Wedstrijdverslagen

maandag, 26 maart 2018 12:29

Vitesse JO19 - Fit Boys JO19

Geschreven door

Fit Boys, afkomstig uit Beilen, kwam op bezoek om een of misschien wel meer puntjes weg te snoepen uit het mooie Koekange. Vitesse had hier echter hele andere gedachten over, ze waren bereid om strijd te leveren en ervoor te zorgen dat ook de tweede competitiewedstrijd na de winterstop in de wacht gesleept zou worden.

Eerder werd het 10-1, dit mede door een Oktoberfest die de mannen van Fit Boys die vrijdagavond/nacht hadden, zeggen ze ;)

Na een zorgvuldig uitgevoerde pasjescontrole stonden de volgende namen aan het begin van een veelbelovende wedstrijd:

Thomas Keizer; Lars van Noord, Twan de Boo, Remco Geerts, Jarno Jonas; Kees van Dijk, Aron Westert, Robin ten Heuvel; Ruben Westert, Frits ten Kate, Erwin Gunnink.

Wissel(s): Jordy Hendriks.

Eerste helft.

Het beloofde een zware wedstrijd te worden tegen de grote en fysieke ploeg uit Beilen, niks was minder waar. Fit Boys gooide alles in de strijd en was zo een lastige tegenstander voor Vitesse. Met hier en daar een paar kansjes speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Na 20 minuten werd er voor het eerste gejuicht aan de kant van Vitesse. Remco nam een afvallende bal op de pantoffel en haalde verwoestend uit, 1-0. Kort daarna leek precies hetzelfde te gebeuren toen andere centrale verdediger Twan een afvallende bal op een presenteerblaadje kreeg aangeboden. Hij leek vol te gaan uithalen maar verraste menig mens door de bal subtiel de winkelhaak in te werken, 2-0. Veel kansen waren er niet voor Fit Boys, sterker nog, geen enkele als ik het goed heb. Hier kwam na een klein half uur verandering in. Uit de kluts belandde de bal bij de tegenstander die gemakkelijk kon binnentikken, 2-1. Vervolgens scoorde de uitspelende ploeg drie keer, weliswaar een daarvan in het verkeerde doel, maar zo veranderde de stand in tien minuten tijd van 2-1 naar 3-3. Dit was tevens ook de ruststand.

Tweede helft.

Frits sloot aan bij het eerste elftal van Vitesse, Jordy verving hem. Jordy, tegenwoordig spelend in de JO17, kwam te spelen op de rechtsback positie waar hij al enige ervaring mee heeft bij de JO19. De stand bleef lang onveranderd, althans ten opzichte van de eerste helft. Het werd ook de tweede helft een wedstrijd vol strijd van beide kanten. Een voorsprong kwam er voor de oudste junioren uit Koekange toen Ruben de bal met zijn chocoladebeen knap binnenschoof, 4-3. Toch voelde het niet voor Vitesse alsof ze er waren, totaal niet zelfs. Fit Boys was niet van plan zich gewonnen te geven en bleef ‘vechten’ tot het eind. Er ontstond een corner voor Vitesse, Kees legde het bekende pad af om de bal voor te slingeren, er werd nog gezegd om uit te kijken voor de beruchte boom, maar dat mocht niet baten. De corner bleef wederom, net als de muziek in de kleedkamer, hangen. Kees zelf beweerde achteraf het gedaan te hebben om het publiek te entertainen. Over de gegrondheid van deze opmerking zijn nog enige twijfels. Afijn, terug naar hetgeen dat er wel toe doet. Vitesse legde een aantal mooie combinaties op de mat en kwam met een paar mogelijkheden om de stand verder uit te breiden, maar het bleef bij kansen. De groen-gelen kwamen echter wel tot een doelpunt. Dezelfde speler die in de eerste helft al van dichtbij kon binnentikken, liet zijn kans om dit na te bootsen niet varen, 4-4. De uitploeg had hier opvallend weinig kansen voor nodig, dit zorgde voor onbegrip en lichte frustratie bij de ploeg uit Koekange. Fit Boys leek tevreden te zijn met een punt, dit werd duidelijk toen de doelverdediger de bal bewust erg lang aan de voet hield, na druk zetten werd de bal gauw in de handen gepakt, we kennen deze taferelen (niet de oud keeper van Brazilië) natuurlijk allemaal wel. Gelukkig bleef een volgende voorsprong niet lang uit, na een corner van Jarno was het Aron die binnenkopte en zo op zijn beurt ook het netje liet bollen, 5-4. Vanaf dat moment werd het pompen of verzuipen voor Fit Boys. Alles ging lang, en geef ze eens ongelijk met zulke bomen van jongens in het team. Het spreekwoordelijke billenknijpen was begonnen bij Vitesse. Met nog twintig minuten te spelen was dat ook niet zo frappant. Maar toen Erwin in de slotminuten de bevrijdende 6-4 maakte kon het eigenlijk niet meer misgaan. Het laatste fluitsignaal klonk en de drie punten waren binnen.

Volgende week mag Vitesse zich opmaken voor een thuiswedstrijd tegen Twedo. Hopelijk tot dan!

 

 

woensdag, 14 maart 2018 13:50

Vitesse JO19 - MSC JO19

Geschreven door

Zaterdag 10 maart stond het affiche tegen MSC op het programma. Een eerdere ontmoeting bracht een ruime 0-6 overwinning met zich mee. Dit zorgde ervoor dat de ploeg van trainer/coach Jacob van der Linde met goede moed naar de wedstrijd toe leefde.

Vitesse JO19 stond te popelen, want na een aantal afgelaste wedstrijden was dit de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Het goede trainen kon eindelijk zijn vruchten af gaan werpen.

