Wedstrijdverslagen

maandag, 12 november 2018 19:44

Sfeervol Herfsttoernooi Vitesse ’63 Old Stars

Geschreven door

Afgelopen vrijdagmiddag (9 november) werd op het sportpark in Koekange een door Vitesse ’63 Old Stars georganiseerd Herfsttoernooi gehouden. En wederom waren de weergoden ons weer heel goed gezind.

Het lekkere weer zorgde er voor dat er nogal wat belangstellenden langs de lijn stonden. En dat maakte dat er een gezellig en sfeervol toernooi ontstond.

herfsttoernooi2018-1

Aan dit toernooi deden FC Emmen, HZVV en Vitesse ’63 Old Stars met elk twee teams mee en was ook sc Dedemsvaart aanwezig met een team. Helaas hadden we een afzegging van Zuidwolde maar volgende keer zijn ze vast present.

Voor Vitesse ’63 Old Stars waren aanwezig Roelof Hummel, Cor Koppenol, John van Dijk, Roelof Heuvelman, Albert Schipper, Bert Taverne, Hans Gräler, Roel Gritter, Freek Nijmeier, Henk van de Berg, Jan Pinxterhuis, Luuk Vos, Wim van Dijk, Lex Kruger en Jos Kok.

Er werd gespeeld in twee poules en met de diverse trainers werd afgesproken dat in dit toernooi spelplezier en deelname boven het resultaat zou gaan. Uiteraard ging het bij de wedstrijden om winst en verlies maar er werd afgesproken geen eindstanden op te maken.

Uiteraard werd er weer fanatiek gespeeld waarbij het opviel dat zowel Vitesse ’63 Old Stars als HZVV in staat zijn om toch wel mooie wedstrijden te spelen waarbij behoorlijk snel gespeeld wordt, de combinatie wordt gezocht en scorend vermogen aanwezig is.

herfsttoernooi2018-2 

Emmen en Dedemsvaart zijn natuurlijk weer aanwinsten in de regio maar je ziet dat wanneer je pas een paar maanden bezig bent het nog ontbreekt aan vloeiend samenspel, handelingssnelheid en Walking Football gogme. Maar dat gaat natuurlijk helemaal goed komen.

Voor de statistieken hebben we onderstaand de uitslagen van de wedstrijden in beide poules weergegeven.

Poule A

Poule B

Vitesse '63 B - FC Emmen A         5-2

Dedemsvaart - HZVV B               1-7

FC Emmen A - HZVV A                   0-1

FC Emmen B - Vitesse '63 A       2-2

HZVV A - Vitesse '63 B                   2-3

Vitesse '63 A - Dedemsvaart     6-2

FC Emmen A - Vitesse '63 B         0-6

HZVV B - FC Emmen B                 3-2

HZVV A - FC Emmen A                   7-1

Dedemsvaart - FcC Emmen B   2-4

Vitesse '63 B - HZVV A                   2-2

HZVV B - Vitesse '63 A                 2-2

herfsttoernooi2018-3 

Na afloop was het nog lang gezellig in de kantine en bleek dat de teams hadden genoten van een mooi middagje walking football.

Misschien toch ook mooi voor alle mensen van onze club die zich elke keer weer inspannen om zaken als een Herfsttoernooi mogelijk te maken dat er door de bezoekende teams verschillende opmerkingen werden gemaakt over de mooie toestand van ons sportcomplex, de goede organisatie en de gastvrije onthaal zowel op het veld als in de kantine.

 

Jos Kok

maandag, 08 oktober 2018 18:11

Vitesse’63 Old Stars ongeslagen op toernooi in Houten

Geschreven door

Vrijdag 5 oktober 2018 heeft Vitesse ’63 Old Stars deelgenomen aan een prima georganiseerd toernooi bij vv Houten. In totaal waren er 14 deelnemende teams. Het team van Vitesse ’63 werd gevormd door Roelof Gritter, John van Dijk, Henk van de Berg, Freek Nijmeier, Jan Pinxterhuis, Cor Koppenol, Luuk Vos, Wim van Dijk en Jos Kok.

oshouten2018

VV Houten had er voor gekozen om in twee poules van 7 teams te spelen. Alleen de winnaars in de poules speelden een finale. Dus speelde elk team minimaal 6 partijen.

