Wedstrijdverslagen

vrijdag, 27 april 2018 11:05

Wedstrijdverslag Vitesse'63 3 - VVAK 3

Geschreven door

Zaterdag 21 april stond de wedstrijd Vitesse’63 3 tegen VVAK 3 op het programma. De vorige affiche tussen deze 2 teams eindigde in een 4-1 overwinning van de Alteveer/Kerkenvelders. Vitesse’63 is in 2018 nog altijd ongeslagen, en wilde deze reeks graag doorzetten.

Na het teleurstellende bericht dat rots in de branding Bernold Zantinge niet aanwezig kon zijn, maakte succescoach Freek ‘bakt een cake’ zaterdagochtend om 11:29u de opstelling bekend. In een 1-4-3-3 formatie mochten de volgende namen starten: Tinus, Harold, Jesse, Ewout, Geert, Martin, Ludian, Djengis, Nick S, Patrick en Menno. Op de bank mochten plaatsnemen: Sander, Ogylvie, Warner, Gerwin, Nick K en Henk Rik. Henk Rik was tevens aangewezen als vlagger.

Onze captain Tinus won de tos van VVAK-aanvoerder, waardoor Vitesse’63 de kant mocht kiezen. Vitesse’63 speelt de 2e helft graag richting de kantine, maar dat betekende wel dat Tinus de 1e helft de zon in de ogen had. Klokslag 13 uur floot scheidsrechter Van Butzelaar voor het beginsignaal van de wedstrijd. Vitesse’63 begon erg sterk aan de wedstrijd. Een voorzet van Patrick Vos op Nick ‘Ik wil niet op het middenveld’ Stoffer leek een niet te missen kans, maar bleek toch een te missen kans. Geen doelpunt. Na 2 minuten kreeg VVAK ook een opgelegde kans, deze ging er wel in, waardoor Vitesse niet alleen tegen de zon aankeek, maar ook tegen een achterstand.

Na 10 minuten kwam de 1e wissel al bij Vitesse’63. Martin Keizer had een blessure opgelopen aan zijn sok, waardoor zijn scheenbeschermer al voor de 2e keer was uitgevallen. Een deel van de tweeling verving Martin. Na 10 minuten kwam ook Ewout Pekel naar de kant. Een gezellige barbecue van de avond voor de wedstrijd leek iets te gezellig. Met een bezweet koppie kwam Ewout al hijgend en puffend naar de kant. Later kwamen Martin (met andere sokken) en Ewout overigens gewoon weer in het veld.

Vitesse’63 kreeg in de 28e minuut na een mooie aanval een opgelegde kans op de 1-1. Menno Kwant speelde zichzelf knap vrij, maar de sterkspelende goalie van VVAK kon het schot keren.

In de 38e minuut leek VVAK op een 0-2 voorsprong te komen, maar op miraculeuze wijze ging de bal niet tegen de touwen. VVAK claimde dat Geert Bakker een handsbal maakte, maar de linksback zei met een big-smile dat hij de handen gewoon tegen zijn lichaam hield ssssssssssssss. Scheidsrechter Van Butzelaar had dit goed gezien. Ruststand 0-1.

In de rust probeerde Freek het team te enthousiasmeren. De spelers wilden graag 4-4-2 gaan spelen, trainer Freek ging hier in mee. Harold zorgde voor een nieuwe elan door de vlag in de hand te nemen.

De eerste 20 minuten verliepen niet voorspoedig voor het 3e. Veel kansen werden gemist en VVAK bouwde haar voorsprong ook nog eens uit naar een 0-2 voorsprong. De kampioensmissie, die Vitesse’63 niet in eigen hand heeft, leek mislukt. Vlagger Harold kreeg het nog eens aan de stok met de scheidsrechter. ‘Ik sta hier ook niet voor mijn plezier!’ galmde over het gemeentelijk sportpark van Vitesse’63. Hendrik Jan Compagner bood aan om het stokje over te nemen van Harold, dit bleek de gouden wissel.

De oudere mannen van VVAK leken vermoeid en Vitesse’63 leek meer in haar spel te komen. Patrick Vos maakte het 1e doelpunt voor het 3e, 1-2! Nog geen 3 minuten later maakte Djengis of Ogylvie de 2-2. De 3-2 viel kort daarna door een penalty van inmiddels weer fitte Ewout Pekel. Patrick Vos schroefde de score in nog geen 10 minuten na de 1-2 de score op naar 4-2! Het was niet de 1e keer dat VVAK een voorsprong uit handen gaf. Een week hiervoor stonden ze 4-1 voor op Noordscheschut 7, maar gaven ze 20 minuten voor tijd de voorsprong weg en werd het 6-4 voor Schut.

Warner van Dijk had nog een kleine kans op de 5-2. Met zeeën van tijd en ruimte stond hij oog in oog met de keeper. De inlopende Djengis of Ogylvie wilde graag scoren, maar stond nog niet op de juiste plek. Warner gaf de bal al af terwijl er niemand stond. Kans verkeken.

De 4-2 bleef staan, VVAK weet er weer van! Vitesse’63 3 is nog altijd ongeslagen in 2018. Het kan met trots zeggen dat ze het best presterende elftal zijn in 2018. De kampioensmissie kalvert voort.

In de kantine werd het strijdlied van het 3e nog gezongen:

Wij zijn mannen hard als Staal Voetballen kunnen we allemaal Jullie denken wie is wie? Maar wij zijn Vitesse 3!

