Wedstrijdverslagen

dinsdag, 25 juni 2019 15:27

Vitesse’63 Old Stars sluit seizoen 2018/2019 af

Geschreven door

Op vrijdag 21 juni 2019 heeft Vitesse ‘63 Old Stars het seizoen afgesloten. Om 14.00 uur verzamelden de spelers zich voor een laatste training. Dit was meteen ook de laatste training met Jannes Hofsteenge. Het zal duidelijk zijn dat we met spijt in ons hart afscheid nemen van de man die het Walking Football bij Vitesse’63 echt een gezicht heeft gegeven en de kwaliteit van het spel echt met sprongen omhoog heeft gebracht. En, misschien nog wel belangrijker, daarnaast een ontzettend fijne vent is.

De training is rustig want het seizoen is voor Vitesse ’63 Old Stars lang en zwaar geweest. Om dat te illustreren hebben we het seizoen even in cijfers weergegeven in onderstaand overzicht.

 

Seizoen 2018/2019 Vitesse '63 Old Stars in cijfers
Aantal gespeelde toernooien: 10
Hiervan toernooien waar we met 2 teams aan hebben deelgenomen: 3
Aantal gespeelde wedstrijden: 73
Waarvan tegen buitenlandse ploegen: 15
Nationaliteiten (Engels, Roemeens, Duits, Schots, Belgisch en Nederlands): 6
Gewonnen: 39
Gelijk: 14
Verloren: 20
Goals voor: 186
Goals tegen: 116
Gele kaarten (2 minuten afkoelen bij Walking Football): 2

 

Het meest indrukwekkende toernooi van de 10!!! dat we hebben gespeeld was natuurlijk ons eigen Voorjaarstoernooi. Daarnaast hebben we natuurlijk ook Mallorca bezocht en, qua voetbal het meest uitdagende toernooi, de Almelo City Cup gespeeld bij Heracles.
En je hoort nog wel eens voetballers piepen dat ze zo’n zwaar seizoen hebben gehad en misschien wel 45 wedstrijden hebben gespeeld. Allemaal “Piepers” wat de Vitesse ‘63 Old Stars betreft. Wij speelden 73!!! wedstrijden. Ja ik hoor het al: daar zitten ook dubbeltellingen bij. Dat klopt maar dan houden we nog steeds een vaste kern van spelers over die tegen de 55 wedstrijden hebben gespeeld dit seizoen. Top. En dan zijn we ook nog heel internationaal bezig met tegenstanders uit 6 landen waarvan 15 buitenlandse.
Meer dan de helft van de wedstrijden werd gewonnen en slechts in een kwart van alle wedstrijden moesten we het hoofd buigen voor onze tegenstanders.
We scoorden 186 maal (gemiddeld bijna drie keer per wedstrijd) en kregen er 116 om de oren (dat laatste moet natuurlijk beter!!).
Dat Walking Football natuurlijk gaat om sociale contacten, gezelligheid en lekker bezig zijn weet iedereen wel maar dat er af en toe toch weer dat hele fanatiek jongetje in de mannen naar boven komt laten onze twee gele kaarten zien (ook dat moet beter volgend jaar!).
Kortom ook in cijfers een monsterachtig seizoen waar we niet alleen echte ambassadeurs zijn geweest van het Walking Football maar ook op heel veel plekken onze mooie club Vitesse ’63 hebben gepromoot.

Na de training zijn we met zijn allen naar Pitch & Put gegaan om het seizoen ludiek af te sluiten. Voorafgaand aan het golfen hebben we officieel afscheid genomen van onze trainer Jannes Hofsteenge.
Tijdens de speech waren er natuurlijk hartverwarmende woorden voor onze trainer die een belangrijk aandeel heeft gehad in ons spelniveau maar bijvoorbeeld ook voor en tijdens ons toernooi veel werk heeft verzet. We zien terug op een mooie tijd en nemen met pijn in ons hart afscheid. Jannes het gaat je goed.

Oldstarspp1 1

En traditiegetrouw geven we elk jaar de persoon die veel heeft betekend voor ons team de Gouden Vitesse ’63 Old Stars sleutelhanger (een 3D-geprinte unica van PLA-Gold).
Vorig jaar viel Jannes deze eer te beurt en dit jaar werd tijdens onze jaarvergadering unaniem gekozen voor Wout Oldejans. Altijd paraat in de kantine en op en rondom het veld. De vrijdagmiddagen zijn altijd top maar ook bij bijzondere gelegenheden als het toernooi van ons en wanneer er gasten op bezoek komen kun je op Wout aan. Wout bedankt.

Oldstarspp2 1

Na de formaliteiten hebben we met zijn allen een 9-holes baan gelopen. Tja dan blijkt dat een goaltje van het Walking Football al niet erg groot is maar zo’n gaatje waar de bal in moet is al helemaal niet te vinden. En dan blijkt dat je ook nog technische vaardigheden moet hebben om de bal (die ook al niet te zien is) te raken.
Tja en dan krijg je situaties zoals op onderstaande foto waar we maar geen commentaar bij zullen geven.

Oldstarspp3 2

Uiteindelijk komt er dan toch een winnende ploeg te voorschijn. Op werkelijk onnavolgbare wijze is een stand berekend waar we nog lang over zullen napraten. Maar we zijn niet rancuneus en feliciteren dit team met het behaalde resultaat.

Oldstarspp4 1

Na de prijsuitreiking bleef het natuurlijk nog lang onrustig bij P&P. Als afscheid van het seizoen mocht natuurlijk ook onze sponsor Prewest niet vergeten worden. Daarom werd afgesloten met onderstaande foto.

Oldstarspp5 1

We gaan genieten van een welverdiende vakantie. De liefhebbers trainen nog door met onze vrienden van HZVV op de woensdagmorgen in Hoogeveen. Op 16 augustus staat de eerste training weer op het programma en 4 september hebben we alweer ons eerste toernooi in IJsselmuiden bij IJVV.
Op naar het volgende seizoen!!!!

 


Verslag: Jos Kok
Fotografie: Roel Hummel

woensdag, 12 juni 2019 21:35

Vitesse’63 Old Stars en de Almelo City Cup

Geschreven door

Donderdag 6 juni om 8 uur verzamelen zich 11 spelers van Vitesse ’63 Old Stars op het  parkeerterrein bij de kantine om naar Almelo te gaan. Daar zal op 6 en 7 juni de strijd om de Almelo City Cup plaats vinden in het stadion van Heracles. Mooi om te zien dat bijna de gehele actieve selectie aanwezig is.

Om 10.00 uur vindt de officiële opening plaats van het toernooi. En het is voor schrijver dezes toch wel mooi om als “buitenstaander” samen met Roel Hummel de vlag van Vitesse ’63 het stadion in te mogen dragen. Een vlag overigens die in 1963 is gemaakt door mevrouw Van Dijk – Lopers de moeder van onze sterkhouder op het middenveld John van Dijk.

acc2019

Na de openingsceremonie werden van alle teams foto’s gemaakt in het Polman stadion. Na de foto sessie kon het toernooi beginnen.

In totaal deden er dit jaar 40 teams aan het toernooi mee uit landen als België, Duitsland, Schotland, Frankrijk, Engeland en natuurlijk Nederland. Voor het eerst had men besloten om een competitief en  een recreatieve competitie te organiseren met elk 20 teams. De donderdag werden er 3 poulewedstrijden gespeeld van 20 minuten en vrijdag werd er afhankelijk van de positie in de poule op basis van 5! wedstrijden van een kwartier gespeeld om de definitieve positie. Dat betekende dus in totaal 8 wedstrijden in twee dagen. Een zware klus.

acc22019

Wij hadden op beide competities ingeschreven met een team. Voor de competitie bestond het team uit John van Dijk, Luuk Vos, Hans Graler, Jos Kok, Freek Nijmeijer en Jeene Keizer die op de vrijdag vervangen werd door Jannes Hofsteenge.

Voor de recreatieve competitie bestond het team uit Lex Kruger, Jan Pinxterhuis, Martin Appelhof, Albert Schipper, Roel Hummel aangevuld met diverse spelers van andere teams op de donderdag en Cor Koppenol op de vrijdag.

Henk van de Berg was beide dagen aanwezig als non playing captain van beide teams.

De recreatieve competitie; de poule wedstrijden.

Het team voor de recreatie maakte een swingende start op de donderdag. In de poule wedstrijden werd er goed georganiseerd en fanatiek gespeeld. Men zat kort op de bal en wist het net ook met grote regelmaat te vinden. Dit resulteerde in een (knap) 1-0 verlies tegen Wiltshire (die eigenlijk te goed zijn voor de recreatieve competitie!!). Daarna volgde een regelmatige 2-0 overwinning tegen Gold Stars Almelo 2 en tenslotte werd Ardler WF Club uit Schotland aan de zegekar gebonden met 3-1. Dit betekende dat Vitesse ’63 Old Stars in deze competitie mee ging doen om de plaatsen 1 t/m 8. Een mooi resultaat.

