Wedstrijdverslagen

Vitesse ’63 Old Stars zal van maandag 28 september tot vrijdag 2 oktober 2020 deelnemen aan de IWFF World Cup Walking football voor clubteams. Dit is het officiële wereldkampioenschap Walking Football voor clubteams. De World Cup Walking football wordt georganiseerd door de ervaren toernooi organisatie H.F.E. onder auspiciën van de IWFF (The International Walking Football Federation).

De wedstrijden zullen dit jaar in Nederland worden gespeeld en wel in Groenlo. Vitesse ’63 Old Stars zal deelnemen aan de categorie heren vanaf 60 jaar.

Vitesse ’63 Old Stars is direct geplaats voor het hoofdtoernooi. Dit betekent dat er geen voorrondes gespeeld gaan worden. De plaatsing is onder meer het gevolg van de goede resultaten die Vitesse ’63 Old Stars al enkele jaren laat zien op grote (internationale) toernooien zoals bij Heracles, Pec Zwolle, Groningen en op Mallorca.

wk

Wij zijn natuurlijk verheugd met deze uitnodiging. Het laat zien dat het Walking Football echt in de lift zit en dat de wijze waarop wij bij Vitesse ’63 het spelletje spelen gewaardeerd wordt door de buitenwacht.

Hoewel bij ons deelnemen natuurlijk veel belangrijker is dan winnen zullen we ons toch terdege gaan voorbereiden voor dit toernooi.

Uiteraard zullen we onze fans op de hoogte houden.

Jos Kok

 

 

woensdag, 05 februari 2020 17:53

Vitesse ’63 Old Stars ontvangt Zuidwolde Old Stars

Geschreven door

Afgelopen jaar, op 3 december om precies te zijn, werden we ontvangen door Zuidwolde Old Stars om een keer met hun mee te trainen. Dat was een leuke bijeenkomst en daar werd de afspraak gemaakt om op 31 januari 2020 mee te trainen met Vitesse ’63 Old Stars op het sportterrein in Koekange.

Afgelopen vrijdag was het zo ver. En hoewel Zuidwolde nu een groep van ca 15 spelers heeft waren er toch maar 4 spelers aanwezig. Alle begin is moeilijk en wij weten als Vitesse ’63 Old Stars als geen ander hoe verschrikkelijk moeilijk het is om een vaste ploeg spelers bij elkaar te brengen.

Om 14.00 uur hebben we de spelers ontvangen voor een kopje koffie in onze nieuwe kantine. Die ziet er overigens schitterend uit en kan alleen nog maar mooier worden wanneer dadelijk het nieuwe meubilair er is.

Van onze kant waren aanwezig Cor Koppenol, Freek Nijmeijer, Luuk Vos, John van Dijk, Roel Hummel, Roel Gritter, Henk van Dijk en Jos Kok.

Zuidwolde had aangegeven dat ze graag een training van ons mee wilde maken om te kijken hoe wij die opbouwen, wat we doen aan conditietraining en welke speltechnische oefeningen wij inzetten. Uiteraard dit alles afrondend met een lekker fanatiek partijtje 6 tegen 6.

Onze trainer Henk van Dijk had een mooi programma gemaakt waar allerlei bovengenoemde zaken in voor kwamen.

Na de oefeningen hebben we als afronding nog een stevig partijtje 6 tegen 6 gespeeld. Het bleek voor de mannen van Zuidwolde nog een pittige training te zijn geweest want normaal trainen zij één uur en wij altijd anderhalf uur. Dat extra half uurtje hakte er dus wel in.

Na afloop hebben we nog even gezellig nagepraat in de kantine en afgesproken dat we in de toekomst nog meer zaken samen op gaan pakken. Bijvoorbeeld indien het nodig is met een gemixt team naar een toernooi te gaan en de mogelijkheid bieden om altijd aan te sluiten bij een training zoals we ook al enkele jaren met HZVV doen. Wat ons betreft komt Staphorst, De Wijk en Ruinen dit gezelschap op korte termijn ook nog versterken. Dat zou heel mooi zijn.

Maar …………. dat was voor die dag nog niet alles. We hadden ons als Old Stars met twee teams opgegeven voor de pubquiz diezelfde avond. Old Stars 1 werd gevormd door Henk van Dijk, John van Dijk en Roel Hummel en Old Stars 2 door Luuk Vos, Freek Nijmeijer, Jos Kok en hevig geassisteerd door Frens Waninge.

Overigens een prima georganiseerde quiz waar maar liefst 17 teams aan meededen en er waren een kleine 80 aanwezigen. Toch een mooi succes.

De vragen waren pittig. Maar liefst negentig vragen over verschillende categorieën moesten beantwoord worden. Toen ruim na 23.00 uur de stofwolken waren opgetrokken bleek dat we het niet alleen op het voetbalveld goed doen. Old Stars 2 was keurig in de middenmoot geëindigd met een gedeelde 9e plaats. De show werd wat ons betreft gestolen door het team van Old Stars 1. Op een nippertje misten zij het ereschavot en eindigde op een uiterst verdienstelijke 4e plaats. Het team 45 Plus bleek overigens onverslaanbaar deze avond.

Het blijkt dus dat we niet alleen voetbaltechnisch goed mee kunnen doen maar dat onze grijze cellen ook nog prima werken.

Verslag
Jos Kok

 

Vitesse’63 Old Stars draait al weer enkele jaren mee in het Walking Football wereldje. We nemen deel aan toernooien en organiseren die zelf ook. In de wereld van Walking Football en zeker in het Noorden van het land zijn we wel bekend.

Afgelopen week viel er een uitnodiging van FC Groningen bij ons in de bus om de wedstrijd tegen Utrecht op 8 december 2019 bij te wonen.

Afgelopen zondag verzamelden zich Freek Nijmeier, Lex Kruger, Henk van Dijk, Cor Koppenol, Roelof Heuvelman, Roel Hummel, Luuk van Noord, Martin Appelhof, Henk van de Berg en Jos Kok zich bij de kantine om naar Groningen te gaan.

osgron

In het stadion werden we ontvangen in de Top Dutch Lounge samen met nog een kleine 400 andere Waking Footballers. De catering was goed verzorgd en er waren twee inleiders. Mick Duzing vertelde over de inspanningen van de stichting FC Groningen in de Maatschappij die zich bezig houdt met onder meer het enthousiasmeren van ouderen om weer tegen een balletje te gaan trappen. De provincie Groningen lijkt wel om maar in Drenthe is er nog een wereld te winnen. De Friezen doen in Groningen natuurlijk even niet mee!

Daarna kwam schaatscoryfee Danielle Bekkering aan het woord die sprak over het HANNN het Healthy Ageing Network Northern Netherlands. Een instelling die veel initiatieven bundelt om de oudere mens gezond te houden. Wij zouden zeggen: gezond eten, beetje bewegen en niet achter de geraniums kruipen.

Eindelijk mochten we naar onze stoeltjes en de wedstrijd begon. De eerste helft was werkelijk niet om aan te gluren. Volgens ons hadden de spelers op het veld gehoord dat er zo’n 400 actieve Walking Footballers in het stadion zaten. Het leek de eerste helft wel of ze even wilden laten zien hoe je Walking Football speelt. Wanneer je op onze leeftijd zo speelt is er niks mis mee maar op ere-divisie niveau zo over het veld wandelen. Ongelooflijk.

osgron1

In de pauze was ook de catering weer goed op orde en konden we even bijpraten met diverse spelers en natuurlijk onze oud trainer Jannes Hofsteenge.

Daarna de tweede helft. Men probeerde in ieder geval iets op het veld neer te leggen dat op voetbal leek maar het zat er gewoon niet in deze middag. Uiteindelijk verloor Groningen met 1-0. Zowel van de zijde van Utrecht als van Groningen leken ze het voetballen verleerd. Ja je zou haast zeggen dat wanneer je je vak met zo weinig ambitie, passie en bedrevenheid uitvoer dat je dan beter maar ander werk kunt zoeken.

osgron2

Na de wedstrijd hebben we nog even gezellig nagezeten in de Top Dutch Lounge. En dat doen we natuurlijk ook in ons trainingsjasje zodat we Vitesse’63 en natuurlijk onze sponsor Prewest nog even goed kunnen promoten. In de nazit kregen we ook al vragen over ons toernooi in April en of we er wel aan dachten om op tijd de uitnodiging te versturen. Dus dat zit ook wel weer goed in het nieuwe jaar.