Overigens viel Jesse Keizer uit in de wedstrijd met een vervelende blessure. Een ongelukkige botsing zorgde ervoor dat Jesse de komende week niet kan voetballen. De enkel van Jesse is zo dik, dat zelfs de kampioenswedstrijd in gevaar komt. Fruitmanden kunnen verstuurd worden naar de Esdoorn 30 in Koekange.

De wedstrijd van 28 april gaat niet door, ZZVV 5 is op trainingskamp. De opmars van Vitesse’63 3 heeft ook Zuidwolde bereikt. De eerstvolgende wedstrijd van het 3e is op zaterdag 5 mei om 14:45 uur. Er wordt dan aangetreden tegen het 4e elftal van DESZ 4. Publiek is welkom!

Aanstaande zaterdag 28 april komt Nick Stoffer wel in actie namens het 3e. Hij fungeert als scheidsrechter bij de wedstrijd Vitesse’63 D2 – Flevo Boys D7. De wedstrijd begint om 11 uur.

donderdag, 13 oktober 2016 20:33

Kan een keeper een bijna foutloze wedstrijd keepen?

Geschreven door

Zaterdag 8 oktober jl. vertrok Vitesse’63 3 richting Genemuiden, om daar te voetballen tegen SC Genemuiden 9. Uitgaande van de stand, zou dit wel eens een zware wedstrijd kunnen worden. Genemuiden stond enkele plaatsen hoger in de lijst dan Vitesse’63 en een aantal goed getrainde vaste krachten konden niet aanwezig zijn. Zo is Patrick Vos nog herstellende van een zware enkelblessure (of valt het toch mee?), Geert Bakker en Bernold Zantine moesten werken van hun baas, Henk Rik van Dijk was verhinderd en Warner van Dijk had iets met het circus. Wat dit laatste inhield is schrijver van dit epistel overigens niet bekend.

Om toch voldoende spelers te kunnen opstellen en in ieder geval 11 tegen 11 te kunnen voetballen, werd gebruik gemaakt van enkele gastspelers uit andere elftallen (waarvoor namens het 3e onze dank). Één speler lijkt een vaste waarde te worden van dit bijzondere, kleurrijke en gezellig team, omdat hij regelmatig het bal achter de keeper van de tegenstander weet te plaatsen: Jaron Guichelaar. Patrick heeft in Jaron er inmiddels een geduchte concurrent bij als het gaat om een basispositie in de aanval. Het rendement van Jaron ligt hoger op basis van kansen en afronding. Bij Patrick ligt daarentegen het aantal gecreëerde kansen fors hoger... Het is aan trainer Freek Nijmijer om bij terugkeer van Patrick de juiste man op de juiste positie op te stellen, wat hem ongetwijfeld nog enige hoofdbrekens zal kosten.

Ook nu tegen Genemuiden wist Jaron, na een mooi opgezette aanval met vloeiende combinaties via meerdere spelers van Vitesse’63, de bal fraai in het doel te werken. Zou het vandaag dan toch lukken om de 3 punten eindelijk uit Genemuiden mee te nemen naar Koekange? Al snel bleek dit helaas een illusie. Genemuiden was namelijk vele malen sterker en Vitesse’63 kon niet meer de prachtige combinaties opzetten en de vrije man vinden.

Even leek het erop of Freek daarom een tactische wissel doorvoerde om het tij te doen keren. Evert Jan van Butzelaar werd in de 2e helft gewisseld. Het bleek echter een wissel ten gunste van Freek zelf. Freek had namelijk de vlaggenstok zelf ter hand genomen in de 2e helft, maar bleek zich al vrij snel te hebben verstapt langs de zijlijn. Omdat Freek een week later nog zijn fraaie traptechniek en overzicht wilde demonstreren bij “Walking Footbal”, wilde hij geen enkele risico nemen en droeg de stok over aan Evert Jan. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Genemuiden met 3-1.

De lezer vraagt zich nu vast af waar de titel boven dit stukje dan op slaat. Welnu, wat Tinus Pool (onze keeper, mocht u dit niet weten) liet zien in deze wedstrijd was van een ander niveau. Of beter gezegd, van een andere planeet. Weergaloze reddingen op afstandsschoten, heer en meester bij hoekschoppen in het doelgebied, onverslaanbaar bij 1 tegen situaties en als een Speedy Conzales (voor de jeugdige lezers, google ff) uit het doel komen om een lange bal tijdig te kunnen wegwerken. Het was jammer dat er geen opnames werden gemaakt om in herhaling te kunnen zien hoe subliem de reddingen van Tinus waren.

De aanvallers van Genemuiden werden er zodanig moedeloos van, dat frustraties onderling niet konden uitblijven. Soms leek het erop dat Genemuiden maar geen aanval meer opzette en de bal maar rondspeelden omdat het eindresultaat vaststond: Wel een doelpoging, maar geen goal. In het veld liepen spelers van Vitesse’63 zelf na een spaarzame aanval al niet meer hard terug omdat Tinus toch alles wel tegen hield. De eindstand was 3-1, maar gezien de kansen van Genemuiden had de eindstand ook zomaar 10-1 kunnen zijn

Waarom dan bijna foutloos vraagt de lezer zich nu af. Welnu, af en toe werd de bal te lang vastgehouden i.p.v. snel uitschieten of –werpen om toch een kansje te kunnen afdwingen. Zo zijn er altijd verbeterpuntjes te vinden. Zelfs voor de man van de wedstrijd: Tinus Pool.

K. Nitram

P.S.

Om een indruk te krijgen hoe weergaloos onze keeper stond te keepen; google op “Best 50 goalkeeper saves in football”. Zonder overdrijven had onze keeper Tinus, zoals hij vandaag keepte, daarin niet misstaan.