Wedstrijdverslagen

Het is 12 april 2019 om 8.00 uur ’s morgens en er wordt door de leden van de Vitesse ’63 Old Stars, geholpen door een grote groep vrijwilligers van de club, al hard gewerkt om alles in orde te krijgen voor de verwachte invasie van ruim 200 Walking Footballers die later op de dag het sportpark over gaan nemen.
Luuk Vos is dan al weken in de weer om overal publiciteit te scoren voor dit toernooi en voor het Walking Football in het algemeen. Dat is een groot succes. Voorafgaand aan het toernooi hebben we in alle relevante kranten gestaan en op de toernooidag zelf is de Stentor, de Meppeler en RTV Drenthe aanwezig.
De veldjes liggen er dan al weer top bij door het werk van Henk Boers, Lucas Donker, John van Dijk en Freek Nijmeijer.

wf 1


In de kantine hebben Wout, Wilma en Femmie alles al onder controle. Intussen heeft Roelie de geluidsinstallatie getest en OK bevonden. Jannes en Trevor zijn al druk bezig om het programma in orde te krijgen en te zorgen dat de uitslagen voor eenieder direct beschikbaar zijn. Ook de EHBO heeft zich dan al gemeld en we hopen natuurlijk dat met name zij een hele rustige dag zullen krijgen.
Tenslotte wordt er voor gezorgd dat ook de inwendige mens goed verzorgd wordt. De teamleden van Vitesse ’63 Old Stars zijn in wisselende samenstelling druk bezig om meer dan 400!!! Broodjes te smeren.

wf1 1


Het blijkt dat we niets te vroeg zijn begonnen want rond 11.00 uur melden zich reeds de eerste teams op het sportpark van Vitesse ’63 in Koekange afgelopen vrijdag. Traditioneel zijn dat de Suri Old Stars uit de provincie Groningen. Balvaardige jongens met een gave techniek. Ruim een uur later zijn er ca. 200 actieve voetballers van 55 jaar en ouder aanwezig op het tweede Prewest Walking Football toernooi in Koekange.
De sfeer zit er meteen goed in. Aangezien Walking Football nog echt groeiende is en er geen reguliere competitie wordt gespeeld zien veel spelers elkaar op de toernooien waarvan er elke maand wel een aantal wordt georganiseerd. Dat schept een band zo te zien. Op het gezellige terras bij Vitesse ’63 worden de laatste ervaringen tussen de teams gedeeld.
Vitesse ’63 Old Stars neemt met twee teams deel aan het toernooi. Trainer Jannes Hofsteenge heeft voor vandaag de volgende teams samengesteld.
Vitesse ’63 Old Stars 1 bestaat uit : Roel Gritter, Cor Koppenol, Martin Appelhof, Roelof Heuvelman, Albert Schipper, John van Dijk en Henk van de Berg.
Vitesse ’63 Old Stars 2 bestaat uit: Lex Kruger, Roelof Hummel, Luuk Vos, Hans Graler, Jan Pinxterhuis en Bert Taverne
Vorig jaar wonnen we het eigen toernooi. Wij vinden dat je dat niet elk jaar zou moeten doen en ook een andere club de eer moet laten. Wanneer de teams echter op het veld staan is die nobele gedachte altijd weer ver weg. Dan gaat het toch altijd maar weer om twee dingen: mooi voetbal spelen en willen winnen!!!
Om 12.15 uur opent Jannes Hofsteenge het toernooi. Er zijn twintig teams aanwezig uit 5 provincies. Een mooi succes en een bewijs dat Walking Football echt groeiende is. Wat Jannes betreft is de ambitie voor het volgend jaar 24 clubs met een groter aantal clubs uit de provincie Drenthe. Ook geeft hij aan dat het aantal scheidrechters (in dit geval opgeleid als spelleider Walking Football) ook groeit. Van de 6 aanwezige scheidsrechters hebben 5 deze opleiding gehad.
Dan is het snel naar de kleedkamer en daarna het veld op om de warming up te doen. Een belangrijk onderdeel van Walking Football! Op deze leeftijd moeten de spieren goed voorbereid worden op de te leveren inspanning.
Om 13.00 uur exact start het toernooi. Er wordt gespeeld in 4 poules van 5 teams. Op elk van de veldjes wordt met passie en veel inzet gespeeld. Het blijkt ook nu weer dat Walking Football veel meer is dan een beetje wandelen en tegen een bal schoppen. Het niveau stijgt. Zo maar even winnen is er eigenlijk niet meer bij. Het gaat om goed positiespel, de bal snel inspelen en effectief afronden. Het is veel intensiever dan men denkt. Het overgrote deel is mannen en het blijven jongens. Dus ze willen winnen en als het niet loopt krijgt ook bij het Walking Football de scheids de wind van voren. Maar meestal wel met een knipoog.
Over het algemeen zijn de twee teams van Vitesse ’63 Old Stars die Jannes samenstelt aardig aan elkaar gewaagd.
Uitgerekend op het eigen toernooi krijgt Vitesse ’63 Old Stars 1 de zaken maar niet op orde. De posities worden niet goed ingevuld maar ook vooral niet goed gehouden. De nauwkeurigheid met de passing is er niet en men kan elkaar gewoon moeilijk vinden. Druk zetten en scoren wordt daarmee lastig terwijl de tegenstanders elk gaatje in de defensie wel weten te benutten. Het resultaat is dat de eerste wedstrijd in de poule tegen Fc Emmen met 2-1 verloren gaat. Daarna bindt IJVV Vitesse ’63 Old Stars 1 aan de zegekar met 3-0. Ook Rohda Raalte (2-0) en sc Heerenveen (3-1) blijken te sterk.
Het resultaat is een laatste plaats in de poule. Dat zijn we niet gewend maar uiteindelijk maakt tegenslag alleen maar sterker. Tenslotte speelt Vitesse ’63 tegen de Griffioen om de plaatsen 19 en 20! Gelukkig werd deze wedstrijd gewonnen.

