zondag, 26 mei 2019 11:11

Vitesse ’63 Old Stars op twee fronten actief

Misschien waren we een beetje overmoedig toen we ons een aantal maanden geleden opgaven voor zowel het HANN toernooi in Groningen als voor de Salland cup bij Rohda Raalte op 17 mei. Twee toernooien op één dag bleek uiteindelijk een beetje veel en het had nog aardig wat voeten in de aarde om uiteindelijk twee teams samen te stellen. Dat lukte met behulp van HZVV en ’t Harde.

Naar het HANN toernooi in Groningen gingen Cor Koppenol, Roel Gritter, Luuk Vos, Jannes Hofsteenge aangevuld met Otto van Slochteren en diverse spelers van HZVV in wisselende samenstelling.

En naar Rohda Raalte gingen Roel Hummel, Martin Appelhof, Jan Pinxterhuis, John van Dijk en Freek Nijmeijer aangevuld met Jacob Speldeman en Skippy van ’t Harde en na de lunch nog met Dave van der Laan van HZVV.

Hann Toernooi Groningen

Het HANN toernooi bij fc Groningen is een toernooi waar het echt om de het spel gaat. Uitslagen worden niet bijgehouden en de winnaar is het team dat het beste walking football speelt, sportief is etc. Daarnaast is er als side event “voetbaldarts” waar alle teams aan meedoen en waar je met een bal op een dartbord schiet. Vanaf dit jaar heet het toernooi dan ook het HANN Walking Football Festival

In onze poule speelden wij tegen Suri Profs 1, Fc Groningen 1, Kardinge 1 en HZVV. Door onze trainer ook wel de “poule des doods” genoemd. Het was duidelijk dat we met het gelegenheidsteam wel even moesten wennen aan elkaar en de Suri Profs wisten daar in de eerste wedstrijd genadeloos gebruik van te maken. Balvaardig en met goede combinaties werden we met 5-2 verslagen.
De volgende wedstrijd tegen Fc groningen 1 wisten we elkaar al een stuk beter te vinden. Combinaties liepen beter en de posities werden beter gehouden. Echter spelen zonder een echte laatste man/keeper is een soort van zelfmoordactie in het walking football. Fc Groningen maakte daar twee keer goed gebruik van en wist met 2-1 te winnen. De derde wedstrijd tegen Kardinge 1 liep het echt veel beter. We waren sterker aan de bal, hadden het beste van het spel en stonden vlotjes met 2-0 voor. Echter twee momenten deden ons de das om en het werd uiteindelijk 2-2. De slotwedstrijd tegen HZVV tenslotte werd door ons met bij vlagen prima walking football gewonnen met 4-2.

Uiteindelijk werd Kardinge 1 winnaar van het toernooi gevolgd door SJS en Emmen 1. De Suri Profs 1 wonnen het dartvoetbal en wij werden daar zeer eervol tweede zodat we met een goed gevoel huiswaarts konden gaan.

HANN 2019

De Salland Cup Rohda Raalte

Dit was de eerste keer dat we deelnamen aan dit toernooi. Het was een prima georganiseerd toernooi maar eerlijk gezegd liggen toernooien van een hele dag met een lange rustpauze tijdens de lunch ons niet zo. We hebben na de lunch altijd moeite om op gang te komen.

Wij zaten in de poule met Voorwaarts Twello, Twenterand en Rohda B. De eerste wedstrijd tegen Voorwaarts Twello werd eenvoudig gewonnen met 4-1. We hadden het beste van het spel, combineerde vlot en waren trefzeker in de afwerking.
Daarna de “kraker” tegen Twenterand. Ze waren ons de baas in de finale op ons eigen toernooi terwijl wij ze vorig jaar in Almelo uit de wedstrijd speelden. Er stond dus nogal wat op het spel. Een gelijk opgaande strijd werd het waarin lekker fanatiek werd gespeeld. We kwamen telkens achter maar wisten ook elke keer weer de score gelijk te trekken. Uiteindelijk leek het erop dat we met 3-2 zouden verliezen maar werkelijk in de laatste seconde lukte het ons nog om 3-3 te scoren.
De laatste wedstrijd in de poule wonnen we van Rohda B met 2-1.
Daarna volgde een pauze van twee!!!!! uur. Zoals eerder gezegd hebben we so-wie-so al moeite met een pauze maar twee uur is echt te veel van het goede. De eerste wedstrijd na de pauze ging met 2-1 verloren. Dat was trouwens niet echt nodig. De laatste wedstrijd tegen Rohda C werd uiteindelijk met 4-2 verloren.
Tenslotte werden we 6e wat toch een beetje beneden ons niveau is maar we konden wel terugkijken op een heerlijk voetbaldagje.

ROHDA

Verslag Jos Kok/Freek Nijmeijer