 

Voorafgaand aan deze week hadden wij een nieuwe trainer op het veld staan, genaamd Theo Oldengarm. Dit omdat onze eigen trainer de liefdevolle leraar moest uithangen.  Na de succesvolle trainingsavond, heeft Theo besloten om zijn trainingspapieren te gaan halen.

 

Dan gaan we door naar de wedstrijd SV Borger – Vitesse ‘63

De trainer moest zijn brein creatief laten werken omdat er veel vaste spelers niet konden starten aan de wedstrijd.

 

Vitesse’63 begon met de volgende elf spelers:

Van Noord, Gunnink, Waninge, B van Dijk, Knol, Schut, J van den Berg, Oldengarm, Pekel, Keizer en Keizer.

Wisselspelers: van der Heul, ten Heuvel, Geerts, Westert.

 

Het plan was om volle druk te zetten op het puntenloze Borger, helaas kwam dit de eerste 10 minuten niet tot zijn recht omdat het even puzzelen was wie waar zijn taak had.

Daarna pakte Vitesse langzamerhand de goede draad op, maar toch was het Borger die druk durfde te zetten op onze achterhoede. Maar plots was daar onze Schut die in de 16 onderuit gehaald werd.

De penalty werd goed benut door J van den Berg… 0-1 Vitesse!

 

De trainer heeft dan toch besloten de goed spelende Ron Keizer te wisselen voor Robin ten Heuvel.

Die tevens goed in viel. Hierdoor kwam J van den Berg op zijn vertrouwde positie te staan.

 

Na rust kwam Vitesse goed uit de startblokken, en werd in de 47e minuut de 0-2 op het scorebord gezet door onze spits J van den Berg.

Na dit doelpunt leek de wedstrijd gespeeld, maar helaas kwam Borger terug in de 88e minuut door een buitenspeldoelpunt van Christiaan Vos

Daarna bracht de goed voetballende ten Heuvel de eindstand op 1-3, door een mooie 1 op 1 actie.

Vitesse wint na een moeizame wedstrijd met 1-3 van de hekkensluiter.

Mede door het gelijkspel van CSVC is Vitesse alleen de koploper in deze klasse.

Wij maken ons deze week klaar voor de kraker tegen SCN, en hopen op jullie support.

Aanvang volgende week om 14.30 uur in Nieuwlande.

vrijdag, 13 april 2018 00:08

Vitesse'63 1-FC Wolvega 1

Geschreven door

Zaterdagmiddag 14 april de topper tussen  de nr 4 en de nr 2 van deze competitie, dus kom ons aanmoedigen, het is een heel belangrijke wedstrijd voor ons om de derde plek, en de periode.

dinsdag, 09 mei 2017 16:09

SC Elim 1-Vitesse'63 1

Geschreven door

Zaterdagmiddag 13 mei de laatste competitiewedstrijd SC Elim 1-Vitesse'63 1 aanvang 14.30uur, als je met de bus mee wil, dan kan je even bellen naar Hans Koetsier, 0644255376, de bus vertrekt om 12.55 uur vanaf het sportpark in Koekange.

woensdag, 03 mei 2017 08:12

Vitesse'63 1-SVN'69 1 14.30 uur

Geschreven door

Zaterdagmiddag de kraker, Vitesse'63 1-SVN'69 1, aanvang 14.30 uur. Kom ons aanmoedigen om de hele belangrijke punten in Koekange te houden, we zijn jullie nodig deze laatste wedstrijden van het seizoen, het wordt mooi weer, dus probeer aanwezig te zijn op het sportpark in Koekange, en laat jullie horen, wat een extra stimulans is voor de spelers. Tot zaterdag.

donderdag, 09 maart 2017 11:50

Vitesse'63 1-CSVC 1

Geschreven door

Zaterdagmiddag 11 maart een thuiswedstrijd voor Vitesse'63 1 tegen CSVC 1 uit Coevorden, kom ons aanmoedigen, staan hele belangrijke punten op het spel.