Een enkeling meende al een helft gevoetbald te hebben, althans zo voelden hun benen aan. Dit was zeer begrijpelijk want het was nogal een zwaar veld. Al was dit geen reden voor de Koekangenaren om niet tot het gaatje te gaan voor de drie punten.

Vitesse begon de wedstrijd met de volgende elf:

Thomas Keizer; Lars van Noord, Twan de Boo, Remco Geerts, Jarno Jonas; Kees van Dijk, Aron Westert ©, Robin ten Heuvel; Ruben Westert, Remo Nijveldt, Erwin Gunnink.

Wissels: Yahqob Ibramhimkahil en Erik Tuynman.

Eerste helft.

Vitesse had vanaf het eerste fluitsignaal de overhand, al waren hier en daar wel slordige foutjes. De aanval werd vroeg in de eerste helft meerdere keren gezocht en gevonden. Dit zorgde ervoor dat de bal na tien minuten al in het netje lag, een verdiend doelpunt van de voet van Ruben na een mooie uitgespeelde aanval, 1-0. Het spel bleef zich voornamelijk op de helft van de tegenstander afspelen, dit was een uitgerekende kans om de voorsprong te vergroten, dit gebeurde dan ook. Bij de eerste paal was het Aron die de bal in de korte hoek schoof, 2-0. De thuisploeg had zo na twintig minuten een voorsprong opgebouwd die ze koste wat kost niet meer uit handen mochten geven. Toch gaven de jongens uit Koekange en omstreken een kans weg op de aansluitingstreffer, deze werd verzilverd. Vitesse stond elkaar aan te kijken en er werd slecht verdedigd, 2-1. Tegen alle verhoudingen in werd er gescoord door de ploeg uit Meppel, wellicht gaf ze dit zelfvertrouwen voor de tweede helft.

Tweede helft.

Er leek niet veel te zijn veranderd, beide teams kwamen met hetzelfde spel de kleedkamers uit. Op een aantal kansjes na werd MSC niet heel gevaarlijk. Maar ook Vitesse was niet dreigend genoeg. Een kwartier na rust kwam daar verandering in. Ruben maakte zijn tweede van de wedstrijd en zorgde er zo voor dat Koekange weer iets verder kon gaan uitlopen, 3-1. Kort daarna bracht Thomas de verdediging van MSC in de problemen met een listige uittrap, de al vertrokken Ruben en Aron liepen richting de doelman, Ruben bewaarde het overzicht, gaf de bal een tikje naar rechts en zo kon ook Aron zijn tweede van de wedstrijd maken, 4-1. Op deze manier had Vitesse in twee minuten tijd een verschil van drie doelpunten op het scorebord gezet. Vanaf dat moment was het wachten op de volgende want MSC leek zich erbij te hebben neergelegd. Remco bediende Aron met een uitstekende voorzet en hij kopte de 5-1 en zijn hattrick tegen de touwen. Als klap op de vuurpijl maakte de verdediger van MSC er nog 6-1 van, al vond Kees dat hij er een groot aandeel in had. Dus bij deze: super gedaan Kees!

Een uitstekend begin van de tweede seizoenshelft, de eerste drie punten zijn binnen en laten we hopen dat er nog vele zullen volgen. Volgende week mag de JO19 afreizen naar het mooie Schoonebeek voor een potje voetbal tegen SVV’04. Tot dan!

 

maandag, 18 december 2017 21:51

Vitesse JO19 - Dwingeloo JO19

Geschreven door

Zaterdag 16 december stond de wedstrijd tegen Dwingeloo op het programma, inmiddels is het maandag want de verslaggever had een extra dag nodig om de moed bij elkaar te rapen voor het typen van dit verslag. Vitesse kon zich bij winst najaarskampioen noemen. Dit door winst op directe concurrent JVZ twee week eerder. De week naar de zaterdag toe was het nog even de vraag of er gespeeld zou kunnen worden in Koekange, maar vrijdagmiddag werd al bekend dat het door zou gaan, dit dankzij goed werk van de veldbeheerder.

 Afwezig bij de wedstrijd waren Twan de Boo (blessure) en Erwin Gunnink (familie weekend). Vanwege deze afwezigheden sloten naamgenoten Jordy Hendriks en Jordy Bennink aan bij de ploeg uit het mooie Koekange.

 De volgende namen werden door trainer-coach Jacob van der Linde het veld opgestuurd:

Thomas Keizer; Jarno Jonas, Lars van Noord, Remco Geerts, Yahqob Ibramhimkahil; Kees van Dijk, Aron Westert ©, Robin ten Heuvel; Ruben Westert, Frits ten Kate en Remo Nijveldt.

 De ploeg van Dwingeloo speelden voor een vierde plaats, waardoor ook zij nog kans maakten om na de winterstop deel uit te maken van de promotiepoule naar de hoofdklasse. Er stond dus zeker nog wat op het spel voor de uitploeg, en dat was te merken. Uiteraard moest Vitesse de huid nog niet verkopen voordat de beer geschoten is. Er werd compact verdedigd door de bezoekers, en met de snelle aanvallers werd het er niet bepaald gemakkelijker op voor Vitesse. Dwingeloo kwam op voorsprong dankzij een lage corner die bij de eerste paal in de kluts tegen de roodgele touwen werd gewerkt. Vitesse was erg slordig en leverde veel en snel ballen in. Na de 0-1 ging Dwingeloo nog verder achteruit, de thuisploeg reageerde door met veel spelers voor de bal te spelen. Erg link want de tegenstander was zeer gevaarlijk op de counter. Toen na een klein halfuur onze ronde vriend niet goed weggewerkt werd in de zestien, kreeg de nummer 10 van Dwingeloo een kansje, de bal verdween in de winkelhaak, 0-2. De ploeg uit Koekange moesten nu drie keer scoren wilden ze kampioen worden, zeker mogelijk maar Dwingeloo zou deze missie met man en macht proberen te stoppen. Een minuut na de tweede tegengoal maakte Aron op aangeven van Robin de aansluitingstreffer. Aan de JO19 uit Koekange de taak om nu door te drukken. Maar een vrije trap werd weggeven op randje zestien en daarvoor legde de centrale verdediger aan, deze schoot met een goede trap het leer in de andere kruising dan het vorige doelpunt. Er werd gerust met een 1-3 tussenstand.

