maandag, 25 februari 2019 19:36

Vitesse ’63 Old Stars krijgt ’t Harde Old Stars op bezoek

Geschreven door  Jos Kok en Jannes Hofsteenge

Afgelopen vrijdag (22 februari 2019) kwamen de Old Stars van ’t Harde bij ons op bezoek. Zij kwamen met 9 spelers. ’t Harde speelt sinds een jaar walking football en het bleek een goed ploegje te zijn. Goede balbehandeling maar ook de manier waarop zij het spelletje speelden maakte dit team tot een van onze betere tegenstanders.

Van de zijde van Vitesse ’63 Old Stars waren aanwezig Martin Appelhof, Roelof Gritter, Jos Kok, Roel Hummel, Roelof Heuvelman, Freek Nijmeijer, Luuk Vos, Cor Koppenol, Jan Pinxterhuis, Henk vd Berg, Hans Graler, Albert Schipper en als gastspeler Klaas Kassies. Helaas kon John van Dijk door trieste familie omstandigheden niet aanwezig zijn.

tHarde

Na een kennismakingsrondje deden we een gezamenlijke warming up en pass- en trapoefeningen op het fraaie kunstgrasveld van Vitesse’63.

We hadden met ’t Harde afgesproken dat zij eerst een wedstrijd tegen Vitesse ’63 Old Stars zouden spelen maar aangezien wij met 13 spelers waren werden er rwee onderlinge wedstrijdjes van 15 minuten gespeeld.

De eerste wedstrijd werd een 2-2 gelijkspel. Hier bleken de mannen uit ’t Harde al balvaardig en ook kundig in het slim afwerken van aanvallen.

De tweede wedstrijd werd door de mannen uit ’t Harde met 3-2 gewonnen. Enkele onachtzaamheden bij Vitesse ’63 Old Stars werden genadeloos afgestraft.

Beide partijen gaven wel een redelijk hoog niveau Walking Football te zien met snelle balwisselingen, hoog temp en mooie combinaties. Uit de uitslagen bleek wel dat de teams volledig aan elkaar waren gewaagd en de sfeer onderling was bijzonder goed te noemen.

De rest van de middag werd gevuld met een minitoernooi waarbij de spelers werden gemixt. Dan blijkt toch weer dat je echt moet wennen aan je nieuwe voetbalmaten. Of misschien anders gezegd. We hebben bij Vitesse ’63 Old Stars toch een aantal spelpatronen die niet meteen direct door anderen begrepen worden. Maar dat zal wederzijds zijn.

Er werd lekker fanatiek gevoetbald en soms werden er weer mooie combinaties op de mat gelegd. Af en toe werden er door sommige spelers de grenzen van het toelaatbare op gezocht maar dat duidt er op dat Walking Football echt een volwassen voetbalsport aan het worden is.

Er was ook een delegatie van vv Zuidwolde aanwezig om te kijken hoe een Old Stars trainings- en wedstrijdmiddag eruitziet.

Na de wedstrijd bleef het nog lang onrustig in de kantine en bij het afscheid is afgesproken dat we op korte termijn een keer bij ’t Harde op bezoek gaan.

Jos Kok en Jannes Hofsteenge

Laatst aangepast op maandag, 25 februari 2019 19:43