zondag, 09 februari 2020 22:40

SC Angelslo 1-Vitesse'63 1 verslag

Geschreven door  Lars van Noord

SC Angelslo 1 – Vitesse’63 1

Vitesse kan het ook op karakter.

Zaterdag 8 februari 12:35, de selectie van trainer Mijnheer meldde zich in de kleedkamer voor de wedstrijdbespreking. Vandaag voor de uitwedstrijd in Emmen tegen SC Angelslo. Angelslo, de ploeg die vooraf werd beschouwd als een goed voetballende ploeg, moest het volgende slachtoffer worden van de rood gele formatie uit Koekange.

Trainer Mijnheer had uit betrouwbare bronnen vernomen dat de wedstrijd zou worden afgewerkt op het kunstgrasveld, maar bij aankomst werd al snel duidelijk dat er ‘’gewoon’’ gevoetbald ging worden op het niet al te beste hoofdveld. Tot zover de goed ingelichte bronnen van trainer Mijnheer.

Desalniettemin mocht dit voor de formatie uit Koekange geen probleem zijn, want er werd in aanloop naar deze wedstrijd al rekening gehouden met dit scenario en daarom werd donderdagavond getraind op ‘’normaal’’ gras. Kortom, Vitesse was klaar voor de confrontatie tegen de mannen uit Emmen.

De opstelling: A. van Noord, R. Keizer, B.J. van Dijk, Heuvelman©, Knol, Van der Linde, S. van Dijk, Schuttevaar, Ten Kate, Van den Berg, Pekel.

Bank: Kuik, Vos, T. Keizer (k), L. van Noord.

Zoals eerder al gemeld lag het veld er niet al te best bij, maar dat mocht geen excuus zijn. Vitesse begon zwak aan de wedstrijd. Overal kwamen de spelers een stap te laat en zo kon Angelslo zich makkelijk onder de druk van Vitesse uit voetballen. Na 21 minuten werd het zwakke spel van Vitesse dan ook afgestraft, na een prima combinatie in het 16 meter gebied van keeper Arjen van Noord werd de bal goed binnen gewerkt door Emiel de Vries, stand 1-0. Vitesse probeerde na die tegengoal de draad weer op te pakken en werd in de 27ste minuut in het zadel geholpen door een domme overtreding aan de kant van Angelslo. Sander van Dijk kreeg de bal aangespeeld en probeerde die op zijn beurt ook weer door te spelen maar werd op een niet correcte manier hiertoe verhinderd. De speler van Angelslo kwam met een hoog en gestrekt been invliegen. Sander van Dijk, die hard werd geraakt, liet dat duidelijk merken. De schreeuw deed vermoeden dat het wel eens goed mis kon zijn voor Sander maar wonderbaarlijk genoeg bleek het allemaal wel mee te vallen en kon hij de wedstrijd in een goede staat voortzetten. Dit gold niet voor de speler van Angelslo die met een directe rode kaart vroegtijdig de douche mocht gaan opzoeken. Op het veld waren over de beslissing van de scheidsrechter de meningen duidelijk verdeeld, de spelers van Angelslo waren het hier niet mee eens en lieten dat duidelijk merken. De scheidsrechter werd flink belaagd en dat was voor hem een goede reden om de wedstrijd (tijdelijk) te staken. Beide teams zochten de kleedkamer op en konden hier afkoelen. Na overleg tussen beide aanvoerders en de scheidsrechter werd besloten om na 10 minuten de wedstrijd alsnog te vervolgen. Toen iedereen weer op het veld stond werd duidelijk dat het maar bij 1 rode kaart was gebleven en gingen we in minuut 30 verder met de 11 van Vitesse tegen de 10 van Angelslo.

In de rust werden er 2 wissels doorgevoerd, Alfred Pekel en Ruben Keizer verlieten het veld en voor hen in de plaats kwamen Tim Kuik en Patrick Vos.

De 2e helft begon weer stroef aan de kant van Vitesse, Angelslo zakte diep in op eigen helft en liet Vitesse het spel maken. Angelslo probeerde met 2 snelle mannen voorin af en toe gevaarlijk te zijn  terwijl Vitesse nog altijd probeerde voetballend de rood gele muur van Angelslo te doorbreken. Na 60 minuten spelen kreeg Vitesse dan eindelijk loon naar werk en was daar Sander van Dijk die de keeper wist te omspelen en de bal prima binnen schoot, stand 1-1. Met nog een half uur te gaan en één man meer op het veld ging Vitesse vol voor de overwinning. Vitesse was voortdurend in de aanval en kreeg een aantal kansen, Sander van Dijk raakte de lat met een mooi afstandsschot en invaller Tim Kuik was tweemaal doeltreffend maar deed dit helaas beide keren uit buitenspelpositie. Na 92 minuten spelen was de stand nog altijd 1-1 en ging Vitesse nog 1 keer druk zetten. Bij de cornervlag onderschepte Mark van der Linde de bal goed en gaf deze vervolgens meteen voor het doel. En zoals wel vaker het geval is stond daar Jeroen van den Berg op de juiste plek om de bal uitstekend tegendraads binnen te knikken. 93e minuut, stand 1-2! Een paar minuten na de 1-2 vond de scheidsrechter het genoeg geweest en floot af voor het einde van de wedstrijd.

Het was niet de beste wedstrijd van Vitesse dit seizoen. Vitesse boekte een zwaar bevochten maar zeer belangrijke overwinning en is nog altijd ongeslagen. Volgende week wacht weer een nieuwe wedstrijd. Wildervank komt op bezoek in het mooie Koekange aanvang 14:30.