donderdag, 15 december 2016 07:04

Vitesse`63 schiet half dozijn vol tegen Elim

Geschreven door

De laatste wedstrijd voor de winterstop mochten de mannen van Knoll aantreden tegen de mannen van Jan Otto Benjamins van Sc Elim. Een echte degradatiekraker. Een wedstrijd die zelden met 22 spelers wordt afgesloten. Elim een ploeg waar je respect voor mag hebben met welke inzet en passie deze gasten elke week weer het veld op stappen. Trainer Benjamins alweer met zijn 8e seizoen bezig en vergeleken met vorig seizoen bijzonder veel kwaliteit ingeleverd. Beide ploegen kunnen de punten dus goed gebruiken voor lijfsbehoud.
De volgende 11 namen startte aan deze wedstrijd: Hoeve, B. Heuvelman, Kroek, BJ van Dijk ©, Kuik, S. Heuvelman, Tabak, van der Linde, Schuttevaar, Pekel, R. van Dijk.
Wissels: Waninge(k), Keizer, Ten Kate, De Boer.
Al binnen 10 minuten was het duidelijk dat de thuisploeg de bovenliggende partij was en Elim speelde naar hun mogelijkheden en loerden op dat ene kansje. De Koekangenaren hadden de eerste speldenprikjes uitgedeeld maar toch is de eerste grote kans voor de bezoekers. Onoplettendheid zorgt er voor dat Klomp ineens voor keeper Hoeve verschijnt maar de keeper doet waar hij voor opgesteld is en pareert knap het harde schot. Toch moet het publiek wachten tot de 32e minuut op de eerste goal. Edwin Tabak zet de aanval op via verschillende schijven (Rense van Dijk en Pekel). Pekel legt klaar voor van der Linde, hij laat keeper Wachtmeester volkomen kansloos door vanaf rand 16 hoog binnen te schieten, 1-0.
De thuisploeg drukt door en gaat op zoek naar de tweede treffer. Op slag van rust slaat Vitesse`63 nog 2 keer toe. In de 43e minuut is het Pekel die voorbij de laatste linie sprint en onreglementair wordt afgestopt door Mitchell Boertien, en dan kan de jonge, goed leidende scheidsrechter Tepper niks anders doen dan rood trekken. Wat overblijft is een vrije bal op randje 16, en captain Bartjan van Dijk klaart dit klusje feilloos. Zit er dan ook wat geluk in deze middag? Ja dat zit erin. Johnny Schuttevaar ging er op randje buitenspel vandoor, en faalde niet vanuit een moeilijke hoek.
Ruststand 3-0.
De 2e helft gaf startte Elim nog 1x met alle energie wat het bezat. Met drie verse wissels een alles of niets poging. In de 48e minuut staat er dan ook ineens 3-1 op het scorebord. Kuik is nog even naar concentratie zoekende en laat zo 2 spelers van Elim voor keeper Hoeve verschijnen, waarna Klomp eenvoudig binnen schiet.
Met 10 man is Elim 20 minuten de bovenliggende partij maar iedereen weet ook dat dit niet 45 minuten lang vol te houden is. Langzaam aan krijgt Vitesse`63 de controle terug. Minuut 70 tot 72 is het Alfred Pekel time, hij laat 2x op identieke wijze het netje bollen. De bonkige spits ziet 2x een bal over de achterste linie vallen en met atletische sprint en een verwoestend schot de keeper kansloos laat. 5-1. Dan mag A junior Frits ten Kate ook nog zijn debuut maken en vervangt de weer goed spelende Van der Linde. Een paar minuten na zijn 1e meters en balcontact veerde het publiek op toen de jonge Ten Kate de keeper omspeelde en de bal in het doel schoof maar scheidsrechter Tepper ging toch op het vlagsignaal af. De mooiste van de middag werd tot de 90e minuut bewaard, en misschien wel een goal waar Koekange al 1,5 jaar op zit te wachten. Stefan Heuvelman speelt Rense van Dijk aan die van rechts naar binnen komt op z’n Robbens, eerst een dubbele schaar, daarna schiet hij de bal vanaf 18 meter strak in de linkerbovenhoek. Eindstand 6-1. De broodnodige punten zijn binnen en Vitesse`63 gaat als 12e de winterstop in. Een mooi deel van het voetbalseizoen is weer aangebroken. Onder leiding van Henk Nijstad neemt een deel van de selectie deel aan het Jan Bralten toernooi in Meppel op Woensdag 21 December, en op 27 December het grote zaalvoetbaltoernooi Protos Weering waar men de eerste ronde in Zuidwolde speelt. Tot dan en bedankt!