De competitieve competitie; de poule wedstrijden.

Dit was toch wel een sterke poule. Fitte spelers waarvan een aantal spelers betaald voetbalervaring meebrachten. Allemaal mannen die een balletje konden stoppen, vasthouden en weer strak door konden tikken.
Wij begonnen tegen Gold Stars Almelo 1. Ons team stond direct weer goed. Er werd mooi gecombineerd en gezocht naar kansen. Die kwamen er ook en uiteindelijk was de eindstand 1-0 voor ons. Een mooi begin. De volgende wedstrijd werd tegen Senior Army Genk gespeeld. De Belgen liggen ons niet zo qua voetbal. Ze spelen vrij fors walking football waarbij veel op de man wordt gespeeld. Echter daar lieten we ons niet door intimideren. We combineerden er lustig op los en hielden de zaak achter gewoon goed dicht. De kansen waren eigenlijk goed verdeeld maar beide partijen kwamen niet tot scoren zodat het uiteindelijk bij 0-0 bleef.
De laatste wedstrijd was tegen Bayer Leverkusen 1. Tja een andere categorie. Relatief jong en met veel ervaring met voetballen op hoog niveau (oa tweede Bundesliga!!). De Belgen waren met 7-0 de boot in gegaan tegen deze jongens dus wij waren er op gebrand om ons zo maar niet te laten slachten. En dat begon prima. We stonden al snel met 1-0 voor! Toch bleek het moeilijk om dit vast te houden en werd het door wat onachtzame momenten bij ons 3-1 voor de Duitsers. Toch wisten we weer terug te komen tot 3-2. En toen besliste de scheidsrechter het duel door een glaszuivere sliding van onze laatste man (niveau schaar van Wim Suurbier) te bestraffen in plaats van daarvoor te applaudisseren. Met één man minder lukte het niet meer en we gingen uiteindelijk met 5-2 de boot in. Jammer maar overall heerste toch een goed gevoel over de prestatie in deze zware poule. Het betekende ook dat we de volgende dag om de plaatsen 9-20 zouden spelen.

acc32019

Na de wedstrijden zijn we naar Preston Palace gegaan. Einde dag hebben we onze jaarvergadering gehouden waarna we heerlijk zijn gaan eten. ’s Avonds was de wedstrijd Nederland – Engeland om de Nations League en daar hebben we met zijn allen naar zitten kijken. We hadden nog wat community singing van de Engelsen verwacht maar die waren na de verlenging opeens erg rustig.

Daarna nog een biljartje gelegd en toen was het weer tijd om het moede hoofd te ruste te leggen.

De recreatieve competitie; de plaatsingswedstrijden.

Wat er die avond in Preston Palace is gebeurd zal wel altijd onduidelijk blijven maar De Vitessenaren die op vrijdag de plaatsingswedstrijden speelden in de recreatieve competitie waren volstrekt onherkenbaar. De posities werden niet gehouden, het fanatisme was weg, de tegenstanders werden niet goed gedekt en de afwerking was zelfs geheel afwezig. Echt niet te filmen.
Uiteindelijk resulteerde dit in een serie wedstrijden waar we als Vitesse ’63 Old Stars geen vuist wisten te maken. Tegen Wolfsburg werd verloren met 4-0. Daarna werd van KVVE Massemen 2 (overigens de latere winnaars van de recreatieve competitie) met 4-0 verloren. Zelfs fc Twente 2 bleek te sterk. De Uitslag werd ook 4-0. Heel consequent allemaal maar toch niet wat we van Vitesse ’63 Old Stars gewend zijn.
Voor de definitieve plaatsing volgden nog twee wedstrijden maar toen begonnen ook de krachten weg te vloeien waardoor we verloren van OHL uit Leuven met 3-0 en tenslotte de laatste wedstrijd tegen HZVV ook nog met 3-0 werd verloren. De 8e plaats was het resultaat. Niet onverdienstelijk in een veld van 20 ploegen maar wel een met een beetje nare nasmaak van de tweede dag.

De competitieve competitie; de plaatsingswedstrijden.

Vitesse ‘63 Old Stars die in deze competitie uitkwamen hadden duidelijk veel minder last van de zware avond in Preston Palace en hadden zich duidelijk laten inspireren door het Nederlands elftal.
De eerste wedstrijd was tegen de Walking Bears uit België. De combinaties liepen bij Vitesse steeds beter. We konden niet wisselen maar dat heeft wel als voordeel dat je elkaar wel steeds beter weet te vinden. We waren ook wat doelgerichter dan de dag er voor en voetbalden mooi vanuit een gesloten verdediging. Uiteindelijk stond er 3-0 voor ons op het scorebord. De volgende wedstrijd was tegen Just4Fun oftewel KRC Genk uit België. Die wisten we met 2-1 aan onze zegekar te binden en in de laatste wedstrijd tegen Rohda Raalte werd het 4-3 voor ons. In deze wedstrijden werd door ons bij vlagen heel mooi en goed verzorgd Walking Football gespeeld. Onze overwinning in de poule betekende dat we gingen spelen om plaats 9-12.
Daar kwamen we onze oude vrienden/vijanden van Twenterand 1 weer tegen. De andere kant van slechts 6 spelers en niet kunnen wisselen werd nu ook duidelijk. Zeker in combinatie met weer een lange lunch waar we gewoon echt niet tegen kunnen. Kortom we kregen van Twenterand deze keer met 4-1 klop!!!! En verdiend want ze waren gewoon beter. We hebben voor onze laatste wedstrijd nog even de koppen bij elkaar gestoken. We wilden met een overwinning afscheid nemen van het toernooi maar Chesterfield uit Engeland is in Almelo altijd lastig. Dat we vochten als leeuwen (overigens evenals de Engelsen) bleek wel uit het feit dat de teams de wedstrijd eindigden met een man minder. Door wat schermutselingen werd de gele (=2 minuten tijdstraf) kaart getrokken. Uiteindelijk was de uitslag 2-2 maar doordat wij de strafschoppen beter namen wonnen we. Daarmee werden we 11e en in een dergelijk zwaar veld van 20 ploegen absoluut een goed resultaat.

Afsluiting

Vitesse ’63 Old Stars kan terugkijken op een mooi toernooi in Almelo. Goed gespeeld en we hebben een goede indruk achter gelaten met vaak mooi en verzorgd Walking Football. Dit was ons laatste toernooi van dit seizoen. We gaan nu de zomerstop in hetgeen betekent dat we lekker ontspannen door blijven voetballen met HZVV in Hoogeveen.
Traditiegetrouw hebben we het toernooi nog even geëvalueerd in Het Vergulde Ros!!

acc42019

zondag, 26 mei 2019 11:11

Vitesse ’63 Old Stars op twee fronten actief

Geschreven door

Misschien waren we een beetje overmoedig toen we ons een aantal maanden geleden opgaven voor zowel het HANN toernooi in Groningen als voor de Salland cup bij Rohda Raalte op 17 mei. Twee toernooien op één dag bleek uiteindelijk een beetje veel en het had nog aardig wat voeten in de aarde om uiteindelijk twee teams samen te stellen. Dat lukte met behulp van HZVV en ’t Harde.

Naar het HANN toernooi in Groningen gingen Cor Koppenol, Roel Gritter, Luuk Vos, Jannes Hofsteenge aangevuld met Otto van Slochteren en diverse spelers van HZVV in wisselende samenstelling.

En naar Rohda Raalte gingen Roel Hummel, Martin Appelhof, Jan Pinxterhuis, John van Dijk en Freek Nijmeijer aangevuld met Jacob Speldeman en Skippy van ’t Harde en na de lunch nog met Dave van der Laan van HZVV.

Hann Toernooi Groningen

Het HANN toernooi bij fc Groningen is een toernooi waar het echt om de het spel gaat. Uitslagen worden niet bijgehouden en de winnaar is het team dat het beste walking football speelt, sportief is etc. Daarnaast is er als side event “voetbaldarts” waar alle teams aan meedoen en waar je met een bal op een dartbord schiet. Vanaf dit jaar heet het toernooi dan ook het HANN Walking Football Festival

In onze poule speelden wij tegen Suri Profs 1, Fc Groningen 1, Kardinge 1 en HZVV. Door onze trainer ook wel de “poule des doods” genoemd. Het was duidelijk dat we met het gelegenheidsteam wel even moesten wennen aan elkaar en de Suri Profs wisten daar in de eerste wedstrijd genadeloos gebruik van te maken. Balvaardig en met goede combinaties werden we met 5-2 verslagen.
De volgende wedstrijd tegen Fc groningen 1 wisten we elkaar al een stuk beter te vinden. Combinaties liepen beter en de posities werden beter gehouden. Echter spelen zonder een echte laatste man/keeper is een soort van zelfmoordactie in het walking football. Fc Groningen maakte daar twee keer goed gebruik van en wist met 2-1 te winnen. De derde wedstrijd tegen Kardinge 1 liep het echt veel beter. We waren sterker aan de bal, hadden het beste van het spel en stonden vlotjes met 2-0 voor. Echter twee momenten deden ons de das om en het werd uiteindelijk 2-2. De slotwedstrijd tegen HZVV tenslotte werd door ons met bij vlagen prima walking football gewonnen met 4-2.