 Ook na de rust begon Vitesse niet goed, het duurde zeker twintig minuten voordat er enige dreiging ontstond. Toen de captain van de thuisploeg een duidelijke scoringskans werd ontnomen binnen de zestien belandde de bal op de stip. Remco legde aan maar raakte de paal. Dit was de wedstrijd in een notendop, alles lukte net niet. Koekange begon vooruit te voetballen en de druk te voelen. Er stond namelijk nog een kwartier op de klok en er moest wederom drie keer gescoord worden. De 2-3 vertrok van de schoen van Remco op aangeven van Aron, de bal werd uit het doel geplukt en naar de middenstip gebracht zodat de wedstrijd snel hervat kon worden. Het bleef spannend, met een aantal dreigende voorzetten van de zijkanten en doorschuivende verdedigers had de ploeg van Dwingeloo de handen vol aan de thuisploeg. Echter niet voordelig voor Vitesse dat dit moment zolang op zich heeft laten wachten. Door een tweede handsbal van een korfballer uit Dwingeloo werd de bal voor de tweede maal op de stip gelegd. Dit keer stond Aron achter de bal, ondanks het slechte inschieten werd het 3-3. In de blessuretijd was het alles of niets, het werd het laatstgenoemde.

 Een gelijkspel in de kampioenswedstrijd. Hoogstwaarschijnlijk speelde de term ‘onderschatting’ een grote rol in deze teleurstellende uitslag. Vitesse eindigt de najaarscompetitie alsnog achter JVZ op een tweede plek. Alle supporters worden bedankt voor hun aanwezigheid! 

zondag, 03 december 2017 18:17

JVZ JO19 - Vitesse JO19

Geschreven door

Op zaterdag 12 december kon Vitesse de thermokleding uit de kast trekken om zich klaar te maken voor de topper tegen JVZ. Een lastige tegenstander die nog geen punten had laten liggen deze competitie. Vitesse daarentegen had een keer gelijkgespeeld. Vitesse stond aan het begin van de wedstrijd op de tweede plaats, twee punten achter koploper JVZ. Een zeer belangrijke pot voor het najaarskampioenschap.

De wedstrijd vond weliswaar niet plaats in Zuidwolde, maar op het hoofdveld van VVAK te Kerkenveld.

Twan zou de warming-up meedoen en dan kijken hoe het zou gaan met zijn rugblessure. Dit bleek tegen te vallen en dus startte hij niet. Hierdoor was het voor trainer/coach Jacob van der Linde nog wel een gepuzzel, maar gelukkig was met deze situatie rekening gehouden.

De opstelling was als volgt:

Thomas Keizer; Jarno Jonas, Remco Geerts, Lars van Noord, Robin ten Heuvel; Kees van Dijk, Aron Westert ©, Remo Nijveldt; Ruben Westert, Frits ten Kate en Erwin Gunnink.

Wissels: Yahqob Ibrahimkahil en Twan de Boo

Vitesse ging nuchter maar vol strijdlust de wedstrijd in. Bij het eerste fluitsignaal staat het namelijk gewoon gelijk en we mochten net als de tegenstander met elf spelers beginnen. Geen enkele reden om bang te zijn voor ‘de koploper’.

Eerste helft

Vitesse besloot niet in te zakken, maar om de tegenstander onder druk te zetten en goed te storen. JVZ wist hier niet goed mee om te gaan en het was duidelijk te merken dat ze dit niet gewend waren.

De eerste kans ontstond in de zesde minuut toen Frits met een goed versnelling over links zijn man passeerde en vervolgens strak voor gaf op een meegelopen Aron die de bal met het nodige geluk de bal over de keeper kreeg en in het doel werkte, 0-1. Dit zorgde ervoor dat het geloof van de uitspelende ploeg alleen maar toenam.

Toch was JVZ niet ongevaarlijk, met hun snelle aanvallers maakten ze er een lastige middag van voor de mannen achterin bij Vitesse. Kansen waren er genoeg, maar de doelpunten bleven achterwege. Dit mede door een uitstekend optreden van goalie Thomas die een paar gevaarlijke doelpogingen onschadelijk maakte.

Na hoge druk en duels winnen van met name Robin, sleepte Vitesse een corner uit een aanval die eigenlijk geen kans genoemd mag worden. Vaste cornernemer Kees slingerde de bal voor de goal, het leer viel stil voor de voeten van Aron die met links de 0-2 op het scorebord zette. Een zeer effectief optreden van de Koekangenaren die na een klein halfuur al tegen een mooie voorsprong aankeken. Het storen van Vitesse zorgde voor paniek en miscommunicatie in de achterhoede van JVZ, dit werd bevestigd toen een van de verdedigers de bal terug wilde spelen op de keeper die naast zijn doel stond. De bal rolde met de nodige precisie over de doellijn, 0-3.

Vitesse zat op de welbekende rozen en had een kwartier de tijd om in de kleedkamer te ontwaken uit hun droom. Al snel werd duidelijk dat de uitploeg een voorsprong van drie doelpunten absoluut niet meer mocht weggeven. Ook was het zaak om niet mee te gaan in de frustratie van de tegenstander die de eerste helft ontstond.

