dinsdag, 08 oktober 2019 19:00

Vitesse'63 1-Nieuw-Balinge 1 verslag van Sander van Dijk

Geschreven door  Sander van Dijk

In de 3e speelronde van de de 4e klasse D Noord, stond er wederom een kraker op het programma. Door een radiocampagne op Radio Veronica tijdens de uitzending van Wilfred Genee, werd er veel publiek verwacht. Door het mooie weer voor de tijd van het jaar stonden de parasols gereed, Geert Bakker stond achter de hamburgerkraam en Frank Steenbergen was gecharterd om de biertap in beheer te nemen. Klaar om al het publiek te verwelkomen. 

Stipt om 14:00 uur kwam Johan van Waterschoot binnengewandeld. Borst vooruit, kinnetje iets omhoog, zijn cluppie Feyenoord had namelijk de donderdag ervoor van het grote Porto gewonnen. Iedereen mocht het weten en wat prachtig vond hij het als je erover begon. Zijn Feyenoord was weer terug aan de top. De verslaggever van afgelopen zaterdag is benieuwd hoe hij aanstaande zaterdag het sportpark op komt lopen. Zijn eerste reactie hebben wij al mogen vernemen op Facebook: “Geen worden maar tranen zoveel beter en toch met 4-2 verliezen hoe is mogelijk.”  We kennen inmiddels Toine van Peperstraten & Papa Courtois, maar het schijnt dat we Jopie Waterschoot hier ook aan toe kunnen voegen.Goed. Er werd ook nog gevoetbald 5 oktober. Vitesse’63 trad aan met de volgende 11: Arjan; Erwin, Patrick, Bartjan, De concurrent van Aron; Frits, Marlinda (C), Sander; Alfred, Jurrien, De concurrent van Ivar. Reserves waren Thomas Kuiper, Roy Kuik, Johnny Schuttevaar en Tim KuikHet spelbeeld was gelijk duidelijk. Vitesse’63 moest het spel maken. Hoe mooi de omstandigheden waren, zo slecht was het veldspel van Vitesse’63. Toch kwam er een opleving in de 28e minuut. Ivar Knol was opgestoomd als linksback, speelt de rechtsback van Nieuw-Balinge door de benen. Daar lijkt de aanval te stoppen, de keeper van NIeuw-Balinge lijkt de bal weg te schieten, maar schiet de bal tegen de doorgelopen Knol aan. Deze Knol heeft de bal met zijn rechterpoot voor het intikken, dat doet hij ook. 0-1. Alfred Pekel scoorde de 0-2.En dan zitten we inmiddels in de 40e minuut. Vitesse begon eindelijk te voetballen. Na een aanval over 24 schijven belandde voor de voeten van Aron Westra. 33 grassprieten van gemiddeld 22 mm hoog stonden Westra nog in de weg om de bal in het doel te schieten. Nadat zijn neef Ruben vorige week voordeed hoe het niet moet, lijkt het voor A.Westra een eitje. De grassprieten bleken echter toch te hoog om te passeren. Westra schiet, Westra schiet over de lat. Deze kan in het rijtje Kieft, Westra & Westra. Tijdens de uitzending van Studio Voetbal & Rondo werd er gesproken van het Westra-kwaaltje. Deze term is inmiddels aangenomen door de Dikke van Dale, zie https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/blunder#.XZuNXOczaRY

Na afloop wou A. Westra er weinig over kwijt. ‘Het gebeurt mij niet Vake, daar laat ik het bij’. Met een 2-0 ruststand werd er door trainer Mijnheer en diens assistent Drost op gehamerd om scherp te blijven. Geen fouten maken en de overwinning binnenslepen. In de 2e helft was Vitesse’63 heer en meester. Dit had er mede mee te maken dat Nieuwe Balinge haar spits de bal graag in de voeten wilde, dit was namelijk zijn kwaliteit. Hij kreeg echter weinig ballen in de voeten aangespeeld, waardoor Nieuw-Balinge niet aan voetballen toe kwam.

In de 53e minuut kwam Aron toch met de 3-0. Het Westra-kwaaltje ging in zijn koppie zitten, maar dit keer Westra’de hij niet. 3-0. In de 67e minuut mocht ook Frits ten Kate op aangeven van Alfred Pekel zijn naam nog op het scorebord noteren. 4-0.Vlak daarna weer een bijzonder moment in de wedstrijd. Tim Kuik, ook wel de nieuwe Arjen Robben genoemd, mocht binnen de lijnen komen. De nieuwe Arjen Robben. Ondanks dat hij links, klein en snel is heeft hij zijn bijnaam te danken aan het blessureleed. Een briesje, en Tim heeft een ‘stijve nek’.Was Nieuw-Balinge dan helemaal niet gevaarlijk? Zeker wel. In de 68e minuut kwam het met een uitbraak. Ivar Knol haalt de snelle Tump onderuit in eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Hein zegt echter dat het buiten de 16 meter was. In het kader van de scheidsrechtersweek, werd er door Vitesse’63 niet geklaagd hierover. De wedstrijd brandde als een nachtkaars uit. Totdat Alfred Pekel nog een keer aanhaalde vlak voor het einde van de wedstrijd. Zijn volley rechtstreeks uit de corner ging als een vuurpijl over de bossen achter het vangnet heen. Zelfs Joop Akse dacht dat hij alweer mocht optreden bij het grote oud en nieuw feest. Het was slechts de volley van Pekel.Eindstand 4-0. Volgende week mag Vitesse’63 naar Wildervank voor opnieuw een kraker. Je kunt je nog opgeven voor de bus hiervoor. Neem hiervoor contact op met Hans Koetsier. Voor €8,50 wordt het vervoer geregeld.