Uiteindelijk werd Kardinge 1 winnaar van het toernooi gevolgd door SJS en Emmen 1. De Suri Profs 1 wonnen het dartvoetbal en wij werden daar zeer eervol tweede zodat we met een goed gevoel huiswaarts konden gaan.

HANN 2019

De Salland Cup Rohda Raalte

Dit was de eerste keer dat we deelnamen aan dit toernooi. Het was een prima georganiseerd toernooi maar eerlijk gezegd liggen toernooien van een hele dag met een lange rustpauze tijdens de lunch ons niet zo. We hebben na de lunch altijd moeite om op gang te komen.

Wij zaten in de poule met Voorwaarts Twello, Twenterand en Rohda B. De eerste wedstrijd tegen Voorwaarts Twello werd eenvoudig gewonnen met 4-1. We hadden het beste van het spel, combineerde vlot en waren trefzeker in de afwerking.
Daarna de “kraker” tegen Twenterand. Ze waren ons de baas in de finale op ons eigen toernooi terwijl wij ze vorig jaar in Almelo uit de wedstrijd speelden. Er stond dus nogal wat op het spel. Een gelijk opgaande strijd werd het waarin lekker fanatiek werd gespeeld. We kwamen telkens achter maar wisten ook elke keer weer de score gelijk te trekken. Uiteindelijk leek het erop dat we met 3-2 zouden verliezen maar werkelijk in de laatste seconde lukte het ons nog om 3-3 te scoren.
De laatste wedstrijd in de poule wonnen we van Rohda B met 2-1.
Daarna volgde een pauze van twee!!!!! uur. Zoals eerder gezegd hebben we so-wie-so al moeite met een pauze maar twee uur is echt te veel van het goede. De eerste wedstrijd na de pauze ging met 2-1 verloren. Dat was trouwens niet echt nodig. De laatste wedstrijd tegen Rohda C werd uiteindelijk met 4-2 verloren.
Tenslotte werden we 6e wat toch een beetje beneden ons niveau is maar we konden wel terugkijken op een heerlijk voetbaldagje.

ROHDA


Verslag Jos Kok/Freek Nijmeijer

 

Donderdag en daarvoor
“Wees niet zo ongerust over de hobbels in de weg, maar vier de reis” zei Fitzhugh Mullan, die ik overigens ook niet ken, al tijden geleden. En dat deden de Vitesse ’63 Old Stars precies toen ze twee dagen voor vertrek hoorden dat hun vliegreis naar Mallorca geannuleerd was door de staking van de luchtverkeersleiders in Frankrijk.
Direct ’s avonds crisisberaad georganiseerd ten huize van Hans Graler en een paar uur later had iedereen een nieuwe vlucht geboekt. Donderdag 9 mei vertrok het team vanaf luchthaven Düsseldorf en een paar uur later zaten we heerlijk te dineren in ons hotel in Santa Ponca.

Het hele verslag met foto's is hieronder te downloaden.

mallorca

Donderdag en daarvoor
“Wees niet zo ongerust over de hobbels in de weg, maar vier de reis” zei Fitzhugh Mullan, die ik overigens ook niet ken, al tijden geleden. En dat deden de Vitesse ’63 Old Stars precies toen ze twee dagen voor vertrek hoorden dat hun vliegreis naar Mallorca geannuleerd was door de staking van de luchtverkeersleiders in Frankrijk.
Direct ’s avonds crisisberaad georganiseerd ten huize van Hans Graler en een paar uur later had iedereen een nieuwe vlucht geboekt. Donderdag 9 mei vertrok het team vanaf luchthaven Düsseldorf en een paar uur later zaten we heerlijk te dineren in ons hotel in Santa Ponca.

mallorca


Daarmee kon voor het team van Vitesse ’63 Old Stars bestaande uit Hans Graler, Freek Nijmeier, Jan Pinxterhuis, Cor Koppenol, Roel Hummel en Jos Kok aangevuld met Egbert Steenbergen en Dave van der Laan van HZVV het voetbaltoernooi op Mallorca beginnen.

The Mallorca Tournament is een groot internationaal toernooi waar 270 teams aan meedoen uit 40! Landen. Ooit begonnen als toernooi voor politie- en brandweermensen en andere gezagsdragers is het nu uitgegroeid tot een toernooi met een veelheid van categorieën waar ook Walking Football deel vanuit maakt. Omdat wij twee jonge goden (jonger dan 60) in ons team hadden moesten wij deelnemen aan de 55+ categorie ipv de 60+ categorie. Dat betekende een stevige uitdaging en eigenlijk een maatje te groot voor ons.

Onze categorie telde twee poules van 6 teams en wij waren ingedeeld bij Portsmouth Blue, Mediensis Roemenië, Wenthworth Wanderers, Leyton Orient Blues en Boldmere st Michaels. Niet de minste teams. In de andere poule speelden Hallam FC met oud international Chris Waddle in de gelederen, Edinburgh City, OSM 75 (Nederland), Massemen uit België, Leyton Orient Reds en Sportlust Glanerbrug.
Vrijdag
Na een heerlijk ontbijt vrijdagmorgen wandelden we langs de boulevard van Santa Ponca naar het sportcomplex om daar onze 5 poulewedstrijden te spelen. Heerlijk temperatuurtje en een mooie blauwe lucht voorspelden een mooie dag.

 

De eerste wedstrijd speelden we tegen Portsmouth Blue. Even wennen aan het fysiek sterke spel van de Engelsen maar we lieten ons niet van de wijs brengen. Met een mooie uitval wisten we 1-0 te scoren en hielden deze stand vast. Een mooi begin.

Daarna speelden wij tegen Mediensis uit Roemenië. Een stugge maar ook balvaardige ploeg. We kwamen met 1-0 achter maar hadden het gevoel dat er meer in kon zitten. Dat leek waarheid te worden toen we een penalty kregen. De normaal balvaste, doelgerichte en altijd scorende linksbuiten van ons team kreeg plotseling zoals de Duitsers dat ze mooi noemen last van “Ladehemmung”. Geen 1-1 helaas en toen de Roemenen kort daarna nog 2-0 scoorden was de wedstrijd gespeeld. Jammer maar er had meer ingezeten.
De volgende wedstrijd was tegen Wentworth Wanderers. Geen toppartij maar een tamelijk gelijk opgaande wedstrijd die dan ook eindigde in een 0-0 eindstand.
Dat betekende dat we na drie wedstrijden één keer gewonnen, één keer gelijk en één keer verloren hadden. Een resultaat waar we vooraf voor getekend hadden. Hartstikke mooi en het gaf het team echt een kick!!!

De wedstrijd die daarna volgde tegen de Leyton Orient Blues was eigenlijk de enige wedstrijd waar de tegenstander gewoon een maatje te groot was. Door vechtlust en goed verdedigen waren we toch in staat om de schade beperkt te houden tot 0-2 verlies.
De laatste poulewedstrijd was tegen Boldmere St Michaels. Deze mannen hadden alle wedstrijden met ruime cijfers gewonnen en waren met afstand de best spelende ploeg in de poule. Zij hadden een “walkover” tegen ons in gedachten. Terwijl er juist bij Vitesse ’63 Old Stars in de ploeg een houding geslopen was van “over my dead body”. We willen het toernooi lekker afsluiten en gaan niet verliezen van die gasten. Door een uitgekiende strategie met stug verdedigen en snelle uitvallen waren we in staat om een 1-0 achterstand op het einde om te buigen in een zeer verdienstelijke einduitslag van 1-1 tegen deze mannen. En in de wetenschap dat er eerder 2-1 voor ons had in gezeten dan verlies!!!!
Een mooie en waardige afsluiting van de wedstrijden in de poule die eigenlijk een maatje te groot was voor ons maar waar we toch afsloten met een meer dan verdienstelijk resultaat en klassering.