Tweede helft

Vitesse begon belabberd. En zoals verwacht ging JVZ er in de laatste drie kwartier vol voor. De rood-gelen creëerden vrijwel niks meer. Dat gold niet voor de jongens uit Zuidwolde, twintig minuten hield Vitesse stand maar daarna stortte het ineen. Door de eerder genoemde snelle aanvallers werd de stand op 1-3 gezet. Nog niks aan de hand voor Vitesse, maar JVZ rook kansen. Een minuut later lag de bal alweer in het net, 2-3. Het was niet zo zeer dat de paniek toesloeg bij Vitesse, maar juist het geloof bij JVZ zorgde voor het overwicht. De vele kansen van de thuisspelende ploeg leidden ook tot een derde doelpunt, 3-3. Zo gaf Vitesse in tien minuten tijd de knappe voorsprong van 0-3 weg.

De rest van de tweede helft was eenrichtingsverkeer, de JO19 uit Koekange had niks te vertellen. De spelers van JVZ vonden elkaar zonder enige moeite, zo leek het. Het was simpelweg wachten op de vierde treffer voor Zuidwolde, helemaal toen ze een verdediger inleverden voor een extra spits. Op dat moment ging er een belletje rinkelen bij de geblesseerde Twan die alleen in nood mee zou doen. Hij wilde graag invallen en dit gebeurde ook. De leeg gestreden Jarno maakte plaats voor hem. Hierdoor kon Robin de verdediging inruilen voor het middenveld, zodat ook hij in zijn natuurlijke habitat ging spelen. Een paar minuten later verliet Ruben het veld, Yahqob verving hem.

De vraag ‘’hoelang nog scheids?’’ luidde steeds vaker op het sportpark van VVAK. Na het antwoord, ‘’nog een minuut’’ leek het instinct te gaan werken van de jongens uit Koekange. Na de enige aanval in de tweede helft waarbij de bal vijf keer aangeraakt werd door vijf verschillende spelers van Vitesse. speelde Robin met gevoel de bal in een keer over de verdediging, waar Aron diep was gegaan. Deze had tijd voor één balcontact en dat was een goeie, de bal verdween achter de uitgekomen keeper, tussen de doelpalen, 3-4. Ontlading ontstond bij de uitploeg. Kort na de aftrap vond de scheids het welletjes, hij blies voor de laatste keer op het fluitje en het feestje kon worden gevierd.

Een redelijk onverdiende overwinning, maar die tellen ook. Met deze drie punten heeft Vitesse een goede stap in de richting gedaan van het najaarskampioenschap. Volgende week een vrije zaterdag voor de JO19, die week erop staat Dwingeloo thuis op het programma.

 

 

 

zondag, 12 november 2017 16:15

MSC JO19 - Vitesse JO19

Geschreven door

Deze week stond, op de 11e van de 11e, een belangrijke pot op het programma, waarbij JO19 op bezoek mocht bij nummer 3 MSC. Na 2 mindere wedstrijden van Vitesse ’63 was de opkomst op trainen groter en waren de jongens gedreven om de 3 punten op te halen uit Meppel. Dit was overigens nog niet bij iedereen te zien: Jacob stond om 13:00 uur haast naast Yahqubs bed en Aron en Lars hadden de heenreis langer de ogen dicht dan open.

 

Opstelling: Thomas Keizer; Jarno Jonas, Twan de Boo, Remco Geerts, Lars van Noord; Remo Nijveldt, Aron Westert ©, Robin ten Heuvel; Erwin Gunnink, Frits ten Kate en Ruben Westert.

 

Op de bank namen de geblesseerde Yahqub en Kees en JO17-spelers Jordy en Sem plaats.

 

Om 14:00 uur blies de scheidsrechter op zijn fluit, om deze kraker vervolgens in goede banen te leiden.

 

De eerste minuten ging het gelijk op, er ontstonden geen grote kansen. De eerste kans ontstond bij een goed lopende aanval van Vitesse ’63, waarbij Erwin Frits in de voeten speelde en laatstgenoemde met een mooi hakje Erwin vrijspeelde. Met een balletje op maat bracht hij Aron in de gelegenheid de bal langs de keeper te schuiven, waarmee hij de stand op 0-1 in het voordeel van Vitesse ’63 bracht.

 

Een kleine minuut later had Frits ruimte om uit te halen, waarbij hij vervolgens vanaf randje 16 de bal in het dak van het doel schoot. Dit zorgde voor 2 goals uit 2 kansen, Vitesse ’63 begon dus erg efficiënt, wat dit seizoen ook wel eens anders is geweest.  

 

Toen liet MSC zich voor het eerst zien, door een goede actie van de linksbuiten waarbij de bal werd voorgebracht. Een goed meegekomen middenvelder liep tegen de bal aan, alleen dankzij een belangrijke en goede redding van Thomas bleef de stand 0-2.

 

Via een actie vanaf rechts belande na een dik halfuur spelen de bal bij Aron, die in plaats van een neusje voor de goal zijn rug naar de goal had. Hij hield echter wel het overzicht en zorgde ervoor dat Ruben de bal in de lange hoek kon verwerken. Zo weten ‘’De Westertjes’’ elkaar te vinden.

 

Nog steeds waren er nog niet ontzettend veel kansen, het spel ging over en weer en Vitesse was net iets efficiënter dan MSC. Dit resulteerde ook in een 4e goal, die ontstond door een corner die werd binnengelopen door Robin. Zo kon Vitesse ’63 met een ruime voorsprong de kleedkamer in, waarbij de keeper van MSC al 4x had mogen vissen.

 

De opstelling bleef ongewijzigd en het was zaak om geen risico’s te nemen en deze wedstrijd uit te spelen. Dit werd nog wat gemakkelijker gemaakt door Remo die een afvallende bal mooi op zijn gekleurde pantoffel nam, welke vervolgens laag in de hoek belandde: 0-5.