Wij starten met een wedstrijd tegen OSM Maarssen. Lekkere wedstrijd om er in te komen en het werd uiteindelijk een gelijkmatige overwinning van 6-1 voor ons. Daarna tegen JSV Nieuwegein. Ook in die wedstrijd werd het ons niet echt moeilijk gemaakt en we stapten uiteindelijk met 5-0 winst van het veld af. De laatste wedstrijd voor de lunch was tegen DOVO Veenendaal. Dat was een lastiger pot maar uiteindelijk werd ook DOVO met 3-1 aan de zegekar gebonden.

Na van een prima lunch te hebben genoten was de eerste wedstrijd na de lunch tegen SEV Leidschendam. Het blijkt dat we toch wel weer erg veel moeite hebben om na de lunch op gang te komen. Spieren koud etc. Ook speelde Leidschendam een goeie pot. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 eindstand. Er had meer in gezeten maar we moesten duidelijk nog even op gang komen na de lunch. Eigenlijk was dit voor ons de minste wedstrijd van het toernooi.

Daarna speelden we tegen Juliana ’31 uit Malden bij Nijmegen. De latere winnaars van het toernooi. Dat werd een enerverende pot waar we werkelijk binnen 30 seconden met 1-0 achter stonden. We knokten ons terug naar 1-1 maar werden weer op achterstand gezet. Toen hebben we duidelijk een tandje bijgeschakeld en werd het al snel 2-2. Daarna kregen we nog een paar kansen op 3-2 maar de lat en een uitgestoken been zaten een doelpunt in de weg zodat het uiteindelijk 2-2 bleef.

De laatste wedstrijd was tegen Fc Utrecht en werd op de sloffen met 3-0 gewonnen al had deze uitslag veel hoger kunnen (en moeten) uitvallen.

Zoals gezegd had Juliana ’31 uit Malden een puntje meer dan wij bij elkaar gesprokkeld zodat zij in de finale tegen Houten moesten die ze wonnen.

Dus ongeslagen met een prima doelsaldo van 20 voor en 5 tegen!!!! Al met al een prima resultaat op een wonderschone dag (zon en 23 graden). Ook kunnen we terugzien op een aantal hele mooie momenten in de wedstrijden waar we walking football echt op de kaart zetten met snelle combinaties, mooi tik-tak werk en een aantal prachtige doelpunten. Onze trainingsarbeid (met dank aan Jannes) betaalt zich echt uit!!!!

Traditiegetrouw hebben we de nabespreking van de wedstrijd bij het Vergulde Ros in Halfweg gedaan onder het genot van een biertje en een heerlijk en welverdiend hapje eten.

Jos Kok

 

Tijdens het internationale toernooi om de Almelo City Cup heeft Vitesse’63 twee gezichten laten zien. Aan dit toernooi dat op 31 mei en 1 juni werd gehouden in en rondom het Polman Stadion van Heracles nemen 32 teams deel komende uit Engeland, Schotland, België, Duitsland en natuurlijk Nederland. De teams voetballen in acht poules en de eerste dag wordt er gevoetbald om plaatsing in de finale poule dan wel de verliezerspoule. De tweede dag wordt er om de uiteindelijke plaatsing gevoetbald.

oldstarsalmelo 1

Het team van Vitesse’63 bestond uit Albert Schipper, Wim van Dijk, Hans Gräler, Henk van den Berg, Freek Nijmeier, Jan Pinxterhuis, Cor Koppenol, John van Dijk en Jos Kok. Coach was Luuk van Noord. Onze trainer Jannes Hofsteenge was ook aanwezig maar druk met HZVV.