wf2 1

Vitesse ’63 Old Stars 2 heeft de zaken beter voor elkaar. Posities worden goed ingevuld en, misschien nog belangrijker, goed gehouden. Hierdoor kan elke zone goed verdedigd worden en kan snel een goede aanval opgebouwd worden via snelle combinaties. Pec Zwolle is hier als eerste het slachtoffer van. Voordat ze goed en wel in de gaten hebben aan welk toernooi ze deelnemen staat het al 6-0 voor Vitesse ’63 Old Stars 2. Daarna wordt HZVV 2 aan de zegekar gebonden met 2-0. Tegen FC Emmen 1 heeft Vitesse ’63 Old Stars 2 het een beetje lastig met de afronding. Positiespel en combinaties zijn wel goed alleen het scoren blijkt lastig. We komen met 1-0 voor maar in de laatste minuut weet Emmen toch tegen te scoren. Dus 1-1. De laatste wedstrijd tegen Bedum is ook niet makkelijk maar uiteindelijk wordt het 2-1 voor Vitesse ’63 Old Stars 2 en daarmee veroveren we de eerste plaats in de poule.
Na de poulewedstrijden spelen de winnaars van de poules om de plaatsen 1 tot en met 4 en de overige teams spelen nog een plaatsingswedstrijd. De poule winnaars zijn Twenterand, ’t Harde, Sc Heerenveen en Vitesse 63 Old Stars 2. Twenterand speelt tegen sc Heerenveen en wint deze wedstrijd met 2-0. Wij moeten tegen ’t Harde. Een beetje een “Angstgegner” van ons. Misschien dat we om die reden extra gemotiveerd zijn. We komen met 1-0 achter maar op inzet weten we de achterstand om te buigen in een 2-1 winst en daarmee staat Vitesse ’63 Old Stars 2 in de finale tegen Twenterand.
De strijd om plaats 3 en 4 tussen ’t Harde en Heerenveen wordt door ’t Harde gewonnen met 2-0. De finale tussen Twenterand en Vitesse ’63 Old Stars 2 wordt een onvervalste kraker. Uiteindelijk wint Twenterand verdiend met 1-0 en wordt daarmee winnaar van het toernooi.
De posities 5 tot en met twintig zijn als volgt verdeeld: GEO Garmerwolde, Regge United, Rohda Raalte, Pec Zwolle, Suri Old Stars 2, IJVV IJsselmuiden, Fc Emmen 1, HZVV 1, SV Bedum 2, SV Bedum 1, SV Dedemsvaart, FC Emmen 2, HZVV 2, Suri Old Stars 1, Vitesse ’63 1 en de Griffioen.
Een ranglijstje is mooi en uiteindelijk zit winnen toch een beetje in onze genen maar in de nazit blijkt weer dat het gaat om het plezier dat eenieder heeft om met elkaar en tot op hoge leeftijd (de oudste deelnemer was 84!!!) het spelletje te kunnen spelen waar we allemaal toch een beetje aan verslaafd zijn.
We kunnen met zijn allen terugkijken op een heel mooi toernooi. Gelukkig geen ongelukken en met heel veel complimenten van de deelnemers. En op naar ons derde Prewest Voorjaarstoernooi in 2019.

Verslag Jos Kok

 

HZVV Old Stars en Vitesse ’63 Old Stars werken al vanaf het begin innig samen. Een en ander natuurlijk gestimuleerd door het feit dat Jannes Hofsteenge beide teams traint. In de zomerperiode trainen we gezamenlijk door in Hoogeveen en wanneer we mensen tekort komen voor een team dat deel wil nemen aan een toernooi dan zijn we over en weer beschikbaar om elkaar te helpen.

