maandag, 08 oktober 2018 12:51

MSC Za 1-Vitesse'63 1 verslag

Geschreven door  Ruben Keizer

Vitesse’63 beslist streekderby in het laatste kwartier

Zaterdag 6 oktober stond de ‘streekderby’ tegen MSC op het programma.  MSC ging deze wedstrijd op zoek naar de eerste 3 punten van het seizoen, terwijl Vitesse’63 de overwinning op Nieuw-Balinge (4-1) een goed vervolg wilde geven.

In haast zomerse omstandigheden verschenen de volgende XI aan de aftrap:

Van Noord, Knol, Heuvelman, de Boo, Gunnink, van Dijk, van der Linde, ten Kate, Pekel, van den Berg en Westert.

Op de bank waren plekken gereserveerd voor: Keizer, Waninge, Oldengarm en van der Heul.

De 1e helft was er een om snel te vergeten. Beide ploegen maakten een lome indruk en dit resulteerde in zeer matige eerste helft. Vitesse’63 had verreweg het meeste balbezit maar kon dit niet vertalen in kansen. MSC op zijn beurt hoopte via de counter gevaarlijk te worden maar ook dit gebeurde niet. In de 42e minuut noteren we de grootste kans voor Vitesse’63 als de bal na een goede aanval voor de rechter van van den Berg komt te liggen, hij mikt net over. Vlak daarna denkt MSC nog gevaarlijk te worden via een uitbraak, maar de op het oog gevaarlijke hoge voorzet wordt vastberaden uit de lucht geplukt door van Noord. Vlak daarna fluit scheidsrechter Kamman voor de rust.

In de rust bleef van den Berg met nekklachten achter in de kleedkamer en werd hij vervangen door Keizer.

Ook in de 2e helft wisten beide elftallen niet te overtuigen en bleven de grote kansen eerst uit. Wederom had Vitesse’63 het meeste balbezit maar wist het de keeper van MSC nog niet moeilijk te maken. Zijn collega aan de andere kant had de gehele 2e helft weinig tot niks te doen. Naarmate de 2e helft voort kabbelde begon Vitesse’63 toch steeds meer aan te dringen en ging het nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. De eerste grote kans was weggelegd voor Keizer als van Dijk de 16 meter binnen dribbelde en de bal goed teruglegde. Echter, op de 5 meter lijn vergeet Keizer de bal te raken en is de kans verkeken. Een moment later was het Westert met een grote kans, hij stuit op de keeper van MSC.  In de 75e minuut is het dan toch eindelijk raak als ten Kate, geheel vrij tussen 2 MSC spelers, een uitstekende voorzet van van Dijk met links richting de verre kruising stuurt. De ban lijkt gebroken en Vitesse’63 gaat op jacht naar meer doelpunten. Het wordt 0-2 door Pekel via een korte corner. Pekel ontvangt de bal van ten Kate, dribbelt de 16 meter  in en kapt de tegenstander uit. Waar zijn schot met links nog wordt geblokt, jaagt hij de rebound met rechts in de verre hoek. Het sloktakkoord is ook weggelegd voor Pekel als ten Kate hem de bal in de 16 meter aanspeelt en Pekel simpel de 0-3 tegen de touwen schiet.

Zo was het Vitesse’63 dat feest vierde op de After Party bij MSC. Door deze 0-3 zege op MSC schuift Vitesse’63 op naar de 4e plek op de ranglijst. Aankomende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen SC Angelslo op het programma, aftrap om 14:30. Ook dan hopen wij dat u het 1e elftal komt supporten op het sportpark in Koekange! Tot zaterdag!