maandag, 09 december 2019 17:48

Vitesse’63 Old Stars uitgenodigd voor FC Groningen – FC Utrecht

Vitesse’63 Old Stars draait al weer enkele jaren mee in het Walking Football wereldje. We nemen deel aan toernooien en organiseren die zelf ook. In de wereld van Walking Football en zeker in het Noorden van het land zijn we wel bekend.

Afgelopen week viel er een uitnodiging van FC Groningen bij ons in de bus om de wedstrijd tegen Utrecht op 8 december 2019 bij te wonen.

Afgelopen zondag verzamelden zich Freek Nijmeier, Lex Kruger, Henk van Dijk, Cor Koppenol, Roelof Heuvelman, Roel Hummel, Luuk van Noord, Martin Appelhof, Henk van de Berg en Jos Kok zich bij de kantine om naar Groningen te gaan.

osgron

In het stadion werden we ontvangen in de Top Dutch Lounge samen met nog een kleine 400 andere Waking Footballers. De catering was goed verzorgd en er waren twee inleiders. Mick Duzing vertelde over de inspanningen van de stichting FC Groningen in de Maatschappij die zich bezig houdt met onder meer het enthousiasmeren van ouderen om weer tegen een balletje te gaan trappen. De provincie Groningen lijkt wel om maar in Drenthe is er nog een wereld te winnen. De Friezen doen in Groningen natuurlijk even niet mee!

Daarna kwam schaatscoryfee Danielle Bekkering aan het woord die sprak over het HANNN het Healthy Ageing Network Northern Netherlands. Een instelling die veel initiatieven bundelt om de oudere mens gezond te houden. Wij zouden zeggen: gezond eten, beetje bewegen en niet achter de geraniums kruipen.

Eindelijk mochten we naar onze stoeltjes en de wedstrijd begon. De eerste helft was werkelijk niet om aan te gluren. Volgens ons hadden de spelers op het veld gehoord dat er zo’n 400 actieve Walking Footballers in het stadion zaten. Het leek de eerste helft wel of ze even wilden laten zien hoe je Walking Football speelt. Wanneer je op onze leeftijd zo speelt is er niks mis mee maar op ere-divisie niveau zo over het veld wandelen. Ongelooflijk.

osgron1

In de pauze was ook de catering weer goed op orde en konden we even bijpraten met diverse spelers en natuurlijk onze oud trainer Jannes Hofsteenge.

Daarna de tweede helft. Men probeerde in ieder geval iets op het veld neer te leggen dat op voetbal leek maar het zat er gewoon niet in deze middag. Uiteindelijk verloor Groningen met 1-0. Zowel van de zijde van Utrecht als van Groningen leken ze het voetballen verleerd. Ja je zou haast zeggen dat wanneer je je vak met zo weinig ambitie, passie en bedrevenheid uitvoer dat je dan beter maar ander werk kunt zoeken.

osgron2

Na de wedstrijd hebben we nog even gezellig nagezeten in de Top Dutch Lounge. En dat doen we natuurlijk ook in ons trainingsjasje zodat we Vitesse’63 en natuurlijk onze sponsor Prewest nog even goed kunnen promoten. In de nazit kregen we ook al vragen over ons toernooi in April en of we er wel aan dachten om op tijd de uitnodiging te versturen. Dus dat zit ook wel weer goed in het nieuwe jaar.

Uiteindelijk hebben we met zijn allen nog even nagetafeld bij het Vergulde Ros in Halfweg. Daar hebben we nog even terug gekeken op de eerste helft van ons seizoen dat begon met behoorlijk wat geblesseerden maar nu lijkt het tij weer te keren en na de winterstop is iedereen er weer bij.

osgron4

In de eerste helft van het seizoen hebben toernooien gespeeld in IJsselmuiden en Hellendoorn. We hebben zelf een Herfsttoernooi georganiseerd en hebben getraind met Zuidwolde.

Vrijdag 13 december hebben we onze laatste training met afsluitend een drankje en een hapje en daarna starten we 17 januari al weer met onze eerste training. En de tweede helft van het seizoen belooft weer druk te worden. Al met al zijn de Vitesse’63 Old Stars alive and kicking oftewel

Vitesse’63 Old Stars: daar wil je bij horen

Jos Kok