Op de eerste dag was Vitesse’63 Old Stars ingedeeld bij VFL Wolfsburg 1, Wiltshire 1 en Fc Groningen. De eerste wedstrijd tegen VFL Wolfsburg was een beetje kenmerkend voor de gehele eerste dag. Wij hadden duidelijk het betere van het spel maar wisten onze overmacht niet in doelpunten om te zetten. De Duitsers zouden zeggen dat we last hadden van “Ladehemmung”. De bal wilde er gewoon niet in. Wolfsburg komt een keer over de middellijn en scoorde waardoor we deze wedstrijd verloren met 1-0. 

De tweede wedstrijd tegen Wiltshire 1 kwamen we echt tekort. Ze waren gewoon beter. Maar ook echt een stuk jonger (de leeftijdsgrens bij de Almelo City Cup is 50 jaar!!!). Er had nog wel een goaltje voor ons ingezeten maar via de binnenkant van de paal rolde de bal weer in het spel. Uiteindelijk 2-0 verlies maar weer geen onverdienstelijk pot van onze kant.

De laatste partij was tegen Fc Groningen. De laatste ontmoetingen tegen de FC allemaal gewonnen maar vandaag ging het erg moeizaam. Met name het scoren. Uiteindelijk wel twee goals. (het gevoel begon voorzichtig terug te komen) maar ook twee goals tegen zodat de eindstand 2-2 was.

Het is zoals de veertiende !!! wet van Johan Cruijff luidt: “Als je niet scoort kan je niet winnen”.

Dat betekende dus de verliezerspoule en dus ook maximaal de zeventiende plek!!!!! Gelukkig pakte onze coach het goed op getuige zijn wijze woorden: “Als we zo’n dag om kunnen zetten in positieve energie dan kunnen we alles aan”.

Zo gezegd zo gedaan. We hebben heerlijk gegeten bij Preston Palace, daarna een biljartje gelegd, het feestje nog even bezocht en ’s morgen zaten we weer lekker fris aan het ontbijt. Klaar voor dag 2 en met een duidelijke missie. Plaats zeventien!!!!!!!!

oldstarsalmelo 2

Voor de verliezerspoule waren we ingedeeld bij FC Utrecht, NAC Breda en Heiloo.

De eerste wedstrijd tegen NAC leek de teneur van de vorige dag doorgezet te worden. Veel sterker. Toch weer moeite met het scoren en uiteindelijk 1-1 op het scorebord.

Daarna kwam de wedstrijd tegen FC Utrecht. Daar begon de machine eindelijk weer te draaien. Goeie combinaties, de tegenstanders goed vastzetten en weer scoren. Liefst vier maal en omdat dat zo lekker ging maakten we ook maar even een eigen doelpunt!!!!!!!!!. Eindstand 4-1.

De laatste wedstrijd in de poule tegen Heiloo waren we echt dominant. We maakten weer de doelpunten en op het einde stond er 3-0 op het scorebord.

Dit betekende dat we winnaar waren in onze poule en dat we samen met Twenterand, VFL Wolfsburg uit Duitsland en Grimsby Mariners uit Engeland gingen spelen om de plaatsten 17 t/m 20.

Ondertussen begon de vermoeidheid ook wel echt toe te slaan. De eerste dag was het bloedheet en 6 wedstrijden van 20 en 15 minuten op een middag en een ochtend gaan je dan toch een beetje in de benen zitten.

oldstarsalmelo 3

Wij speelden de kruisfinale tegen Twenterand. Daar hebben we vaker tegen gespeeld en deze mannen uit Vriezenveen hebben een goed ploegje. We kwamen redelijk snel met 1-0 voor maar zij gaven niet op en op een gegeven moment stonden we met 2-1 achter. Dat kon niet waar zijn. Even een tandje bijzetten en uiteindelijk was de eindstand 2-2. Dat betekende penalty schieten. Wij hadden onze zenuwen (en vermoeidheid) het beste onder controle en wonnen het penalty schieten.