Tijdens de laatste wedstrijd werden we nog aangemoedigd in onvervalst Hoogeveens door de dames van vv Hoogeveen die ook aanwezig waren. Als tegenprestatie hebben wij ze in die middag ook aangemoedigd en daar de afspraak gemaakt dat we op zondag een wedstrijd tegen hun zouden spelen.
Daarna terug naar het hotel en even lekker relaxen aan het zwembad. Na het, overigens voortreffelijke, diner nog even Santa Ponca in geweest en daar geëindigd op een gezellig terras waar we de dag nog even hebben doorgenomen.
Zaterdag
De zaterdag hadden we een vrije dag en omdat cultuur ook hoog in het vaandel staat van Vitesse ’63 Old Stars hebben we een auto gehuurd en een dagje genoten van het wonderschone Mallorca.
Vanaf Santa Ponca zijn we toen de Tramuntana, het berggebied dat in Mallorca van het Zuidwesten naar het Noorden loopt, ingereden. Het gebied staat sinds een aantal jaren op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Prachtige vergezichten, fascinerende landschappen en een mooi zicht op de superblauwe Middellandse Zee maken deze tocht de moeite waard.

Het berggebied is ook bekend van een aantal prachtige authentieke dorpen. Een van de bekendste is Valdemossa. Vooral bekend geworden door Chopin die daar met zijn geliefde George Sands een winter doorbracht. Wat een idyllische vakantie had moeten worden werd een nachtmerrie door slecht weer en een stugge onvriendelijke bevolking. George Sands heeft dit beschreven in het boekje “Een winter op Mallorca”.

Wat velen niet weten is dat er in Valdemossa ook een mooi klein museumpje is over Coll Bardolet. Deze schilder legde in fabelachtig mooie schilderijen het landleven en de klederdrachten van Mallorca van begin vorige eeuw vast. En aangezien wij in Cor een heuse kunstschilder in de gelederen hebben zijn we ook daar geweest en werden zowaar nog verrast met een heus concert!!!! Kan het mooier.

Na Valdemossa zijn we via Soller, de sinaasappel hoofdstad van Mallorca naar Palma de Mallorca gereden om even snel een tosti naar binnen te werken. Via de Paseo Maritim, de boulevard die Palma scheidt van de baai van Palma konden we snel in de binnenstad komen. Maar niet nadat we ons hebben kunnen vergapen aan een oorlogsschip, vier mega cruiseboten die in de haven lagen en een veelheid aan superjachten die voor anker lagen. Niet zelden komen de Abramovitchen van deze wereld met hun superjacht (100 miljoen en meer) hun rijkdom even showen in de wateren rondom Mallorca.

Na de tosti zijn we via de oude stad van Palma, die op dit moment driftig gerestaureerd wordt, terug gelopen naar de auto en daarna weer naar Santa Ponca terug gereden. Met in ieder geval een indruk van het wonderschone Mallorca in de rugzak.
Tijd voor een afzakkertje bij het zwembad, een lekker hapje eten en daarna weer even Santa Ponca in.
Zondag
Al weer de laatste dag van het toernooi. Met in ieder geval een mooie wedstrijd tegen de dames van Hoogeveen in het vooruitzicht. In ieder geval wilden we de halve finales van onze categorie niet missen. Uiteindelijk mondde dit uit in een finale tussen KVVE Massemen uit België en Hallam FC.
Daarna snel naar veld 5 waar we de wedstrijd tegen de dames van Hoogeveen zouden spelen. Nog snel een officiële scheidsrechter geregeld en daarna de aftrap. De dames bleken uitermate gemotiveerd om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Er werd stevig gespeeld en aan beide zijden ontstonden de nodige kansen. Ook de scheidsrechter moest zich actief met de strijd bemoeien. Het was met vlagen ook een heel gezellige pot en toen de stofwolken opgetrokken waren stond er 4-3 voor Vitesse ’63 Old Stars op het scorebord. Een hele mooie voetbalafsluiting van ons toernooi op Mallorca.

De rest van de dag hebben we in het stadionnetje gekeken naar de finales van de diverse categorieën. Dat waren nogal officiële activiteiten geënt op de wijze waarop in de Champions Leagues de wedstrijden starten. Officiële entree met volkslied voordat werd begonnen en met drie referees!!!!

In onze categorie 55+ ging de overwinning ietwat verrassend naar KVVE Massemen. Die in de finale Hallam FC, de winnaar van vorig jaar, met 4-2 versloegen. In de categerie 60+ ging de overwinning naar ADO Den Haag die in de finale SEV Old Stars versloeg.
Mooie wedstrijden waren de amateurteams waar letterlijk op het scherpst van de snede werd gevoetbald. Ook de dames lieten zich niet onbetuigd. Met name de wedstrijd tussen een Fins en Noors team was werkelijk een lust voor het oog door de nummer 10 van Noorwegen. Deze dame had een fluwelen techniek, geweldige bewegingen en een superstrak schot in beide!! benen. Geweldig om te zien.
Dit was ook het moment dat onze Roel afscheid moest nemen van Chris Waddle waarmee hij in de voorbije dagen een hechte band had opgebouwd. Tja “partir cést mourir un peu” had Roel bij Chris in het oor gefluisterd en je ziet dat hij erg van onder de indruk is. Tja zo ziet het er uit wanneer echte vrienden afscheid nemen!

Na alle wedstrijden weer terug naar het hotel om voor de laatste keer een duik in het zwembad te nemen.

In de avond was er nog een slotfeest maar langzaam maar zeker begonnen na deze intensieve dagen toch de lichtjes een beetje uit te gaan of minimaal wat te flikkeren. Met de andere dag weer een lange reis in het vooruitzicht hebben we nog even een afzakkertje op ons stamterras bij Cafe Mozart (what’s in a name!!!!!) genomen en daarna het bed in gedoken.
Maandag
Om 10 uur stond de bus klaar. Op de luchthaven in Palma gaat alles zeer voorspoedig en voor we het weten landen we al op vliegveld Weeze waar we na een kopje koffie met de bus naar Düsseldorf worden gebracht.
Op de terugweg eten we nog geheel in stijl een stevige hap bij chauffeurscafé Mendel in Apeldoorn en toen was het tijd om afscheid te nemen.
Dit was het einde van een voetbaltoernooi waarin we voor ons doen uitstekend gepresteerd hebben zonder ook maar één wanklank en altijd spelend vanuit de teamgedachte met heel veel respect voor elkaar. Ook buiten het veld. Mooi hoor.
Het bijwonen van de finales hebben we zeker als een hoogtepunt ervaren en bij een aantal is de drang aanwezig om het nog eens te gaan proberen en te kijken of we in de finale kunnen komen en het Wilhelmus ook een keer voor de Vitesse ’63 Old Stars te laten klinken.
Een mooi gedachte om mee af te sluiten.

Verslag Jos Kok

Het is 12 april 2019 om 8.00 uur ’s morgens en er wordt door de leden van de Vitesse ’63 Old Stars, geholpen door een grote groep vrijwilligers van de club, al hard gewerkt om alles in orde te krijgen voor de verwachte invasie van ruim 200 Walking Footballers die later op de dag het sportpark over gaan nemen.
Luuk Vos is dan al weken in de weer om overal publiciteit te scoren voor dit toernooi en voor het Walking Football in het algemeen. Dat is een groot succes. Voorafgaand aan het toernooi hebben we in alle relevante kranten gestaan en op de toernooidag zelf is de Stentor, de Meppeler en RTV Drenthe aanwezig.
De veldjes liggen er dan al weer top bij door het werk van Henk Boers, Lucas Donker, John van Dijk en Freek Nijmeijer.

wf 1


In de kantine hebben Wout, Wilma en Femmie alles al onder controle. Intussen heeft Roelie de geluidsinstallatie getest en OK bevonden. Jannes en Trevor zijn al druk bezig om het programma in orde te krijgen en te zorgen dat de uitslagen voor eenieder direct beschikbaar zijn. Ook de EHBO heeft zich dan al gemeld en we hopen natuurlijk dat met name zij een hele rustige dag zullen krijgen.
Tenslotte wordt er voor gezorgd dat ook de inwendige mens goed verzorgd wordt. De teamleden van Vitesse ’63 Old Stars zijn in wisselende samenstelling druk bezig om meer dan 400!!! Broodjes te smeren.