Uiteindelijk hebben we met zijn allen nog even nagetafeld bij het Vergulde Ros in Halfweg. Daar hebben we nog even terug gekeken op de eerste helft van ons seizoen dat begon met behoorlijk wat geblesseerden maar nu lijkt het tij weer te keren en na de winterstop is iedereen er weer bij.

osgron4

In de eerste helft van het seizoen hebben toernooien gespeeld in IJsselmuiden en Hellendoorn. We hebben zelf een Herfsttoernooi georganiseerd en hebben getraind met Zuidwolde.

Vrijdag 13 december hebben we onze laatste training met afsluitend een drankje en een hapje en daarna starten we 17 januari al weer met onze eerste training. En de tweede helft van het seizoen belooft weer druk te worden. Al met al zijn de Vitesse’63 Old Stars alive and kicking oftewel

Vitesse’63 Old Stars: daar wil je bij horen

Verslag
Jos Kok

woensdag, 04 december 2019 08:35

Vitesse’63 Old Stars bezoekt Zuidwolde Old Stars

Geschreven door

Vitesse’63 Old Stars heeft als missie om het Walking Football in de Wolden en liefst nog in heel Drenthe te promoten. Ons Herfsttoernooi stond ook in het teken van deze promotie. En afgelopen week stond er een mooi stuk in de Wolder Courant ter promotie van het Walking Footbal. We hadden voor dit toernooi ook Zuidwolde Old Stars uitgenodigd maar helaas konden ze niet aanwezig zijn.

Kort na het toernooi ontvingen we een uitnodiging om een keer mee te trainen in Zuidwolde en dinsdag 3 december 2019 was het zo ver. Van de zijde van Vitesse ’63 Old Stars gingen mee Freek Nijmeijer, Cor Koppenol, Lex Kruger, John van Dijk, Roel Gritter en Jos Kok.

We werden ontvangen door Bert Brontsema die zich inspant om ook het Walking Football in Zuidwolde van de grond te krijgen. Na een wat moeizame start (heel herkenbaar voor ons!) is het de laatste maanden veel beter gaan lopen zodat ze nu een groep van ongeveer 16 spelers hebben. Niet alleen uit Zuidwolde maar bijvoorbeeld ook uit Alteveer. Bij deze training waren 13 spelers van Zuidwolde aanwezig. In totaal waren we dus met 19 spelers.

Nadat we gezellig een kop koffie hebben gedronken en ons omgekleed hebben starten we met een gezamenlijke warming up. Een belangrijk onderdeel van het walking football. Daarna hebben we een mixed toernooi gespeeld. Alle spelers door elkaar husselen en dan lekker twee partijen spelen tegen elkaar.

In de partijen bleek wel dat we als Vitesse-spelers toch wel een aardige voorsprong hebben. Tactisch, technisch en conditioneel hebben we de afgelopen jaren een paar flinke stappen gezet met elkaar. 

Na afloop hebben we met een aantal spelers van Zuidwolde nog even doorgepraat en een aantal ervaringen die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan met ze gedeeld. Daarbij ging het om de intensiteit van trainen, de tactiek van het spelletje, maar ook de oefeningen die wij doen om met name het positiespel beter onder de knie te krijgen.

Ik denk dat de aanwezigen van beide zijden het eigenlijk wel heel leuk vonden om enerzijds de ervaringen te delen en anderzijds veel praktische informatie te krijgen.

We hebben afgesproken dat Zuidwolde Old Stars op 31 januari 2020 de training van Vitesse ’63 Old Stars komt bezoeken. We gaan dan ook proberen Ommen hierbij te betrekken en maken er dan een Vitesse ‘63 Old Stars Wintertoernooi van.

Vitesse ’63 Old Stars altijd gezellig!!!!!!

Verslag 

Jos Kok

 

maandag, 18 november 2019 13:39

Herfsttoernooi 2019 Vitesse ’63 Old Stars

Geschreven door

 Herfsttoernooi 2019 Vitesse ’63 Old Stars

Mooie promotie voor het Walking Football

 

Afgelopen vrijdag 15 november 2019 organiseerde Vitesse ’63 Old Stars al weer voor de tweede keer het Herfsttoernooi. Wij doen dit elk jaar naast ons grote Prewest Walking Football toernooi in April.

Dit jaar deden Dedemsvaart, Steenwijk, HZVV 1 en 2 en Vitesse ’63 Old Stars 1 en 2 mee aan dit toernooi.

De teams van Vtesse 1 en 2 waren door loting samengesteld. Vitesse ’63 Old Stars 1 bestond uit Roelof Heuvelman, Jeene Keizer, John van Dijk, Roel Hummel, Jan Huiskes en Jos kok.

Vitesse ’63 Old Stars 2 bestond uit Lex Kruger, Freek Nijmeier, Cor Koppenol, Luuk Vos, Henk van Dijk en Albert Schipper.

Het Herfsttoernooi dat wij organiseren heeft vooral als doel om naast onze training ook de mogelijkheid te hebben tegen andere ploegen te spelen omdat Walking Football zowel op technisch als tactisch vlak een uitdagend spelletje is.

Technisch gaat het gaat om de kunst om de bal snel en strak in te spelen en het vermogen al combinerend tot scoringskansen te komen die ook nog eens koel benut moeten worden.

Tactisch is de veldbezetting heel belangrijk. Breed en doelgericht spelen richting de tegenstander met opsluitende verdedigers vraagt het een en ander qua inzicht en samenspel terwijl veldverkleining en trechtervorming in de verdediging weer heel andere vaardigheden vraagt.

Dit oefenen wij op de training onder de bezielende leiding van onze trainer Henk van Dijk. Maar zoals de Engelsen zeggen “the proof of the pudding is in the eating” oftewel je wordt er pas echt goed in wanneer je het spelletje heel vaak speelt. En daarmee wordt het ook heel veel leuker om te doen.

Dit Herfsttoernooi stond dus in het teken van oefenen van Walking Football. De deelnemende teams de mogelijkheid bieden om een aantal wedstrijdjes te spelen tegen andere teams om zowel op technisch als tactisch vlak beter te worden en ook nog eens een leuke middag met elkaar te hebben. Er was dus geen toernooiwinnaar en de uitslagen waren secundair.

Het was een mooie dag. Lekker fris maar weinig of geen wind. Omdat we dit al een beetje hadden verwacht hadden we een schema uitgewerkt waarin alle ploegen een keer tegen elkaar speelden. Wedstrijden van een kwartier en geen rustperiode. Dit ook om de spieren niet al te zeer te laten afkoelen. Maar uiteindelijk speel je dan inclusief de warming up bijna anderhalf uur voetbal. En het spelletje is behoorlijk intensief.

We startten zoals gezegd met een gezamenlijke warming up geleid door onze trainer Henk van Dijk. Een goede warming up is uiterst belangrijk in het Walking Football. Alle spieren moeten goed op temperatuur zijn. Altijd belangrijk maar zeker wanneer de buitentemperatuur daalt.

herfst2019-1

Daarna werd het wedstrijdschema afgewerkt. In de wedstrijden is het natuurlijk toch altijd weer lekker fanatiek. Een wedstrijd moet natuurlijk wel gewonnen worden al doet de uitslag er zogenaamd niet toe.

herfst2019-2 

Wij draaien als Vitesse ’63 Old Stars al een aantal jaren mee maar het is wel verheugend te zien dat het niveau elk jaar hoger is. Sommige teams maken echt grote stappen en er komen steeds meer nieuwkomers.

Ook het spel wordt beter qua techniek, tactiek en beleving. En wat het sociale aspect betreft blijkt het, zo bleek tijdens het Herfsttoernooi weer, geen enkel probleem om spelers even te lenen van andere teams. Die draaien dan in het andere team gewoon mee. Helemaal geweldig dus.

herfst2019-3

Na het toernooi hebben we met een groot aantal deelnemers nog even nagepraat onder het genot van een biertje en een hapje in de sfeervolle kantine van Vitesse ’63. Ook dat is een belangrijk onderdeel van Walking Football en uiteraard bleef het nog lang onrustig aan de Sportlaan in Koekange.

Uiteraard bij deze ook nog dank aan de mensen die dit toch elke keer weer mogelijk maken bij onze club. Het veld (complex) ligt er prachtig bij, de scheidrechters zijn er, Kleedkamers zijn in orde en de kantine is top. We krijgen elke keer weer complimenten over de wijze waarop we dit doen. Dank aan allen namens Vitesse ’63 Old Stars.

Voor de volledigheid onderstaand nog de uitslagen van alle wedstrijden op een rijtje.

