maandag, 09 april 2018 21:47

VHK 1-Vitesse'63 1 Verslag

Geschreven door  Roy Kuik

Vitesse`63 vergeet te scoren tegen de ploeg van oud trainer Johan Knoll

Vanmiddag mochten de mannen van Ben Batterink aantreden tegen VHK.
Onder het genot van een heerlijk zonnetje en een draaiende molen werd er rond 14.45 uur afgetrapt.
Het overkomt iedereen wel is dat je bijna alles vergeet wat je vergeten kan: hesjes, ballen, tenue`s.
Maar geen paniek het is allemaal goed gekomen.

De volgende mensen mochten beginnen: Van Noord, S. Heuvelman ©,  Van Dijk, R. Van den Berg, Knol, Oldengarm, Van der Linde, Schuttevaar, Ten Kate, Porre van den Berg en Pekel.

Wissels: B. Heuvelman, Kuik, Westert.

Ondanks de lichte tegenslagen begon Vitesse`63 ijzersterk aan dit duel. Eigenlijk was het 45 minuten de bovenliggende partij en de 0-1 hing in de lucht. Een vrije trap van Ten Kate werd goed ingekopt door Porre van den Berg maar onschadelijk gemaakt door keeper Driessen. Toch waren de 2e kansen voor de thuisploeg namelijk rechtsback slager Van Eerde zet zijn voet onder de bal en ziet deze vanaf 30 meter op de lat vallen en Thomas Witte vergeet zijn voet tegen de bal te zetten na een lage voorzet  en mist voor leeg doel.

Ruststand.

In de rust worden Van Dijk en Oldengarm gewisseld voor B. Heuvelman en Kuik.
En we zien hetzelfde spelbeeld. Vitesse`63 dreigender komt keer op keer in de zestien maar een echte 100% kans blijft uit. Opnieuw is de beste kans voor de thuisploeg als opeens Witte plots voor keeper Van Noord opduikt maar Van Noord komt als winnaar uit de strijd door lang te blijven staan.
Dan wordt Van der Linde uit zijn lijden verlost (hij dacht dat hij op schiphol was met alles wat over hem heen vloog) en komt A-junior Aron Westert binnen de lijnen. Deze Westert had zich onsterfelijk kunnen maken door attent te reageren bij een corner maar mikt net te hoog met zijn chocoladebeen.

Kortom denk ik dat deze zin nog wel het beste voordoet aan deze wedstrijd:
In een armetierig duel hebben VHK en Vitesse’63 elkaar in evenwicht gehouden: 0-0.
Bron: De Stentor

En mochten we het toch nog over een hoogtepunt hebben dan kwam deze natuurlijk van Ben Batterink. Hij jongeleerde de bal meerdere malen op zijn hoofd. Ooit deed Kerlon een groot talent van ondere Ajax dit ook dit ging onder de naam van zeehondendribbel.
En dat Batterink kan koppen weten ze vooral in Zuidwolde en Hollandscheveld  hij kopte ooit Zzvv naar de 2e klasse.

Zie de links voor beeld.

Zzvv-Hollandscheveld

Kerlon zeehondendribbel

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Wolvega, aftrap 14.30 uur te Koekange.

Tot dan