Zo kregen Freek Nijmeijer en ondergetekende kort voor het voetbaltoernooi in Irnsum dat afgelopen woensdag (20 maart 2019) werd gespeeld een telefoontje met de vraag of we het team van HZVV konden versterken omdat er een aantal afzeggingen waren. Uiteindelijk hadden we zes spelers en ook onze trainer Jannes Hofsteenge was aanwezig die ook nog een paar keer kon invallen. De deelnemende spelers naast Freek en Jos waren van de zijde van HZVV Dick van Slochteren, Klaas Kassies, Reinier de Boer en Jan Sikkenga. In potentie een mooi team.
Afgelopen jaar hadden we met Vitesse ’63 Old Stars dit toernooi gewonnen. Dit jaar namen wij niet deel maar we waren er wel op gespitst om met dit combinatieteam deze prestatie te herhalen. Aan het toernooi namen ook weer een aantal nieuwe namen deel zoals Harlingen, Bolsward en Always Forward uit Hoorn.
Alle deelnemende teams speelden tegen elkaar. Per team werden er dus 7 wedstrijden gespeeld van een kwartier op een zwaar, vochtig. hobbelig en kleiig veld!!!!! In de eerste wedstrijd werd direct het visitekaartje afgegeven. Goede veldbezetting, snelle combinaties en effectieve afwerking zorgde voor een regelmatige 5-0 overwinning op sc Heerenveen. Tegen Bolsward begon de machine pas echt goed te lopen waardoor er een monsterscore van 9-0 op het scorebord terecht kwam. Daarna was het even wennen aan de Harlingers die taai tegenstand boden. Maar toen de ban gebroken was werd dit ook een afgetekende 4-0. De laatste wedstrijd voor de lunch was tegen het altijd lastige en behoorlijk van zichzelf overtuigde Cambuur. Klaarblijkelijk had het combinatieteam van HZVV/Vitesse ’63 Old Stars team het beste bewaard voor deze wedstrijd. Het was nog net geen “gallery play” maar het kwam heel dicht in de buurt. Snelle passing, technische hoogstandjes en goals die met een hakje werden gescoord. Toen de stofwolken waren op getrokken stond het 7-1 voor het combinatieteam en dat vond Cambuur niet leuk!
Na de lunch is de eerste wedstrijd altijd een crime. Je bent koud, stram en stijf en moet weer vol aan de bak. In dit geval troffen we Always Forward uit Hoorn die ook alle wedstrijden hadden gewonnen. Dat werd een lastige klus met het slechtste voetbal van onze kant in dit toernooi. Toch wisten we ook deze wedstrijd met 2-1 te winnen en wanneer we iets zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen had er wel een ruimere marge in gezeten. De een na laatste wedstrijd speelden we tegen Irnsum 2. Het spel werd weer beter. De passing was weer strakker, de veldbezetting weer goed en ook de afwerking was weer van het vertrouwde niveau. Resultaat was een 5-0 overwinning. In de laatste wedstrijd ging de conditie toch wel een woordje meespreken. Zeven wedstrijden van een kwartier op een zwaar veld gaan je niet in de koude kleren zitten. Uiteindelijk was dit niet de beste wedstrijd maar we wonnen toch met 3-0.
Uiteindelijk werd het combinatieteam HZVV/Vitesse ’63 Old Stars de terechte winnaar met een doelsaldo van 35 voor en 2 tegen. Ook wel leuk om te weten dat Freek en ondergetekende de helft van deze productie voor hun rekening namen. Aan de zijlijn zat een -zeer terecht- trotse coach Jannes Hofsteenge te glimmen van plezier. Het is natuurlijk ook heel mooi dat je al je oefeningen over passing, traptechniek en positiespel op het veld in de praktijk gebracht ziet worden. Kortom het toernooi in Irnsum was een mooie promotie voor het niveau waarop het walking football in Hoogeveen en Koekange gespeeld wordt.
Verslag
Jos Kok

woensdag, 20 maart 2019 18:23

Vitesse ’63 laat zich weer goed zien op Toernooi PEC Zwolle

Geschreven door

Afgelopen donderdag 14 maart 2019 werd voor de tweede maal het PEC Zwolle United Old Stars Walking Football toernooi georganiseerd. Inderdaad een hele mond vol.

Vitesse ’63 Old Stars nam met twee teams aan dit toernooi deel. Trainer Jannes Hofsteenge had voor dit toernooi de spelers als volgt ingedeeld:
Vitesse ’63 Old Stars A: Freek Nijmeier, Lex Kruger, Jos Kok, Luuk Vos, Cor Koppenol en Albert Schipper en Vitesse ’63 Old Stars B bestond uit Jan Pinxterhuis, Henk van de Berg, John van Dijk, Martin Appelhof, Roelof Gritter en Roel Hummel.

pec20191

Er werd gespeeld in drie poules en Vitesse ’63 Old Stars A was ingedeeld bij ’t Harde, VV Zuidwolde en HHC Hardenberg. Vitesse ’63 Old Stars B zat in de poule bij PEC Zwolle 1, Rohda Raalte en VV WVF. In totaal waren er 12 deelnemende teams.

Vorig jaar waren wij nog eerste en tweede bij dit toernooi en eigenlijk vonden wij dat we dit jaar eigenlijk de eer maar aan een ander moesten laten

Het leek er op dat Vitesse ’63 Old stars A deze uitspraak wel heel letterlijk nam. De eerste wedstrijd tegen ’t Harde ging namelijk kansloos met 5-0 verloren. Slechte veldbezetting, geen inzet en slechte combinaties bezegelden ons lot tegen een ploeg die ook in Koekange al had laten zien een goed partijtje Walking Football op de mat te kunnen leggen.
Het zal duidelijk zijn dat we elkaar na dit debacle even recht in de ogen hebben gekeken en de klokken gelijk hebben gezet. De volgende wedstrijd ging het al direct een stuk beter toen vv Zuidwolde met 3-0 aan de kant werd gezet. Tenslotte hadden we in de slotwedstrijd van onze poule ons oude niveau weer te pakken en daarvan werd HHC Hardenberg het slachtoffer. De verdediging stond weer goed op de plek en met mooie combinaties en snelle uitvallen werd het 7-2 voor ons en daarmee een tweede plek in de poule.

pec20192

Vitesse ’63 Old Stars B hadden de zaken beduidend beter voor elkaar. De linies sloten goed aan, de verdediging liep niet als een kip zonder kop naar voren en er werden kansen gecreëerd. Maar in deze poule waren een paar sterke tegenstanders. Tegen PEC stond we al snel met 2- 0 voor maar PEC slaagde er in de slotfase toch in om de stand nog gelijk te trekken. Tegen WVF werd met mooi combinatiespel, tempowisselingen en goede afrondingen een resultaat van 4-0 neergezet. Rohda Raalte kennen we en het is een goede ploeg. Toch leek het kwartje lange tijd onze kant op te vallen totdat Rohda er toch nog in slaagde om op het einde van de wedstrijd de gelijkmaker te scoren zodat er een 3-3 eindstand op het scorebord stond en daarmee Vitesse ’63 Old Stars B tweede in de poule werd.

 

Na de lunch speelden de nummers 1 uit elke poule een onderlinge competitie voor de plaatsen 1 tot en met 3, de nummers 2 voor de plaatsen 4 tot en met 6, de nummers 3 voor de plaatsen 7 tot en met 9 en de nummers 4 voor de plaatsen 10 tot en met 12.