14.00 - 14.15

1

Dedemsvaart

HZVV 1

0 = 2

 

2

Steenwijk

Vitesse 63 1

2 = 3

 

3

HZVV 2

Vitesse 63 2

1 = 3

         

14.20-14.35

1

Vitesse 63 1

HZVV 2

6 = 1

 

2

Steenwijk

Dedemsvaart

4 = 4

 

3

Vitesse '63 2

HZVV 1

1 = 0

         

14.40 - 14.55

1

HZVV 1

HZVV 2

7 = 1

 

2

Vitesse 63 1

Dedemsvaart

3 = 0

 

3

Vitesse '63 2

Steenwijk

4 = 3

         

15.00 - 15.15

1

Dedemsvaart

HZVV 2

6 = 1

 

2

HZVV 1

Steenwijk

0 = 3

 

3

Vitesse '63 1

Vitesse '63 2

2 = 1

         

15.20 - 15.35

1

Dedemsvaart

Vitesse '63 2

5 = 3

 

2

HZVV 1

Vitesse '63 1

0 = 5

 

3

Steenwijk

HZVV 2

6 = 0

         

 

Verslag

Jos Kok

zaterdag, 21 september 2019 07:21

Vitesse’63 Old Stars op bezoek bij Regge United

Geschreven door

Na het seizoen mooi geopend te hebben in IJsselmuiden stond op 17 september 2019 al weer het volgende toernooi op het programma. Ditmaal bij Regge United in Hellendoorn.

Aangezien we nog steeds een aantal spelers hebben die met fysieke ongemakken kampen moesten we een beroep doen op onze vrienden van HZVV om een volwaardig team op de been te krijgen.

Van de kant van Vitesse ’63 Old Stars waren aanwezig Jan Pinxterhuis, Cor Koppenol, Henk van Dijk, Lex Krüger en Jos Kok. Van de kant van HZVV speelden Derk Vogel, Klaas Karssies, Daan van der Sleen en Dave van der Laan mee.

regge1 1

Er werd gespeeld in twee poules. Wij waren ingedeeld bij Go Ahead Eagles, Heracles, Rohda Raalte en Twenterand. In de andere poule speelden s.v. Dedemsvaart, Regge United, PEC Zwolle, HHC Hardenberg en s.c. Markelo. Daarna volgden plaatsingswedstrijden. Dus een mooi compact toernooi dat strak en goed georganiseerd was.

Wij begonnen tegen Go Ahead Eagles en het samenspel was in het begin nog wel een beetje wennen. Toen het eenmaal begon te lopen was er voor de Deventenaren geen houden meer aan. Na een kwartier stond er een eindstand van 5-1 voor ons op het scorebord.

De volgende wedstrijd was tegen Twenterand. Zij beginnen toch wel een beetje een klasse apart te worden. Ze spelen altijd in dezelfde samenstelling. Hebben een oud prof die de lakens uitdeelt en richting geeft aan het spel. Dus voor ons een uitdaging. Eigenlijk ging de wedstrijd behoorlijk gelijk op. Wij creëerden ook een aantal kansen maar hadden ons vizier niet scherp genoeg staan. Dan zijn er toch twee momenten dat we niet goed genoeg bij de les zijn en dat weten deze mannen feilloos af te straffen. Zodoende verloren we met 2-0 maar werden zeker niet weggespeeld.

Daarna volgde Heracles Almelo. Tja dat zijn dan van die wedstrijden dat het gewoon niet mag lukken. We waren beter, hadden ook kansen maar lieten na om deze ook daadwerkelijk te benutten. Dan gebeurt er wat je in zo veel wedstrijden ziet. In de laatste minuut een verdwaalde trap van Heracles en dan ligt de bal in ons netje. Jammer maar gewoon verloren met 1-0.

regge2 1

En dan toch weer even het petje af voor het team want in de laatste wedstrijd werd er nog even uit een heel ander vaatje getapt. Tegenstander Rohda Raalte is meestal geen gemakkelijke tegenstander maar zij hadden geen schijn van kans. De combinaties liepen weer goed, veldbezetting was in orde en we wonnen overtuigend met 2-0.

Daarmee werden we derde in de poule en dat betekende dat we om de 5e en 6e plaats moesten spelen. Dat werd tegen HHC uit Hardenberg.

Ook hier speelden wij een goede wedstrijd. De tegenstander kwam niet echt aan de bak. Toen het eindsignaal klonk stond het 1-0 voor ons. Echter de scheidsrechter vond het nodig om nog een minuut extra te laten spelen!!!!!! Bij ons was de organisatie even weg en daar lag de bal in de goal. Bij ons!!!!
Eindstand 1-1 en dus moesten de strafschoppen een beslissing brengen. Dat deed HHC beter en dus werden wij zesde. Toch een beetje onder ons niveau. Maar soms gaat dat nu eenmaal zo.

Twenterand werd tenslotte eerste door in de finale Regge United te verslaan.

Wij konden terugkijken op een heerlijk ochtendje voetballen en de wetenschap dat het ook wel eens tegen kan zitten. Hierbij willen we nogmaals dank zeggen aan onze vrienden van HZVV die ons mooi uit de brand hielpen.

Verslag

Jos Kok

maandag, 09 september 2019 21:37

Vitesse’63 Old Stars begint nieuw seizoen ijzersterk

Geschreven door

Op 4 september 2019 was het dan weer zo ver. Sommige spelers hadden de kicksen een tijdje aan de wilgengehangen. Andere konden het niet laten en speelden de zomer door bij HZVV. Maar dan is het toch al weer zo ver en staat ons eerste toernooi voor de deur. Deze keer georganiseerd door IJVV uit IJsselmuiden. We kennen ze van deelname aan ons eigen toernooi en kwamen ze afgelopen seizoen ook tegen op Mallorca.

Het was een goed georganiseerd, compact toernooi met 10 deelnemende ploegen Rood Wit Veldhoven, ’t Harde, FaJa Lobi Old Stars uit Utrecht, ADO Den Haag, RSC Rossum, Rohda Raalte, Oldtimers Dronten, Irnsum, IJVV en Vitesse ’63 Old Stars.

Wij kampen op dit moment met een aantal fysieke ongemakken waardoor een aantal sterkhouders even niet aan het spelen toekomen. Het was ff zoeken maar het lukte uiteindelijk toch weer om een team op de been te krijgen. Van onze kant waren de spelers: Cor Koppenol, Jeene Keizer, Jan Pinxterhuis, Luuk Vos, Martin Appelhof, Freek Nijmeijer en Jos Kok. We zaten dus niet echt ruim in het aantal spelers.

Er werd gespeeld in twee poules en daarna direct een plaatsingswedstrijd tussen de nummers 1, 2 etc van elke poule.

Wij begonnen tegen ADO Den Haag. Het was toch nog even wennen. Het balletje ging nog niet vanzelf rond. Passing was nog niet helemaal strak en ook de veldverdeling kon beter. Niet gek dat we met 1-0 achter kwamen. Maar gaandeweg de wedstrijd kwamen we beter in ons spel en met twee bekeken goaltjes haalden we toch de buit binnen. 2-1 voor ons en het toernooi was nu echt begonnen.

De tweede wedstrijd was tegen Rood Wit Veldhoven. Goeie voetballers maar ze dachten er toch echt iets te gemakkelijk over. Met name verdedigend lieten ze grote gaten vallen en ondertussen weten wij dat meedogenloos af te straffen. 3-0 was de eindstand.

De derde wedstrijd in de poule was tegen de gastheren. IJVV is een goed voetballende ploeg. Zij beheersen het Walking Football spelletje goed en zijn uiterst fanatiek. Om ze enigszins in toom te houden bestreden we ze vanuit een gesloten verdediging. En dat werkte heel goed. Ze werden zelfs een beetje geïrriteerd. Altijd een prima teken dat de tactiek goed werkt. Met een bekeken uitvalletje scoorden wij de enige goal van de wedstrijd: 1-0 voor ons dus.

De laatste poule wedstrijd was tegen Rohda Raalte die we ondertussen heel goed kennen. Met een gelijkspel waren we winnaar van de poule dus was het zaak niet te aanvallend te spelen. Te meer omdat ze een uiterst slimme vogel in de spits hebben staan. Ook deze keer werd de tactiek gedisciplineerd uitgevoerd. We waren duidelijk beter maar een moment van onachtzaamheid en hun spits prikte de bal mooi in het doel. Dat betekende dat we nog een keer de rug moesten rechten en na een mooie aanval werd na goed doorgaan de 1-1 in de bovenhoek geschoten.