wf1 1


Het blijkt dat we niets te vroeg zijn begonnen want rond 11.00 uur melden zich reeds de eerste teams op het sportpark van Vitesse ’63 in Koekange afgelopen vrijdag. Traditioneel zijn dat de Suri Old Stars uit de provincie Groningen. Balvaardige jongens met een gave techniek. Ruim een uur later zijn er ca. 200 actieve voetballers van 55 jaar en ouder aanwezig op het tweede Prewest Walking Football toernooi in Koekange.
De sfeer zit er meteen goed in. Aangezien Walking Football nog echt groeiende is en er geen reguliere competitie wordt gespeeld zien veel spelers elkaar op de toernooien waarvan er elke maand wel een aantal wordt georganiseerd. Dat schept een band zo te zien. Op het gezellige terras bij Vitesse ’63 worden de laatste ervaringen tussen de teams gedeeld.
Vitesse ’63 Old Stars neemt met twee teams deel aan het toernooi. Trainer Jannes Hofsteenge heeft voor vandaag de volgende teams samengesteld.
Vitesse ’63 Old Stars 1 bestaat uit : Roel Gritter, Cor Koppenol, Martin Appelhof, Roelof Heuvelman, Albert Schipper, John van Dijk en Henk van de Berg.
Vitesse ’63 Old Stars 2 bestaat uit: Lex Kruger, Roelof Hummel, Luuk Vos, Hans Graler, Jan Pinxterhuis en Bert Taverne
Vorig jaar wonnen we het eigen toernooi. Wij vinden dat je dat niet elk jaar zou moeten doen en ook een andere club de eer moet laten. Wanneer de teams echter op het veld staan is die nobele gedachte altijd weer ver weg. Dan gaat het toch altijd maar weer om twee dingen: mooi voetbal spelen en willen winnen!!!
Om 12.15 uur opent Jannes Hofsteenge het toernooi. Er zijn twintig teams aanwezig uit 5 provincies. Een mooi succes en een bewijs dat Walking Football echt groeiende is. Wat Jannes betreft is de ambitie voor het volgend jaar 24 clubs met een groter aantal clubs uit de provincie Drenthe. Ook geeft hij aan dat het aantal scheidrechters (in dit geval opgeleid als spelleider Walking Football) ook groeit. Van de 6 aanwezige scheidsrechters hebben 5 deze opleiding gehad.
Dan is het snel naar de kleedkamer en daarna het veld op om de warming up te doen. Een belangrijk onderdeel van Walking Football! Op deze leeftijd moeten de spieren goed voorbereid worden op de te leveren inspanning.
Om 13.00 uur exact start het toernooi. Er wordt gespeeld in 4 poules van 5 teams. Op elk van de veldjes wordt met passie en veel inzet gespeeld. Het blijkt ook nu weer dat Walking Football veel meer is dan een beetje wandelen en tegen een bal schoppen. Het niveau stijgt. Zo maar even winnen is er eigenlijk niet meer bij. Het gaat om goed positiespel, de bal snel inspelen en effectief afronden. Het is veel intensiever dan men denkt. Het overgrote deel is mannen en het blijven jongens. Dus ze willen winnen en als het niet loopt krijgt ook bij het Walking Football de scheids de wind van voren. Maar meestal wel met een knipoog.
Over het algemeen zijn de twee teams van Vitesse ’63 Old Stars die Jannes samenstelt aardig aan elkaar gewaagd.
Uitgerekend op het eigen toernooi krijgt Vitesse ’63 Old Stars 1 de zaken maar niet op orde. De posities worden niet goed ingevuld maar ook vooral niet goed gehouden. De nauwkeurigheid met de passing is er niet en men kan elkaar gewoon moeilijk vinden. Druk zetten en scoren wordt daarmee lastig terwijl de tegenstanders elk gaatje in de defensie wel weten te benutten. Het resultaat is dat de eerste wedstrijd in de poule tegen Fc Emmen met 2-1 verloren gaat. Daarna bindt IJVV Vitesse ’63 Old Stars 1 aan de zegekar met 3-0. Ook Rohda Raalte (2-0) en sc Heerenveen (3-1) blijken te sterk.
Het resultaat is een laatste plaats in de poule. Dat zijn we niet gewend maar uiteindelijk maakt tegenslag alleen maar sterker. Tenslotte speelt Vitesse ’63 tegen de Griffioen om de plaatsen 19 en 20! Gelukkig werd deze wedstrijd gewonnen.

wf2 1

Vitesse ’63 Old Stars 2 heeft de zaken beter voor elkaar. Posities worden goed ingevuld en, misschien nog belangrijker, goed gehouden. Hierdoor kan elke zone goed verdedigd worden en kan snel een goede aanval opgebouwd worden via snelle combinaties. Pec Zwolle is hier als eerste het slachtoffer van. Voordat ze goed en wel in de gaten hebben aan welk toernooi ze deelnemen staat het al 6-0 voor Vitesse ’63 Old Stars 2. Daarna wordt HZVV 2 aan de zegekar gebonden met 2-0. Tegen FC Emmen 1 heeft Vitesse ’63 Old Stars 2 het een beetje lastig met de afronding. Positiespel en combinaties zijn wel goed alleen het scoren blijkt lastig. We komen met 1-0 voor maar in de laatste minuut weet Emmen toch tegen te scoren. Dus 1-1. De laatste wedstrijd tegen Bedum is ook niet makkelijk maar uiteindelijk wordt het 2-1 voor Vitesse ’63 Old Stars 2 en daarmee veroveren we de eerste plaats in de poule.
Na de poulewedstrijden spelen de winnaars van de poules om de plaatsen 1 tot en met 4 en de overige teams spelen nog een plaatsingswedstrijd. De poule winnaars zijn Twenterand, ’t Harde, Sc Heerenveen en Vitesse 63 Old Stars 2. Twenterand speelt tegen sc Heerenveen en wint deze wedstrijd met 2-0. Wij moeten tegen ’t Harde. Een beetje een “Angstgegner” van ons. Misschien dat we om die reden extra gemotiveerd zijn. We komen met 1-0 achter maar op inzet weten we de achterstand om te buigen in een 2-1 winst en daarmee staat Vitesse ’63 Old Stars 2 in de finale tegen Twenterand.
De strijd om plaats 3 en 4 tussen ’t Harde en Heerenveen wordt door ’t Harde gewonnen met 2-0. De finale tussen Twenterand en Vitesse ’63 Old Stars 2 wordt een onvervalste kraker. Uiteindelijk wint Twenterand verdiend met 1-0 en wordt daarmee winnaar van het toernooi.
De posities 5 tot en met twintig zijn als volgt verdeeld: GEO Garmerwolde, Regge United, Rohda Raalte, Pec Zwolle, Suri Old Stars 2, IJVV IJsselmuiden, Fc Emmen 1, HZVV 1, SV Bedum 2, SV Bedum 1, SV Dedemsvaart, FC Emmen 2, HZVV 2, Suri Old Stars 1, Vitesse ’63 1 en de Griffioen.
Een ranglijstje is mooi en uiteindelijk zit winnen toch een beetje in onze genen maar in de nazit blijkt weer dat het gaat om het plezier dat eenieder heeft om met elkaar en tot op hoge leeftijd (de oudste deelnemer was 84!!!) het spelletje te kunnen spelen waar we allemaal toch een beetje aan verslaafd zijn.
We kunnen met zijn allen terugkijken op een heel mooi toernooi. Gelukkig geen ongelukken en met heel veel complimenten van de deelnemers. En op naar ons derde Prewest Voorjaarstoernooi in 2019.

Verslag Jos Kok

 

HZVV Old Stars en Vitesse ’63 Old Stars werken al vanaf het begin innig samen. Een en ander natuurlijk gestimuleerd door het feit dat Jannes Hofsteenge beide teams traint. In de zomerperiode trainen we gezamenlijk door in Hoogeveen en wanneer we mensen tekort komen voor een team dat deel wil nemen aan een toernooi dan zijn we over en weer beschikbaar om elkaar te helpen.