dinsdag, 06 december 2016 23:16

SVN'69 - Vitesse'63

Geschreven door

Afgelopen zaterdag reisde Vitesse’63 als hekkensluiter af naar Nijeveen voor de derby tegen SVN’69, dat vooraf met drie punten meer iets hoger op de ranglijst stond. Beide ploegen presteren de laatste weken matig, waarbij Vitesse’63 zelfs al vijf wedstrijden achter elkaar verloren heeft. Maar, SVN’69 is een tegenstander waar we de laatste jaren goed tegen presteren en bovendien kon trainer Knoll over een bijna volledig fitte selectie beschikken. Zo maakte Kroek na een maandje afwezigheid vanwege een gebroken pols z’n rentree, alleen Kremer (en helaas natuurlijk ook nog steeds Tim Kuik) was afwezig door een blessure. Er was dus best vertrouwen in een goede afloop, waarbij Knoll voor deze opstelling koos:

Hoeve; B. Heuvelman, Kroek, BJ van Dijk, Knol; Van der Linde, S. Heuvelman, Schuttevaar; Tabak, Pekel, R. Kuik.

Wisselspelers: Waninge, R. van Dijk, Ruben Keizer, Wanningen.

Na een minuut stilte floot de jonge scheidsrechter Tyler voor het begin en na een kwartiertje aftasten, betekende eigenlijk het eerste schot op doel van SVN’69 direct de 1-0. Linksback Timmerman mocht, na balverlies van Vitesse’63, het middenveld oversteken en haalde vanaf een meter of 20 onhoudbaar uit. Waar je zou verwachten dat de koppies gingen hangen bij Vitesse’63 gebeurde eigenlijk het tegenovergestelde, de ploeg begon steeds beter te voetballen en SVN’69 kwam er nog maar sporadisch uit. Na een minuut of 25 leverde dit ook de gelijkmaker op. Na weer een corner (Vitesse’63 kreeg er in de 1e helft ongeveer 10) liet Roy Kuik weer eens zien over een mooie traptechniek te beschikken. Ook weer vanaf een meter of 20 schoot hij de bal over keeper Visser binnen, 1-1. In het restant van de 1e helft kreeg SVN’69 via linksbuiten Van Veen nog één mogelijkheid maar verder was het Vitesse’63 dat de klok sloeg en het had via Van der Linde, Pekel en Schuttevaar meerdere kansen om op voorsprong te komen maar het was steeds net niet. Ook wuifde scheidsrechter Tyler een overduidelijk overtreding van Bijker op Pekel binnen de beruchte lijnen weg. De man in het zwart had het sowieso zwaar en gaf beide ploegen al meerdere gele kaarten. Natuurlijk waren de duels pittig, maar dat is logisch in een derby tussen twee ploegen die de punten hard nodig hebben. Het was echter absoluut niet gemeen en beide ploegen hadden respect voor elkaar. We gingen dus rusten met 1-1 en dat mocht Vitesse’63 zichzelf verwijten.

Na rust werd het meer een gelijkwaardige wedstrijd en in eerste instantie bleven grote kansen uit. Maar zo rond de 65e minuut was daar het achteraf allesbeslissende moment toen linksback Knol van Vitesse’63 met al geel op zak aan de zijlijn hard doorging op z’n tegenstander. Geel (en dus rood) was het zeker maar de ietwat inconsequente leidsman besloot direct rood te geven. Een keiharde les voor de talentvolle linksback van Vitesse’63, die afdroop richting de kleedkamer. De tien overgebleven spelers (waarbij Van der Linde door Keizer vervangen werd) probeerden zich te herpakken maar SVN’69 rook bloed en voerde de druk op. Na een aantal kansjes was het uiteindelijk weer linksback Timmerman die scoorde, Kroek was hem bij een corner kwijt waardoor hij ongedekt de 2-1 kon binnen koppen. Toen Denzel van Halen er niet veel later 3-1 van maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Knoll bracht in een laatste poging er nog iets van te maken Rense van Dijk nog binnen de lijnen voor verdediger Heuvelman en zo waar werd het nog 3-2 in de 85e minuut. Pekel mocht in overduidelijke buitenspelpositie doorgaan (de scheidsrechter liet z’n assistent staan) en hij stelde Keizer in staat de aansluitingstreffer te maken. Verder kwam Vitesse’63 helaas niet. Na nog wat opstootjes en maar liefst 50 seconden blessuretijd vond Tyler het genoeg.

Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond er dus een 3-2 eindstand op het scorebord en had scheidsrechter Tyler z’n boekje volgeschreven met maar liefst 8 gele kaarten (keurig verdeeld over beide teams) en één directe rode. Natuurlijk drukte de man in het zwart z’n stempel op de wedstrijd maar laten we duidelijk zijn, de nederlaag heeft Vitesse’63 volledig aan zichzelf te wijten. In de eerste helft hebben we nagelaten SVN’69 pijn te doen en met de rode kaart doen we onszelf uiteindelijk de das om. SVN’69 profiteerde hier goed en dankbaar van en kan zo drie hele fijne punten bijschrijven, waardoor ze weer wat lucht krijgen. Vitesse’63 blijft hekkensluiter, maar heeft de concurrentie gelukkig nog in zicht. Om niet als nummer laatst de winterstop in te gaan, zal er zaterdag in Koekange hoe dan ook van directe concurrent Elim gewonnen moeten worden. Hopelijk kunnen de jongens in deze laatste wedstrijd voor de winterstop nog één keer op jullie steun rekenen! 

 

woensdag, 30 november 2016 20:00

Programma Vitesse'63 1 tot einde competitie

Geschreven door

 

Dag

Datum

Soort

                              Wedstrijd

Aanvang

Verslag

Za

03/09

Comp

Vitesse’63 1

SCD Dedemsvaart 1

14.30

Roy

Za

10/09

Comp

Fit Boys 1

Vitesse’63 1

14.30

Bart Jan

Za

17/09

Comp

Vitesse’63 1

Borger 1

14.30

Stefan

Za

24/09

Comp

Hardenberg 85 1

Vitesse’63 1

15.15

Dieter

Za

01/10

Comp

ZZVV 1

Vitesse’63 1

14.30

Roy

Za

08/10

Comp

Vitesse’63 1

Hollandscheveld 1

14.30

Bart Jan

Za

15/10

Comp

Desz 1

Vitesse’63 1

14.30

Stefan

Za

22/10

Bek/Inh

????????????

?????????????

 

 

Za

29/10

Comp

Vitesse’63 1

SC Rouveen 1

14.30

Dieter

Za

05/11

Comp

CSVC 1

Vitesse’63 1

14.30

Roy

Za

12/11

Comp

Nieuwleusen 1

Vitesse’63 1

14.30

Bart Jan

Za

19/11

Bek/Inh

????????????

?????????????

 

 

Za

26/11

Comp

Vitesse’63 1

SC Lutten 1

14.30

Stefan

Za

03/12

Comp

SVN 69 1

Vitesse’63 1

14.30

Dieter

Za

10/12

Comp

Vitesse’63 1

Elim 1

14.30

Roy

Za

17/12

Inhaal

?????????????

?????????????

 

 

                                                                              Winterstop Winterstop

 

Di 10/1 trainen

 

Do 12/01 trainen

 

Za

14/01

Oef

Vitesse’63 1

Olympia’28 1

13.30

 

Di

17/01

Oef

Vv Balkbrug 1 zo    

Vitesse’63 1

20.00

 

Za

21/01

Oef

Avereest 1               

Vitesse’63 1

14.30

 

Za

28/01

Comp

SCD Dedemsvaart 1

Vitesse’63 1

14.30

Bart Jan

Za

04/02

Comp

Vitesse’63 1

Fit Boys 1

14.30

Stefan

Za

04/02

Schaduw

MSC za   

Vitesse’63 1

14.30

 

Za

11/02

Comp

Borger 1

Vitesse’63 1

14.30

Dieter

Za

11/02

Schaduw

VHK 1   

Vitesse’63 1

14.30

 

Za

18/02

Comp

Vitesse’63 1

Hardenberg 85 1

14.30

Roy

Za

18/02

Schaduw

Wilsum 1    

Vitesse’63 1

14.30

 

Za

25/02

Oef

Voorwaarts V Westerhaar

Vitesse’63 1

14.30

 

Za

04/03

Inhaal

 

 

 

 

Za

11/03

Comp

Vitesse’63 1

CSVC 1

14.30

Bart Jan

Za

18/03

Comp

Hollandscheveld 1

Vitesse’63 1

14.30

Stefan

Za

25/03

Comp

Vitesse’63 1

ZZVV 1

14.30

Dieter

Za

01/04

Comp

SC Rouveen 1

Vitesse’63 1

14.30

Roy

Za

08/04

Comp

Vitesse’63 1

Desz 1

14.30

Bart Jan

Za

15/04

Bek/Inh

????????????

