zondag, 08 oktober 2017 23:09

Vitesse O19 wint bij Pesse

Geschreven door

Pesse JO19-1   -   Vitesse ‘63 JO19-1

Na twee competitiezeges op VKW JO19-1 (2-3) en Fit Boys JO19-1 (10-1) begonnen de jongens uit Koekange en omstreken vol goede moed aan de wedstrijd in en tegen Pesse.

Erwin, herstellende van een knieblessure, was op krukken aanwezig om zijn teamgenoten een extra zetje in de rug te geven. Ook Lars was nog niet helemaal fit, maar hij zat wel op de bank om indien nodig in te vallen.

Om bovenstaande redenen sloot JO17-1 speler Jordy Hendriks aan bij de voormalige A1.

In het regenachtige weer liet trainer-coach Jacob van der Linde de volgende elf spelers beginnen:                                                                             Thomas Keizer, Jarno Jonas, Twan de Boo, Remco Geerts, Yahqob Ibrahimkhail, Kees van Dijk,          Aron Westert ©, Robin ten Heuvel, Ruben Westert, Frits ten Kate en Remo Nijveldt.

Wissels: Lars van Noord en Jordy Hendriks.

Vitesse begon goed aan de wedstrijd door de tegenstander goed onder druk te zetten, dit leverde een snelle voorsprong op, 0-1 Ruben. Kort daarna maakte Robin er met een knappe volley 0-2 van.

Door de regen was het veld erg nat en snel. Dit ging soms ten koste van de aannames, hierdoor werd het voetbal wat rommeliger. Maar gelukkig speelde de tegenstander op hetzelfde veld en hadden zij hier dus ook regelmatig moeite mee.

Na bijna een half uur gevoetbald te hebben werd Frits gelanceerd en kwam hierdoor oog in oog met de keeper. De verdediger van Pesse trok aan de noodrem en haalde de doorgebroken aanvaller naar de grond. Penalty, de vaste strafschopnemer Remco ging achter de bal staan en deed wat hem te doen stond, 0-3.

Rust

Vitesse kwam sterk uit de kleedkamer, de kansen waren er genoeg, maar de scherpte in de afronding miste hier en daar. Na dik tien minuten na rust werd Aron door een mooie steekpass van Frits de diepte in gestuurd, hij passeerde de keeper en schoof binnen, 0-4.

De opkomende backs Jarno en Yahqob zorgden met hun loopacties voor veel gevaar, hier wist de ploeg uit Pesse niet goed op te anticiperen.

Vitesse bleef gretig en het smaakte naar meer. Deze gretigheid werd beloond na een corner van Kees die voor de goal verlengd werd, de bal belandde bij Frits die vervolgens de bal van de andere kant in bracht, op het hoofd van Aron die binnen knikte, 0-5.

Halverwege de tweede helft verliet Yahqob het veld om plaats te maken voor de in JO19-1 debuterende Jordy.

De ploeg van trainer-coach Jacob stond achterin goed en geconcentreerd te verdedigen, er werd weinig weggegeven, de aanvallers van Pesse weten hoogstwaarschijnlijk niet wat voor kleur tenue de doelverdediger uit Koekange aan had.

Naarmate de wedstrijd zich vorderde ging het creëren van kansen steeds gemakkelijker. Centrale verdedigers Remco en Twan schoven regelmatig door waardoor er een man-meersituatie ontstond.

Twan liet de keeper nog een aantal keer naar de kruising vliegen dankzij een paar mooie schoten, hierbij moet wel gezegd worden dat de keeper er goed bij zat, dit ten nadele van Twan.

In de 80e minuut zocht Remo de diepte over de linkerflank, hij nam de bal goed mee naar de achterlijn en bediende Ruben met een strakke pass over de grond, die hem vervolgens kon binnen tikken, 0-6.

Er bleef goed druk gezet worden op de verdediging van Pesse, hierdoor was de keeper genoodzaakt de bal een peer te geven en deze kwam in de voeten van Aron die de bal aannam en vervolgens uit de stuit over de keeper schoot, 0-7.

In de slotfase van de wedstrijd werd Frits de diepte in gestuurd. Oog in oog met de keeper hield hij het overzicht en tikte de bal met een puik hakje naar de meegelopen Ruben die binnenschoof, 0-8.

In de laatste minuut van de wedstrijd liet Frits de verdediging van Pesse achter zich en schoot vervolgens met een rugzak vol overtuiging de 0-9 tegen de touwen.

Volgende week komt Beilen JO19-1 op bezoek in Koekange, Vitesse zal er alles aan doen om de stijgende lijn door te trekken.

Geschreven door: Aron Westert