maandag, 09 december 2019 18:02

Wedstrijdverslag SVBO – Vitesse'63

Geschreven door  Bartjan van Dijk

Afgelopen zaterdag stond er een uitwedstrijd tegen SVBO op het programma. Vorige week bewees SVBO, Vitesse'63 nog een dienst door met 0-0 gelijk te spelen tegen concurrent VHK. Hierdoor namen de manschappen van Mijnheer de koppositie weer over van VHK. Dit is gevierd tijdens het teamfeest bij Herberg ’t Plein.

Omdat het tweede naar DZOH moest en het eerste naar SVBO is ervoor gekozen om gezamenlijk met de bus te gaan. Het tweede won met 5-0 en pakte daardoor de periodetitel. Via deze weg de felicitaties ook naar het goed presterende tweede elftal.

Klaas Mijnheer kan tegen SVBO niet beschikken over Erwin en Aron. Erwin heeft last van de lies, terwijl Aron een kleine terugslag heeft gehad van zijn opgelopen hersenschudding. Het schijnt dat hij iets teveel gedronken heeft tijdens het teamfeest namelijk. Hopelijk kunnen beide spelers snel weer aansluiten bij de selectie.

Alfred Pekel is wel weer fit en neemt plaats op de bank bij Vitesse. Daar komt hij te zitten naast zijn neefje Jan en Ruben. Ruben zou eigenlijk wat later aansluiten, omdat hij met de JO-19 een belangrijke wedstrijd had in de titelstrijd tegen HH’97. Echter waren de velden in Hollandscheveld dusdanig slecht dat deze pot afgelast werd. Voor het eerste goed nieuws, de speler heeft nog volle 100% aan energie, maar voor de JO-19 jammer. Jo-19 zou met een overwinning namelijk de titel hebben gepakt.

De volgende elf spelers starten:

Arjen van Noord, Patrick Vos, Bartjan van Dijk, Lars Heuvelman, Ivar Knol, Mark van der Linde, Johnny Schuttevaar, Sander van Dijk, Frits ten Kate, Jeroen van den Berg, Tim Kuik.

Vitesse begint sterk aan de wedstrijd en scoort dan ook al binnen 4 minuten. Het is Frits ten Kate die vanaf de rechterkant door breekt en op de goal schiet. De bal wordt gestopt, maar de rebound komt voor de voeten van Johnny Schuttevaar. Met een schuiver via de binnenkant van de paal schiet hij binnen. Daarna wordt het spel van Vitesse wat slordiger en lijkt Tim Kuik het op een gegeven moment niet meer te snappen. Daarom moet Klaas wat verzinnen en loopt deze helemaal naar het andere kant van het veld om Tim een briefje te geven. Het bekende briefje van Koeman is er bij Vitesse nu sprake van het briefje van Klaas. Hierdoor lijkt Tim het weer te snappen en kan hij weer lekker gaan voetballen. Er lijkt niets aan de hand maar uit het niets weet SVBO de 1-1 te maken. Mister “jij bent echt lekker” zag er zelf even niet zo lekker uit. Hij leek de bal voor het oprapen te hebben, maar de aanvaller komt er net tussen en tikt de bal uit de handen en over de achterlijn. Waar iedereen denkt aan een overtreding of doeltrap, geeft de prima leidende scheidsrechter een hoekschop. Deze wordt binnen geknikt. Tim Kuik lijkt voor rust de ploeg uit Koekange nog op voorsprong te zetten. De aanvaller, die wordt geprezen om zijn kopkwaliteiten, krijgt de bal voor het inkoppen op een meter voor het doel. Echter weet Tim de bal toch nog naast te krijgen.

Na de rust hersteld diezelfde Tim het toch. Na een goede actie en dito steekpass van Jeroen van den Berg komt Tim alleen voor de keeper. Daar weet hij wel raad mee en met een droge schuiver zet hij de ploeg op 1-2. Snel daarna mag de aanvaller gaan rusten en komt Ruben voor hem in het veld. Vitesse gaat door en komt ook snel op 1-3. In een scrimmage komt de bal voor de voeten van Sander van Dijk en deze schiet de bal tegen de touwen. Niks aan de hand. Vitesse heeft de wedstrijd redelijk onder controle. Het krijgt redelijk veel kansen en maakt deze niet af. Na een overtreding op Ruben mag Jeroen aanleggen vanaf elf meter. Echter mist hij deze ultieme kans op een goal. Omdat je niet scoort sluipt er toch in dat je angstig wordt voor een tegentreffer. Want wordt het 2-3 dan kan het gaan spoken en weet je het maar nooit. Toch krijgt SVBO de kans om 2-3 te maken. Keeper van Noord is al gezien en de aanvaller van SVBO krijgt te bal voor de voeten en ziet alleen nog twee verdedigers bij de goal staan. Met een iets wat gehaaste schuiver schiet hij de bal naast, waardoor Vitesse met de schrik vrij komt. Voor Klaas is dit een teken om te wisselen en Vos wordt eruit gehaald en Jan Waninge komt er voor hem in. Koud in het veld wordt Jan aan de rechterkant weggestuurd door Bartjan. Met een lage voorzet krijgt hij de bal bij de geheel vrijstaande Ruben. Deze weet de bal in tweede instantie binnen te werken waardoor er vijf minuten voor tijd een veilige marge is aangetekend. 1-4 is ook de uitslag.

Door de Nederlaag van Concurrent VHK op de nummer 3 Wildervank staat Vitesse nu los met 4 punten. Hierdoor kan het zichzelf Herbstmeister noemen.

De goal die Johnny Schuttevaar is zijn 149e competitiedoelpunt. Dit zorgt er ook direct voor dat hij komende zaterdag zijn 150e doelpunt kan maken. Dat aantal wordt niet vaak behaald en is iets wat je echt gezien moet hebben. Laat nou net komende zaterdag er een thuiswedstrijd tegen Tiendeveen op het programma staan. Wij hopen dat u allemaal naar het sportpark komt om ons te steunen in de strijd voor de overwinning. En wie weet zie je Schuttevaar zijn 150e doelpunt maken.

We moeten het zonder leider Hans doen komende zaterdag. Klaas heeft een talentje uit Tanzania op de radar als versterking voor Vitesse. Daarom is Hans naar Tanzania gestuurd om te scouten. Tijdens de zaaltoernooien is de beste man weer terug en neemt hij weer plaats op het bankje.

Laatst aangepast op maandag, 09 december 2019 18:07