Zo kregen Freek Nijmeijer en ondergetekende kort voor het voetbaltoernooi in Irnsum dat afgelopen woensdag (20 maart 2019) werd gespeeld een telefoontje met de vraag of we het team van HZVV konden versterken omdat er een aantal afzeggingen waren. Uiteindelijk hadden we zes spelers en ook onze trainer Jannes Hofsteenge was aanwezig die ook nog een paar keer kon invallen. De deelnemende spelers naast Freek en Jos waren van de zijde van HZVV Dick van Slochteren, Klaas Kassies, Reinier de Boer en Jan Sikkenga. In potentie een mooi team.
Afgelopen jaar hadden we met Vitesse ’63 Old Stars dit toernooi gewonnen. Dit jaar namen wij niet deel maar we waren er wel op gespitst om met dit combinatieteam deze prestatie te herhalen. Aan het toernooi namen ook weer een aantal nieuwe namen deel zoals Harlingen, Bolsward en Always Forward uit Hoorn.
Alle deelnemende teams speelden tegen elkaar. Per team werden er dus 7 wedstrijden gespeeld van een kwartier op een zwaar, vochtig. hobbelig en kleiig veld!!!!! In de eerste wedstrijd werd direct het visitekaartje afgegeven. Goede veldbezetting, snelle combinaties en effectieve afwerking zorgde voor een regelmatige 5-0 overwinning op sc Heerenveen. Tegen Bolsward begon de machine pas echt goed te lopen waardoor er een monsterscore van 9-0 op het scorebord terecht kwam. Daarna was het even wennen aan de Harlingers die taai tegenstand boden. Maar toen de ban gebroken was werd dit ook een afgetekende 4-0. De laatste wedstrijd voor de lunch was tegen het altijd lastige en behoorlijk van zichzelf overtuigde Cambuur. Klaarblijkelijk had het combinatieteam van HZVV/Vitesse ’63 Old Stars team het beste bewaard voor deze wedstrijd. Het was nog net geen “gallery play” maar het kwam heel dicht in de buurt. Snelle passing, technische hoogstandjes en goals die met een hakje werden gescoord. Toen de stofwolken waren op getrokken stond het 7-1 voor het combinatieteam en dat vond Cambuur niet leuk!
Na de lunch is de eerste wedstrijd altijd een crime. Je bent koud, stram en stijf en moet weer vol aan de bak. In dit geval troffen we Always Forward uit Hoorn die ook alle wedstrijden hadden gewonnen. Dat werd een lastige klus met het slechtste voetbal van onze kant in dit toernooi. Toch wisten we ook deze wedstrijd met 2-1 te winnen en wanneer we iets zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen had er wel een ruimere marge in gezeten. De een na laatste wedstrijd speelden we tegen Irnsum 2. Het spel werd weer beter. De passing was weer strakker, de veldbezetting weer goed en ook de afwerking was weer van het vertrouwde niveau. Resultaat was een 5-0 overwinning. In de laatste wedstrijd ging de conditie toch wel een woordje meespreken. Zeven wedstrijden van een kwartier op een zwaar veld gaan je niet in de koude kleren zitten. Uiteindelijk was dit niet de beste wedstrijd maar we wonnen toch met 3-0.
Uiteindelijk werd het combinatieteam HZVV/Vitesse ’63 Old Stars de terechte winnaar met een doelsaldo van 35 voor en 2 tegen. Ook wel leuk om te weten dat Freek en ondergetekende de helft van deze productie voor hun rekening namen. Aan de zijlijn zat een -zeer terecht- trotse coach Jannes Hofsteenge te glimmen van plezier. Het is natuurlijk ook heel mooi dat je al je oefeningen over passing, traptechniek en positiespel op het veld in de praktijk gebracht ziet worden. Kortom het toernooi in Irnsum was een mooie promotie voor het niveau waarop het walking football in Hoogeveen en Koekange gespeeld wordt.
Verslag
Jos Kok

woensdag, 20 maart 2019 18:23

Vitesse ’63 laat zich weer goed zien op Toernooi PEC Zwolle

Geschreven door

Afgelopen donderdag 14 maart 2019 werd voor de tweede maal het PEC Zwolle United Old Stars Walking Football toernooi georganiseerd. Inderdaad een hele mond vol.

Vitesse ’63 Old Stars nam met twee teams aan dit toernooi deel. Trainer Jannes Hofsteenge had voor dit toernooi de spelers als volgt ingedeeld:
Vitesse ’63 Old Stars A: Freek Nijmeier, Lex Kruger, Jos Kok, Luuk Vos, Cor Koppenol en Albert Schipper en Vitesse ’63 Old Stars B bestond uit Jan Pinxterhuis, Henk van de Berg, John van Dijk, Martin Appelhof, Roelof Gritter en Roel Hummel.

pec20191

Er werd gespeeld in drie poules en Vitesse ’63 Old Stars A was ingedeeld bij ’t Harde, VV Zuidwolde en HHC Hardenberg. Vitesse ’63 Old Stars B zat in de poule bij PEC Zwolle 1, Rohda Raalte en VV WVF. In totaal waren er 12 deelnemende teams.

Vorig jaar waren wij nog eerste en tweede bij dit toernooi en eigenlijk vonden wij dat we dit jaar eigenlijk de eer maar aan een ander moesten laten

Het leek er op dat Vitesse ’63 Old stars A deze uitspraak wel heel letterlijk nam. De eerste wedstrijd tegen ’t Harde ging namelijk kansloos met 5-0 verloren. Slechte veldbezetting, geen inzet en slechte combinaties bezegelden ons lot tegen een ploeg die ook in Koekange al had laten zien een goed partijtje Walking Football op de mat te kunnen leggen.
Het zal duidelijk zijn dat we elkaar na dit debacle even recht in de ogen hebben gekeken en de klokken gelijk hebben gezet. De volgende wedstrijd ging het al direct een stuk beter toen vv Zuidwolde met 3-0 aan de kant werd gezet. Tenslotte hadden we in de slotwedstrijd van onze poule ons oude niveau weer te pakken en daarvan werd HHC Hardenberg het slachtoffer. De verdediging stond weer goed op de plek en met mooie combinaties en snelle uitvallen werd het 7-2 voor ons en daarmee een tweede plek in de poule.

pec20192

Vitesse ’63 Old Stars B hadden de zaken beduidend beter voor elkaar. De linies sloten goed aan, de verdediging liep niet als een kip zonder kop naar voren en er werden kansen gecreëerd. Maar in deze poule waren een paar sterke tegenstanders. Tegen PEC stond we al snel met 2- 0 voor maar PEC slaagde er in de slotfase toch in om de stand nog gelijk te trekken. Tegen WVF werd met mooi combinatiespel, tempowisselingen en goede afrondingen een resultaat van 4-0 neergezet. Rohda Raalte kennen we en het is een goede ploeg. Toch leek het kwartje lange tijd onze kant op te vallen totdat Rohda er toch nog in slaagde om op het einde van de wedstrijd de gelijkmaker te scoren zodat er een 3-3 eindstand op het scorebord stond en daarmee Vitesse ’63 Old Stars B tweede in de poule werd.

 

Na de lunch speelden de nummers 1 uit elke poule een onderlinge competitie voor de plaatsen 1 tot en met 3, de nummers 2 voor de plaatsen 4 tot en met 6, de nummers 3 voor de plaatsen 7 tot en met 9 en de nummers 4 voor de plaatsen 10 tot en met 12.

Dit betekende dat Vitesse ’63 Old Stars A en B met sportclub Markelo uit moesten maken wie 4, 5 of 6 zou worden.

De eerste wedstrijd was de broederstrijd tussen de beide Vitesse Old Stars teams. En gelijk onze inzet tijdens de trainingen sprongen de vonken er behoorlijk vanaf. Een wedstrijd vol passie, eerzucht en hard maar fair. Uiteindelijk trok Vitesse ’63 Old Stars A met 3-0 de winst naar zich toe. Vitesse ’63 Old Stars A groeide echt in het toernooi terwijl Vitesse ’63 Old Stars B de minste wedstrijd van het toernooi speelde. De uitslag was misschien licht geflatteerd maar wel verdiend.

De laatste wedstrijd van Vitesse ’63 Old Stars A was tegen Sportclub Markelo. De machine liep weer en bij vlagen werd er echt mooi Walking Football gespeeld. De verdediging liet zich niet meer verrassen, de combinaties werden weer vloeiend, vaak met één of maximaal twee balcontacten werd de bal doorgespeeld en aan de lopende band werd het net gevonden. Op het einde van de wedstrijd was het 8-1 voor Vitesse ’63 Old Stars A.

Daarna liet Vitesse ’63 Old Stars B in de wedstrijd tegen sportclub Markelo zien uit hetzelfde hout gesneden te zijn en met prima Walking Football werd de ploeg uit Markelo met 5-2 aan de kant gezet.

’t Harde werd eerste gevolgd door PEC Zwolle 2, Rohda Raalte, Vitesse ’63 Old Stars A, Vitesse’63 Old Stars B en Sportclub Markelo.

Anders bezien werden van de 8 gespeelde wedstrijden (onderlinge wedstrijd uitgezonderd) er één verloren, twee gelijk gespeeld en 5 gewonnen. Een resultaat waar we ons niet voor hoeven te schamen en ook een mooi resultaat voor trainer Jannes Hofsteenge.

pec20193

Al met al een leuke dag met weer veel nieuwe teams en een goede sfeer. Tenslotte werd de gehele dag nog eens diepgaand nabesproken op ons vertrouwde adres het Vergulde Ros in Halfweg.

Nu op naar ons eigen toernooi op 12 april waar grote belangstelling voor blijkt te bestaan!!!!!

Verslag
Jos Kok

Afgelopen vrijdag (22 februari 2019) kwamen de Old Stars van ’t Harde bij ons op bezoek. Zij kwamen met 9 spelers. ’t Harde speelt sinds een jaar walking football en het bleek een goed ploegje te zijn. Goede balbehandeling maar ook de manier waarop zij het spelletje speelden maakte dit team tot een van onze betere tegenstanders.

