Wedstrijdverslagen

zaterdag, 11 augustus 2018 11:47

Voorbereiding vrouwen 1

Geschreven door

Vrouwen 1 gaat voor het derde seizoen spelen in de landelijke eerste klasse. Op woensdag 15 augustus start de voorbereiding voor de dames.

zaterdag 25 augustus oefent vrouwen 1 tegen HZVV. Hier zullen we oud trainer Marco de Jonge weer treffen. 

Woensdag 29 augustus oefenen we thuis tegen FC Wolvega. 

 

Op 1 september start onze bekercompetitie tegen Odysseus'91. Odysseus'91 speelt in de landelijke hoofdklasse A. 

Odysseus'91 is afgelopen seizoen op een 9e plek geëindigd in de landelijke hoofdklasse A.

8 september spelen wij onze tweede beker wedstrijd tegen SC 't Gooi. 'T gooi speelt in de landelijke eerste klasse A. 

vorige seizoen is 'T gooi op een 7e plek geëindigd in de landelijke eerste klasse A.

op 15 september spelen wij onze laatste wedstrijd van de beker poule. We spelen tegen SteDoCo uit de topklasse.

Vorige seizoen is SteDoCo gepromoveerd naar de topklasse via nacompetitie. 

 

Onze eerste competitie wedstrijd is 22 september tegen TKB uit Groningen.

zondag, 27 november 2016 11:33

Wedstrijdverslagen Vitesse'63 VR1 en VR2

Geschreven door

De wedstrijdverslagen van Vitesse'63 VR1 en VR2 staan regelmatig op de facebookpagina Vitesse'63 Dames. Link https://www.facebook.com/vitesse63dames1/?fref=ts

 

dinsdag, 05 juli 2016 13:59

Vitesse'63 VR1 promoveert naar 1e klasse

Geschreven door

Voor de eerste keer in de geschiedenis promoveren de vrouwen van Vitesse’63 naar de eerste klasse! In twee bloedstollende wedstrijden tegen d'Olde Veste VR1 wist Vitesse’63 op doelsaldo te promoveren! De uitwedstrijd werd gewonnen met 1-3  (Dionne 2x & Linda V). De thuiswedstrijd werd helaas verloren met 1-2 (Elza). Op doelsaldo promoveert vrouwen 1 naar de landelijke eerste klasse. Daar zullen ze de volgende tegenstanders tegenkomen.

ASC’62, Be Quick D, Be Quick’28, De Weide, Heerenveense Boys, Hollandscheveld, ONS Boso Sneek, Oranje Nassau, S.C. Stiens,  ST, Annaparochie en The Knickerbockers.

 

Hieronder nog een aantal filmpjes van de promotie.

d' Olde Veste - Vitesse'63 (1-3)

https://www.youtube.com/watch?v=3mcbUrDJSYw

 

Vitesse'63 - d'Olde Veste (1-2)

https://www.youtube.com/watch?v=4as2_Rv0fno

 

RTV Drenthe:

https://www.youtube.com/watch?v=lXq22gD_hIE

 

woensdag, 25 mei 2016 15:40

Vitesse'63 VR1 gaat door naar de finale ronde!!!

Geschreven door

Groen Geel VR1 - Vitesse'63 VR1

Groningen, 21 mei 2016. De dag van de waarheid. Een dag die niemand had verwacht. Promotiewedstrijd voor eerste klasse. De thuiswedstrijd werd met 2-1 verloren. Vandaag wisten we wat we moesten doen!! Alles of niets! Bij een 0-1 stand zou er verlenging komen en uiteindelijk penalty’s. om dit te voorkomen moesten vanaf de eerste minuut alles geven.

Om 14.30 uur waren de meeste vrouwen op het sportveld aanwezig om bij heren 1 te kijken. Zij speelden vandaag de thuis wedstrijd voor klasse behoud in de 3e klasse! Omdat wij als team weten hoe belangrijk steun van de supporters is, waren wij aanwezig. Hier zagen we direct het goeie voorbeeld. Na 20 minuten stonden ze al met 3-0 voor. Ze gingen de rust in met een 3-1 voorsprong. Helaas konden we de wedstrijd niet afkijken omdat wij moesten vertrekken naar Groningen. In de gehele voorbereiding hielden we de telefoon in de gaten hoeveel het bij heren 1 zou staan. Uiteindelijk kregen we te horen dat heren 1 met 4-1 had gewonnen en zo al een mooie stap richting volgende week maakt!! Klasse mannen!!! Gefeliciteerd!!

