maandag, 16 april 2018 16:16

Vitesse'63 1-FC Wolvega 1 verslag

Geschreven door  Sander Nijmeijer

Vitesse’63 1  – Fc Wolvega 1

Afgelopen zaterdag 14 april stond  er in Koekange een belangrijk potje op het programma tegen nummer 2 Fc Wolvega.

Het 1e treffen tussen beide teams eindigde in een spectaculaire 4-4. Fc Wolvega die vorige week van koploper SVM wist te winnen, kregen weer titelaspiraties door deze overwinning. Voor Vitesse’63 was het  een belangrijke wedstrijd om mee te kunnen strijden om een periode. Bij Vitesse’63 waren ze vooraf vooral benieuwd na de nieuwe marktwaarde van ‘’SEAN’’. Maar Wolvega wilde die cijfers helaas niet bekend maken.

Ben Batterink stuurde de volgende spelers de wei in :

Van Noord, B. Heuvelman, S. Heuvelman, R. vd Berg, I. Knol; J. Oldengarm, M. van der Linde, R. Kuik©, F. Ten Kate, J van den Berg, A. Pekel.

Wisselspelers : E. Tabak, R. Keizer, P. Vos, S. Nijmeijer, R. Oldengarm.

De wedstrijd :

Om 1 over half 3 floot de scheids voor het begin. Gelijk wilde Wolvega Vitesse’63 snel onder druk zetten en vooral met veel geduld de bal rond laten gaan. Maar ondanks het vele balbezit van Fc Wolvega resulteerde het niet in veel kansen, wat de verdienste van Vitesse’63 was die goed afwachtte en er kort op zat.. In de 24e minuut moest Stefan noodgedwongen het veld verlaten. Het oogde een ernstige blessure waar hij door de knie leek te gaan in een duel met Sean  de Ruiter en werd per brancard het veld afgedragen. Het laatste nieuws is dat er niks gebroken is maar zal er na verwachting een paar weken in de lappenmand moeten zitten. Veel sterkte.

Patrick Vos  verving  Stefan Heuvelman. Patrick die op het veld ernaast al 3x wist weten te prikken.

Vanaf dat moment veranderd er van spelbeeld weinig,  Wolvega bleef op zoek naar de goal en die kreeg het, na een geweldige actie van Sean de Ruiter soleerde hij zich alleen voor de keeper en bleef koelbloedig, 0-1. Daarna houdt Wolvega het baltempo hoog maar Vitesse’63 krijgt  zo ook zijn kansjes door scherp te zijn en er kort op te zitten maar doelpunten blijven uit. Ruststand 0-1.

Inmiddels was Stefan Heuvelman gearriveerd in het ziekenhuis, waar hij werd geholpen door een speler van Fc Wolvega, wat puur toeval was. Hier leest u het verhaal.

Tweede helft:

Gelijk vanaf het eerste moment na rust is Fc Wolvega slechter in de passing en Vitesse’63 krijgt meer grip op de wedstrijd en spel golft heen en weer en dat resulteerde in een doelpunt. Na een corner komt de bal terecht op het hoofd van aanvoerder Roy Kuik en die kopt de bal snoeihard in de hoek. De verdiende 1-1. Vanaf dat moment werd de wedstrijd aantrekkelijker want Wolvega wou snel op zoek naar de 1-2 maar verdedigend stond Vitesse’63 zijn mannetje en elke duel werd met volle 100%  inzet aangegaan wat resulteerde in minder kansen voor Wolvega. Zo had Vitesse’63 nog wel wat gele kaartjes nodig om SEAN te kunnen stoppen en zo kreeg Vitesse’63 het voor elkaar om Wolvega op een gelijkspel te houden en verstoorde het de titelkansen van Fc Wolvega. Een verdiende 1-1. De eerste helft voor Wolvega en tweede helft waar Vitesse’63, dat  nog wel kansen kreeg op meer maar met 1-1 was men tevreden.

Zo heeft Vitesse’63 door dit knappe gelijkspel nog steeds uitzicht op plek 3 wat recht geeft op nacompetitie en dan moet er volgende week gewonnen worden in Vollenhove bij Veno.

Uw support is van harte welkom.

El Rijpo.