maandag, 14 mei 2018 16:42

Vitesse'63 1-Delfstrahuizen 1

Geschreven door  Arjen van Noord

Vitesse’63 laat laatste kans op nacompetitie glippen.

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Delfstrahuizen op het programma. De nummer 3 tegen de nummer 5 van de ranglijst. Met nog 3 wedstrijden te gaan moesten beide teams winnen om uitzicht op nacompetitie te houden.

De 11 mannen die door Ben de wei ingestuurd worden zijn:

Arjen van Noord, Bertro Heuvelman, Richard van den Berg, Bartjan van Dijk, Ivar Knol, Jeroen Oldengarm, Mark van der Linde, Roy Kuik, Frits ten Kate, Alfred Pekel en Jeroen van den Berg.

De wissels waren: Johnny Schuttevaar, Edwin Tabak en Remco Geerts.

1e helft

Vitesse’63 begon de wedstrijd goed en was feller dan de gasten uit Delfstrahuizen. Dit resulteerde na ca. een half uur in de 1-0. Het was Jeroen van den Berg die door de verdediging slalomde en na 3 man gepasseerd te hebben werd gevloerd, de goed leidende scheidsrechter van Ittersum, kon niet anders dan naar de stip te wijzen, waarna spits van den Berg zijn twintigste binnen schiet dit in dit seizoen.  Vervolgens kreeg Delfstrahuizen een corner die niet goed kon worden weggewerkt door Jeroen Oldengarm waardoor er een nieuwe corner ontstond. Deze corner werd achterin de 16 meter gedropt en deze bal kon worden teruggelegd door Jelle Wesselius en kon worden ingekopt door Arjan de Ruyter die hiermee de 1-1 maakte. Vitesse’63 leek wat aangeslagen en dit resulteerde in de 1-2 door Sjoerd de Haan die de bal panklaar kreeg neergelegd door Arjan de Ruyter. Dit was ook de ruststand.

2e helft

Vitesse’63 probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar kwam niet verder dan wat speldenprikjes totdat ca. na een half uur de middenvelder van Delfstrahuizen zijn 2e gele kaart kreeg en hierdoor het veld moest verlaten. Vitesse’63 begon meer en meer aan te dringen maar tot een doelpunt resulteerde dit niet. Een kwartier voor tijd moest Delfstrahuizen met 9 man verder na een harde overtreding van Jelle Vaartjes die hierdoor een directe rode kaart ontving. De vrije trap ging helaas rakelings over het vijandelijke doel. Even later was Jeroen van den Berg dichtbij de gelijkmaker maar hij zag zijn schot gekeerd worden door de keeper van Delfstrahuizen. Even later was het weer Jeroen van den Berg die met een snoeihard schot de lat raakte en helaas niet wist te scoren. Vlak voor tijd scoorde Delfstrahuizen de 1-3 door een snelle uitbraak en hiermee was het doek voor Vitesse’63 gevallen.

Met nog 2 wedstrijden te gaan is Vitesse’63 helaas uitgespeeld en kunnen de pijlen op het nieuwe seizoen worden gericht. Zaterdag 19 mei de uitwedstrijd naar kampioen SVM uit Marknesse, en we hopen natuurlijk dat jullie ons blijven steunen voor een goed resultaat.