maandag, 09 september 2019 21:37

Vitesse’63 Old Stars begint nieuw seizoen ijzersterk

Op 4 september 2019 was het dan weer zo ver. Sommige spelers hadden de kicksen een tijdje aan de wilgengehangen. Andere konden het niet laten en speelden de zomer door bij HZVV. Maar dan is het toch al weer zo ver en staat ons eerste toernooi voor de deur. Deze keer georganiseerd door IJVV uit IJsselmuiden. We kennen ze van deelname aan ons eigen toernooi en kwamen ze afgelopen seizoen ook tegen op Mallorca.

Het was een goed georganiseerd, compact toernooi met 10 deelnemende ploegen Rood Wit Veldhoven, ’t Harde, FaJa Lobi Old Stars uit Utrecht, ADO Den Haag, RSC Rossum, Rohda Raalte, Oldtimers Dronten, Irnsum, IJVV en Vitesse ’63 Old Stars.

Wij kampen op dit moment met een aantal fysieke ongemakken waardoor een aantal sterkhouders even niet aan het spelen toekomen. Het was ff zoeken maar het lukte uiteindelijk toch weer om een team op de been te krijgen. Van onze kant waren de spelers: Cor Koppenol, Jeene Keizer, Jan Pinxterhuis, Luuk Vos, Martin Appelhof, Freek Nijmeijer en Jos Kok. We zaten dus niet echt ruim in het aantal spelers.

Er werd gespeeld in twee poules en daarna direct een plaatsingswedstrijd tussen de nummers 1, 2 etc van elke poule.

Wij begonnen tegen ADO Den Haag. Het was toch nog even wennen. Het balletje ging nog niet vanzelf rond. Passing was nog niet helemaal strak en ook de veldverdeling kon beter. Niet gek dat we met 1-0 achter kwamen. Maar gaandeweg de wedstrijd kwamen we beter in ons spel en met twee bekeken goaltjes haalden we toch de buit binnen. 2-1 voor ons en het toernooi was nu echt begonnen.

De tweede wedstrijd was tegen Rood Wit Veldhoven. Goeie voetballers maar ze dachten er toch echt iets te gemakkelijk over. Met name verdedigend lieten ze grote gaten vallen en ondertussen weten wij dat meedogenloos af te straffen. 3-0 was de eindstand.

De derde wedstrijd in de poule was tegen de gastheren. IJVV is een goed voetballende ploeg. Zij beheersen het Walking Football spelletje goed en zijn uiterst fanatiek. Om ze enigszins in toom te houden bestreden we ze vanuit een gesloten verdediging. En dat werkte heel goed. Ze werden zelfs een beetje geïrriteerd. Altijd een prima teken dat de tactiek goed werkt. Met een bekeken uitvalletje scoorden wij de enige goal van de wedstrijd: 1-0 voor ons dus.

De laatste poule wedstrijd was tegen Rohda Raalte die we ondertussen heel goed kennen. Met een gelijkspel waren we winnaar van de poule dus was het zaak niet te aanvallend te spelen. Te meer omdat ze een uiterst slimme vogel in de spits hebben staan. Ook deze keer werd de tactiek gedisciplineerd uitgevoerd. We waren duidelijk beter maar een moment van onachtzaamheid en hun spits prikte de bal mooi in het doel. Dat betekende dat we nog een keer de rug moesten rechten en na een mooie aanval werd na goed doorgaan de 1-1 in de bovenhoek geschoten.

Hiermee waren we poule winnaar en moesten we de finale spelen tegen FaJa Lobi Old Stars uit Utrecht.

ijvv1 1

FaJa Lobi Old Stars zijn balvaardige voetballers. Op elke positie staat een speler die techniek in huis heeft. En het samenspel loopt ook heel soepel. Dit betekende dus voor ons een lastige opgave. Toch maar weer het accent op de verdediging leggen en proberen met een uitval te scoren. Aanvankelijk hielden we goed stand. Ze kwamen er niet echt doorheen. Aan de andere kant kregen we ook een paar goede kansen. Maar de afwerking liet te wensen over en zo bleef het tot laat in de wedstrijd 0-0. Het leek af te stevenen op penalties. Maar toen sloeg een paar minuten voor het einde het noodlot toe. Overigens met een mooi strak schot in de benedenhoek besliste de middenvelder van FaJa Lobi de wedstrijd. Helaas een   1-0 verlies. Zij de eerste en wij de tweede plek.

Het zal duidelijk zijn dat we terugkijken op een goed gespeeld toernooi waar we als Vitesse ’63 Old Stars weer eens een visitekaartje hebben afgegeven.

ijvv2 1

Cor Koppenol nam namens het team de beker in ontvangst als wijze van eerbetoon aan de prachtige goal die hij scoorde tegen Rood Wit Veldhoven. Wij zijn als Old Stars weer lekker bezig en hopen onze geblesseerde strijdmakkers op korte termijn weer te kunnen begroeten om de volgende toernooien te spelen.

ijvv3 1

Traditioneel hebben we de wedstrijd nog eens diepgaand geanalyseerd tijdens onze nazit bij het Vergulde Ros in Halfweg. Altijd nuttig.

Jos Kok

Laatst aangepast op maandag, 09 september 2019 21:43