Dit betekende dat Vitesse ’63 Old Stars A en B met sportclub Markelo uit moesten maken wie 4, 5 of 6 zou worden.

De eerste wedstrijd was de broederstrijd tussen de beide Vitesse Old Stars teams. En gelijk onze inzet tijdens de trainingen sprongen de vonken er behoorlijk vanaf. Een wedstrijd vol passie, eerzucht en hard maar fair. Uiteindelijk trok Vitesse ’63 Old Stars A met 3-0 de winst naar zich toe. Vitesse ’63 Old Stars A groeide echt in het toernooi terwijl Vitesse ’63 Old Stars B de minste wedstrijd van het toernooi speelde. De uitslag was misschien licht geflatteerd maar wel verdiend.

De laatste wedstrijd van Vitesse ’63 Old Stars A was tegen Sportclub Markelo. De machine liep weer en bij vlagen werd er echt mooi Walking Football gespeeld. De verdediging liet zich niet meer verrassen, de combinaties werden weer vloeiend, vaak met één of maximaal twee balcontacten werd de bal doorgespeeld en aan de lopende band werd het net gevonden. Op het einde van de wedstrijd was het 8-1 voor Vitesse ’63 Old Stars A.

Daarna liet Vitesse ’63 Old Stars B in de wedstrijd tegen sportclub Markelo zien uit hetzelfde hout gesneden te zijn en met prima Walking Football werd de ploeg uit Markelo met 5-2 aan de kant gezet.

’t Harde werd eerste gevolgd door PEC Zwolle 2, Rohda Raalte, Vitesse ’63 Old Stars A, Vitesse’63 Old Stars B en Sportclub Markelo.

Anders bezien werden van de 8 gespeelde wedstrijden (onderlinge wedstrijd uitgezonderd) er één verloren, twee gelijk gespeeld en 5 gewonnen. Een resultaat waar we ons niet voor hoeven te schamen en ook een mooi resultaat voor trainer Jannes Hofsteenge.

pec20193

Al met al een leuke dag met weer veel nieuwe teams en een goede sfeer. Tenslotte werd de gehele dag nog eens diepgaand nabesproken op ons vertrouwde adres het Vergulde Ros in Halfweg.

Nu op naar ons eigen toernooi op 12 april waar grote belangstelling voor blijkt te bestaan!!!!!

Verslag
Jos Kok

Afgelopen vrijdag (22 februari 2019) kwamen de Old Stars van ’t Harde bij ons op bezoek. Zij kwamen met 9 spelers. ’t Harde speelt sinds een jaar walking football en het bleek een goed ploegje te zijn. Goede balbehandeling maar ook de manier waarop zij het spelletje speelden maakte dit team tot een van onze betere tegenstanders.

Van de zijde van Vitesse ’63 Old Stars waren aanwezig Martin Appelhof, Roelof Gritter, Jos Kok, Roel Hummel, Roelof Heuvelman, Freek Nijmeijer, Luuk Vos, Cor Koppenol, Jan Pinxterhuis, Henk vd Berg, Hans Graler, Albert Schipper en als gastspeler Klaas Kassies. Helaas kon John van Dijk door trieste familie omstandigheden niet aanwezig zijn.

tHarde

Na een kennismakingsrondje deden we een gezamenlijke warming up en pass- en trapoefeningen op het fraaie kunstgrasveld van Vitesse’63.

We hadden met ’t Harde afgesproken dat zij eerst een wedstrijd tegen Vitesse ’63 Old Stars zouden spelen maar aangezien wij met 13 spelers waren werden er rwee onderlinge wedstrijdjes van 15 minuten gespeeld.

De eerste wedstrijd werd een 2-2 gelijkspel. Hier bleken de mannen uit ’t Harde al balvaardig en ook kundig in het slim afwerken van aanvallen.

De tweede wedstrijd werd door de mannen uit ’t Harde met 3-2 gewonnen. Enkele onachtzaamheden bij Vitesse ’63 Old Stars werden genadeloos afgestraft.

Beide partijen gaven wel een redelijk hoog niveau Walking Football te zien met snelle balwisselingen, hoog temp en mooie combinaties. Uit de uitslagen bleek wel dat de teams volledig aan elkaar waren gewaagd en de sfeer onderling was bijzonder goed te noemen.

De rest van de middag werd gevuld met een minitoernooi waarbij de spelers werden gemixt. Dan blijkt toch weer dat je echt moet wennen aan je nieuwe voetbalmaten. Of misschien anders gezegd. We hebben bij Vitesse ’63 Old Stars toch een aantal spelpatronen die niet meteen direct door anderen begrepen worden. Maar dat zal wederzijds zijn.

Er werd lekker fanatiek gevoetbald en soms werden er weer mooie combinaties op de mat gelegd. Af en toe werden er door sommige spelers de grenzen van het toelaatbare op gezocht maar dat duidt er op dat Walking Football echt een volwassen voetbalsport aan het worden is.

Er was ook een delegatie van vv Zuidwolde aanwezig om te kijken hoe een Old Stars trainings- en wedstrijdmiddag eruitziet.

Na de wedstrijd bleef het nog lang onrustig in de kantine en bij het afscheid is afgesproken dat we op korte termijn een keer bij ’t Harde op bezoek gaan.

Jos Kok en Jannes Hofsteenge

maandag, 12 november 2018 19:44

Sfeervol Herfsttoernooi Vitesse ’63 Old Stars

Geschreven door

Afgelopen vrijdagmiddag (9 november) werd op het sportpark in Koekange een door Vitesse ’63 Old Stars georganiseerd Herfsttoernooi gehouden. En wederom waren de weergoden ons weer heel goed gezind.