Dat betekende dat we om de 17e en 18e plek moesten tegen Grimsby Mariners. Engelse ploegen houden van een stevig spelletje maar zijn altijd erg fair. Wij hadden zoiets van: dit laten we niet meer lopen. Deze wedstrijd werd echt de beste van het hele toernooi. Goed positie spel, echte fraaie combinaties, volop inzet en uiteindelijk de winst met 3-1. Ook de Engelsen hadden waardering voor ons spel.

Missie geslaagd. In de eindstand dus nummer 17. Of zoals we het zeiden op de tweede dag hebben we een toernooi gewonnen. Wanneer we kijken naar de overall stand dan hoeven we maar drie Nederlandse teams (Heracles 1 en 2 en Feyenoord) voor te laten gaan. Geeft ook wel de dominantie van de buitenlandse clubs weer.

Daarmee hebben we ook het toch wat ongemakkelijke gevoel van dag 1 achter ons gelaten en kijken wat ons betreft weer terug op een geslaagd toernooi. Volgend jaar gaan we het gewoon weer proberen.

Na de plichtplegingen en een lekker koel biertje zijn we met een prima gevoel weer naar ons vertrouwde adres in het Reestdal gereden en hebben met bijna het voltallige team nog een tactische nabespreking gedaan bij het Vergulde Ros.

Verslag Jos Kok

Vrijdagmiddag 25 mei was al weer voor de derde keer het HANN toernooi van FC Groningen. Niet minder dan 20 teams deden hier aan mee. Er werd gespeeld in 4 poules van 5 teams.

Het HANN toernooi kent geen finale wedstrijden of iets dergelijks. Er wordt alleen in de poule gespeeld. Het gaat dus om het winnen in de poule.

De echte prijs wordt bepaald door een team van beoordelaars die kijken welk team het mooiste en sportiefste Walking Football speelt. HZVV won die prijs afgelopen jaar.

Het team van Vitesse ’63 Old Stars bestond uit: Roel Hummel, Freek Nijmeier, Henk van den Berg, John van Dijk, Cor Koppenol, Wim van Dijk, Roel Gritter, Albert Schipper en Jos Kok. Uiteraard bijgestaan door onze trainer Jannes Hofsteenge.

oldstars verslag 1

De poule was pittig met Cambuur, Kardinge, FC Groningen en SC Heerenveen. Desalniettemin werd er bij vlagen heel mooi voetbal gespeeld door Vitesse ’63 Old Stars en ook het positiespel was goed verzorgd. Dit resulteerde in een overwinning op Cambuur met 4-2, een overwinning op Kardinge met 4-2. Heerenveen was even een lastige dobber maar werd uiteindelijk met 1-0 aan de zegekar gebonden en tenslotte werd FC Groningen ook met 4-2 verslagen.
Hiermee won Vitesse ’63 Old Stars afgetekend de poule. Echt een heel mooi resultaat.

De prijs voor het mooiste en sportiefste Walking Football ging dit jaar naar Heracles Gold Stars uit Almelo. Maar daar eindigde Vitesse ’63 Old Stars op een prachtige tweede plaats.

Al met al een fantastisch resultaat en we hebben laten zien dat goed en verzorgd Walking Football prima hand in hand kan gaan met uitstekende wedstrijdresultaten.

Hoe fanatiek Vitesse ’63 Old Stars is bleek wel dat nagenoeg het gehele elftal direct vertrok naar het Vergulde Ros in Halfweg voor een tactische nabespreking waarvan hieronder een sfeerbeeld. De rest was natuurlijk achter gesloten deuren.

oldstars verslag 2

Op 28 maart 2018 nam Vitesse ‘63 Old Stars met 2 teams deel aan het walking football toernooi van PEC Zwolle in de opblaashal de Pelikaan. Na ontvangst en koffie en cake begonnen we aan onze wedstrijden.

