zondag, 16 februari 2020 21:31

Vitesse'' 63 1-Wildervank 1 verslag

Geschreven door  Lars Heuvelman

Vitesse'63 - Wildervank

Door het onstuimige weer kon er deze week helaas maar 1 keer getraind geworden. Dit tot grote spijt van alle spelers. Door de harde wind en vele regen was het niet vertrouwd om op het veld te staan, dus besloot Klaas dinsdag niet te trainen. donderdag kon er wel gewoon getraind worden en wel op natuurlijk gras, wat er overigens goed bij lag.

Wildervank werd in de wedstrijd bij hun op de velden letterlijk en figuurlijk van het veld geveegd. Het werd maar liefst 0-9. In deze wedstrijd had Wildervank dan ook niks maar ook niks in te brengen.

Klaas behoede zijn spelers dan ook in de wedstrijdbespreking voor onderschatting. Klaas had donderdag na de training al besloten hoe hij de spelers neer zou zetten, daar werd zaterdagochtend toch nog aan getwijfeld. Arjen van Noord belde hem op om te zeggen dat het in zijn rug is geschoten, terwijl hij aan het tanden poetsen was…

De tweede keeper van Vitesse’63 kon hij ook geen beroep op doen i.v.m werkzaamheden.

Nadat hij even met zijn handen in het haar zat, besloot hij Roy Kuik op te roepen als keeper. Dit klonk hem als muziek in de oren en zat tijdens de bespreking al met keeper handschoenen aan.

Vitesse begon dan ook scherp aan deze wedstrijd en speelde dan ook een behoorlijke eerste helft. Het was Vitesse dat domineerde. Het duurde wel 14 minuten voordat Vitesse de eerste goal scoorde. Het was Bartjan van Dijk die een mooie voorzet wou geven, maar iedereen zat mis en lag de bal ineens in de goal.

Wildervank wilde revanche, even later probeerde Wildervank de lange ballen eruit te houden. Helaas ontstond er een misverstand tussen Ivar en Arjen, wat leidde tot de 1-1.

De rechtsbuiten van Wildervank kreeg hem voor de voeten en schoot zo de bal binnen.

Vitesse stond met beide benen op de grond. Gelukkig stond de 1-1 maar kort op het scorebord. Niet veel later scoorde Alfred Pekel de dan ook de 2-1. Het was een snelle reactie op een goed schot van Sander van Dijk. De keeper kon de bal niet op de juiste manier weg krijgen, waardoor Alfred Pekel de bal krachtig binnenschoot.

Vitesse bleef de betere partij. In de 30ste minuut werd het dan ook 3-1 en weer door de goed voetballende Alfred Pekel. Frits ten Kate werd goed weggestuurd en geeft een mooie voorzet waardoor Alfred Pekel de bal kon tikken. Vitesse was nog niet klaar en zette nog een aantal keer goed door. Patrick Vos en Jeroen van den Berg lieten een mooie één twee zien, zo schoot Patrick Vos de bal beheerst binnen.

De ruststand was ook bereikt 4-1.

De tweede helft werd een hele andere wedstrijd. Vitesse bleef de bovenliggende partij maar het werd slordiger, minder scherp en dat leidde dan ook tot een aantal kansen voor Wildervank. In de 52ste minuut kwam wildervank er weer gevaarlijk uit. Er kwam een voorzet tegen de hand van Lars Heuvelman aan waardoor Wildervank een penalty en deze ook benutte, 4-2. Wildervank zag een opening naar meer doelpunten maar kregen toch niet de mogelijkheid om het verschil kleiner te maken. Ondanks dat het spel van Vitesse in de tweede helft verre weg van goed voetbal was, kon Wildervank er niet tegenop. Vitesse kreeg nog wat kansen om meer uit te lopen, maar het bleef bij 4 goals.  Weer 3 punten voor Vitesse. De selectie heeft nu twee weken om even de rust te pakken. Zaterdag 7 maart gaan we weer verder met de competitie. Nieuw Balinge staat dan op het programma, op naar weer 3 punten.