Hiermee waren we poule winnaar en moesten we de finale spelen tegen FaJa Lobi Old Stars uit Utrecht.

ijvv1 1

 

 

FaJa Lobi Old Stars zijn balvaardige voetballers. Op elke positie staat een speler die techniek in huis heeft. En het samenspel loopt ook heel soepel. Dit betekende dus voor ons een lastige opgave. Toch maar weer het accent op de verdediging leggen en proberen met een uitval te scoren. Aanvankelijk hielden we goed stand. Ze kwamen er niet echt doorheen. Aan de andere kant kregen we ook een paar goede kansen. Maar de afwerking liet te wensen over en zo bleef het tot laat in de wedstrijd 0-0. Het leek af te stevenen op penalties. Maar toen sloeg een paar minuten voor het einde het noodlot toe. Overigens met een mooi strak schot in de benedenhoek besliste de middenvelder van FaJa Lobi de wedstrijd. Helaas een   1-0 verlies. Zij de eerste en wij de tweede plek.

Het zal duidelijk zijn dat we terugkijken op een goed gespeeld toernooi waar we als Vitesse ’63 Old Stars weer eens een visitekaartje hebben afgegeven.

ijvv2 1

 

Cor Koppenol nam namens het team de beker in ontvangst als wijze van eerbetoon aan de prachtige goal die hij scoorde tegen Rood Wit Veldhoven. Wij zijn als Old Stars weer lekker bezig en hopen onze geblesseerde strijdmakkers op korte termijn weer te kunnen begroeten om de volgende toernooien te spelen.

ijvv3 1

 

Traditioneel hebben we de wedstrijd nog eens diepgaand geanalyseerd tijdens onze nazit bij het Vergulde Ros in Halfweg. Altijd nuttig.

 

Verslag
Jos Kok

dinsdag, 25 juni 2019 15:27

Vitesse’63 Old Stars sluit seizoen 2018/2019 af

Geschreven door

Op vrijdag 21 juni 2019 heeft Vitesse ‘63 Old Stars het seizoen afgesloten. Om 14.00 uur verzamelden de spelers zich voor een laatste training. Dit was meteen ook de laatste training met Jannes Hofsteenge. Het zal duidelijk zijn dat we met spijt in ons hart afscheid nemen van de man die het Walking Football bij Vitesse’63 echt een gezicht heeft gegeven en de kwaliteit van het spel echt met sprongen omhoog heeft gebracht. En, misschien nog wel belangrijker, daarnaast een ontzettend fijne vent is.

De training is rustig want het seizoen is voor Vitesse ’63 Old Stars lang en zwaar geweest. Om dat te illustreren hebben we het seizoen even in cijfers weergegeven in onderstaand overzicht.

 

Seizoen 2018/2019 Vitesse '63 Old Stars in cijfers
Aantal gespeelde toernooien: 10
Hiervan toernooien waar we met 2 teams aan hebben deelgenomen: 3
Aantal gespeelde wedstrijden: 73
Waarvan tegen buitenlandse ploegen: 15
Nationaliteiten (Engels, Roemeens, Duits, Schots, Belgisch en Nederlands): 6
Gewonnen: 39
Gelijk: 14
Verloren: 20
Goals voor: 186
Goals tegen: 116
Gele kaarten (2 minuten afkoelen bij Walking Football): 2

 

Het meest indrukwekkende toernooi van de 10!!! dat we hebben gespeeld was natuurlijk ons eigen Voorjaarstoernooi. Daarnaast hebben we natuurlijk ook Mallorca bezocht en, qua voetbal het meest uitdagende toernooi, de Almelo City Cup gespeeld bij Heracles.
En je hoort nog wel eens voetballers piepen dat ze zo’n zwaar seizoen hebben gehad en misschien wel 45 wedstrijden hebben gespeeld. Allemaal “Piepers” wat de Vitesse ‘63 Old Stars betreft. Wij speelden 73!!! wedstrijden. Ja ik hoor het al: daar zitten ook dubbeltellingen bij. Dat klopt maar dan houden we nog steeds een vaste kern van spelers over die tegen de 55 wedstrijden hebben gespeeld dit seizoen. Top. En dan zijn we ook nog heel internationaal bezig met tegenstanders uit 6 landen waarvan 15 buitenlandse.
Meer dan de helft van de wedstrijden werd gewonnen en slechts in een kwart van alle wedstrijden moesten we het hoofd buigen voor onze tegenstanders.
We scoorden 186 maal (gemiddeld bijna drie keer per wedstrijd) en kregen er 116 om de oren (dat laatste moet natuurlijk beter!!).
Dat Walking Football natuurlijk gaat om sociale contacten, gezelligheid en lekker bezig zijn weet iedereen wel maar dat er af en toe toch weer dat hele fanatiek jongetje in de mannen naar boven komt laten onze twee gele kaarten zien (ook dat moet beter volgend jaar!).
Kortom ook in cijfers een monsterachtig seizoen waar we niet alleen echte ambassadeurs zijn geweest van het Walking Football maar ook op heel veel plekken onze mooie club Vitesse ’63 hebben gepromoot.

Na de training zijn we met zijn allen naar Pitch & Put gegaan om het seizoen ludiek af te sluiten. Voorafgaand aan het golfen hebben we officieel afscheid genomen van onze trainer Jannes Hofsteenge.
Tijdens de speech waren er natuurlijk hartverwarmende woorden voor onze trainer die een belangrijk aandeel heeft gehad in ons spelniveau maar bijvoorbeeld ook voor en tijdens ons toernooi veel werk heeft verzet. We zien terug op een mooie tijd en nemen met pijn in ons hart afscheid. Jannes het gaat je goed.

Oldstarspp1 1

En traditiegetrouw geven we elk jaar de persoon die veel heeft betekend voor ons team de Gouden Vitesse ’63 Old Stars sleutelhanger (een 3D-geprinte unica van PLA-Gold).
Vorig jaar viel Jannes deze eer te beurt en dit jaar werd tijdens onze jaarvergadering unaniem gekozen voor Wout Oldejans. Altijd paraat in de kantine en op en rondom het veld. De vrijdagmiddagen zijn altijd top maar ook bij bijzondere gelegenheden als het toernooi van ons en wanneer er gasten op bezoek komen kun je op Wout aan. Wout bedankt.

Oldstarspp2 1

Na de formaliteiten hebben we met zijn allen een 9-holes baan gelopen. Tja dan blijkt dat een goaltje van het Walking Football al niet erg groot is maar zo’n gaatje waar de bal in moet is al helemaal niet te vinden. En dan blijkt dat je ook nog technische vaardigheden moet hebben om de bal (die ook al niet te zien is) te raken.
Tja en dan krijg je situaties zoals op onderstaande foto waar we maar geen commentaar bij zullen geven.

Oldstarspp3 2

Uiteindelijk komt er dan toch een winnende ploeg te voorschijn. Op werkelijk onnavolgbare wijze is een stand berekend waar we nog lang over zullen napraten. Maar we zijn niet rancuneus en feliciteren dit team met het behaalde resultaat.

Oldstarspp4 1

Na de prijsuitreiking bleef het natuurlijk nog lang onrustig bij P&P. Als afscheid van het seizoen mocht natuurlijk ook onze sponsor Prewest niet vergeten worden. Daarom werd afgesloten met onderstaande foto.

Oldstarspp5 1

We gaan genieten van een welverdiende vakantie. De liefhebbers trainen nog door met onze vrienden van HZVV op de woensdagmorgen in Hoogeveen. Op 16 augustus staat de eerste training weer op het programma en 4 september hebben we alweer ons eerste toernooi in IJsselmuiden bij IJVV.
Op naar het volgende seizoen!!!!

 


Verslag: Jos Kok
Fotografie: Roel Hummel

woensdag, 12 juni 2019 21:35

Vitesse’63 Old Stars en de Almelo City Cup

Geschreven door

Donderdag 6 juni om 8 uur verzamelen zich 11 spelers van Vitesse ’63 Old Stars op het  parkeerterrein bij de kantine om naar Almelo te gaan. Daar zal op 6 en 7 juni de strijd om de Almelo City Cup plaats vinden in het stadion van Heracles. Mooi om te zien dat bijna de gehele actieve selectie aanwezig is.

Om 10.00 uur vindt de officiële opening plaats van het toernooi. En het is voor schrijver dezes toch wel mooi om als “buitenstaander” samen met Roel Hummel de vlag van Vitesse ’63 het stadion in te mogen dragen. Een vlag overigens die in 1963 is gemaakt door mevrouw Van Dijk – Lopers de moeder van onze sterkhouder op het middenveld John van Dijk.

acc2019

Na de openingsceremonie werden van alle teams foto’s gemaakt in het Polman stadion. Na de foto sessie kon het toernooi beginnen.

