zondag, 05 mei 2019 16:08

Vitesse'63 1-SVBO 1 verslag

Geschreven door  Mark van de Linde

Vitesse63 mocht zaterdagmiddag in de strijd om het kampioenschap aantreden tegen SVBO. De gasten uit Barger-Oosterveld stonden voorafgaand op de 8e plek van de competitie, met overigens de meeste tegengoals van alle teams. In Barger-Oosterveld eindigde de wedstrijd in een spectaculaire 3-6. Na een lastige eerste helft toen (2-2), werd na rust het verschil gemaakt in het voordeel van Vitesse 63.  

Na een dinsdagstraining van uiterst hoog niveau had de opstelling nogal wat vraagtekens; Sander van Dijk vond het nodig om naar Egypte te emigreren. Dit beviel hem overigens niet, hij kwam vrijdagochtend met de staart tussen de benen weer terug naar huis. Verder moesten Jeroen van der Berg en Ron Keizer allebei in de eindpartij, niet geheel toevallig onder Tottenham  Ajax,  met zeer zware blessures afhaken. Wonder boven wonder, en waarschijnlijk onder pijnverdovende injecties, waren deze gigantische bikkels toch ontzettend snel hersteld en stonden ze donderdag weer op het veld.  Daarnaast was Ivar Knol voor de allereerste keer in zijn leven geschorst. 

Vitesse63 startte met de volgende opstelling: Arjen van Noord; Erwin Gunnink, Lars Heuvelman, Bart Jan van Dijk, Jan Waninge; Frits ten Kate, Mark van der Linde, Johnny Schuttevaar, Robin ten Heuvel; Jeroen van den Berg, Alfred Pekel. Wissels waren Sander van Dijk, Jeroen Oldengarm en Richard van den Berg.  

 Al na 5 minuten stond de 1-0 op het bord. Jeroen van den Berg schoot vanaf de 16 meter de bal in de rechteronderhoek. Een paar minuten later was het alweer raak voor diezelfde Jeroen van den berg. Na een vlot lopende aanval via Frits en Alfred kon hij binnentikken. In de dertiende minuut was het Lars Heuvelman die de bal op het middenveld oppikte, doorstoomde tot een meter of 20 van de goal en vanuit die positie de 3-0 op het scorebord zette. Even later maakte Johnny zijn 135e competitiegoal voor Vitesse; 4-0. Even later zette buurman Alfred Pekel 5-0 op het bord, zijn 153e competitiegoal. In de 28e minuut was het Jeroen van den Berg die 6-0 aantekende. Ook scoorde Lars Heuvelman uit de rebound voor rust nog de 7-0. Over de goals valt vanalles te vertellen, alleen waren het er zoveel dat de verslaggever ter plaatste niet precies meer weet welke aanval bij welke goal hoort. Het waren in ieder geval een aantal fraaie goals uit dito aanvallen. 

In de rust werd de boel nog even op scherp gezet door trainer Ben Batterink en aanvoerder Lars Heuvelman. We mochten immers niet denken dat we er al waren; als wij er 7 in 1 helft konden maken, kunnen zij dat ook. 

Ook na rust werd er nog gescoord; na een minuutje of 10 zette Jeroen van den Berg met zijn 4e goal van de middag 8-0 op het papiertje. Daarna werd doelman van Noord, die blij was dat hij in ieder geval in de warming up nog een aantal ballen op zijn goal had gekregen, nog een keertje verschalkt; 8-1. Een aantal minuten voor het einde van de wedstrijd werd superman Wout Oldejans nog even op het veld gespot, hij moest controleren of de winkelhaak er nog aan zat nadat Jeroen Oldengarm een moedige poging had gedaan deze door midden te schieten; 9-1. Niet veel later bracht Johnny Schuttevaar het publiek in extase; zij mochten aanschouwen hoe Hans Koetsier met gevaar voor eigen leven op een trapje klom om zelf de 10-1 op het scorebord te krijgen.  

Vitesse vervolgt haar strijd om het kampioenschap aanstaande zaterdag 11 mei in en tegen Tiendeveen. Een lastige uitwedstrijd dus! Wij danken het publiek en hopen u weer te zien in Tiendeveen!