Van de zijde van Vitesse ’63 Old Stars waren aanwezig Martin Appelhof, Roelof Gritter, Jos Kok, Roel Hummel, Roelof Heuvelman, Freek Nijmeijer, Luuk Vos, Cor Koppenol, Jan Pinxterhuis, Henk vd Berg, Hans Graler, Albert Schipper en als gastspeler Klaas Kassies. Helaas kon John van Dijk door trieste familie omstandigheden niet aanwezig zijn.

tHarde

Na een kennismakingsrondje deden we een gezamenlijke warming up en pass- en trapoefeningen op het fraaie kunstgrasveld van Vitesse’63.

We hadden met ’t Harde afgesproken dat zij eerst een wedstrijd tegen Vitesse ’63 Old Stars zouden spelen maar aangezien wij met 13 spelers waren werden er rwee onderlinge wedstrijdjes van 15 minuten gespeeld.

De eerste wedstrijd werd een 2-2 gelijkspel. Hier bleken de mannen uit ’t Harde al balvaardig en ook kundig in het slim afwerken van aanvallen.

De tweede wedstrijd werd door de mannen uit ’t Harde met 3-2 gewonnen. Enkele onachtzaamheden bij Vitesse ’63 Old Stars werden genadeloos afgestraft.

Beide partijen gaven wel een redelijk hoog niveau Walking Football te zien met snelle balwisselingen, hoog temp en mooie combinaties. Uit de uitslagen bleek wel dat de teams volledig aan elkaar waren gewaagd en de sfeer onderling was bijzonder goed te noemen.

De rest van de middag werd gevuld met een minitoernooi waarbij de spelers werden gemixt. Dan blijkt toch weer dat je echt moet wennen aan je nieuwe voetbalmaten. Of misschien anders gezegd. We hebben bij Vitesse ’63 Old Stars toch een aantal spelpatronen die niet meteen direct door anderen begrepen worden. Maar dat zal wederzijds zijn.

Er werd lekker fanatiek gevoetbald en soms werden er weer mooie combinaties op de mat gelegd. Af en toe werden er door sommige spelers de grenzen van het toelaatbare op gezocht maar dat duidt er op dat Walking Football echt een volwassen voetbalsport aan het worden is.

Er was ook een delegatie van vv Zuidwolde aanwezig om te kijken hoe een Old Stars trainings- en wedstrijdmiddag eruitziet.

Na de wedstrijd bleef het nog lang onrustig in de kantine en bij het afscheid is afgesproken dat we op korte termijn een keer bij ’t Harde op bezoek gaan.

Jos Kok en Jannes Hofsteenge

maandag, 12 november 2018 19:44

Sfeervol Herfsttoernooi Vitesse ’63 Old Stars

Geschreven door

Afgelopen vrijdagmiddag (9 november) werd op het sportpark in Koekange een door Vitesse ’63 Old Stars georganiseerd Herfsttoernooi gehouden. En wederom waren de weergoden ons weer heel goed gezind.

Het lekkere weer zorgde er voor dat er nogal wat belangstellenden langs de lijn stonden. En dat maakte dat er een gezellig en sfeervol toernooi ontstond.

herfsttoernooi2018-1

Aan dit toernooi deden FC Emmen, HZVV en Vitesse ’63 Old Stars met elk twee teams mee en was ook sc Dedemsvaart aanwezig met een team. Helaas hadden we een afzegging van Zuidwolde maar volgende keer zijn ze vast present.

Voor Vitesse ’63 Old Stars waren aanwezig Roelof Hummel, Cor Koppenol, John van Dijk, Roelof Heuvelman, Albert Schipper, Bert Taverne, Hans Gräler, Roel Gritter, Freek Nijmeier, Henk van de Berg, Jan Pinxterhuis, Luuk Vos, Wim van Dijk, Lex Kruger en Jos Kok.

Er werd gespeeld in twee poules en met de diverse trainers werd afgesproken dat in dit toernooi spelplezier en deelname boven het resultaat zou gaan. Uiteraard ging het bij de wedstrijden om winst en verlies maar er werd afgesproken geen eindstanden op te maken.

Uiteraard werd er weer fanatiek gespeeld waarbij het opviel dat zowel Vitesse ’63 Old Stars als HZVV in staat zijn om toch wel mooie wedstrijden te spelen waarbij behoorlijk snel gespeeld wordt, de combinatie wordt gezocht en scorend vermogen aanwezig is.

herfsttoernooi2018-2 

Emmen en Dedemsvaart zijn natuurlijk weer aanwinsten in de regio maar je ziet dat wanneer je pas een paar maanden bezig bent het nog ontbreekt aan vloeiend samenspel, handelingssnelheid en Walking Football gogme. Maar dat gaat natuurlijk helemaal goed komen.

Voor de statistieken hebben we onderstaand de uitslagen van de wedstrijden in beide poules weergegeven.

Poule A

Poule B

Vitesse '63 B - FC Emmen A         5-2

Dedemsvaart - HZVV B               1-7

FC Emmen A - HZVV A                   0-1

FC Emmen B - Vitesse '63 A       2-2

HZVV A - Vitesse '63 B                   2-3

Vitesse '63 A - Dedemsvaart     6-2

FC Emmen A - Vitesse '63 B         0-6

HZVV B - FC Emmen B                 3-2

HZVV A - FC Emmen A                   7-1

Dedemsvaart - FcC Emmen B   2-4

Vitesse '63 B - HZVV A                   2-2

HZVV B - Vitesse '63 A                 2-2

herfsttoernooi2018-3 

Na afloop was het nog lang gezellig in de kantine en bleek dat de teams hadden genoten van een mooi middagje walking football.

Misschien toch ook mooi voor alle mensen van onze club die zich elke keer weer inspannen om zaken als een Herfsttoernooi mogelijk te maken dat er door de bezoekende teams verschillende opmerkingen werden gemaakt over de mooie toestand van ons sportcomplex, de goede organisatie en de gastvrije onthaal zowel op het veld als in de kantine.

 

Jos Kok

maandag, 08 oktober 2018 18:11

Vitesse’63 Old Stars ongeslagen op toernooi in Houten

Geschreven door

Vrijdag 5 oktober 2018 heeft Vitesse ’63 Old Stars deelgenomen aan een prima georganiseerd toernooi bij vv Houten. In totaal waren er 14 deelnemende teams. Het team van Vitesse ’63 werd gevormd door Roelof Gritter, John van Dijk, Henk van de Berg, Freek Nijmeier, Jan Pinxterhuis, Cor Koppenol, Luuk Vos, Wim van Dijk en Jos Kok.

oshouten2018

VV Houten had er voor gekozen om in twee poules van 7 teams te spelen. Alleen de winnaars in de poules speelden een finale. Dus speelde elk team minimaal 6 partijen.

Wij starten met een wedstrijd tegen OSM Maarssen. Lekkere wedstrijd om er in te komen en het werd uiteindelijk een gelijkmatige overwinning van 6-1 voor ons. Daarna tegen JSV Nieuwegein. Ook in die wedstrijd werd het ons niet echt moeilijk gemaakt en we stapten uiteindelijk met 5-0 winst van het veld af. De laatste wedstrijd voor de lunch was tegen DOVO Veenendaal. Dat was een lastiger pot maar uiteindelijk werd ook DOVO met 3-1 aan de zegekar gebonden.

Na van een prima lunch te hebben genoten was de eerste wedstrijd na de lunch tegen SEV Leidschendam. Het blijkt dat we toch wel weer erg veel moeite hebben om na de lunch op gang te komen. Spieren koud etc. Ook speelde Leidschendam een goeie pot. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 eindstand. Er had meer in gezeten maar we moesten duidelijk nog even op gang komen na de lunch. Eigenlijk was dit voor ons de minste wedstrijd van het toernooi.

Daarna speelden we tegen Juliana ’31 uit Malden bij Nijmegen. De latere winnaars van het toernooi. Dat werd een enerverende pot waar we werkelijk binnen 30 seconden met 1-0 achter stonden. We knokten ons terug naar 1-1 maar werden weer op achterstand gezet. Toen hebben we duidelijk een tandje bijgeschakeld en werd het al snel 2-2. Daarna kregen we nog een paar kansen op 3-2 maar de lat en een uitgestoken been zaten een doelpunt in de weg zodat het uiteindelijk 2-2 bleef.

De laatste wedstrijd was tegen Fc Utrecht en werd op de sloffen met 3-0 gewonnen al had deze uitslag veel hoger kunnen (en moeten) uitvallen.

Zoals gezegd had Juliana ’31 uit Malden een puntje meer dan wij bij elkaar gesprokkeld zodat zij in de finale tegen Houten moesten die ze wonnen.

Dus ongeslagen met een prima doelsaldo van 20 voor en 5 tegen!!!! Al met al een prima resultaat op een wonderschone dag (zon en 23 graden). Ook kunnen we terugzien op een aantal hele mooie momenten in de wedstrijden waar we walking football echt op de kaart zetten met snelle combinaties, mooi tik-tak werk en een aantal prachtige doelpunten. Onze trainingsarbeid (met dank aan Jannes) betaalt zich echt uit!!!!

