dinsdag, 25 juni 2019 15:27

Vitesse’63 Old Stars sluit seizoen 2018/2019 af

Op vrijdag 21 juni 2019 heeft Vitesse ‘63 Old Stars het seizoen afgesloten. Om 14.00 uur verzamelden de spelers zich voor een laatste training. Dit was meteen ook de laatste training met Jannes Hofsteenge. Het zal duidelijk zijn dat we met spijt in ons hart afscheid nemen van de man die het Walking Football bij Vitesse’63 echt een gezicht heeft gegeven en de kwaliteit van het spel echt met sprongen omhoog heeft gebracht. En, misschien nog wel belangrijker, daarnaast een ontzettend fijne vent is.

De training is rustig want het seizoen is voor Vitesse ’63 Old Stars lang en zwaar geweest. Om dat te illustreren hebben we het seizoen even in cijfers weergegeven in onderstaand overzicht.

Seizoen 2018/2019 Vitesse '63 Old Stars in cijfers
Aantal gespeelde toernooien: 10
Hiervan toernooien waar we met 2 teams aan hebben deelgenomen: 3
Aantal gespeelde wedstrijden: 73
Waarvan tegen buitenlandse ploegen: 15
Nationaliteiten (Engels, Roemeens, Duits, Schots, Belgisch en Nederlands): 6
Gewonnen: 39
Gelijk: 14
Verloren: 20
Goals voor: 186
Goals tegen: 116
Gele kaarten (2 minuten afkoelen bij Walking Football): 2

Het meest indrukwekkende toernooi van de 10!!! dat we hebben gespeeld was natuurlijk ons eigen Voorjaarstoernooi. Daarnaast hebben we natuurlijk ook Mallorca bezocht en, qua voetbal het meest uitdagende toernooi, de Almelo City Cup gespeeld bij Heracles.
En je hoort nog wel eens voetballers piepen dat ze zo’n zwaar seizoen hebben gehad en misschien wel 45 wedstrijden hebben gespeeld. Allemaal “Piepers” wat de Vitesse ‘63 Old Stars betreft. Wij speelden 73!!! wedstrijden. Ja ik hoor het al: daar zitten ook dubbeltellingen bij. Dat klopt maar dan houden we nog steeds een vaste kern van spelers over die tegen de 55 wedstrijden hebben gespeeld dit seizoen. Top. En dan zijn we ook nog heel internationaal bezig met tegenstanders uit 6 landen waarvan 15 buitenlandse.
Meer dan de helft van de wedstrijden werd gewonnen en slechts in een kwart van alle wedstrijden moesten we het hoofd buigen voor onze tegenstanders.
We scoorden 186 maal (gemiddeld bijna drie keer per wedstrijd) en kregen er 116 om de oren (dat laatste moet natuurlijk beter!!).
Dat Walking Football natuurlijk gaat om sociale contacten, gezelligheid en lekker bezig zijn weet iedereen wel maar dat er af en toe toch weer dat hele fanatiek jongetje in de mannen naar boven komt laten onze twee gele kaarten zien (ook dat moet beter volgend jaar!).
Kortom ook in cijfers een monsterachtig seizoen waar we niet alleen echte ambassadeurs zijn geweest van het Walking Football maar ook op heel veel plekken onze mooie club Vitesse ’63 hebben gepromoot.

Na de training zijn we met zijn allen naar Pitch & Put gegaan om het seizoen ludiek af te sluiten. Voorafgaand aan het golfen hebben we officieel afscheid genomen van onze trainer Jannes Hofsteenge.
Tijdens de speech waren er natuurlijk hartverwarmende woorden voor onze trainer die een belangrijk aandeel heeft gehad in ons spelniveau maar bijvoorbeeld ook voor en tijdens ons toernooi veel werk heeft verzet. We zien terug op een mooie tijd en nemen met pijn in ons hart afscheid. Jannes het gaat je goed.

Oldstarspp1 1

En traditiegetrouw geven we elk jaar de persoon die veel heeft betekend voor ons team de Gouden Vitesse ’63 Old Stars sleutelhanger (een 3D-geprinte unica van PLA-Gold).
Vorig jaar viel Jannes deze eer te beurt en dit jaar werd tijdens onze jaarvergadering unaniem gekozen voor Wout Oldejans. Altijd paraat in de kantine en op en rondom het veld. De vrijdagmiddagen zijn altijd top maar ook bij bijzondere gelegenheden als het toernooi van ons en wanneer er gasten op bezoek komen kun je op Wout aan. Wout bedankt.

Oldstarspp2 1

Na de formaliteiten hebben we met zijn allen een 9-holes baan gelopen. Tja dan blijkt dat een goaltje van het Walking Football al niet erg groot is maar zo’n gaatje waar de bal in moet is al helemaal niet te vinden. En dan blijkt dat je ook nog technische vaardigheden moet hebben om de bal (die ook al niet te zien is) te raken.
Tja en dan krijg je situaties zoals op onderstaande foto waar we maar geen commentaar bij zullen geven.

Oldstarspp3 2

Uiteindelijk komt er dan toch een winnende ploeg te voorschijn. Op werkelijk onnavolgbare wijze is een stand berekend waar we nog lang over zullen napraten. Maar we zijn niet rancuneus en feliciteren dit team met het behaalde resultaat.

Oldstarspp4 1

Na de prijsuitreiking bleef het natuurlijk nog lang onrustig bij P&P. Als afscheid van het seizoen mocht natuurlijk ook onze sponsor Prewest niet vergeten worden. Daarom werd afgesloten met onderstaande foto.

Oldstarspp5 1

We gaan genieten van een welverdiende vakantie. De liefhebbers trainen nog door met onze vrienden van HZVV op de woensdagmorgen in Hoogeveen. Op 16 augustus staat de eerste training weer op het programma en 4 september hebben we alweer ons eerste toernooi in IJsselmuiden bij IJVV.
Op naar het volgende seizoen!!!!

Verslag: Jos Kok
Fotografie: Roel Hummel