maandag, 04 november 2019 15:16

Vitesse'63 1-WVV 1 verslag

Geschreven door  Ivar Knol

Vitesse’63 1 – WVV 1

Afgelopen zaterdag mocht Vitesse’63 aantreden tegen middenmoter WVV uit Winschoten. Nadat het wederom een goeie trainingsweek achter de terug heeft gehad op het gras. Mocht de geoliede machine van trainer Klaas Mijnheer weer de wei in.

Opstelling: A van Noord - E Gunnink – B van Dijk – L Heuvelman – I Knol – M van de Linde – S van Dijk – J Schuttevaar – A Westert – J van de Berg – F ten Kate. Wissels: J Waninge – R Westert – R Geerts.

Ondanks dat Vitesse’63 in het begin een aantal kleine kansjes weggaf mede doordat WVV aantrad in een 4-4-2 formatie. Kwam het zoals wel vaker dit seizoen snel op voorsprong, nadat A Westert diep werd gestuurd speelde hij de keeper voorbij 1-0 9e minuut. Tien minuten later schoot Schuttevaar de 2-0 binnen... helaas in buitenspel positie. Gelukkig kon Schuttevaar in de 29e minuut wel juichen: 2-0. 38e minuut werd verdedigende middenvelder M van de Linde naar de kant gehaald. Reden? Kleine liesklachten ‘uit voorzorg’. Later bleek dus dat hij die avond nog de greppeltocht moest lopen...

Voor hem in de plaats kwam R Westert. Die meteen een doelpunt  maakt,  42e minuut 3-0. 2 minuten later laat spits J van de Berg alias Porre zien dat hij het scoren nog niet verleerd is 44e minuut 4-0.

Rust

Na rust ging Vitesse’63 opzoek naar meer goals. Bj van Dijk bleef achter in de kleedkamer voor hem kwam J Waninge in de plaats. WVV had de intentie om er in de 2e helft nog een wedstrijd van te maken. Helaas had R Westert daar maling aan: 47e minuut 5-0. Rechtsbuiten F ten Kate ging ook uit voorzorg naar de kant R Geerts komt op zijn plek. Niet veel later schiet Schuttevaar zijn 9e competitietreffer tegen de touwen 6-0. Spelers van WVV hadden zichtbaar moeite met de grote achterstand waarbij sommige het hadden gemuit op scheidsrechter J. de Vries. Wat resulteerde in twee keer geel voor Fathi Salih. In de slotfase schiet ‘Porre’ zijn tweede van de middag binnen 7-0. Het slotakkoord is voor R Westert die zijn eerste hattrick binnen heeft bij de senioren. Einstand 8-0.

Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd op het programma tegen SJS uit Stadskanaal. Wij hopen op uw support, aangezien Vitesse’63 definitief de eerste periode kan veiligstellen.