In totaal deden er dit jaar 40 teams aan het toernooi mee uit landen als België, Duitsland, Schotland, Frankrijk, Engeland en natuurlijk Nederland. Voor het eerst had men besloten om een competitief en  een recreatieve competitie te organiseren met elk 20 teams. De donderdag werden er 3 poulewedstrijden gespeeld van 20 minuten en vrijdag werd er afhankelijk van de positie in de poule op basis van 5! wedstrijden van een kwartier gespeeld om de definitieve positie. Dat betekende dus in totaal 8 wedstrijden in twee dagen. Een zware klus.

acc22019

Wij hadden op beide competities ingeschreven met een team. Voor de competitie bestond het team uit John van Dijk, Luuk Vos, Hans Graler, Jos Kok, Freek Nijmeijer en Jeene Keizer die op de vrijdag vervangen werd door Jannes Hofsteenge.

Voor de recreatieve competitie bestond het team uit Lex Kruger, Jan Pinxterhuis, Martin Appelhof, Albert Schipper, Roel Hummel aangevuld met diverse spelers van andere teams op de donderdag en Cor Koppenol op de vrijdag.

Henk van de Berg was beide dagen aanwezig als non playing captain van beide teams.

De recreatieve competitie; de poule wedstrijden.

Het team voor de recreatie maakte een swingende start op de donderdag. In de poule wedstrijden werd er goed georganiseerd en fanatiek gespeeld. Men zat kort op de bal en wist het net ook met grote regelmaat te vinden. Dit resulteerde in een (knap) 1-0 verlies tegen Wiltshire (die eigenlijk te goed zijn voor de recreatieve competitie!!). Daarna volgde een regelmatige 2-0 overwinning tegen Gold Stars Almelo 2 en tenslotte werd Ardler WF Club uit Schotland aan de zegekar gebonden met 3-1. Dit betekende dat Vitesse ’63 Old Stars in deze competitie mee ging doen om de plaatsen 1 t/m 8. Een mooi resultaat.

De competitieve competitie; de poule wedstrijden.

Dit was toch wel een sterke poule. Fitte spelers waarvan een aantal spelers betaald voetbalervaring meebrachten. Allemaal mannen die een balletje konden stoppen, vasthouden en weer strak door konden tikken.
Wij begonnen tegen Gold Stars Almelo 1. Ons team stond direct weer goed. Er werd mooi gecombineerd en gezocht naar kansen. Die kwamen er ook en uiteindelijk was de eindstand 1-0 voor ons. Een mooi begin. De volgende wedstrijd werd tegen Senior Army Genk gespeeld. De Belgen liggen ons niet zo qua voetbal. Ze spelen vrij fors walking football waarbij veel op de man wordt gespeeld. Echter daar lieten we ons niet door intimideren. We combineerden er lustig op los en hielden de zaak achter gewoon goed dicht. De kansen waren eigenlijk goed verdeeld maar beide partijen kwamen niet tot scoren zodat het uiteindelijk bij 0-0 bleef.
De laatste wedstrijd was tegen Bayer Leverkusen 1. Tja een andere categorie. Relatief jong en met veel ervaring met voetballen op hoog niveau (oa tweede Bundesliga!!). De Belgen waren met 7-0 de boot in gegaan tegen deze jongens dus wij waren er op gebrand om ons zo maar niet te laten slachten. En dat begon prima. We stonden al snel met 1-0 voor! Toch bleek het moeilijk om dit vast te houden en werd het door wat onachtzame momenten bij ons 3-1 voor de Duitsers. Toch wisten we weer terug te komen tot 3-2. En toen besliste de scheidsrechter het duel door een glaszuivere sliding van onze laatste man (niveau schaar van Wim Suurbier) te bestraffen in plaats van daarvoor te applaudisseren. Met één man minder lukte het niet meer en we gingen uiteindelijk met 5-2 de boot in. Jammer maar overall heerste toch een goed gevoel over de prestatie in deze zware poule. Het betekende ook dat we de volgende dag om de plaatsen 9-20 zouden spelen.

acc32019

Na de wedstrijden zijn we naar Preston Palace gegaan. Einde dag hebben we onze jaarvergadering gehouden waarna we heerlijk zijn gaan eten. ’s Avonds was de wedstrijd Nederland – Engeland om de Nations League en daar hebben we met zijn allen naar zitten kijken. We hadden nog wat community singing van de Engelsen verwacht maar die waren na de verlenging opeens erg rustig.

Daarna nog een biljartje gelegd en toen was het weer tijd om het moede hoofd te ruste te leggen.

De recreatieve competitie; de plaatsingswedstrijden.

Wat er die avond in Preston Palace is gebeurd zal wel altijd onduidelijk blijven maar De Vitessenaren die op vrijdag de plaatsingswedstrijden speelden in de recreatieve competitie waren volstrekt onherkenbaar. De posities werden niet gehouden, het fanatisme was weg, de tegenstanders werden niet goed gedekt en de afwerking was zelfs geheel afwezig. Echt niet te filmen.
Uiteindelijk resulteerde dit in een serie wedstrijden waar we als Vitesse ’63 Old Stars geen vuist wisten te maken. Tegen Wolfsburg werd verloren met 4-0. Daarna werd van KVVE Massemen 2 (overigens de latere winnaars van de recreatieve competitie) met 4-0 verloren. Zelfs fc Twente 2 bleek te sterk. De Uitslag werd ook 4-0. Heel consequent allemaal maar toch niet wat we van Vitesse ’63 Old Stars gewend zijn.
Voor de definitieve plaatsing volgden nog twee wedstrijden maar toen begonnen ook de krachten weg te vloeien waardoor we verloren van OHL uit Leuven met 3-0 en tenslotte de laatste wedstrijd tegen HZVV ook nog met 3-0 werd verloren. De 8e plaats was het resultaat. Niet onverdienstelijk in een veld van 20 ploegen maar wel een met een beetje nare nasmaak van de tweede dag.

De competitieve competitie; de plaatsingswedstrijden.

Vitesse ‘63 Old Stars die in deze competitie uitkwamen hadden duidelijk veel minder last van de zware avond in Preston Palace en hadden zich duidelijk laten inspireren door het Nederlands elftal.
De eerste wedstrijd was tegen de Walking Bears uit België. De combinaties liepen bij Vitesse steeds beter. We konden niet wisselen maar dat heeft wel als voordeel dat je elkaar wel steeds beter weet te vinden. We waren ook wat doelgerichter dan de dag er voor en voetbalden mooi vanuit een gesloten verdediging. Uiteindelijk stond er 3-0 voor ons op het scorebord. De volgende wedstrijd was tegen Just4Fun oftewel KRC Genk uit België. Die wisten we met 2-1 aan onze zegekar te binden en in de laatste wedstrijd tegen Rohda Raalte werd het 4-3 voor ons. In deze wedstrijden werd door ons bij vlagen heel mooi en goed verzorgd Walking Football gespeeld. Onze overwinning in de poule betekende dat we gingen spelen om plaats 9-12.
Daar kwamen we onze oude vrienden/vijanden van Twenterand 1 weer tegen. De andere kant van slechts 6 spelers en niet kunnen wisselen werd nu ook duidelijk. Zeker in combinatie met weer een lange lunch waar we gewoon echt niet tegen kunnen. Kortom we kregen van Twenterand deze keer met 4-1 klop!!!! En verdiend want ze waren gewoon beter. We hebben voor onze laatste wedstrijd nog even de koppen bij elkaar gestoken. We wilden met een overwinning afscheid nemen van het toernooi maar Chesterfield uit Engeland is in Almelo altijd lastig. Dat we vochten als leeuwen (overigens evenals de Engelsen) bleek wel uit het feit dat de teams de wedstrijd eindigden met een man minder. Door wat schermutselingen werd de gele (=2 minuten tijdstraf) kaart getrokken. Uiteindelijk was de uitslag 2-2 maar doordat wij de strafschoppen beter namen wonnen we. Daarmee werden we 11e en in een dergelijk zwaar veld van 20 ploegen absoluut een goed resultaat.

Afsluiting

Vitesse ’63 Old Stars kan terugkijken op een mooi toernooi in Almelo. Goed gespeeld en we hebben een goede indruk achter gelaten met vaak mooi en verzorgd Walking Football. Dit was ons laatste toernooi van dit seizoen. We gaan nu de zomerstop in hetgeen betekent dat we lekker ontspannen door blijven voetballen met HZVV in Hoogeveen.
Traditiegetrouw hebben we het toernooi nog even geëvalueerd in Het Vergulde Ros!!

acc42019

zondag, 26 mei 2019 11:11

Vitesse ’63 Old Stars op twee fronten actief

Geschreven door

Misschien waren we een beetje overmoedig toen we ons een aantal maanden geleden opgaven voor zowel het HANN toernooi in Groningen als voor de Salland cup bij Rohda Raalte op 17 mei. Twee toernooien op één dag bleek uiteindelijk een beetje veel en het had nog aardig wat voeten in de aarde om uiteindelijk twee teams samen te stellen. Dat lukte met behulp van HZVV en ’t Harde.

