maandag, 18 november 2019 13:39

Herfsttoernooi 2019 Vitesse ’63 Old Stars

Herfsttoernooi 2019 Vitesse ’63 Old Stars

Mooie promotie voor het Walking Football

Afgelopen vrijdag 15 november 2019 organiseerde Vitesse ’63 Old Stars al weer voor de tweede keer het Herfsttoernooi. Wij doen dit elk jaar naast ons grote Prewest Walking Football toernooi in April.

Dit jaar deden Dedemsvaart, Steenwijk, HZVV 1 en 2 en Vitesse ’63 Old Stars 1 en 2 mee aan dit toernooi.

De teams van Vtesse 1 en 2 waren door loting samengesteld. Vitesse ’63 Old Stars 1 bestond uit Roelof Heuvelman, Jeene Keizer, John van Dijk, Roel Hummel, Jan Huiskes en Jos kok.

Vitesse ’63 Old Stars 2 bestond uit Lex Kruger, Freek Nijmeier, Cor Koppenol, Luuk Vos, Henk van Dijk en Albert Schipper.

Het Herfsttoernooi dat wij organiseren heeft vooral als doel om naast onze training ook de mogelijkheid te hebben tegen andere ploegen te spelen omdat Walking Football zowel op technisch als tactisch vlak een uitdagend spelletje is.

Technisch gaat het gaat om de kunst om de bal snel en strak in te spelen en het vermogen al combinerend tot scoringskansen te komen die ook nog eens koel benut moeten worden.

Tactisch is de veldbezetting heel belangrijk. Breed en doelgericht spelen richting de tegenstander met opsluitende verdedigers vraagt het een en ander qua inzicht en samenspel terwijl veldverkleining en trechtervorming in de verdediging weer heel andere vaardigheden vraagt.

Dit oefenen wij op de training onder de bezielende leiding van onze trainer Henk van Dijk. Maar zoals de Engelsen zeggen “the proof of the pudding is in the eating” oftewel je wordt er pas echt goed in wanneer je het spelletje heel vaak speelt. En daarmee wordt het ook heel veel leuker om te doen.

Dit Herfsttoernooi stond dus in het teken van oefenen van Walking Football. De deelnemende teams de mogelijkheid bieden om een aantal wedstrijdjes te spelen tegen andere teams om zowel op technisch als tactisch vlak beter te worden en ook nog eens een leuke middag met elkaar te hebben. Er was dus geen toernooiwinnaar en de uitslagen waren secundair.

Het was een mooie dag. Lekker fris maar weinig of geen wind. Omdat we dit al een beetje hadden verwacht hadden we een schema uitgewerkt waarin alle ploegen een keer tegen elkaar speelden. Wedstrijden van een kwartier en geen rustperiode. Dit ook om de spieren niet al te zeer te laten afkoelen. Maar uiteindelijk speel je dan inclusief de warming up bijna anderhalf uur voetbal. En het spelletje is behoorlijk intensief.

We startten zoals gezegd met een gezamenlijke warming up geleid door onze trainer Henk van Dijk. Een goede warming up is uiterst belangrijk in het Walking Football. Alle spieren moeten goed op temperatuur zijn. Altijd belangrijk maar zeker wanneer de buitentemperatuur daalt.

herfst2019-1

Daarna werd het wedstrijdschema afgewerkt. In de wedstrijden is het natuurlijk toch altijd weer lekker fanatiek. Een wedstrijd moet natuurlijk wel gewonnen worden al doet de uitslag er zogenaamd niet toe.

herfst2019-2

Wij draaien als Vitesse ’63 Old Stars al een aantal jaren mee maar het is wel verheugend te zien dat het niveau elk jaar hoger is. Sommige teams maken echt grote stappen en er komen steeds meer nieuwkomers.

Ook het spel wordt beter qua techniek, tactiek en beleving. En wat het sociale aspect betreft blijkt het, zo bleek tijdens het Herfsttoernooi weer, geen enkel probleem om spelers even te lenen van andere teams. Die draaien dan in het andere team gewoon mee. Helemaal geweldig dus.

herfst2019-3

Na het toernooi hebben we met een groot aantal deelnemers nog even nagepraat onder het genot van een biertje en een hapje in de sfeervolle kantine van Vitesse ’63. Ook dat is een belangrijk onderdeel van Walking Football en uiteraard bleef het nog lang onrustig aan de Sportlaan in Koekange.

Uiteraard bij deze ook nog dank aan de mensen die dit toch elke keer weer mogelijk maken bij onze club. Het veld (complex) ligt er prachtig bij, de scheidrechters zijn er, Kleedkamers zijn in orde en de kantine is top. We krijgen elke keer weer complimenten over de wijze waarop we dit doen. Dank aan allen namens Vitesse ’63 Old Stars.

Voor de volledigheid onderstaand nog de uitslagen van alle wedstrijden op een rijtje.

0 = 2

2 = 3