woensdag, 05 februari 2020 17:53

Vitesse ’63 Old Stars ontvangt Zuidwolde Old Stars

Geschreven door  Jos Kok

Afgelopen jaar, op 3 december om precies te zijn, werden we ontvangen door Zuidwolde Old Stars om een keer met hun mee te trainen. Dat was een leuke bijeenkomst en daar werd de afspraak gemaakt om op 31 januari 2020 mee te trainen met Vitesse ’63 Old Stars op het sportterrein in Koekange.

Afgelopen vrijdag was het zo ver. En hoewel Zuidwolde nu een groep van ca 15 spelers heeft waren er toch maar 4 spelers aanwezig. Alle begin is moeilijk en wij weten als Vitesse ’63 Old Stars als geen ander hoe verschrikkelijk moeilijk het is om een vaste ploeg spelers bij elkaar te brengen.

Om 14.00 uur hebben we de spelers ontvangen voor een kopje koffie in onze nieuwe kantine. Die ziet er overigens schitterend uit en kan alleen nog maar mooier worden wanneer dadelijk het nieuwe meubilair er is.

Van onze kant waren aanwezig Cor Koppenol, Freek Nijmeijer, Luuk Vos, John van Dijk, Roel Hummel, Roel Gritter, Henk van Dijk en Jos Kok.

Zuidwolde had aangegeven dat ze graag een training van ons mee wilde maken om te kijken hoe wij die opbouwen, wat we doen aan conditietraining en welke speltechnische oefeningen wij inzetten. Uiteraard dit alles afrondend met een lekker fanatiek partijtje 6 tegen 6.

Onze trainer Henk van Dijk had een mooi programma gemaakt waar allerlei bovengenoemde zaken in voor kwamen.

Na de oefeningen hebben we als afronding nog een stevig partijtje 6 tegen 6 gespeeld. Het bleek voor de mannen van Zuidwolde nog een pittige training te zijn geweest want normaal trainen zij één uur en wij altijd anderhalf uur. Dat extra half uurtje hakte er dus wel in.

Na afloop hebben we nog even gezellig nagepraat in de kantine en afgesproken dat we in de toekomst nog meer zaken samen op gaan pakken. Bijvoorbeeld indien het nodig is met een gemixt team naar een toernooi te gaan en de mogelijkheid bieden om altijd aan te sluiten bij een training zoals we ook al enkele jaren met HZVV doen. Wat ons betreft komt Staphorst, De Wijk en Ruinen dit gezelschap op korte termijn ook nog versterken. Dat zou heel mooi zijn.

Maar …………. dat was voor die dag nog niet alles. We hadden ons als Old Stars met twee teams opgegeven voor de pubquiz diezelfde avond. Old Stars 1 werd gevormd door Henk van Dijk, John van Dijk en Roel Hummel en Old Stars 2 door Luuk Vos, Freek Nijmeijer, Jos Kok en hevig geassisteerd door Frens Waninge.

Overigens een prima georganiseerde quiz waar maar liefst 17 teams aan meededen en er waren een kleine 80 aanwezigen. Toch een mooi succes.

De vragen waren pittig. Maar liefst negentig vragen over verschillende categorieën moesten beantwoord worden. Toen ruim na 23.00 uur de stofwolken waren opgetrokken bleek dat we het niet alleen op het voetbalveld goed doen. Old Stars 2 was keurig in de middenmoot geëindigd met een gedeelde 9e plaats. De show werd wat ons betreft gestolen door het team van Old Stars 1. Op een nippertje misten zij het ereschavot en eindigde op een uiterst verdienstelijke 4e plaats. Het team 45 Plus bleek overigens onverslaanbaar deze avond.

Het blijkt dus dat we niet alleen voetbaltechnisch goed mee kunnen doen maar dat onze grijze cellen ook nog prima werken.

Verslag
Jos Kok

 

Laatst aangepast op woensdag, 05 februari 2020 18:00