maandag, 11 maart 2019 19:47

Vitesse'63 1-CSVC 1 verslag

Geschreven door  Bartjan van Dijk

Vitesse’63 – Csvc

 

In een stormachtige wedstrijd weet Vitesse veel beter om te gaan met de omstandigheden. Met de wind in de rug scoort het in de eerste helft 4 keer. In de tweede helft weet alleen Porre nog te scoren vanaf de strafschopstip. Hierdoor wint Vitesse met 5-0 van (oud) koploper CSVC uit Coevorden.

 

Voor trainer Ben Batterink is er in de twee vrije weken goed nieuws. De ruime ziekenboeg zit nog wel vol, maar er zijn veel spelers op de weg terug. Zo zitten Frits ten Kate en Ruben Keizer al weer fit op bank tegen CSVC en is zelfs Stefan Heuvelman gesignaleerd op de sportvelden, om even een flink duurloopje te doen. Verder zijn o.a. Tim Kuik, Mark van der Linde en Ruben Keizer ondertussen al gespot bij hersteltrainer Linda Nijmeijer. Dit betekend de selectie waar Ben uit kan kiezen steeds weer groter wordt. De keuze voor afgelopen zaterdag is gevallen voor de volgende mannen:

 

Van Noord, Knol, Heuvelman, Waninge, Gunnink, Schuttevaar, ten Heuvel, van Dijk, Pekel, Van der Berg en Oldengarm.

 

De bank wordt naast de eerder genoemde ten Kate en Keizer ook nog warm gehouden voor Richard van der Berg.

 

De toss wordt nog gewonnen door CSVC. Het is ook de enige winst die CSVC op deze zaterdag gegund is. De aanvoerder van CSVC kiest ervoor om de eerste helft tegen de wind in te spelen. Achteraf zal hij niet blij zijn geweest met deze keuze. Voor Vitesse betekend dit natuurlijk dat het de eerste helft met de wind in de rug speelt. De ploeg uit Koekange had eigenlijk de hoop om de eerste helft tegen de wind in te spelen, dus dat strijdplan kon de prullenbak in.  

 

Vitesse begint sterk aan de wedstrijd. Binnen een minuut is het eerste waarschuwingsschot afgevuurd. De mee op gekomen Lars Heuvelman krijgt randje 16 de bal en met een ‘droge’ schuiver schiet hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Als in de 7e minuut een middenvelder de bal zo in de voeten speelt van Porre gaat het snel. Hij steekt ten Heuvel de diepte in en die speelt in een keer door naar van Dijk. Van Dijk weet het overzicht te bewaren en met een balletje breed geeft hij ten Heuvel de kans om de bal in het lege doel te schuiven. 1-0. Normaal gesproken zijn ouders zeer blij als een zoon scoort, helaas was dit voor vader Ronnie niet het geval. Omdat RTV Drenthe aan het filmen was, wilde Ronnie graag dat zoonlief naar het reclamebord van ten Heuvel tours was gelopen.

Binnen het kwartier werd de stand nog mooier. Rond de middenlijn kwam Jeroen Oldengarm aan de bal en omdat het hem een mooie plek leek voor een vrijebal versierde hij deze op 40 meter van de goal. Van Dijk trapt deze bal en gedragen door de wind en door niemand aangeraakt waait de bal in de verre hoek. 2-0. In de 25e minuut wordt het ook nog 3-0. Het is Porre die een vrije bal op fantastische wijze over de muur krult en buiten bereik van de keeper binnen schiet. Hiermee liet hij zien hoe het wel moest, even daarvoor kreeg CSVC een vrije bal. Deze bal ging naar de verre hoek, maar keeper van Noord ging weer als een jonge god naar de bal en ranselt de bal uit de hoek. Enkele minuten later wordt het ook nog 4-0. Het is misschien wel de mooiste van de dag, maar komt op naam van een CSVC verdediger. Het is een ouderwets één tweetje aan de linkerkant van het veld tussen Knol en Pekel. Knol geeft dan de voorzet op Porre, maar het is de verdediger die de bal op fantastische wijze in de kruising kopt. Tijdens het eerste half uur is het wel nat, maar miezert het voornamelijk. Na 30 minuten begint het aardig hard te regenen en is het voor uw verslaggever tijd om even de kantine op te zoeken. Vanwege het feit dat RTV Drenthe een livestream had van de wedstrijd kon er in de kantine verder gekeken worden. Daardoor zat de kantine snel vol, zodat iedereen droog naar de wedstrijd kon kijken. In de kantine wordt er gezien dat CSVC een grote kans verprutst om een aansluitingstreffer te scoren. Vanuit een ouderwetste scrimmage is het eerst van Noord die red met zijn voet, waarna een speler van CSVC de bal op de lat schiet.

 

In de tweede helft is het voor Vitesse zaak om te leren van de fouten die CSVC maakte in de eerste helft. Dit deden de mannen van trainer Batterink met verve. Ondanks dat krijgt CSVC nog wel enkele kansen, maar deze weet het niet te maken. Eerst is het Jan Waninge die zijn eigen keeper test. Als oud keeper weet hij natuurlijk als geen ander dat je als keeper scherp moet blijven tijdens de wedstrijd en met een 4-0 stand durfde hij het wel aan om dit te doen. Van Noord was een man met een missie, de 0 is heilig, en weet de bal met een katachtige reflex uit de goal te halen. Even later passeert de bal toch keeper van Noord, maar wordt het geen goal. Het is, de man die van Noord net nog testte, Jan die de bal met het hoofd van de lijn afhaalt. Dan zien we ineens Tim Kuik alweer gedouchte langs het veld lopen. Hij begon op de bank bij het 2e, maar mocht in de rust nog niet invallen. Hij was helemaal doorweekt omdat het knetterhard regende en besloot daarom maar te gaan douchen. Ruben Keizer liep met eenzelfde gedachte. Hij stond wel 10 minuten naast trainer Ben om Porre te vervangen, maar telkens als de bal uit was wilde Batterink niet wisselen omdat hij dacht dat Porre nog zou scoren. De 10 minuten waren wel wat lang voor de man die iets meer is dan Ben (namelijk de twee letters Ru), maar hij hield vol. Ook omdat uiteindelijk Ben zijn gelijk haalde. Na een vermeende handsbal wordt de bal op de stip gelegd en krijgt Vitesse een penalty. Het is Porre die de bal weet binnen te schieten, waarna hij er ook meteen uit kan en wordt vervangen door Ruben. Eerder werd Jeroen Oldengarm er uitgehaald en kwam Frits ten Kate er in.

 

Bij Vitesse was er nog de hoop dat er nogmaals gescoord werd en dan vooral door aanvaller Pekel. De man is er zo trots op dat hij er 150 gemaakt heeft in zijn carrière, dat hij graag op dat aantal blijft staan.

 

Terwijl trainer Ben Batterink naar de platte wagen gegaan was om de bandenspanning te testen werd de overwinning door de spelers en supporters gevierd in de kantine. Want niet alleen wist het van de koploper te winnen, door de nederlaag van Onstwedde boys tegen SCN is Vitesse na afgelopen zaterdag ook de koploper in de 4e klasse E.