?????????????

 

 

Za

22/04

Comp

Vitesse’63 1

Nieuwleusen 1

14.30

Stefan

Za

29/04

Comp

SC Lutten 1

Vitesse’63 1

14.30

Dieter

Za

06/05

Comp

Vitesse’63 1

SVN 69 1

14.30

Roy

Za

13/05

Comp

Elim 1

Vitesse’63 1

14.30

Bart Jan

Za

20/05

Vrijhouden voor nacompetitie of andere activiteiten

Vrijhouden voor nacompetitie of andere activiteiten

Za

27/05

woensdag, 23 november 2016 22:52

Vitesse'63 1 - SC Lutten 1

Geschreven door

Zaterdagmiddag 26 november de wedstrijd Vitesse''63 1 - SC Lutten 1, aanvang 14.30 uur

zondag, 20 november 2016 17:03

Oefenwedstrijd: Vitesse'63 1 - Wacker 1

Geschreven door

Dinsdagavond aanvang 19.45 uur de oefenwedstrijd Vitesse'63 1-Wacker 1 op het sportpark in Koekange

maandag, 07 november 2016 13:42

CSVC 1 - Vitesse'63 1

Geschreven door

Wij Koekangenaren zijn er weer niet in geslaagd om in deze moeilijke 3e klasse punten te pakken. In Coevorden zijn we met 3-2 onderuit gegaan. CSVC, die vanaf de 30e minuut met 10 man speelden, doordat Alfred Pekel doorgebroken was en neergehaald werd. Jammer dat  de scheidsrechter geen voordeel gaf, anders had er op dat moment 1-1 op het scorebord gestaan. Ruststand 1-0. Na hard werken maakt Bartjan van Dijk in de 60e minuut de verdiende 1-1. Vitesse`63 drukt door en krijgt gelijk de kans op de 1-2 maar Ruben Keizer komt een teenlengte te kort. CSVC loerde op de counter en dat  deden ze  uitstekend, waarna twee A junioren de wedstrijd bepalen, want in de 80e en 82e  lopen ze uit naar een 3-1 voorsprong. De aansluitingstreffer van Schuttevaar komt te laat en zo wordt  het 3-2.

Aan de instelling lag het niet, het voetballende gedeelte was ver ondermaats.

Ook het eerst teamfeestje van het seizoen stond weer op het programma. En zo ging de selectie op bij zoek bij trotse sponsor Herberg `t Plein in Meppel. Op advies van captain Bart Jan van Dijk moest Glenn Palm maar eens komen, die weet wel hoe je een feestje moet bouwen. En zo werd de kater van eerder deze middag  weggespoeld.

Wie is nou die Glenn Palm ?

Glenn Palm, zanger & entertainer

“Een echte rasartiest”

Glenn is een echte rasartiest en treed wekelijks op tijdens vele uiteenlopende gelegenheden. Glenn verzorgt onder andere de muzikale invulling voor uw evenement, café, restaurant, bruiloft, verjaardag en bedrijfsfeest.

“Zijn lust en zijn leven”

Zingen en entertainen is Glenn zijn lust en zijn leven. Door Glenn zijn zang ontstaat op een stijlvolle manier een gezellige sfeer.

“Zowel Nederlands- als Engelstalige meezingers”

Glenn zijn brede repertoire bestaat zowel uit Nederlands- als Engelstalige meezingers die garant staan voor een gezellige sfeer. Onder anderen covers van René Froger, Andre Hazes, Jan Smit, Elvis Presley en de Hits van nu komen in zijn repertoire voorbij. Een kleine greep uit zijn brede repertoire is op deze site te beluisteren in het menu Media.

“Beschikking over alle geluidsapparatuur”

Glenn heeft zelf de beschikking over alle geluidsapparatuur om zijn optreden te verzorgen. Tevens verzorgt Glenn gelegenheden volledig van zang en muziek in samenwerking met DJ Rick. Een unieke samenwerking tussen een zanger en een DJ, Glenn Palm & DJ Rick.

“Denkt graag met u mee”

Aan de hand van een voorbespreking kunt u al uw wensen uitspreken. Glenn denkt graag met u mee over de muzikale invulling van uw gelegenheid.

Details act Glenn Palm:

Te boeken vanaf 30 min. zang, tot volledig feest.
Incl. Geluidsapparatuur
Prijs op aanvraag

Pagina 1 van 10