maandag, 08 april 2019 18:26

Vitesse'63 1-SCN 1 verslag

Geschreven door  Jan Waninge/Jan Willem Krale

Vijf op rij: Vitesse’63 bindt ook SCN aan de zegekar

Vitesse’63 heeft zaterdag de vijfde zege op rij geboekt. Na een moeizame eerste helft, werd nummer vijf SCN uiteindelijk terecht met 2-1 opzij gezet. Ook concurrenten CSVC en Onstwedder Boys winnen, waardoor de verhoudingen in de top drie gelijk blijven.

Vitesse’63 startte slordig. Doordat de passing in de opbouw niet altijd zuiver was, werden de gasten uit Nieuwlande een aantal keer gevaarlijk. De grootste kans was voor aanvoerder Patrick Aasman, die na een knappe aanval de bal op de paal punterde. Vitesse’63 wist daar maar weinig tegenover te stellen. De grootste kans was vlak voor rust voor Alfred Pekel, die een foutje van doelman Lars Koster niet wist af te straffen.

Na rust tapte Vitesse’63 uit een heel ander vaatje. Vanaf de aftrap trok de ploeg van Ben Batterink het spel naar zich toe, wat al snel resulteerde in de 1-0. Alfred Pekel, die een moeizame eerste helft achter de rug had, schoot de bal diagonaal de kruising in. Er leek een last van Vitesse’63 af te vallen. Even later werd diezelfde Pekel gevloerd in de zestien meter, waarna Jeroen van den Berg mocht aanleggen vanaf elf meter. Hij schoot vanaf de stip zijn zeventiende van het seizoen binnen, waardoor Vitesse’63 binnen het kwartier na rust de marche verdubbelde. In het restant van de wedstrijd kreeg de koploper de ruimte om het duel vroegtijdig in het slot te gooien, maar het doel werd niet meer gevonden. Vanuit het niets kreeg SCN vijf minuten voor tijd een strafschop. Erwin Gunnink duwde Brian Marissen in rug. Het buitenkansje was aan broer Jeffrey wel besteed, waarna de spanning ineens terug was. Arjen van Noord was in de slotfase nog belangrijk met een knappe reflex op een kopbal van SCN. Na twee minuten blessuretijd floot scheidsrechter Wenting voor het einde.

CSVC en Onstwedder Boys wisten de drie punten eveneens in eigen huis te houden. Met nog vijf wedstrijden te gaan blijft het ongemeen spannend in de top van 4E. Volgende week gaat Vitesse’63 op bezoek in Havelterberg bij FDS, dat na een 0-3 zege op Borger de zesde plaats bezet.

Graag tot dan!