Voor beide teams was het even wennen. Niet alleen aan de hal maar ook omdat de velden kleiner waren dan normaal en de doelen groter. We speelden dan ook 5 tegen 5 in plaats van de normale 6 tegen 6 opstelling.

Vitesse ’63 1 bestond uit de spelers Lex Kruger, Albert Schipper, John van Dijk, Wim van Dijk en Freek Nijmeijer.

Vitesse ’63 2 bestond uit de spelers Roelof Heuvelman, Jos Kok, Jan Pinxterhuis, Luuk Vos en Henk van de Berg. 

Vitesse ‘63 1 begon aarzelend en kwam tegen Twenterand Vriezenveen twee maal op achterstand. Uiteindelijk wisten ze de wedstrijd toch met 4-3 te winnen. De 2e wedstrijd tegen PEC Zwolle 1 ging het al een stuk beter en werd met liefs 10-4 gewonnen. De 3e wedstrijd tegen HZVV deden we het rustig aan. We konden uiteindelijk ook niet wisselen en moesten zuinig zijn op onze krachten. We wonnen met 3-1. Het resultaat was dat Vitesse ’63 winnaar was van poule A.

 

pec1k

Vitesse ’63 1 tegen HZVV

In groep B begon Vitesse 63 2 ook voorzichtig. Het is wel even wennen met een boarding boarding. Maar uiteindelijk werd de wedstrijd tegen Rohda Raalte met 7-5 gewonnen. De 2e wedstrijd tegen PEC Zwolle 2 liep het al veel beter en werd met 8-1 ruim gewonnen. De laatste wedstrijd tegen IJVV IJsselmuiden werd het eveneens 8-1. Daarmee werd Vitresse ’63 2 winnaar van poule B.

pec2k

Vitesse ’63 2 tegen PEC Zwolle 2

In de 1e halve finale speelde Vitesse 1 tegen Rhoda Raalte. Hoewel Vitesse twee maal op achterstand kwam wisten ze uiteindelijk toch nog ruim met 9-3 te winnen. In de andere halve finale moest Vitesse ’63 2 het opnemen tegen HZVV. Vitesse begon daadkrachtig en nam direct een ruime voorsprong maar HZVV wist toch no terug te komen. Uiteindelijk won Vitesse de wedstrijd met 4-2. Dit resultaat betekende een finale tussen Vitesse ’63 1 en Vitesse ‘63 2. Een mooi visitekaartje dat door Vitesse ’63 bij PEC Zwolle werd afgegeven. In de strijd om de 3e en de 4e plaats wist HZVV verrassend te winnen van Rhoda Raalte waardoor het een mooie 3e plaats bemachtigde. In de finale verwachtte men een titanenstrijd tussen Vitesse ’63 1 en 2. Echter Vitesse ’63 2 had duidelijk het kruit verschoten. De razendsnelle en sluwe linksbuiten van Vitesse ’63 1 voltrok binnen 5 minuten persoonlijk het vonnis door vier maal de trekker over te halen. Daarbij geen strobreed in de weg gelegd door de rechtsback van Vitesse ’63 2. Bij de rust had Vitesse ’63 1 al een voorsprong van 7-1. De 2e helft was een formaliteit en de einduitslag was 8-3.

Met de einduitslag kunnen we ook Jannes Hofsteenge de trainer van zowel Vitesse ’63 als HZVV feliciteren. Hij traint beide teams en kan trots zijn op de resultaten maar misschien nog meer op het getoonde spel van de 3 teams.

Al met al een leuk en gezellig , maar ook wel zwaar toernooi. Tenslotte hadden wij als enig team geen wissels waardoor alle spelers 5 wedstrijden full time aan de bak moesten.