Naar het HANN toernooi in Groningen gingen Cor Koppenol, Roel Gritter, Luuk Vos, Jannes Hofsteenge aangevuld met Otto van Slochteren en diverse spelers van HZVV in wisselende samenstelling.

En naar Rohda Raalte gingen Roel Hummel, Martin Appelhof, Jan Pinxterhuis, John van Dijk en Freek Nijmeijer aangevuld met Jacob Speldeman en Skippy van ’t Harde en na de lunch nog met Dave van der Laan van HZVV.

Hann Toernooi Groningen

Het HANN toernooi bij fc Groningen is een toernooi waar het echt om de het spel gaat. Uitslagen worden niet bijgehouden en de winnaar is het team dat het beste walking football speelt, sportief is etc. Daarnaast is er als side event “voetbaldarts” waar alle teams aan meedoen en waar je met een bal op een dartbord schiet. Vanaf dit jaar heet het toernooi dan ook het HANN Walking Football Festival

In onze poule speelden wij tegen Suri Profs 1, Fc Groningen 1, Kardinge 1 en HZVV. Door onze trainer ook wel de “poule des doods” genoemd. Het was duidelijk dat we met het gelegenheidsteam wel even moesten wennen aan elkaar en de Suri Profs wisten daar in de eerste wedstrijd genadeloos gebruik van te maken. Balvaardig en met goede combinaties werden we met 5-2 verslagen.
De volgende wedstrijd tegen Fc groningen 1 wisten we elkaar al een stuk beter te vinden. Combinaties liepen beter en de posities werden beter gehouden. Echter spelen zonder een echte laatste man/keeper is een soort van zelfmoordactie in het walking football. Fc Groningen maakte daar twee keer goed gebruik van en wist met 2-1 te winnen. De derde wedstrijd tegen Kardinge 1 liep het echt veel beter. We waren sterker aan de bal, hadden het beste van het spel en stonden vlotjes met 2-0 voor. Echter twee momenten deden ons de das om en het werd uiteindelijk 2-2. De slotwedstrijd tegen HZVV tenslotte werd door ons met bij vlagen prima walking football gewonnen met 4-2.

Uiteindelijk werd Kardinge 1 winnaar van het toernooi gevolgd door SJS en Emmen 1. De Suri Profs 1 wonnen het dartvoetbal en wij werden daar zeer eervol tweede zodat we met een goed gevoel huiswaarts konden gaan.

HANN 2019

De Salland Cup Rohda Raalte

Dit was de eerste keer dat we deelnamen aan dit toernooi. Het was een prima georganiseerd toernooi maar eerlijk gezegd liggen toernooien van een hele dag met een lange rustpauze tijdens de lunch ons niet zo. We hebben na de lunch altijd moeite om op gang te komen.

Wij zaten in de poule met Voorwaarts Twello, Twenterand en Rohda B. De eerste wedstrijd tegen Voorwaarts Twello werd eenvoudig gewonnen met 4-1. We hadden het beste van het spel, combineerde vlot en waren trefzeker in de afwerking.
Daarna de “kraker” tegen Twenterand. Ze waren ons de baas in de finale op ons eigen toernooi terwijl wij ze vorig jaar in Almelo uit de wedstrijd speelden. Er stond dus nogal wat op het spel. Een gelijk opgaande strijd werd het waarin lekker fanatiek werd gespeeld. We kwamen telkens achter maar wisten ook elke keer weer de score gelijk te trekken. Uiteindelijk leek het erop dat we met 3-2 zouden verliezen maar werkelijk in de laatste seconde lukte het ons nog om 3-3 te scoren.
De laatste wedstrijd in de poule wonnen we van Rohda B met 2-1.
Daarna volgde een pauze van twee!!!!! uur. Zoals eerder gezegd hebben we so-wie-so al moeite met een pauze maar twee uur is echt te veel van het goede. De eerste wedstrijd na de pauze ging met 2-1 verloren. Dat was trouwens niet echt nodig. De laatste wedstrijd tegen Rohda C werd uiteindelijk met 4-2 verloren.
Tenslotte werden we 6e wat toch een beetje beneden ons niveau is maar we konden wel terugkijken op een heerlijk voetbaldagje.

ROHDA


Verslag Jos Kok/Freek Nijmeijer

 

Donderdag en daarvoor
“Wees niet zo ongerust over de hobbels in de weg, maar vier de reis” zei Fitzhugh Mullan, die ik overigens ook niet ken, al tijden geleden. En dat deden de Vitesse ’63 Old Stars precies toen ze twee dagen voor vertrek hoorden dat hun vliegreis naar Mallorca geannuleerd was door de staking van de luchtverkeersleiders in Frankrijk.
Direct ’s avonds crisisberaad georganiseerd ten huize van Hans Graler en een paar uur later had iedereen een nieuwe vlucht geboekt. Donderdag 9 mei vertrok het team vanaf luchthaven Düsseldorf en een paar uur later zaten we heerlijk te dineren in ons hotel in Santa Ponca.

Het hele verslag met foto's is hieronder te downloaden.

mallorca

Donderdag en daarvoor
“Wees niet zo ongerust over de hobbels in de weg, maar vier de reis” zei Fitzhugh Mullan, die ik overigens ook niet ken, al tijden geleden. En dat deden de Vitesse ’63 Old Stars precies toen ze twee dagen voor vertrek hoorden dat hun vliegreis naar Mallorca geannuleerd was door de staking van de luchtverkeersleiders in Frankrijk.
Direct ’s avonds crisisberaad georganiseerd ten huize van Hans Graler en een paar uur later had iedereen een nieuwe vlucht geboekt. Donderdag 9 mei vertrok het team vanaf luchthaven Düsseldorf en een paar uur later zaten we heerlijk te dineren in ons hotel in Santa Ponca.

mallorca


Daarmee kon voor het team van Vitesse ’63 Old Stars bestaande uit Hans Graler, Freek Nijmeier, Jan Pinxterhuis, Cor Koppenol, Roel Hummel en Jos Kok aangevuld met Egbert Steenbergen en Dave van der Laan van HZVV het voetbaltoernooi op Mallorca beginnen.

The Mallorca Tournament is een groot internationaal toernooi waar 270 teams aan meedoen uit 40! Landen. Ooit begonnen als toernooi voor politie- en brandweermensen en andere gezagsdragers is het nu uitgegroeid tot een toernooi met een veelheid van categorieën waar ook Walking Football deel vanuit maakt. Omdat wij twee jonge goden (jonger dan 60) in ons team hadden moesten wij deelnemen aan de 55+ categorie ipv de 60+ categorie. Dat betekende een stevige uitdaging en eigenlijk een maatje te groot voor ons.

Onze categorie telde twee poules van 6 teams en wij waren ingedeeld bij Portsmouth Blue, Mediensis Roemenië, Wenthworth Wanderers, Leyton Orient Blues en Boldmere st Michaels. Niet de minste teams. In de andere poule speelden Hallam FC met oud international Chris Waddle in de gelederen, Edinburgh City, OSM 75 (Nederland), Massemen uit België, Leyton Orient Reds en Sportlust Glanerbrug.
Vrijdag
Na een heerlijk ontbijt vrijdagmorgen wandelden we langs de boulevard van Santa Ponca naar het sportcomplex om daar onze 5 poulewedstrijden te spelen. Heerlijk temperatuurtje en een mooie blauwe lucht voorspelden een mooie dag.

 

De eerste wedstrijd speelden we tegen Portsmouth Blue. Even wennen aan het fysiek sterke spel van de Engelsen maar we lieten ons niet van de wijs brengen. Met een mooie uitval wisten we 1-0 te scoren en hielden deze stand vast. Een mooi begin.

Daarna speelden wij tegen Mediensis uit Roemenië. Een stugge maar ook balvaardige ploeg. We kwamen met 1-0 achter maar hadden het gevoel dat er meer in kon zitten. Dat leek waarheid te worden toen we een penalty kregen. De normaal balvaste, doelgerichte en altijd scorende linksbuiten van ons team kreeg plotseling zoals de Duitsers dat ze mooi noemen last van “Ladehemmung”. Geen 1-1 helaas en toen de Roemenen kort daarna nog 2-0 scoorden was de wedstrijd gespeeld. Jammer maar er had meer ingezeten.
De volgende wedstrijd was tegen Wentworth Wanderers. Geen toppartij maar een tamelijk gelijk opgaande wedstrijd die dan ook eindigde in een 0-0 eindstand.
Dat betekende dat we na drie wedstrijden één keer gewonnen, één keer gelijk en één keer verloren hadden. Een resultaat waar we vooraf voor getekend hadden. Hartstikke mooi en het gaf het team echt een kick!!!

