zaterdag, 21 september 2019 07:21

Vitesse’63 Old Stars op bezoek bij Regge United

Na het seizoen mooi geopend te hebben in IJsselmuiden stond op 17 september 2019 al weer het volgende toernooi op het programma. Ditmaal bij Regge United in Hellendoorn.

Aangezien we nog steeds een aantal spelers hebben die met fysieke ongemakken kampen moesten we een beroep doen op onze vrienden van HZVV om een volwaardig team op de been te krijgen.

Van de kant van Vitesse ’63 Old Stars waren aanwezig Jan Pinxterhuis, Cor Koppenol, Henk van Dijk, Lex Krüger en Jos Kok. Van de kant van HZVV speelden Derk Vogel, Klaas Karssies, Daan van der Sleen en Dave van der Laan mee.

regge1 1

Er werd gespeeld in twee poules. Wij waren ingedeeld bij Go Ahead Eagles, Heracles, Rohda Raalte en Twenterand. In de andere poule speelden s.v. Dedemsvaart, Regge United, PEC Zwolle, HHC Hardenberg en s.c. Markelo. Daarna volgden plaatsingswedstrijden. Dus een mooi compact toernooi dat strak en goed georganiseerd was.

Wij begonnen tegen Go Ahead Eagles en het samenspel was in het begin nog wel een beetje wennen. Toen het eenmaal begon te lopen was er voor de Deventenaren geen houden meer aan. Na een kwartier stond er een eindstand van 5-1 voor ons op het scorebord.

De volgende wedstrijd was tegen Twenterand. Zij beginnen toch wel een beetje een klasse apart te worden. Ze spelen altijd in dezelfde samenstelling. Hebben een oud prof die de lakens uitdeelt en richting geeft aan het spel. Dus voor ons een uitdaging. Eigenlijk ging de wedstrijd behoorlijk gelijk op. Wij creëerden ook een aantal kansen maar hadden ons vizier niet scherp genoeg staan. Dan zijn er toch twee momenten dat we niet goed genoeg bij de les zijn en dat weten deze mannen feilloos af te straffen. Zodoende verloren we met 2-0 maar werden zeker niet weggespeeld.

Daarna volgde Heracles Almelo. Tja dat zijn dan van die wedstrijden dat het gewoon niet mag lukken. We waren beter, hadden ook kansen maar lieten na om deze ook daadwerkelijk te benutten. Dan gebeurt er wat je in zo veel wedstrijden ziet. In de laatste minuut een verdwaalde trap van Heracles en dan ligt de bal in ons netje. Jammer maar gewoon verloren met 1-0.

regge2 1

En dan toch weer even het petje af voor het team want in de laatste wedstrijd werd er nog even uit een heel ander vaatje getapt. Tegenstander Rohda Raalte is meestal geen gemakkelijke tegenstander maar zij hadden geen schijn van kans. De combinaties liepen weer goed, veldbezetting was in orde en we wonnen overtuigend met 2-0.

Daarmee werden we derde in de poule en dat betekende dat we om de 5e en 6e plaats moesten spelen. Dat werd tegen HHC uit Hardenberg.

Ook hier speelden wij een goede wedstrijd. De tegenstander kwam niet echt aan de bak. Toen het eindsignaal klonk stond het 1-0 voor ons. Echter de scheidsrechter vond het nodig om nog een minuut extra te laten spelen!!!!!! Bij ons was de organisatie even weg en daar lag de bal in de goal. Bij ons!!!!
Eindstand 1-1 en dus moesten de strafschoppen een beslissing brengen. Dat deed HHC beter en dus werden wij zesde. Toch een beetje onder ons niveau. Maar soms gaat dat nu eenmaal zo.

Twenterand werd tenslotte eerste door in de finale Regge United te verslaan.

Wij konden terugkijken op een heerlijk ochtendje voetballen en de wetenschap dat het ook wel eens tegen kan zitten. Hierbij willen we nogmaals dank zeggen aan onze vrienden van HZVV die ons mooi uit de brand hielpen.

Jos Kok

Laatst aangepast op zaterdag, 21 september 2019 07:28