maandag, 18 december 2017 21:51

Vitesse JO19 - Dwingeloo JO19

Geschreven door

Zaterdag 16 december stond de wedstrijd tegen Dwingeloo op het programma, inmiddels is het maandag want de verslaggever had een extra dag nodig om de moed bij elkaar te rapen voor het typen van dit verslag. Vitesse kon zich bij winst najaarskampioen noemen. Dit door winst op directe concurrent JVZ twee week eerder. De week naar de zaterdag toe was het nog even de vraag of er gespeeld zou kunnen worden in Koekange, maar vrijdagmiddag werd al bekend dat het door zou gaan, dit dankzij goed werk van de veldbeheerder.

Afwezig bij de wedstrijd waren Twan de Boo (blessure) en Erwin Gunnink (familie weekend). Vanwege deze afwezigheden sloten naamgenoten Jordy Hendriks en Jordy Bennink aan bij de ploeg uit het mooie Koekange.

De volgende namen werden door trainer-coach Jacob van der Linde het veld opgestuurd:

Thomas Keizer; Jarno Jonas, Lars van Noord, Remco Geerts, Yahqob Ibramhimkahil; Kees van Dijk, Aron Westert ©, Robin ten Heuvel; Ruben Westert, Frits ten Kate en Remo Nijveldt.

De ploeg van Dwingeloo speelden voor een vierde plaats, waardoor ook zij nog kans maakten om na de winterstop deel uit te maken van de promotiepoule naar de hoofdklasse. Er stond dus zeker nog wat op het spel voor de uitploeg, en dat was te merken. Uiteraard moest Vitesse de huid nog niet verkopen voordat de beer geschoten is. Er werd compact verdedigd door de bezoekers, en met de snelle aanvallers werd het er niet bepaald gemakkelijker op voor Vitesse. Dwingeloo kwam op voorsprong dankzij een lage corner die bij de eerste paal in de kluts tegen de roodgele touwen werd gewerkt. Vitesse was erg slordig en leverde veel en snel ballen in. Na de 0-1 ging Dwingeloo nog verder achteruit, de thuisploeg reageerde door met veel spelers voor de bal te spelen. Erg link want de tegenstander was zeer gevaarlijk op de counter. Toen na een klein halfuur onze ronde vriend niet goed weggewerkt werd in de zestien, kreeg de nummer 10 van Dwingeloo een kansje, de bal verdween in de winkelhaak, 0-2. De ploeg uit Koekange moesten nu drie keer scoren wilden ze kampioen worden, zeker mogelijk maar Dwingeloo zou deze missie met man en macht proberen te stoppen. Een minuut na de tweede tegengoal maakte Aron op aangeven van Robin de aansluitingstreffer. Aan de JO19 uit Koekange de taak om nu door te drukken. Maar een vrije trap werd weggeven op randje zestien en daarvoor legde de centrale verdediger aan, deze schoot met een goede trap het leer in de andere kruising dan het vorige doelpunt. Er werd gerust met een 1-3 tussenstand.

Ook na de rust begon Vitesse niet goed, het duurde zeker twintig minuten voordat er enige dreiging ontstond. Toen de captain van de thuisploeg een duidelijke scoringskans werd ontnomen binnen de zestien belandde de bal op de stip. Remco legde aan maar raakte de paal. Dit was de wedstrijd in een notendop, alles lukte net niet. Koekange begon vooruit te voetballen en de druk te voelen. Er stond namelijk nog een kwartier op de klok en er moest wederom drie keer gescoord worden. De 2-3 vertrok van de schoen van Remco op aangeven van Aron, de bal werd uit het doel geplukt en naar de middenstip gebracht zodat de wedstrijd snel hervat kon worden. Het bleef spannend, met een aantal dreigende voorzetten van de zijkanten en doorschuivende verdedigers had de ploeg van Dwingeloo de handen vol aan de thuisploeg. Echter niet voordelig voor Vitesse dat dit moment zolang op zich heeft laten wachten. Door een tweede handsbal van een korfballer uit Dwingeloo werd de bal voor de tweede maal op de stip gelegd. Dit keer stond Aron achter de bal, ondanks het slechte inschieten werd het 3-3. In de blessuretijd was het alles of niets, het werd het laatstgenoemde.

Een gelijkspel in de kampioenswedstrijd. Hoogstwaarschijnlijk speelde de term ‘onderschatting’ een grote rol in deze teleurstellende uitslag. Vitesse eindigt de najaarscompetitie alsnog achter JVZ op een tweede plek. Alle supporters worden bedankt voor hun aanwezigheid!