De wedstrijd die daarna volgde tegen de Leyton Orient Blues was eigenlijk de enige wedstrijd waar de tegenstander gewoon een maatje te groot was. Door vechtlust en goed verdedigen waren we toch in staat om de schade beperkt te houden tot 0-2 verlies.
De laatste poulewedstrijd was tegen Boldmere St Michaels. Deze mannen hadden alle wedstrijden met ruime cijfers gewonnen en waren met afstand de best spelende ploeg in de poule. Zij hadden een “walkover” tegen ons in gedachten. Terwijl er juist bij Vitesse ’63 Old Stars in de ploeg een houding geslopen was van “over my dead body”. We willen het toernooi lekker afsluiten en gaan niet verliezen van die gasten. Door een uitgekiende strategie met stug verdedigen en snelle uitvallen waren we in staat om een 1-0 achterstand op het einde om te buigen in een zeer verdienstelijke einduitslag van 1-1 tegen deze mannen. En in de wetenschap dat er eerder 2-1 voor ons had in gezeten dan verlies!!!!
Een mooie en waardige afsluiting van de wedstrijden in de poule die eigenlijk een maatje te groot was voor ons maar waar we toch afsloten met een meer dan verdienstelijk resultaat en klassering.

Tijdens de laatste wedstrijd werden we nog aangemoedigd in onvervalst Hoogeveens door de dames van vv Hoogeveen die ook aanwezig waren. Als tegenprestatie hebben wij ze in die middag ook aangemoedigd en daar de afspraak gemaakt dat we op zondag een wedstrijd tegen hun zouden spelen.
Daarna terug naar het hotel en even lekker relaxen aan het zwembad. Na het, overigens voortreffelijke, diner nog even Santa Ponca in geweest en daar geëindigd op een gezellig terras waar we de dag nog even hebben doorgenomen.
Zaterdag
De zaterdag hadden we een vrije dag en omdat cultuur ook hoog in het vaandel staat van Vitesse ’63 Old Stars hebben we een auto gehuurd en een dagje genoten van het wonderschone Mallorca.
Vanaf Santa Ponca zijn we toen de Tramuntana, het berggebied dat in Mallorca van het Zuidwesten naar het Noorden loopt, ingereden. Het gebied staat sinds een aantal jaren op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Prachtige vergezichten, fascinerende landschappen en een mooi zicht op de superblauwe Middellandse Zee maken deze tocht de moeite waard.

Het berggebied is ook bekend van een aantal prachtige authentieke dorpen. Een van de bekendste is Valdemossa. Vooral bekend geworden door Chopin die daar met zijn geliefde George Sands een winter doorbracht. Wat een idyllische vakantie had moeten worden werd een nachtmerrie door slecht weer en een stugge onvriendelijke bevolking. George Sands heeft dit beschreven in het boekje “Een winter op Mallorca”.

Wat velen niet weten is dat er in Valdemossa ook een mooi klein museumpje is over Coll Bardolet. Deze schilder legde in fabelachtig mooie schilderijen het landleven en de klederdrachten van Mallorca van begin vorige eeuw vast. En aangezien wij in Cor een heuse kunstschilder in de gelederen hebben zijn we ook daar geweest en werden zowaar nog verrast met een heus concert!!!! Kan het mooier.

Na Valdemossa zijn we via Soller, de sinaasappel hoofdstad van Mallorca naar Palma de Mallorca gereden om even snel een tosti naar binnen te werken. Via de Paseo Maritim, de boulevard die Palma scheidt van de baai van Palma konden we snel in de binnenstad komen. Maar niet nadat we ons hebben kunnen vergapen aan een oorlogsschip, vier mega cruiseboten die in de haven lagen en een veelheid aan superjachten die voor anker lagen. Niet zelden komen de Abramovitchen van deze wereld met hun superjacht (100 miljoen en meer) hun rijkdom even showen in de wateren rondom Mallorca.

Na de tosti zijn we via de oude stad van Palma, die op dit moment driftig gerestaureerd wordt, terug gelopen naar de auto en daarna weer naar Santa Ponca terug gereden. Met in ieder geval een indruk van het wonderschone Mallorca in de rugzak.
Tijd voor een afzakkertje bij het zwembad, een lekker hapje eten en daarna weer even Santa Ponca in.
Zondag
Al weer de laatste dag van het toernooi. Met in ieder geval een mooie wedstrijd tegen de dames van Hoogeveen in het vooruitzicht. In ieder geval wilden we de halve finales van onze categorie niet missen. Uiteindelijk mondde dit uit in een finale tussen KVVE Massemen uit België en Hallam FC.
Daarna snel naar veld 5 waar we de wedstrijd tegen de dames van Hoogeveen zouden spelen. Nog snel een officiële scheidsrechter geregeld en daarna de aftrap. De dames bleken uitermate gemotiveerd om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er werd stevig gespeeld en aan beide zijden ontstonden de nodige kansen. Ook de scheidsrechter moest zich actief met de strijd bemoeien. Het was met vlagen ook een heel gezellige pot en toen de stofwolken opgetrokken waren stond er 4-3 voor Vitesse ’63 Old Stars op het scorebord. Een hele mooie voetbalafsluiting van ons toernooi op Mallorca.

De rest van de dag hebben we in het stadionnetje gekeken naar de finales van de diverse categorieën. Dat waren nogal officiële activiteiten geënt op de wijze waarop in de Champions Leagues de wedstrijden starten. Officiële entree met volkslied voordat werd begonnen en met drie referees!!!!

In onze categorie 55+ ging de overwinning ietwat verrassend naar KVVE Massemen. Die in de finale Hallam FC, de winnaar van vorig jaar, met 4-2 versloegen. In de categerie 60+ ging de overwinning naar ADO Den Haag die in de finale SEV Old Stars versloeg.
Mooie wedstrijden waren de amateurteams waar letterlijk op het scherpst van de snede werd gevoetbald. Ook de dames lieten zich niet onbetuigd. Met name de wedstrijd tussen een Fins en Noors team was werkelijk een lust voor het oog door de nummer 10 van Noorwegen. Deze dame had een fluwelen techniek, geweldige bewegingen en een superstrak schot in beide!! benen. Geweldig om te zien.
Dit was ook het moment dat onze Roel afscheid moest nemen van Chris Waddle waarmee hij in de voorbije dagen een hechte band had opgebouwd. Tja “partir cést mourir un peu” had Roel bij Chris in het oor gefluisterd en je ziet dat hij erg van onder de indruk is. Tja zo ziet het er uit wanneer echte vrienden afscheid nemen!

Na alle wedstrijden weer terug naar het hotel om voor de laatste keer een duik in het zwembad te nemen.

In de avond was er nog een slotfeest maar langzaam maar zeker begonnen na deze intensieve dagen toch de lichtjes een beetje uit te gaan of minimaal wat te flikkeren. Met de andere dag weer een lange reis in het vooruitzicht hebben we nog even een afzakkertje op ons stamterras bij Cafe Mozart (what’s in a name!!!!!) genomen en daarna het bed in gedoken.
Maandag
Om 10 uur stond de bus klaar. Op de luchthaven in Palma gaat alles zeer voorspoedig en voor we het weten landen we al op vliegveld Weeze waar we na een kopje koffie met de bus naar Düsseldorf worden gebracht.
Op de terugweg eten we nog geheel in stijl een stevige hap bij chauffeurscafé Mendel in Apeldoorn en toen was het tijd om afscheid te nemen.
Dit was het einde van een voetbaltoernooi waarin we voor ons doen uitstekend gepresteerd hebben zonder ook maar één wanklank en altijd spelend vanuit de teamgedachte met heel veel respect voor elkaar. Ook buiten het veld. Mooi hoor.
Het bijwonen van de finales hebben we zeker als een hoogtepunt ervaren en bij een aantal is de drang aanwezig om het nog eens te gaan proberen en te kijken of we in de finale kunnen komen en het Wilhelmus ook een keer voor de Vitesse ’63 Old Stars te laten klinken.
Een mooi gedachte om mee af te sluiten.

