maandag, 12 maart 2018 19:17

VV Heeg 1-Vitesse'63 1

Geschreven door  Bart Jan van Dijk

vv Heeg – Vitesse’63

Afgelopen zaterdag stond de subtopper in de 4e klasse op het programma. Vv Heeg – Vitesse’63. Het is de nummer 4 tegen de nummer 5. Beide partijen hebben voor aanvang van de wedstrijd 20 punten, alleen heeft de ploeg uit Koekange één wedstrijd meer gespeeld.

 

Goed nieuws vanuit verzorgingshoek. Verzorgster Conchita levert haar werk goed en zorgt ervoor dat de ziekenboeg langzamerhand leeg loopt. Zo is sterspeler Sander “Rijpie” “el Salvador” Nijmeijer weer in training bij het 2e na een zware blessure aan de schouder die hij opliep tijdens een potje zaalvoetbal. Dit is heel belangrijk nieuws, want wie weet moet er dit seizoen weer op tweede paasdag gevoetbald moet worden. Dit is de dag waar Rijpie drie jaar terug furore heeft gemaakt door in Nijeveen als linksbuiten de winnende goal  te maken. Hij kwam die dag met een geweldige dribbel naar binnen en schoot de bal in de kruising. Wie weet dat we hem dit jaar weer op tweede paasdag zien schitteren ergens op de voetbalvelden.

 

Ook goed nieuws vanuit de technische staf. Leider Hans Koetsier gaat de sportschool in. Ja, lezers, dit is echt waar. Mocht u het niet geloven, vanaf afgelopen week is hij veelal te vinden in de sportschool in de Wijk. Ziet u hem daar, maak een foto en stuur hem op naar Bartjan van Dijk. Hij wil graag bewijs dat Hans daadwerkelijk in de sportschool zit. (En misschien is het voor mij, Bart Jan van Dijk, ook wel beter om naar de sportschool te gaan voor buikspieroefeningen)

 

Om 12.15 uur kwamen de mannen uit Koekange bij elkaar om naar de wedstrijdbespreking van trainer Ben Batterink aan te horen. De volgende mensen moesten het strijdplan uit gaan voeren.

 

Opstelling:

van Noord, B Heuvelman, S Heuvelman©, R van der Berg, Knol, Tabak, van Dijk, ten Kate, Schuttevaar, Pekel, Porre.

Wissels: Keizer, Oldengarm en van der Linde

 

Eenmaal in Heeg aangekomen waren er verscheidene mensen op zoek gegaan naar de welbekende steeg. Deze is helaas niet gevonden. Dit misschien ook omdat Rijpie zelf er niet bij was. Hij is de man die precies weet waar de steeg is. Als je er toch bent, wil je de steeg ook zien.

 

De wedstrijd:

Aanvoerder Heuvelman wint de toss en daardoor zorgt hij ervoor dat ‘zijn’ team mag aftrappen. Helaas moest er nog even gewacht worden met aftrappen. Ondanks de nieuwe sportschoenen die Hans aanheeft, loopt hij op een rustig looptempo over het veld met in de ene hand de verzorgingskoffer en in de andere hand een bakje met een lekkere gehaktbal. Enfin, eenmaal begonnen lijkt het erop dat de spelers niet helemaal scherp zijn. Misschien komt dit doordat ze verbaasd zijn dat de leider naar de sportschool gaat, of dat ze de steeg niet konden vinden, maar er miste een vorm van scherpte. Na 10 minuten viel de 1-0 voor vv Heeg. Het is een vrije trap die bij de tweede paal komt. Daar staan door onoplettendheid twee mensen vrij en die weten de bal voor de goal te koppen. Daar staat Bert de Boer van vv Heeg helemaal vrij en deze weet het leer met een droge schuiver achter keeper van Noord te werken. Tien minuten later is het weer raak voor vv Heeg. Het komt in een man meer situatie en de bal eindigt bij Sebastiaan Elgersma, 2-0. Dan komen er een paar kansjes voor Vitesse. Het is  Edwin Tabak die een vrije bal net, maar dan ook echt maar net, over schiet. Pekel die voorlangs schiet en ten Kate die net niet goed kan afdrukken. Deze kansen resulteren niet in een goal. Toch komt Vitesse in de 35e minuut een beetje terug.  Het is van Dijk die een vrije bal voor de goal slingert, S Heuvelman wint het luchtduel van de uitkomende keeper, maar de bal wordt van de lijn gehaald door een verdediger van vv Heeg. Deze werkt echter de bal perfect voor de linker van topschutter Porre en deze weet wel raad met zon buitenkansje, 2-1. Vitesse krijgt hierdoor het gevoel dat er wat te halen valt, maar vlak voor rust maakt vv Heeg de 3-1. Van Noord lijkt de bal vrij makkelijk op te kunnen pakken, maar hij vergist zich in zijn eigen motoriek en tikt net met het puntje van zijn schoen de bal tussen zijn eigen handen weg. Bert de Boer van vv Heeg krijgt de bal aan de zijkant van de 16 en weet deze bal op knappe wijze binnen te werken. Hierdoor kijkt Vitesse tegen een 3-1 achterstand aan in de rust.

 

In de rust komen van der Linde en Oldengarm erin voor Bartjan van Dijk en Edwin Tabak. Omdat bij de twee mensen die eruit gaat de schrijver van dit verslag zit kan er over de eerste 20 minuten vrij weinig geschreven worden, omdat deze toen onder de douche stond.

 

20 minuten na rust:

Tot vreugde van uw reporter ziet hij na het douchen dat de 3-2 op het scorebord staat. Na een paar supporters van Heeg gesproken te hebben, kan er gemeld worden dat het weer Porre is die gescoord heeft. De mening over de schoonheid van de goal zijn verdeeld. De ene supporter zegt dat het een goede goal was, de andere merkt op dat er tegen zijn perenbuikje aangeschoten is. Hoe hij erin zat maakt niet uit, belangrijker is dat de aansluitingstreffer gemaakt is. Wat wel opvalt is dat het scoren binnen de lijnen Porre beter bevalt dan het scoren buiten het veld, maar dat terzijde. Vitesse begint daarna naar voren te drukken en het is B Heuvelman die het strijdtoneel moet verlaten en Keizer komt erin en dat betekent dat er 1 op 1 gespeeld gaat worden achterin. Dit resulteert in een aantal kansen van onder andere S Heuvelman, Pekel, van der Berg en Schuttevaar, maar dit levert helaas niet het gewenste resultaat op. Wel schiet Sebastiaan Elgersma het leer nog wel een keer snoeihard achter van Noord waardoor er een eindstand van 4-2 op het bord komt te staan.

 

Volgende week staat de wedstrijd tegen Tollebeek op het programma. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op ons eigen sportveld in het mooie Koekange. Wedstrijd begint om 14:30 uur.  Hopelijk staat u dan weer aan de kant om de Rood/gelen naar een overwinning te juichen.

 

Rest mij nog om de meegereisde supporters te bedanken voor hun support en wil ik u nog meedelen dat Bennie Westert zijn broer, en oud-speler van het eerste elftal, Roelof vanaf deze dag ‘te bange’ gaat noemen. Bij de familie Westert kennen ze geen angst en als je Roelof ‘te bange’ noemt krijg je de broers: Fake Bennie Te bange!