maandag, 08 oktober 2018 18:11

Vitesse’63 Old Stars ongeslagen op toernooi in Houten

Vrijdag 5 oktober 2018 heeft Vitesse ’63 Old Stars deelgenomen aan een prima georganiseerd toernooi bij vv Houten. In totaal waren er 14 deelnemende teams. Het team van Vitesse ’63 werd gevormd door Roelof Gritter, John van Dijk, Henk van de Berg, Freek Nijmeier, Jan Pinxterhuis, Cor Koppenol, Luuk Vos, Wim van Dijk en Jos Kok.

oshouten2018

VV Houten had er voor gekozen om in twee poules van 7 teams te spelen. Alleen de winnaars in de poules speelden een finale. Dus speelde elk team minimaal 6 partijen.

Wij starten met een wedstrijd tegen OSM Maarssen. Lekkere wedstrijd om er in te komen en het werd uiteindelijk een gelijkmatige overwinning van 6-1 voor ons. Daarna tegen JSV Nieuwegein. Ook in die wedstrijd werd het ons niet echt moeilijk gemaakt en we stapten uiteindelijk met 5-0 winst van het veld af. De laatste wedstrijd voor de lunch was tegen DOVO Veenendaal. Dat was een lastiger pot maar uiteindelijk werd ook DOVO met 3-1 aan de zegekar gebonden.

Na van een prima lunch te hebben genoten was de eerste wedstrijd na de lunch tegen SEV Leidschendam. Het blijkt dat we toch wel weer erg veel moeite hebben om na de lunch op gang te komen. Spieren koud etc. Ook speelde Leidschendam een goeie pot. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 eindstand. Er had meer in gezeten maar we moesten duidelijk nog even op gang komen na de lunch. Eigenlijk was dit voor ons de minste wedstrijd van het toernooi.

Daarna speelden we tegen Juliana ’31 uit Malden bij Nijmegen. De latere winnaars van het toernooi. Dat werd een enerverende pot waar we werkelijk binnen 30 seconden met 1-0 achter stonden. We knokten ons terug naar 1-1 maar werden weer op achterstand gezet. Toen hebben we duidelijk een tandje bijgeschakeld en werd het al snel 2-2. Daarna kregen we nog een paar kansen op 3-2 maar de lat en een uitgestoken been zaten een doelpunt in de weg zodat het uiteindelijk 2-2 bleef.

De laatste wedstrijd was tegen Fc Utrecht en werd op de sloffen met 3-0 gewonnen al had deze uitslag veel hoger kunnen (en moeten) uitvallen.

Zoals gezegd had Juliana ’31 uit Malden een puntje meer dan wij bij elkaar gesprokkeld zodat zij in de finale tegen Houten moesten die ze wonnen.

Dus ongeslagen met een prima doelsaldo van 20 voor en 5 tegen!!!! Al met al een prima resultaat op een wonderschone dag (zon en 23 graden). Ook kunnen we terugzien op een aantal hele mooie momenten in de wedstrijden waar we walking football echt op de kaart zetten met snelle combinaties, mooi tik-tak werk en een aantal prachtige doelpunten. Onze trainingsarbeid (met dank aan Jannes) betaalt zich echt uit!!!!

Traditiegetrouw hebben we de nabespreking van de wedstrijd bij het Vergulde Ros in Halfweg gedaan onder het genot van een biertje en een heerlijk en welverdiend hapje eten.

Jos Kok

Laatst aangepast op maandag, 08 oktober 2018 18:21