 

Vanaf dit moment ging Vitesse ’63 met iets meer risico voetballen, waarbij steeds meer kansen ontstonden voor Vitesse, maar ook voor MSC, die achteraf gezien wonder boven wonder geen doelpunt gemaakt hebben.

 

Bij deze uitslag konden Kees en even later ook Yahqub invallen, die respectievelijk Frits en Ruben mochten vervangen. De pijntjes waren duidelijk nog niet volledig verdwenen, want het was nog niet groots wat van hun voeten kwam.

 

Ongeveer een kwartier voor tijd schepte Erwin, bij een 1 op 1 kans, de bal nog eens rustig over de uitgekomen keeper heen, waarmee hij de 0-6 op het scorebord bracht. Vanaf dit moment vielen Jordy en Sem nog in. Zo naderde de wedstrijd het laatste fluitsignaal, dat overigens goed te horen was. Een belangrijke pot tegen MSC werd in Meppel dus overtuigend met 0-6 gewonnen. Hierdoor is promotievoetbal naar de hoofdklasse bijna vastgesteld en heeft de JO19 alles in eigen hand voor het kampioenschap.

 

Volgende week mag Vitesse ’63 een weekje uitrusten en zich opladen voor de streekderby in Ruinerwold, welke plaats zal vinden op 25 november om 14:00 uur. Graag tot dan!

 

Geschreven door Kees van Dijk

zondag, 05 november 2017 20:55

Vitesse JO19 - HZVV JO19

Geschreven door

Voor zaterdag 4 november stond de wedstrijd Vitesse ’63 – HZVV op het programma. Na het eerste puntenverlies tegen de Weide een week eerder, zouden de oudste junioren er alles aan doen om niet weer punten te laten afsnoepen door een ploeg uit Hoogeveen.

Naast de wedstrijd stond er ook nog een verrassing op het programma, namelijk een hereniging met oud-trainer Lascal Boer. Een extra reden voor Vitesse om zich van hun beste kant te laten zien.

De volgende elf jongeheren stonden namens Vitesse aan de aftrap:

Thomas Keizer;  Lars van Noord, Twan de Boo, Remco Geerts, Jarno Jonas; Kees van Dijk, Aron Westert ©, Robin ten Heuvel; Ruben Westert, Remo Nijveldt en Erwin Gunnink.

Wissels: Frits ten Kate en Yahqob ibrahimkahil.

Eerste helft

Vitesse begon goed aan de wedstrijd, de duels werden gewonnen en de voormalig A1 was de bovenliggende partij. Na een kwartier was het voor het eerst raak, het was Erwin met een pass op Aron die vervolgens de verre hoek bereikte met een intikker, 1-0. Vitesse bleef beter en dit werd beloond met een tweede doelpunt. Via een aantal mooie combinaties werd Erwin de diepte in gestuurd, hij hield het overzicht en zette Ruben met een strakke pass voor een leegdoel, 2-0. Kees verliet geblesseerd het veld nadat hij verkeerd terecht kwam in een duel, Yahqob viel in. De laatste goal voor rust kwam van de voet van Erwin die na een lange sprint de bal prachtig over de doelman lepelde, 3-0.

Rust

Vanwege de geblesseerde Kees en een niet 100% fitte Frits werd er een beroep gedaan op JO17 spelers Jordy Hendriks, die eerder ook al aansloot tegen Pesse, en Sem Liezen.

Tweede helft

Vitesse kwam als een natte krant uit de kleedkamer. Vrijwel alles wat mis kon gaan ging mis, passes over drie meter kwamen niet meer aan en werd niks gecreëerd. Het was niet om aan te zien en hierdoor rook HZVV bloed. Door de fouten kreeg de ploeg uit Hoogeveen een kans op de 3-1 die ze ook benutten, met een knap afstandsschot werd de kruising gevonden, Thomas zat er nog wel aan met zijn vingertoppen maar dit mocht niet baten, 3-1. Omdat Erwin net terug kwam van een blessure was het niet verstandig 90 minuten te voetballen, Jordy Hendriks verving hem. Vlak na de eerste goal voor de rood-witten volgde er een overname op het middenveld, de snelle aanvallers werden bediend en speelden deze mogelijkheid uit, 3-2. Er moest wat gebeuren in en met de ploeg van trainer van der Linde. Een voorsprong van met drie doelpunten verschil mocht absoluut niet meer weggegeven worden. Met nog een klein halfuur voor de boeg maakte Yahqob plaats voor Frits die in de spits ging voetballen. Na deze wissel begon het weer een beetje te draaien bij de Koekangenaren. In de 75e minuut gaf Frits vanaf de zijkant de bal strak voor op Aron die bij de eerste paal binnen gleed, 4-2. Dit bleek een kantelpunt, er werd aardig gecombineerd en het was Ruben die zijn hattrick compleet maakte door de 5-2 en 6-2 binnen te werken. Sem maakte zijn debuut in JO19 door teamgenoot Jordy te vervangen. De 7-2 kwam van de voet van Remco, die in eerste instantie op de keeper schoot, maar het daarna meer dan goed maakte door met een volley de doelverdediger alsnog te passeren. De anderhalf uur achter de bal aanrennen zaten erop en arbiter Hendrik Jan Compagner blies voor de laatste keer op zijn fluit.

Het was zeker geen goede wedstrijd van de kant van Vitesse. Volgende week mogen ze laten zien dat dit anders kan in de uitwedstrijd tegen MSC/Amslod JO19-1, aanvang 14:00 te Meppel. Graag tot volgende week!

 

 

maandag, 30 oktober 2017 22:44

de Weide JO19 - Vitesse '63 JO19

Geschreven door

Zaterdagmiddag om 13:15 stapten de mannen van Jacob van der Linde de auto's en het busje in om het later die middag op te nemen tegen het lastige de Weide. Het beloofde een spannende pot te worden met twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. De nog ongeslagen Vitesse '63 JO19 wist dat het geen makkelijke middag zou worden. Er waren twee gastspelers aanwezig, Daniek Offerein en Ian van de Berg.