Het lekkere weer zorgde er voor dat er nogal wat belangstellenden langs de lijn stonden. En dat maakte dat er een gezellig en sfeervol toernooi ontstond.

herfsttoernooi2018-1

Aan dit toernooi deden FC Emmen, HZVV en Vitesse ’63 Old Stars met elk twee teams mee en was ook sc Dedemsvaart aanwezig met een team. Helaas hadden we een afzegging van Zuidwolde maar volgende keer zijn ze vast present.

Voor Vitesse ’63 Old Stars waren aanwezig Roelof Hummel, Cor Koppenol, John van Dijk, Roelof Heuvelman, Albert Schipper, Bert Taverne, Hans Gräler, Roel Gritter, Freek Nijmeier, Henk van de Berg, Jan Pinxterhuis, Luuk Vos, Wim van Dijk, Lex Kruger en Jos Kok.

Er werd gespeeld in twee poules en met de diverse trainers werd afgesproken dat in dit toernooi spelplezier en deelname boven het resultaat zou gaan. Uiteraard ging het bij de wedstrijden om winst en verlies maar er werd afgesproken geen eindstanden op te maken.

Uiteraard werd er weer fanatiek gespeeld waarbij het opviel dat zowel Vitesse ’63 Old Stars als HZVV in staat zijn om toch wel mooie wedstrijden te spelen waarbij behoorlijk snel gespeeld wordt, de combinatie wordt gezocht en scorend vermogen aanwezig is.

herfsttoernooi2018-2 

Emmen en Dedemsvaart zijn natuurlijk weer aanwinsten in de regio maar je ziet dat wanneer je pas een paar maanden bezig bent het nog ontbreekt aan vloeiend samenspel, handelingssnelheid en Walking Football gogme. Maar dat gaat natuurlijk helemaal goed komen.

Voor de statistieken hebben we onderstaand de uitslagen van de wedstrijden in beide poules weergegeven.

Poule A

Poule B

Vitesse '63 B - FC Emmen A         5-2

Dedemsvaart - HZVV B               1-7

FC Emmen A - HZVV A                   0-1

FC Emmen B - Vitesse '63 A       2-2

HZVV A - Vitesse '63 B                   2-3

Vitesse '63 A - Dedemsvaart     6-2

FC Emmen A - Vitesse '63 B         0-6

HZVV B - FC Emmen B                 3-2

HZVV A - FC Emmen A                   7-1

Dedemsvaart - FcC Emmen B   2-4

Vitesse '63 B - HZVV A                   2-2

HZVV B - Vitesse '63 A                 2-2

herfsttoernooi2018-3 

Na afloop was het nog lang gezellig in de kantine en bleek dat de teams hadden genoten van een mooi middagje walking football.

Misschien toch ook mooi voor alle mensen van onze club die zich elke keer weer inspannen om zaken als een Herfsttoernooi mogelijk te maken dat er door de bezoekende teams verschillende opmerkingen werden gemaakt over de mooie toestand van ons sportcomplex, de goede organisatie en de gastvrije onthaal zowel op het veld als in de kantine.

 

Jos Kok

maandag, 08 oktober 2018 18:11

Vitesse’63 Old Stars ongeslagen op toernooi in Houten

Geschreven door

Vrijdag 5 oktober 2018 heeft Vitesse ’63 Old Stars deelgenomen aan een prima georganiseerd toernooi bij vv Houten. In totaal waren er 14 deelnemende teams. Het team van Vitesse ’63 werd gevormd door Roelof Gritter, John van Dijk, Henk van de Berg, Freek Nijmeier, Jan Pinxterhuis, Cor Koppenol, Luuk Vos, Wim van Dijk en Jos Kok.

oshouten2018

VV Houten had er voor gekozen om in twee poules van 7 teams te spelen. Alleen de winnaars in de poules speelden een finale. Dus speelde elk team minimaal 6 partijen.

Wij starten met een wedstrijd tegen OSM Maarssen. Lekkere wedstrijd om er in te komen en het werd uiteindelijk een gelijkmatige overwinning van 6-1 voor ons. Daarna tegen JSV Nieuwegein. Ook in die wedstrijd werd het ons niet echt moeilijk gemaakt en we stapten uiteindelijk met 5-0 winst van het veld af. De laatste wedstrijd voor de lunch was tegen DOVO Veenendaal. Dat was een lastiger pot maar uiteindelijk werd ook DOVO met 3-1 aan de zegekar gebonden.

Na van een prima lunch te hebben genoten was de eerste wedstrijd na de lunch tegen SEV Leidschendam. Het blijkt dat we toch wel weer erg veel moeite hebben om na de lunch op gang te komen. Spieren koud etc. Ook speelde Leidschendam een goeie pot. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 eindstand. Er had meer in gezeten maar we moesten duidelijk nog even op gang komen na de lunch. Eigenlijk was dit voor ons de minste wedstrijd van het toernooi.

Daarna speelden we tegen Juliana ’31 uit Malden bij Nijmegen. De latere winnaars van het toernooi. Dat werd een enerverende pot waar we werkelijk binnen 30 seconden met 1-0 achter stonden. We knokten ons terug naar 1-1 maar werden weer op achterstand gezet. Toen hebben we duidelijk een tandje bijgeschakeld en werd het al snel 2-2. Daarna kregen we nog een paar kansen op 3-2 maar de lat en een uitgestoken been zaten een doelpunt in de weg zodat het uiteindelijk 2-2 bleef.

De laatste wedstrijd was tegen Fc Utrecht en werd op de sloffen met 3-0 gewonnen al had deze uitslag veel hoger kunnen (en moeten) uitvallen.