Traditiegetrouw hebben we de nabespreking van de wedstrijd bij het Vergulde Ros in Halfweg gedaan onder het genot van een biertje en een heerlijk en welverdiend hapje eten.

Jos Kok

 

Tijdens het internationale toernooi om de Almelo City Cup heeft Vitesse’63 twee gezichten laten zien. Aan dit toernooi dat op 31 mei en 1 juni werd gehouden in en rondom het Polman Stadion van Heracles nemen 32 teams deel komende uit Engeland, Schotland, België, Duitsland en natuurlijk Nederland. De teams voetballen in acht poules en de eerste dag wordt er gevoetbald om plaatsing in de finale poule dan wel de verliezerspoule. De tweede dag wordt er om de uiteindelijke plaatsing gevoetbald.

oldstarsalmelo 1

Het team van Vitesse’63 bestond uit Albert Schipper, Wim van Dijk, Hans Gräler, Henk van den Berg, Freek Nijmeier, Jan Pinxterhuis, Cor Koppenol, John van Dijk en Jos Kok. Coach was Luuk van Noord. Onze trainer Jannes Hofsteenge was ook aanwezig maar druk met HZVV.

Op de eerste dag was Vitesse’63 Old Stars ingedeeld bij VFL Wolfsburg 1, Wiltshire 1 en Fc Groningen. De eerste wedstrijd tegen VFL Wolfsburg was een beetje kenmerkend voor de gehele eerste dag. Wij hadden duidelijk het betere van het spel maar wisten onze overmacht niet in doelpunten om te zetten. De Duitsers zouden zeggen dat we last hadden van “Ladehemmung”. De bal wilde er gewoon niet in. Wolfsburg komt een keer over de middellijn en scoorde waardoor we deze wedstrijd verloren met 1-0. 

De tweede wedstrijd tegen Wiltshire 1 kwamen we echt tekort. Ze waren gewoon beter. Maar ook echt een stuk jonger (de leeftijdsgrens bij de Almelo City Cup is 50 jaar!!!). Er had nog wel een goaltje voor ons ingezeten maar via de binnenkant van de paal rolde de bal weer in het spel. Uiteindelijk 2-0 verlies maar weer geen onverdienstelijk pot van onze kant.

De laatste partij was tegen Fc Groningen. De laatste ontmoetingen tegen de FC allemaal gewonnen maar vandaag ging het erg moeizaam. Met name het scoren. Uiteindelijk wel twee goals. (het gevoel begon voorzichtig terug te komen) maar ook twee goals tegen zodat de eindstand 2-2 was.

Het is zoals de veertiende !!! wet van Johan Cruijff luidt: “Als je niet scoort kan je niet winnen”.

Dat betekende dus de verliezerspoule en dus ook maximaal de zeventiende plek!!!!! Gelukkig pakte onze coach het goed op getuige zijn wijze woorden: “Als we zo’n dag om kunnen zetten in positieve energie dan kunnen we alles aan”.

Zo gezegd zo gedaan. We hebben heerlijk gegeten bij Preston Palace, daarna een biljartje gelegd, het feestje nog even bezocht en ’s morgen zaten we weer lekker fris aan het ontbijt. Klaar voor dag 2 en met een duidelijke missie. Plaats zeventien!!!!!!!!

oldstarsalmelo 2

Voor de verliezerspoule waren we ingedeeld bij FC Utrecht, NAC Breda en Heiloo.

De eerste wedstrijd tegen NAC leek de teneur van de vorige dag doorgezet te worden. Veel sterker. Toch weer moeite met het scoren en uiteindelijk 1-1 op het scorebord.

Daarna kwam de wedstrijd tegen FC Utrecht. Daar begon de machine eindelijk weer te draaien. Goeie combinaties, de tegenstanders goed vastzetten en weer scoren. Liefst vier maal en omdat dat zo lekker ging maakten we ook maar even een eigen doelpunt!!!!!!!!!. Eindstand 4-1.

De laatste wedstrijd in de poule tegen Heiloo waren we echt dominant. We maakten weer de doelpunten en op het einde stond er 3-0 op het scorebord.

Dit betekende dat we winnaar waren in onze poule en dat we samen met Twenterand, VFL Wolfsburg uit Duitsland en Grimsby Mariners uit Engeland gingen spelen om de plaatsten 17 t/m 20.

Ondertussen begon de vermoeidheid ook wel echt toe te slaan. De eerste dag was het bloedheet en 6 wedstrijden van 20 en 15 minuten op een middag en een ochtend gaan je dan toch een beetje in de benen zitten.

oldstarsalmelo 3

Wij speelden de kruisfinale tegen Twenterand. Daar hebben we vaker tegen gespeeld en deze mannen uit Vriezenveen hebben een goed ploegje. We kwamen redelijk snel met 1-0 voor maar zij gaven niet op en op een gegeven moment stonden we met 2-1 achter. Dat kon niet waar zijn. Even een tandje bijzetten en uiteindelijk was de eindstand 2-2. Dat betekende penalty schieten. Wij hadden onze zenuwen (en vermoeidheid) het beste onder controle en wonnen het penalty schieten.

Dat betekende dat we om de 17e en 18e plek moesten tegen Grimsby Mariners. Engelse ploegen houden van een stevig spelletje maar zijn altijd erg fair. Wij hadden zoiets van: dit laten we niet meer lopen. Deze wedstrijd werd echt de beste van het hele toernooi. Goed positie spel, echte fraaie combinaties, volop inzet en uiteindelijk de winst met 3-1. Ook de Engelsen hadden waardering voor ons spel.

Missie geslaagd. In de eindstand dus nummer 17. Of zoals we het zeiden op de tweede dag hebben we een toernooi gewonnen. Wanneer we kijken naar de overall stand dan hoeven we maar drie Nederlandse teams (Heracles 1 en 2 en Feyenoord) voor te laten gaan. Geeft ook wel de dominantie van de buitenlandse clubs weer.

Daarmee hebben we ook het toch wat ongemakkelijke gevoel van dag 1 achter ons gelaten en kijken wat ons betreft weer terug op een geslaagd toernooi. Volgend jaar gaan we het gewoon weer proberen.

Na de plichtplegingen en een lekker koel biertje zijn we met een prima gevoel weer naar ons vertrouwde adres in het Reestdal gereden en hebben met bijna het voltallige team nog een tactische nabespreking gedaan bij het Vergulde Ros.

Verslag Jos Kok

Vrijdagmiddag 25 mei was al weer voor de derde keer het HANN toernooi van FC Groningen. Niet minder dan 20 teams deden hier aan mee. Er werd gespeeld in 4 poules van 5 teams.

Het HANN toernooi kent geen finale wedstrijden of iets dergelijks. Er wordt alleen in de poule gespeeld. Het gaat dus om het winnen in de poule.

De echte prijs wordt bepaald door een team van beoordelaars die kijken welk team het mooiste en sportiefste Walking Football speelt. HZVV won die prijs afgelopen jaar.

Het team van Vitesse ’63 Old Stars bestond uit: Roel Hummel, Freek Nijmeier, Henk van den Berg, John van Dijk, Cor Koppenol, Wim van Dijk, Roel Gritter, Albert Schipper en Jos Kok. Uiteraard bijgestaan door onze trainer Jannes Hofsteenge.

oldstars verslag 1

De poule was pittig met Cambuur, Kardinge, FC Groningen en SC Heerenveen. Desalniettemin werd er bij vlagen heel mooi voetbal gespeeld door Vitesse ’63 Old Stars en ook het positiespel was goed verzorgd. Dit resulteerde in een overwinning op Cambuur met 4-2, een overwinning op Kardinge met 4-2. Heerenveen was even een lastige dobber maar werd uiteindelijk met 1-0 aan de zegekar gebonden en tenslotte werd FC Groningen ook met 4-2 verslagen.
Hiermee won Vitesse ’63 Old Stars afgetekend de poule. Echt een heel mooi resultaat.

De prijs voor het mooiste en sportiefste Walking Football ging dit jaar naar Heracles Gold Stars uit Almelo. Maar daar eindigde Vitesse ’63 Old Stars op een prachtige tweede plaats.

Al met al een fantastisch resultaat en we hebben laten zien dat goed en verzorgd Walking Football prima hand in hand kan gaan met uitstekende wedstrijdresultaten.

Hoe fanatiek Vitesse ’63 Old Stars is bleek wel dat nagenoeg het gehele elftal direct vertrok naar het Vergulde Ros in Halfweg voor een tactische nabespreking waarvan hieronder een sfeerbeeld. De rest was natuurlijk achter gesloten deuren.

oldstars verslag 2