 Vlak voor het eerste fluitsignaal stonden de volgende elf jongens op het veld gepositioneerd:

Thomas Keizer; Lars van Noord, Twan de Boo, Remco Geerts, Yahqob Ibrahimkahil; Kees van Dijk, Aron Westert ©, Robin ten Heuvel (tours); Jarno Jonas, Frits ten Kate en Ruben Westert.

Wissels: Daniek Offerein, Ian van de Berg.

Eerste helft

Het was de Weide die de betere was in de eerste helft. Aan de kant van Vitesse werden veel slordige fouten gemaakt, dit als gevolg van niet geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen. De spelers van de uitploeg begrepen elkaar niet altijd, er werden dan ook nauwelijks tot geen kansen gecreëerd door de bezoekers. De geblesseerde Yahqob werd vervangen door debutant Daniek Offerein, Jarno verkaste naar de rechtsback positie, Daniek ging als linksbuiten voetballen. Balverlies in de hoek van het veld zorgde ervoor dat de Weide er snel uit kon komen met maar een paar passes. De spits werd gezocht en deze schoof de bal eenvoudig in de korte hoek tegen de touwen, 0-1. Na een beroerde eerste helft zochten de spelers de kleedkamers op. Er moest duidelijk wat veranderen bij Vitesse wilden ze hier een goed resultaat gaan behalen. In de rust werd de boel op scherp gezet en werd het duidelijk dat als de Koekangenaren wat wilden, ze het als team moesten doen.

Tweede helft

Na de rust had Vitesse het overwicht, er werden duels gewonnen en ze lieten de bal het werk doen. Halverwege de tweede helft verliet Daniek het veld om plaats te maken voor de laatste wissel, Ian van de Berg. Laatstgenoemde stond vers in het veld toen hij goed druk zette, de doelman was genoodzaakt uit te komen en de bal weg te schieten. Dit deed hij niet goed waardoor de bal halverwege de helft van de tegenstander belandde bij Ruben, hij dacht niet na en raakte de bal uit de lucht met de binnenkant van de voet. De bal vloog over de uitgekomen doelman heen en stuiterde tergend langzaam de doellijn over, 1-1. Niet iedereen stond achter de beslissingen van assistent-scheidsrechter Koen van der Heul, hierdoor ontstond wat rumoer.

Vitesse was sterker en het was wachten op een goal. Deze viel tegen alle verwachtingen in aan de andere kant, 2-1. De ploeg uit Koekange voelde dat er meer in zat dan een nederlaag. Dit bewezen ze toen een doorgeschoven Remco de opgekomen Jarno aanspeelde op de rechterkant. Jarno gaf een vroege afgemeten voorzet op het hoofd van Aron die snoeihard binnen kon koppen, 2-2. Na nog een paar goede kansen om de punten mee te nemen uit Hoogeveen vond de scheids het welletjes. Voor de neutrale supporter een mooie wedstrijd, voor Vitesse en aanhang had er meer in gezeten. Een zekere puntenverdeling op het tweede veld van de Weide.

Volgende week komt HZVV JO19-2 op bezoek om te proberen de ongeslagen status van Vitesse JO19-1 de wereld uit te helpen. Tot volgende week!

zaterdag, 28 oktober 2017 11:30

Vitesse'63 O19 wint ook vierde competitieduel

Geschreven door

De nog steeds geblesseerde Erwin was wederom van de partij, het enige wat wel opviel was dat hij de krukken thuis had gelaten. Dit betekent vooruitgang! En dat is mooi want de ploeg van Jacob van der Linde heeft het niet al te breed als het draait om het aantal spelers.

Om enige verwarring te voorkomen startte Vitesse in de zwarte uittenues.

De volgende elf spelers hadden het geluk te mogen beginnen in het stralende zonnetje:

Thomas Keizer, Jarno Jonas, Twan de Boo, Remco Geerts, Yahqob Ibrahimkahil, Kees van Dijk, Aron Westert ©, Robin ten Heuvel, Ruben Westert, Frits ten Kate en Remo Nijveldt.

Wissel(s): Lars van Noord.

Vitesse probeerde de leeftijdsgenoten uit Beilen na het eerste fluitsignaal meteen onder druk te zetten, bij vlagen lukte dit aardig en hierdoor zocht Beilen al vroeg de lange bal. De taak aan de verdediging van Vitesse was, om die lange bal vervolgens op te vangen zodat ze de bal weer snel rond konden laten gaan. Op een paar enkele keren na was dit geen probleem voor Yahqob, Twan, Remco en Jarno.

In tegenstelling tot Vitesse was Beilen niet heel gevaarlijk in de aanval. De kansen van de thuisploeg leidden dan niet tot doelpunten, maar wel tot corners. Laat de ploeg uit Koekange daar nou net een specialist voor in zijn gelederen hebben, zijn naam, Kees van Dijk. Hij heeft dit seizoen al menigmaal aan de basis gestaan van een doelpunt.

Na tien minuten gespeeld te hebben mocht hij de bal neerleggen in de hoek van het veld, om deze vervolgens voor de goal te slingeren. De bal belandde bij Aron die met een kopbal via de grond het net wist te raken, 1-0.

De thuisploeg wist ondanks de zwarte tenues elkaar gemakkelijk te vinden. Na een aantal mooie combinaties kwam de bal terecht bij Frits die goed bleef kijken en de bal op het hoofd van een koppende Ruben wist te leggen, voor de tweede keer deze wedstrijd was de doelman gepasseerd,    2-0.