Zoals gezegd had Juliana ’31 uit Malden een puntje meer dan wij bij elkaar gesprokkeld zodat zij in de finale tegen Houten moesten die ze wonnen.

Dus ongeslagen met een prima doelsaldo van 20 voor en 5 tegen!!!! Al met al een prima resultaat op een wonderschone dag (zon en 23 graden). Ook kunnen we terugzien op een aantal hele mooie momenten in de wedstrijden waar we walking football echt op de kaart zetten met snelle combinaties, mooi tik-tak werk en een aantal prachtige doelpunten. Onze trainingsarbeid (met dank aan Jannes) betaalt zich echt uit!!!!

Traditiegetrouw hebben we de nabespreking van de wedstrijd bij het Vergulde Ros in Halfweg gedaan onder het genot van een biertje en een heerlijk en welverdiend hapje eten.

Jos Kok

 

Tijdens het internationale toernooi om de Almelo City Cup heeft Vitesse’63 twee gezichten laten zien. Aan dit toernooi dat op 31 mei en 1 juni werd gehouden in en rondom het Polman Stadion van Heracles nemen 32 teams deel komende uit Engeland, Schotland, België, Duitsland en natuurlijk Nederland. De teams voetballen in acht poules en de eerste dag wordt er gevoetbald om plaatsing in de finale poule dan wel de verliezerspoule. De tweede dag wordt er om de uiteindelijke plaatsing gevoetbald.

oldstarsalmelo 1

Het team van Vitesse’63 bestond uit Albert Schipper, Wim van Dijk, Hans Gräler, Henk van den Berg, Freek Nijmeier, Jan Pinxterhuis, Cor Koppenol, John van Dijk en Jos Kok. Coach was Luuk van Noord. Onze trainer Jannes Hofsteenge was ook aanwezig maar druk met HZVV.

Op de eerste dag was Vitesse’63 Old Stars ingedeeld bij VFL Wolfsburg 1, Wiltshire 1 en Fc Groningen. De eerste wedstrijd tegen VFL Wolfsburg was een beetje kenmerkend voor de gehele eerste dag. Wij hadden duidelijk het betere van het spel maar wisten onze overmacht niet in doelpunten om te zetten. De Duitsers zouden zeggen dat we last hadden van “Ladehemmung”. De bal wilde er gewoon niet in. Wolfsburg komt een keer over de middellijn en scoorde waardoor we deze wedstrijd verloren met 1-0. 

De tweede wedstrijd tegen Wiltshire 1 kwamen we echt tekort. Ze waren gewoon beter. Maar ook echt een stuk jonger (de leeftijdsgrens bij de Almelo City Cup is 50 jaar!!!). Er had nog wel een goaltje voor ons ingezeten maar via de binnenkant van de paal rolde de bal weer in het spel. Uiteindelijk 2-0 verlies maar weer geen onverdienstelijk pot van onze kant.

De laatste partij was tegen Fc Groningen. De laatste ontmoetingen tegen de FC allemaal gewonnen maar vandaag ging het erg moeizaam. Met name het scoren. Uiteindelijk wel twee goals. (het gevoel begon voorzichtig terug te komen) maar ook twee goals tegen zodat de eindstand 2-2 was.

Het is zoals de veertiende !!! wet van Johan Cruijff luidt: “Als je niet scoort kan je niet winnen”.

Dat betekende dus de verliezerspoule en dus ook maximaal de zeventiende plek!!!!! Gelukkig pakte onze coach het goed op getuige zijn wijze woorden: “Als we zo’n dag om kunnen zetten in positieve energie dan kunnen we alles aan”.

Zo gezegd zo gedaan. We hebben heerlijk gegeten bij Preston Palace, daarna een biljartje gelegd, het feestje nog even bezocht en ’s morgen zaten we weer lekker fris aan het ontbijt. Klaar voor dag 2 en met een duidelijke missie. Plaats zeventien!!!!!!!!

oldstarsalmelo 2

Voor de verliezerspoule waren we ingedeeld bij FC Utrecht, NAC Breda en Heiloo.

De eerste wedstrijd tegen NAC leek de teneur van de vorige dag doorgezet te worden. Veel sterker. Toch weer moeite met het scoren en uiteindelijk 1-1 op het scorebord.

Daarna kwam de wedstrijd tegen FC Utrecht. Daar begon de machine eindelijk weer te draaien. Goeie combinaties, de tegenstanders goed vastzetten en weer scoren. Liefst vier maal en omdat dat zo lekker ging maakten we ook maar even een eigen doelpunt!!!!!!!!!. Eindstand 4-1.

De laatste wedstrijd in de poule tegen Heiloo waren we echt dominant. We maakten weer de doelpunten en op het einde stond er 3-0 op het scorebord.

Dit betekende dat we winnaar waren in onze poule en dat we samen met Twenterand, VFL Wolfsburg uit Duitsland en Grimsby Mariners uit Engeland gingen spelen om de plaatsten 17 t/m 20.

Ondertussen begon de vermoeidheid ook wel echt toe te slaan. De eerste dag was het bloedheet en 6 wedstrijden van 20 en 15 minuten op een middag en een ochtend gaan je dan toch een beetje in de benen zitten.

oldstarsalmelo 3

Wij speelden de kruisfinale tegen Twenterand. Daar hebben we vaker tegen gespeeld en deze mannen uit Vriezenveen hebben een goed ploegje. We kwamen redelijk snel met 1-0 voor maar zij gaven niet op en op een gegeven moment stonden we met 2-1 achter. Dat kon niet waar zijn. Even een tandje bijzetten en uiteindelijk was de eindstand 2-2. Dat betekende penalty schieten. Wij hadden onze zenuwen (en vermoeidheid) het beste onder controle en wonnen het penalty schieten.