Er zijn veel contacten gelegd en vol verwachting zien we uit naar ons eigen toernooi op 20 april bij Vitesse ‘63, waar 15!!!!! ploegen acte de presence geven waaronder FC Groningen, SC Heerenveen en PEC Zwolle.

We zouden zeggen : kom vooral eens een keer kijken.

pec3kl

De deelnemende teams

Vitesse’63 Old Stars was woensdag 14 maart deelnemer aan het Walking Football toernooi georganiseerd door v.v. Irnsum. De volgende spelers maakten deze keer deel uit van de selectie: Wim van Dijk, Albert Schipper, John van Dijk, Freek Nijmeijer, Cor Koppenol, Lex Kruger, Jos Kok.

De ontvangst met koffie en oranjekoek was tussen 9.30-10.15 uur en het toernooi startte om 10.30 uur. De wedstrijdduur was 15 minuten. Na de poulewedstrijden was er een goed verzorgde gezamenlijke lunch met soep en broodjes. Het was een gezellig toernooi onder prima weersomstandigheden.

Er waren acht deelnemende teams en er werd gespeeld in 2 poules van 4 teams. Bij de poule van Vitesse’63 zaten Cambuur 1, SC Bolsward en Irnsum 2. Voor ons was de opdracht heel duidelijk; de eerste wedstrijd winnen, want die wordt over het algemeen verloren. We begonnen dan ook heel sterk tegen Cambuur 1. Weggeven deden we nagenoeg niet en scoren deden we via Freek en John wel en dus 2-0 winst. De tweede wedstrijd tegen SC Bolsward was eigenlijk hetzelfde verhaal. Weinig weggeven en zelf wel scoren. Dit keer scoorden Wim en Freek 2 x en Jos nam er ook één voor zijn rekening. En dan de derde wedstrijd tegen Irnsum 2. Eerst gedeelte ging redelijk gelijk op. Wij waren iets sterker, maar kregen toch een doelpunt tegen. Lang kon de tegenstander hier niet van genieten want Freek maakte binnen een minuut alweer gelijk. Daarna nog kansen zat om te winnen maar dat gebeurde helaas niet. Eindstand 1-1. Waardoor wij eerste werden in onze poule.

Na de lunch moesten wij een kruisfinale spelen tegen de nr. 2 van de andere poule t.w. Irnsum 1. Ook deze wedstrijd verliep, zoals wij het graag wilden. Niks weggeven en zelf scoren, dit keer door Freek 2x. En dan de finale tegen Heerenveen. Vooraf licht gevreesd, maar in praktijk eigenlijk een makkie. De tegenstander kwam niet aan aanvallen toe. En als ze er eens door kwamen werden ze onschadelijk gemaakt door de verdediging. Doelpunten via Jos 2 x en Wim 1 x. Einduitslag uiteindelijk 3-0 en onze eerste toernooiwinst.

oldstarsinrnsum

Op 23 februari 2018 speelden de Old Stars van Vitesse ’63 ’s middags een mixed toernooi met HZVV in Hoogeveen.

Bij het mixed toernooi krijgt elke speler een nummer en wordt via loting een team samengesteld. Hierdoor speel je elke keer met andere medespelers. Uiteindelijk wordt er een individuele winnaar vastgesteld op basis van gewonnen wedstrijden en doelsaldo. Maar uiteindelijk is meedoen en lekker voetballen belangrijker dan winnen. Een leuke ervaring.

Het toernooi was prima georganiseerd door Jannes Hofsteenge, in het dagelijks leven zowel trainer van de Old Stars van HZVV als van Vitesse ’63. We speelden op het hoofdveld van HZVV. Dat was mooi beschut waardoor het uiteindelijk met de kou wel meeviel.

Uiteindelijk speelde elke deelnemer 5 duels van 15 minuten. Dat was dus behoorlijk intensief.

oldstarthzvv