zaterdag, 23 maart 2019 20:07

Combinatieteam HZVV/Vitesse ’63 Old Stars domineert toernooi Irnsum

HZVV Old Stars en Vitesse ’63 Old Stars werken al vanaf het begin innig samen. Een en ander natuurlijk gestimuleerd door het feit dat Jannes Hofsteenge beide teams traint. In de zomerperiode trainen we gezamenlijk door in Hoogeveen en wanneer we mensen tekort komen voor een team dat deel wil nemen aan een toernooi dan zijn we over en weer beschikbaar om elkaar te helpen.

Zo kregen Freek Nijmeijer en ondergetekende kort voor het voetbaltoernooi in Irnsum dat afgelopen woensdag (20 maart 2019) werd gespeeld een telefoontje met de vraag of we het team van HZVV konden versterken omdat er een aantal afzeggingen waren. Uiteindelijk hadden we zes spelers en ook onze trainer Jannes Hofsteenge was aanwezig die ook nog een paar keer kon invallen. De deelnemende spelers naast Freek en Jos waren van de zijde van HZVV Dick van Slochteren, Klaas Kassies, Reinier de Boer en Jan Sikkenga. In potentie een mooi team.
Afgelopen jaar hadden we met Vitesse ’63 Old Stars dit toernooi gewonnen. Dit jaar namen wij niet deel maar we waren er wel op gespitst om met dit combinatieteam deze prestatie te herhalen. Aan het toernooi namen ook weer een aantal nieuwe namen deel zoals Harlingen, Bolsward en Always Forward uit Hoorn.
Alle deelnemende teams speelden tegen elkaar. Per team werden er dus 7 wedstrijden gespeeld van een kwartier op een zwaar, vochtig. hobbelig en kleiig veld!!!!! In de eerste wedstrijd werd direct het visitekaartje afgegeven. Goede veldbezetting, snelle combinaties en effectieve afwerking zorgde voor een regelmatige 5-0 overwinning op sc Heerenveen. Tegen Bolsward begon de machine pas echt goed te lopen waardoor er een monsterscore van 9-0 op het scorebord terecht kwam. Daarna was het even wennen aan de Harlingers die taai tegenstand boden. Maar toen de ban gebroken was werd dit ook een afgetekende 4-0. De laatste wedstrijd voor de lunch was tegen het altijd lastige en behoorlijk van zichzelf overtuigde Cambuur. Klaarblijkelijk had het combinatieteam van HZVV/Vitesse ’63 Old Stars team het beste bewaard voor deze wedstrijd. Het was nog net geen “gallery play” maar het kwam heel dicht in de buurt. Snelle passing, technische hoogstandjes en goals die met een hakje werden gescoord. Toen de stofwolken waren op getrokken stond het 7-1 voor het combinatieteam en dat vond Cambuur niet leuk!
Na de lunch is de eerste wedstrijd altijd een crime. Je bent koud, stram en stijf en moet weer vol aan de bak. In dit geval troffen we Always Forward uit Hoorn die ook alle wedstrijden hadden gewonnen. Dat werd een lastige klus met het slechtste voetbal van onze kant in dit toernooi. Toch wisten we ook deze wedstrijd met 2-1 te winnen en wanneer we iets zorgvuldiger met de kansen waren omgesprongen had er wel een ruimere marge in gezeten. De een na laatste wedstrijd speelden we tegen Irnsum 2. Het spel werd weer beter. De passing was weer strakker, de veldbezetting weer goed en ook de afwerking was weer van het vertrouwde niveau. Resultaat was een 5-0 overwinning. In de laatste wedstrijd ging de conditie toch wel een woordje meespreken. Zeven wedstrijden van een kwartier op een zwaar veld gaan je niet in de koude kleren zitten. Uiteindelijk was dit niet de beste wedstrijd maar we wonnen toch met 3-0.
Uiteindelijk werd het combinatieteam HZVV/Vitesse ’63 Old Stars de terechte winnaar met een doelsaldo van 35 voor en 2 tegen. Ook wel leuk om te weten dat Freek en ondergetekende de helft van deze productie voor hun rekening namen. Aan de zijlijn zat een -zeer terecht- trotse coach Jannes Hofsteenge te glimmen van plezier. Het is natuurlijk ook heel mooi dat je al je oefeningen over passing, traptechniek en positiespel op het veld in de praktijk gebracht ziet worden. Kortom het toernooi in Irnsum was een mooie promotie voor het niveau waarop het walking football in Hoogeveen en Koekange gespeeld wordt.
Jos Kok