Dat betekende dat we om de 17e en 18e plek moesten tegen Grimsby Mariners. Engelse ploegen houden van een stevig spelletje maar zijn altijd erg fair. Wij hadden zoiets van: dit laten we niet meer lopen. Deze wedstrijd werd echt de beste van het hele toernooi. Goed positie spel, echte fraaie combinaties, volop inzet en uiteindelijk de winst met 3-1. Ook de Engelsen hadden waardering voor ons spel.

Missie geslaagd. In de eindstand dus nummer 17. Of zoals we het zeiden op de tweede dag hebben we een toernooi gewonnen. Wanneer we kijken naar de overall stand dan hoeven we maar drie Nederlandse teams (Heracles 1 en 2 en Feyenoord) voor te laten gaan. Geeft ook wel de dominantie van de buitenlandse clubs weer.

Daarmee hebben we ook het toch wat ongemakkelijke gevoel van dag 1 achter ons gelaten en kijken wat ons betreft weer terug op een geslaagd toernooi. Volgend jaar gaan we het gewoon weer proberen.

Na de plichtplegingen en een lekker koel biertje zijn we met een prima gevoel weer naar ons vertrouwde adres in het Reestdal gereden en hebben met bijna het voltallige team nog een tactische nabespreking gedaan bij het Vergulde Ros.

Verslag Jos Kok

Vrijdagmiddag 25 mei was al weer voor de derde keer het HANN toernooi van FC Groningen. Niet minder dan 20 teams deden hier aan mee. Er werd gespeeld in 4 poules van 5 teams.

Het HANN toernooi kent geen finale wedstrijden of iets dergelijks. Er wordt alleen in de poule gespeeld. Het gaat dus om het winnen in de poule.

De echte prijs wordt bepaald door een team van beoordelaars die kijken welk team het mooiste en sportiefste Walking Football speelt. HZVV won die prijs afgelopen jaar.

Het team van Vitesse ’63 Old Stars bestond uit: Roel Hummel, Freek Nijmeier, Henk van den Berg, John van Dijk, Cor Koppenol, Wim van Dijk, Roel Gritter, Albert Schipper en Jos Kok. Uiteraard bijgestaan door onze trainer Jannes Hofsteenge.

oldstars verslag 1

De poule was pittig met Cambuur, Kardinge, FC Groningen en SC Heerenveen. Desalniettemin werd er bij vlagen heel mooi voetbal gespeeld door Vitesse ’63 Old Stars en ook het positiespel was goed verzorgd. Dit resulteerde in een overwinning op Cambuur met 4-2, een overwinning op Kardinge met 4-2. Heerenveen was even een lastige dobber maar werd uiteindelijk met 1-0 aan de zegekar gebonden en tenslotte werd FC Groningen ook met 4-2 verslagen.
Hiermee won Vitesse ’63 Old Stars afgetekend de poule. Echt een heel mooi resultaat.

De prijs voor het mooiste en sportiefste Walking Football ging dit jaar naar Heracles Gold Stars uit Almelo. Maar daar eindigde Vitesse ’63 Old Stars op een prachtige tweede plaats.

Al met al een fantastisch resultaat en we hebben laten zien dat goed en verzorgd Walking Football prima hand in hand kan gaan met uitstekende wedstrijdresultaten.

Hoe fanatiek Vitesse ’63 Old Stars is bleek wel dat nagenoeg het gehele elftal direct vertrok naar het Vergulde Ros in Halfweg voor een tactische nabespreking waarvan hieronder een sfeerbeeld. De rest was natuurlijk achter gesloten deuren.

oldstars verslag 2

Op 28 maart 2018 nam Vitesse ‘63 Old Stars met 2 teams deel aan het walking football toernooi van PEC Zwolle in de opblaashal de Pelikaan. Na ontvangst en koffie en cake begonnen we aan onze wedstrijden.

Voor beide teams was het even wennen. Niet alleen aan de hal maar ook omdat de velden kleiner waren dan normaal en de doelen groter. We speelden dan ook 5 tegen 5 in plaats van de normale 6 tegen 6 opstelling.

Vitesse ’63 1 bestond uit de spelers Lex Kruger, Albert Schipper, John van Dijk, Wim van Dijk en Freek Nijmeijer.

Vitesse ’63 2 bestond uit de spelers Roelof Heuvelman, Jos Kok, Jan Pinxterhuis, Luuk Vos en Henk van de Berg. 

Vitesse ‘63 1 begon aarzelend en kwam tegen Twenterand Vriezenveen twee maal op achterstand. Uiteindelijk wisten ze de wedstrijd toch met 4-3 te winnen. De 2e wedstrijd tegen PEC Zwolle 1 ging het al een stuk beter en werd met liefs 10-4 gewonnen. De 3e wedstrijd tegen HZVV deden we het rustig aan. We konden uiteindelijk ook niet wisselen en moesten zuinig zijn op onze krachten. We wonnen met 3-1. Het resultaat was dat Vitesse ’63 winnaar was van poule A.