Een voorzet van links zorgde ervoor dat de bal op de zestien belandde waar Kees al aan het vliegen was voor een schitterende volley, de bal kwam via de bovenkant van de lat achter het doel terecht. Leuke poging alleen net niet leuk genoeg.

Met nog ongeveer tien minuten te gaan voor het einde van de eerste helft vond er een wissel plaats aan de kant van Vitesse. Remo had last, hiervoor kwam Lars in zijn plaats. Ruben ging op de plek van Remo voetballen, hij schoof van links- naar rechtsbuiten, Jarno verruilde zijn linksback positie in voor de linksbuiten positie en Lars kwam erin als linksback. Dit betekende ook gelijk dat de ploeg van Jacob geen mogelijkheid meer had om te wisselen.

Na het zomaar inleveren van de bal kon Beilen zo doorlopen naar de doelmond waar Thomas al klaar stond om een hele belangrijke redding te maken. De aanvaller van Beilen passeerde knap de doelverdediger en hoefde de bal er alleen nog maar in te schieten. Maar op het moment dat niemand het meer verwachtte zette een sprintende Yahqob alles op alles om de bal met een sliding voor de voeten van de aanvaller weg te plukken, met succes! De aanval was gekraakt en de rust kon wederkeren.

Een paar minuten voordat de teams de kleedkamer in zouden duiken kreeg het team met de zwarte shirtjes een hoekschop. Kees ging achter de bal staan en legde de bal wederom op het hoofd neer van Aron, die in alle vrijheid snoeihard kon inkoppen en dat ook deed.

Rust.

Na de thee kwamen er een aantal mogelijkheden voor Beilen om te scoren. In de rust had de coach van de uitploeg een nieuwe man op het middenveld gezet, deze kreeg nog een kansje door vanaf de zestien de bal uit de lucht op de pantoffel te nemen, maar de bal belandde in het vangnet.

De ploeg uit Beilen zette de stand nog wel op 3-1 door de bal langs een uitkomende Thomas te manoeuvreren, het was aan een andere speler van Beilen om de bal voor een leeg doel in te tikken.

Uit een goede actie van Ruben langs zij- en achterlijn, waarin hij vier verdedigers te kijk zette en vervolgens de bal klaar legt voor Frits, kwam de 4-1.

Ver in de tweede helft was er nog een corner voor Vitesse, Kees ging achter de bal staan en schoot vervolgens de bal in de bomen. Het kan natuurlijk ook niet altijd meezitten.

De vierde goal van Vitesse kwam uit een mooie actie van de rechtsbuiten van Koekange. Later in de wedstrijd zette ook Jarno, de andere buitenspeler, een uitstekende actie in. Hij liet verscheidene verdedigers achter zich en kwam hierdoor oog in oog met de doelman. Dit liet een van de Beilenaren niet gebeuren en haalde met een tackle de aanvaller naar de grond. Strafschop, Remco bewandelde het bekende pad naar de penaltystip, en schoot vervolgens koel in. Al zijn vierde benutte strafschop dit seizoen!

Eindstand, 5-1.

We willen assistent-scheidsrechter Koen van der Heul uiteraard nog even bedanken voor zijn tijd.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma voor de jongens uit Koekange en omstreken. Die week erop mogen ze het in Hoogeveen opnemen tegen De Weide JO19-1.

 

 

zondag, 08 oktober 2017 23:09

Vitesse'63 O19 wint bij Pesse

Geschreven door

Pesse JO19-1   -   Vitesse ‘63 JO19-1

Na twee competitiezeges op VKW JO19-1 (2-3) en Fit Boys JO19-1 (10-1) begonnen de jongens uit Koekange en omstreken vol goede moed aan de wedstrijd in en tegen Pesse.

Erwin, herstellende van een knieblessure, was op krukken aanwezig om zijn teamgenoten een extra zetje in de rug te geven. Ook Lars was nog niet helemaal fit, maar hij zat wel op de bank om indien nodig in te vallen.

Om bovenstaande redenen sloot JO17-1 speler Jordy Hendriks aan bij de voormalige A1.

In het regenachtige weer liet trainer-coach Jacob van der Linde de volgende elf spelers beginnen:                                                                             Thomas Keizer, Jarno Jonas, Twan de Boo, Remco Geerts, Yahqob Ibrahimkhail, Kees van Dijk,          Aron Westert ©, Robin ten Heuvel, Ruben Westert, Frits ten Kate en Remo Nijveldt.

Wissels: Lars van Noord en Jordy Hendriks.

Vitesse begon goed aan de wedstrijd door de tegenstander goed onder druk te zetten, dit leverde een snelle voorsprong op, 0-1 Ruben. Kort daarna maakte Robin er met een knappe volley 0-2 van.

Door de regen was het veld erg nat en snel. Dit ging soms ten koste van de aannames, hierdoor werd het voetbal wat rommeliger. Maar gelukkig speelde de tegenstander op hetzelfde veld en hadden zij hier dus ook regelmatig moeite mee.

Na bijna een half uur gevoetbald te hebben werd Frits gelanceerd en kwam hierdoor oog in oog met de keeper. De verdediger van Pesse trok aan de noodrem en haalde de doorgebroken aanvaller naar de grond. Penalty, de vaste strafschopnemer Remco ging achter de bal staan en deed wat hem te doen stond, 0-3.

Rust

Vitesse kwam sterk uit de kleedkamer, de kansen waren er genoeg, maar de scherpte in de afronding miste hier en daar. Na dik tien minuten na rust werd Aron door een mooie steekpass van Frits de diepte in gestuurd, hij passeerde de keeper en schoof binnen, 0-4.      