Verslag Jos Kok

Het is 12 april 2019 om 8.00 uur ’s morgens en er wordt door de leden van de Vitesse ’63 Old Stars, geholpen door een grote groep vrijwilligers van de club, al hard gewerkt om alles in orde te krijgen voor de verwachte invasie van ruim 200 Walking Footballers die later op de dag het sportpark over gaan nemen.
Luuk Vos is dan al weken in de weer om overal publiciteit te scoren voor dit toernooi en voor het Walking Football in het algemeen. Dat is een groot succes. Voorafgaand aan het toernooi hebben we in alle relevante kranten gestaan en op de toernooidag zelf is de Stentor, de Meppeler en RTV Drenthe aanwezig.
De veldjes liggen er dan al weer top bij door het werk van Henk Boers, Lucas Donker, John van Dijk en Freek Nijmeijer.

wf 1


In de kantine hebben Wout, Wilma en Femmie alles al onder controle. Intussen heeft Roelie de geluidsinstallatie getest en OK bevonden. Jannes en Trevor zijn al druk bezig om het programma in orde te krijgen en te zorgen dat de uitslagen voor eenieder direct beschikbaar zijn. Ook de EHBO heeft zich dan al gemeld en we hopen natuurlijk dat met name zij een hele rustige dag zullen krijgen.
Tenslotte wordt er voor gezorgd dat ook de inwendige mens goed verzorgd wordt. De teamleden van Vitesse ’63 Old Stars zijn in wisselende samenstelling druk bezig om meer dan 400!!! Broodjes te smeren.

wf1 1


Het blijkt dat we niets te vroeg zijn begonnen want rond 11.00 uur melden zich reeds de eerste teams op het sportpark van Vitesse ’63 in Koekange afgelopen vrijdag. Traditioneel zijn dat de Suri Old Stars uit de provincie Groningen. Balvaardige jongens met een gave techniek. Ruim een uur later zijn er ca. 200 actieve voetballers van 55 jaar en ouder aanwezig op het tweede Prewest Walking Football toernooi in Koekange.
De sfeer zit er meteen goed in. Aangezien Walking Football nog echt groeiende is en er geen reguliere competitie wordt gespeeld zien veel spelers elkaar op de toernooien waarvan er elke maand wel een aantal wordt georganiseerd. Dat schept een band zo te zien. Op het gezellige terras bij Vitesse ’63 worden de laatste ervaringen tussen de teams gedeeld.
Vitesse ’63 Old Stars neemt met twee teams deel aan het toernooi. Trainer Jannes Hofsteenge heeft voor vandaag de volgende teams samengesteld.
Vitesse ’63 Old Stars 1 bestaat uit : Roel Gritter, Cor Koppenol, Martin Appelhof, Roelof Heuvelman, Albert Schipper, John van Dijk en Henk van de Berg.
Vitesse ’63 Old Stars 2 bestaat uit: Lex Kruger, Roelof Hummel, Luuk Vos, Hans Graler, Jan Pinxterhuis en Bert Taverne
Vorig jaar wonnen we het eigen toernooi. Wij vinden dat je dat niet elk jaar zou moeten doen en ook een andere club de eer moet laten. Wanneer de teams echter op het veld staan is die nobele gedachte altijd weer ver weg. Dan gaat het toch altijd maar weer om twee dingen: mooi voetbal spelen en willen winnen!!!
Om 12.15 uur opent Jannes Hofsteenge het toernooi. Er zijn twintig teams aanwezig uit 5 provincies. Een mooi succes en een bewijs dat Walking Football echt groeiende is. Wat Jannes betreft is de ambitie voor het volgend jaar 24 clubs met een groter aantal clubs uit de provincie Drenthe. Ook geeft hij aan dat het aantal scheidrechters (in dit geval opgeleid als spelleider Walking Football) ook groeit. Van de 6 aanwezige scheidsrechters hebben 5 deze opleiding gehad.
Dan is het snel naar de kleedkamer en daarna het veld op om de warming up te doen. Een belangrijk onderdeel van Walking Football! Op deze leeftijd moeten de spieren goed voorbereid worden op de te leveren inspanning.
Om 13.00 uur exact start het toernooi. Er wordt gespeeld in 4 poules van 5 teams. Op elk van de veldjes wordt met passie en veel inzet gespeeld. Het blijkt ook nu weer dat Walking Football veel meer is dan een beetje wandelen en tegen een bal schoppen. Het niveau stijgt. Zo maar even winnen is er eigenlijk niet meer bij. Het gaat om goed positiespel, de bal snel inspelen en effectief afronden. Het is veel intensiever dan men denkt. Het overgrote deel is mannen en het blijven jongens. Dus ze willen winnen en als het niet loopt krijgt ook bij het Walking Football de scheids de wind van voren. Maar meestal wel met een knipoog.
Over het algemeen zijn de twee teams van Vitesse ’63 Old Stars die Jannes samenstelt aardig aan elkaar gewaagd.
Uitgerekend op het eigen toernooi krijgt Vitesse ’63 Old Stars 1 de zaken maar niet op orde. De posities worden niet goed ingevuld maar ook vooral niet goed gehouden. De nauwkeurigheid met de passing is er niet en men kan elkaar gewoon moeilijk vinden. Druk zetten en scoren wordt daarmee lastig terwijl de tegenstanders elk gaatje in de defensie wel weten te benutten. Het resultaat is dat de eerste wedstrijd in de poule tegen Fc Emmen met 2-1 verloren gaat. Daarna bindt IJVV Vitesse ’63 Old Stars 1 aan de zegekar met 3-0. Ook Rohda Raalte (2-0) en sc Heerenveen (3-1) blijken te sterk.
Het resultaat is een laatste plaats in de poule. Dat zijn we niet gewend maar uiteindelijk maakt tegenslag alleen maar sterker. Tenslotte speelt Vitesse ’63 tegen de Griffioen om de plaatsen 19 en 20! Gelukkig werd deze wedstrijd gewonnen.

wf2 1

Vitesse ’63 Old Stars 2 heeft de zaken beter voor elkaar. Posities worden goed ingevuld en, misschien nog belangrijker, goed gehouden. Hierdoor kan elke zone goed verdedigd worden en kan snel een goede aanval opgebouwd worden via snelle combinaties. Pec Zwolle is hier als eerste het slachtoffer van. Voordat ze goed en wel in de gaten hebben aan welk toernooi ze deelnemen staat het al 6-0 voor Vitesse ’63 Old Stars 2. Daarna wordt HZVV 2 aan de zegekar gebonden met 2-0. Tegen FC Emmen 1 heeft Vitesse ’63 Old Stars 2 het een beetje lastig met de afronding. Positiespel en combinaties zijn wel goed alleen het scoren blijkt lastig. We komen met 1-0 voor maar in de laatste minuut weet Emmen toch tegen te scoren. Dus 1-1. De laatste wedstrijd tegen Bedum is ook niet makkelijk maar uiteindelijk wordt het 2-1 voor Vitesse ’63 Old Stars 2 en daarmee veroveren we de eerste plaats in de poule.
Na de poulewedstrijden spelen de winnaars van de poules om de plaatsen 1 tot en met 4 en de overige teams spelen nog een plaatsingswedstrijd. De poule winnaars zijn Twenterand, ’t Harde, Sc Heerenveen en Vitesse 63 Old Stars 2. Twenterand speelt tegen sc Heerenveen en wint deze wedstrijd met 2-0. Wij moeten tegen ’t Harde. Een beetje een “Angstgegner” van ons. Misschien dat we om die reden extra gemotiveerd zijn. We komen met 1-0 achter maar op inzet weten we de achterstand om te buigen in een 2-1 winst en daarmee staat Vitesse ’63 Old Stars 2 in de finale tegen Twenterand.
De strijd om plaats 3 en 4 tussen ’t Harde en Heerenveen wordt door ’t Harde gewonnen met 2-0. De finale tussen Twenterand en Vitesse ’63 Old Stars 2 wordt een onvervalste kraker. Uiteindelijk wint Twenterand verdiend met 1-0 en wordt daarmee winnaar van het toernooi.
De posities 5 tot en met twintig zijn als volgt verdeeld: GEO Garmerwolde, Regge United, Rohda Raalte, Pec Zwolle, Suri Old Stars 2, IJVV IJsselmuiden, Fc Emmen 1, HZVV 1, SV Bedum 2, SV Bedum 1, SV Dedemsvaart, FC Emmen 2, HZVV 2, Suri Old Stars 1, Vitesse ’63 1 en de Griffioen.
Een ranglijstje is mooi en uiteindelijk zit winnen toch een beetje in onze genen maar in de nazit blijkt weer dat het gaat om het plezier dat eenieder heeft om met elkaar en tot op hoge leeftijd (de oudste deelnemer was 84!!!) het spelletje te kunnen spelen waar we allemaal toch een beetje aan verslaafd zijn.
We kunnen met zijn allen terugkijken op een heel mooi toernooi. Gelukkig geen ongelukken en met heel veel complimenten van de deelnemers. En op naar ons derde Prewest Voorjaarstoernooi in 2019.

Verslag Jos Kok

 

StartVorige12VolgendeEinde
Pagina 1 van 2