 

pec1k

Vitesse ’63 1 tegen HZVV

In groep B begon Vitesse 63 2 ook voorzichtig. Het is wel even wennen met een boarding boarding. Maar uiteindelijk werd de wedstrijd tegen Rohda Raalte met 7-5 gewonnen. De 2e wedstrijd tegen PEC Zwolle 2 liep het al veel beter en werd met 8-1 ruim gewonnen. De laatste wedstrijd tegen IJVV IJsselmuiden werd het eveneens 8-1. Daarmee werd Vitresse ’63 2 winnaar van poule B.

pec2k

Vitesse ’63 2 tegen PEC Zwolle 2

In de 1e halve finale speelde Vitesse 1 tegen Rhoda Raalte. Hoewel Vitesse twee maal op achterstand kwam wisten ze uiteindelijk toch nog ruim met 9-3 te winnen. In de andere halve finale moest Vitesse ’63 2 het opnemen tegen HZVV. Vitesse begon daadkrachtig en nam direct een ruime voorsprong maar HZVV wist toch no terug te komen. Uiteindelijk won Vitesse de wedstrijd met 4-2. Dit resultaat betekende een finale tussen Vitesse ’63 1 en Vitesse ‘63 2. Een mooi visitekaartje dat door Vitesse ’63 bij PEC Zwolle werd afgegeven. In de strijd om de 3e en de 4e plaats wist HZVV verrassend te winnen van Rhoda Raalte waardoor het een mooie 3e plaats bemachtigde. In de finale verwachtte men een titanenstrijd tussen Vitesse ’63 1 en 2. Echter Vitesse ’63 2 had duidelijk het kruit verschoten. De razendsnelle en sluwe linksbuiten van Vitesse ’63 1 voltrok binnen 5 minuten persoonlijk het vonnis door vier maal de trekker over te halen. Daarbij geen strobreed in de weg gelegd door de rechtsback van Vitesse ’63 2. Bij de rust had Vitesse ’63 1 al een voorsprong van 7-1. De 2e helft was een formaliteit en de einduitslag was 8-3.

Met de einduitslag kunnen we ook Jannes Hofsteenge de trainer van zowel Vitesse ’63 als HZVV feliciteren. Hij traint beide teams en kan trots zijn op de resultaten maar misschien nog meer op het getoonde spel van de 3 teams.

Al met al een leuk en gezellig , maar ook wel zwaar toernooi. Tenslotte hadden wij als enig team geen wissels waardoor alle spelers 5 wedstrijden full time aan de bak moesten.

Er zijn veel contacten gelegd en vol verwachting zien we uit naar ons eigen toernooi op 20 april bij Vitesse ‘63, waar 15!!!!! ploegen acte de presence geven waaronder FC Groningen, SC Heerenveen en PEC Zwolle.

We zouden zeggen : kom vooral eens een keer kijken.

pec3kl

De deelnemende teams

Vitesse’63 Old Stars was woensdag 14 maart deelnemer aan het Walking Football toernooi georganiseerd door v.v. Irnsum. De volgende spelers maakten deze keer deel uit van de selectie: Wim van Dijk, Albert Schipper, John van Dijk, Freek Nijmeijer, Cor Koppenol, Lex Kruger, Jos Kok.

De ontvangst met koffie en oranjekoek was tussen 9.30-10.15 uur en het toernooi startte om 10.30 uur. De wedstrijdduur was 15 minuten. Na de poulewedstrijden was er een goed verzorgde gezamenlijke lunch met soep en broodjes. Het was een gezellig toernooi onder prima weersomstandigheden.

Er waren acht deelnemende teams en er werd gespeeld in 2 poules van 4 teams. Bij de poule van Vitesse’63 zaten Cambuur 1, SC Bolsward en Irnsum 2. Voor ons was de opdracht heel duidelijk; de eerste wedstrijd winnen, want die wordt over het algemeen verloren. We begonnen dan ook heel sterk tegen Cambuur 1. Weggeven deden we nagenoeg niet en scoren deden we via Freek en John wel en dus 2-0 winst. De tweede wedstrijd tegen SC Bolsward was eigenlijk hetzelfde verhaal. Weinig weggeven en zelf wel scoren. Dit keer scoorden Wim en Freek 2 x en Jos nam er ook één voor zijn rekening. En dan de derde wedstrijd tegen Irnsum 2. Eerst gedeelte ging redelijk gelijk op. Wij waren iets sterker, maar kregen toch een doelpunt tegen. Lang kon de tegenstander hier niet van genieten want Freek maakte binnen een minuut alweer gelijk. Daarna nog kansen zat om te winnen maar dat gebeurde helaas niet. Eindstand 1-1. Waardoor wij eerste werden in onze poule.

Na de lunch moesten wij een kruisfinale spelen tegen de nr. 2 van de andere poule t.w. Irnsum 1. Ook deze wedstrijd verliep, zoals wij het graag wilden. Niks weggeven en zelf scoren, dit keer door Freek 2x. En dan de finale tegen Heerenveen. Vooraf licht gevreesd, maar in praktijk eigenlijk een makkie. De tegenstander kwam niet aan aanvallen toe. En als ze er eens door kwamen werden ze onschadelijk gemaakt door de verdediging. Doelpunten via Jos 2 x en Wim 1 x. Einduitslag uiteindelijk 3-0 en onze eerste toernooiwinst.

oldstarsinrnsum

Op 23 februari 2018 speelden de Old Stars van Vitesse ’63 ’s middags een mixed toernooi met HZVV in Hoogeveen.

Bij het mixed toernooi krijgt elke speler een nummer en wordt via loting een team samengesteld. Hierdoor speel je elke keer met andere medespelers. Uiteindelijk wordt er een individuele winnaar vastgesteld op basis van gewonnen wedstrijden en doelsaldo. Maar uiteindelijk is meedoen en lekker voetballen belangrijker dan winnen. Een leuke ervaring.

Het toernooi was prima georganiseerd door Jannes Hofsteenge, in het dagelijks leven zowel trainer van de Old Stars van HZVV als van Vitesse ’63. We speelden op het hoofdveld van HZVV. Dat was mooi beschut waardoor het uiteindelijk met de kou wel meeviel.

Uiteindelijk speelde elke deelnemer 5 duels van 15 minuten. Dat was dus behoorlijk intensief.

oldstarthzvv