De opkomende backs Jarno en Yahqob zorgden met hun loopacties voor veel gevaar, hier wist de ploeg uit Pesse niet goed op te anticiperen.                                                             

Vitesse bleef gretig en het smaakte naar meer. Deze gretigheid werd beloond na een corner van Kees die voor de goal verlengd werd, de bal belandde bij Frits die vervolgens de bal van de andere kant in bracht, op het hoofd van Aron die binnen knikte, 0-5.

Halverwege de tweede helft verliet Yahqob het veld om plaats te maken voor de in JO19-1 debuterende Jordy.

De ploeg van trainer-coach Jacob stond achterin goed en geconcentreerd te verdedigen, er werd weinig weggegeven, de aanvallers van Pesse weten hoogstwaarschijnlijk niet wat voor kleur tenue de doelverdediger uit Koekange aan had.

Naarmate de wedstrijd zich vorderde ging het creëren van kansen steeds gemakkelijker. Centrale verdedigers Remco en Twan schoven regelmatig door waardoor er een man-meersituatie ontstond.

Twan liet de keeper nog een aantal keer naar de kruising vliegen dankzij een paar mooie schoten, hierbij moet wel gezegd worden dat de keeper er goed bij zat, dit ten nadele van Twan.

In de 80e minuut zocht Remo de diepte over de linkerflank, hij nam de bal goed mee naar de achterlijn en bediende Ruben met een strakke pass over de grond, die hem vervolgens kon binnen tikken, 0-6.

Er bleef goed druk gezet worden op de verdediging van Pesse, hierdoor was de keeper genoodzaakt de bal een peer te geven en deze kwam in de voeten van Aron die de bal aannam en vervolgens uit de stuit over de keeper schoot, 0-7.

In de slotfase van de wedstrijd werd Frits de diepte in gestuurd. Oog in oog met de keeper hield hij het overzicht en tikte de bal met een puik hakje naar de meegelopen Ruben die binnenschoof, 0-8.

In de laatste minuut van de wedstrijd liet Frits de verdediging van Pesse achter zich en schoot vervolgens met een rugzak vol overtuiging de 0-9 tegen de touwen.

Volgende week komt Beilen JO19-1 op bezoek in Koekange, Vitesse zal er alles aan doen om de stijgende lijn door te trekken.

 

 

 

Geschreven door: Aron Westert

vrijdag, 19 mei 2017 11:16

Vitesse'63 O19 (A1) kampioen

Geschreven door

Vitesse'63 O19 (voorheen A1) is kampioen!

 

Door de overwinnning afgelopen zaterdag op Ruinen en daar het verlies van Oldemarkt O19 gisteren is Vitesse'63 O19 nu officieel kampioen.

De nog te spelen wedstrijd tegen Steenwijk O19 is niet meer bepalend, geen enkel team kan Vitesse'63 O19 nu meer inhalen.

Een kampioenschap van een A junioren team is bij de meeste verenigingen een unicum, en dat geldt zeker ook voor Vitesse'63.

Het is niet duidelijk hoe lang dat geleden is, dat zegt op zich al voldoende.

 

As zaterdag 20 mei wordt Vitesse'63 O19 door het bestuur gehuldigd en zal het team op de "platte wagen" door Koekange gaan.

 

Kom kijken hoe dit unieke feestje gevierd wordt!  Aanvang om 15:30 bij Vitesse'63

 

 

 

 

 

vrijdag, 12 mei 2017 09:48

Topper voor Vitesse'63 O19

Geschreven door

As zaterdag 13 mei speelt Vitesse'63 O19 een zeer belangrijke wedstrijd tegen Ruinen O19.

Deze wedstrijd is beslissend voor het kampioenschap en net als voorgaande seizoen is weer Ruinen O19 de belangrijkste concurrent.

Bij gelijkspel of winst van Vitesse'63 O19 kan in de laatste wedstrijd tegen Steenwijk O19 het kampioenschap behaald worden.

Bij winst van Ruinen is het kampioenschap voor Ruinen. 

Kom de spelers as zaterdag massaal aanmoedigen!  De wedstrijd begint om 14:00 u in Ruinen.

Tot zaterdag!

 

 

vrijdag, 12 mei 2017 09:48

Topper voor Vitesse'63 O19

Geschreven door

As zaterdag 13 mei speelt Vitesse'63 O19 een zeer belangrijke wedstrijd tegen Ruinen O19.

Deze wedstrijd is beslissend voor het kampioenschap en net als voorgaande seizoen is weer Ruinen O19 de belangrijkste concurrent.

Bij gelijkspel of winst van Vitesse'63 O19 kan in de laatste wedstrijd tegen Steenwijk O19 het kampioenschap behaald worden.

Bij winst van Ruinen is het kampioenschap voor Ruinen. 

Kom de spelers as zaterdag massaal aanmoedigen!  De wedstrijd begint om 14:00 u in Ruinen.

Tot zaterdag!

 

 

donderdag, 17 maart 2016 19:35

Vitesse'63 A1 in kwartfinale beker

Geschreven door

As maandag 21 maart speelt Vitesse'63 A1 in de kwartfinale voor de beker tegen DZOH A2 (aanvang 20:00 u)

Deze kwartfinale wordt gespeeld bij DZOH (Emmen)

Vitesse'63 A1 is het enige Vitesse'63 team wat nog in de beker meedoet.

Vitesse'63 A1 bereikte de kwartfinale door  in de poulefase al alle wedstrijden winnend af te sluiten. Waarbij de 0-6 overwinning op Pesse A1 (1e klasse) het meest opviel

In de eerste knock-out rond werd gemakkelijk gewonnen van Haulerwijk A1 (10-2). In de 2e rond werd van Drachten A2 gewonnen (1-4).

Mocht de kwartfinale gewonnen worden dan speelt Vitesse'63 de halve finale op 30 april as. 

Maar eerst dus as maandag DZOH A2. 

Alle support is welkom, dus tot maandag!