Maar nu even weer terug waar het allemaal om draaide bij vrouwen 1. Om 15.15 uur vertrokken we richting Groningen. Zo waren we Koekange nog niet uit  en vroegen we ons af als we de kleding tas wel mee hadden. Gelukkig.. hij was mee. Na een gezellig ritje naar het hoge noorden kwamen we rond kwart over 4 aan in Groningen. Eenmaal aangekomen zochten we snel de kleedkamer op. Nou ja kleedkamer?? Zoals sommige het noemde een sauna hok.

Richard had vandaag beschikking over 15 speelster en begon met de volgende 11.

Jose, Jody, Elza, Janine, Linda N, Tine, Ronie, Linda V, Alja, Heidi en Dionne.

Wissels: Gerdina, Liz, Rianca, Amber.

Om 17.15 uur werd er afgetrapt in Groningen. Vitesse’63 wist was ze moesten doen en dat was met 2 doelpunten verschil winnen. Groen Geel hanteerde in Koekange veel de lange bal dus we wisten hoe we moesten verdedigen. Vitesse’63 begon scherp aan de wedstrijd. Iedereen ging er met een volle 200% voor. In de 4e minuut stonden we ook al op een 0-1 voorsprong. Een mooiste steekbal van Jody gaf Dionne de ruimte om 1 op 1 met keeper te komen. Hier wist Dionne gebruik van de te maken!!! De vrouwen van Vitesse’63 wisten dat het kon! Er werd voor elkaar gewerkt en zo creëerden we nog meer kansen. Helaas gingen er veel ballen op de lat, paal of had de keepster de bal klem. Groen Geel kreeg geen gevaarlijke kansen, Alleen afstand schoten was op dat moment de dreiging. Zo gingen we met een 0-1 voorsprong de rust in. Linda N werd gewisseld voor Liz. De tweede helft wisten beide teams zich staande te houden. Groen Geel creëerden nog steeds geen grote kansen. Groen Geel kreeg alleen grote kansen door de afstand schoten. Gelukkig spatte deze vaak uiteen op de lat of had Jose deze ballen klem. De spanning liep hoog op bij beide teams. Wie nu scoorde was zeker van de volgende ronde! Met nog een kwartier op de klok wisten beide teams dat het nu moest gebeuren. De supporters van Groen Geel lieten zich duidelijk horen en stonden achter hun vrouwen team. Ook de meegereisde supporters uit Koekange begon je meer te horen. Als een 12e vrouw stonden ze achter ons. Dit gaf Tine vleugels en schoot van 25 meter de bal over (de lange) keepster heen!! En dit nog wel met haar linker!! Vitesse’63 ging door het dolle heen!! Dit kon niet meer stuk!! Een 2-0 winst zou betekenen rechtstreek door naar de finale ronde om promotie naar de eerste klasse!! De verdediging van Vitesse’63 wist dat ze nog maar 1 ding te doen hadden. Dat was alles dicht houden achterin en geen kansen weg geven. Groen Geel probeerde met een extra vrouw naar voren te voetballen om meer druk te creëren op onze verdediging.

Na 90 minuten voetballen blies de scheid op de laatste keer op zn fluitje!! Dit betekend dus dat vrouwen 1 van vitesse’63 door is naar de finale ronde van de promotie wedstrijd!!! Het feest barste los!!!

4 en 11 juni zal vrouwen 1 in de finale ronde uitkomen tegen Olde veste of Genemuiden. Aanstaande zaterdag word er in een onderling duel beslist wie dat gaat worden.

Wij hopen 4 en 11 juni veel supporters langs de lijn voor vrouwen 1!! Neem dan je spandoeken, toeters en bellen mee en schreeuw ons naar de landelijke eerste klasse!!

maandag, 09 mei 2016 09:44

Vitesse'63 VR1 wint periodetitel

Geschreven door

Vitesse'63 vrouwen 1 heeft een periodetitel gewonnen en mag nacompetitie spelen voor promotie naar de landelijke eerste klasse. Afgelopen zaterdag (7-05-2016) stond de belangrijke wedstrijd tegen V.V. Berkum 1 op het programma. Na een tot het einde toe zeer spannende wedstrijd bleven de punten in Koekange! De 2-1 winst was voldoende voor een periodetitel.

Aankomende zaterdag staat de eerste wedstrijd van de nacompetitie al op het programma. De tegenstander is Groen Geel vrouwen 1 en  is net als Vitesse'63 VR1 4e geworden in de 2e klasse. 

Vitesse'63 VR1 speelt op 14 mei eerst thuis deze wedstrijd begint om 14:30 uur. De week er na is de return in Groningen, deze wedstrijd begint om 17:15 uur.

Kom de vrouwen aankomende zaterdag steunen in deze belangrijke wedstrijd!

dinsdag, 03 mei 2016 20:14

Vitesse'63 VR1 maakt kans op periodetitel!

Geschreven door

Na twee verloren wedstrijden op rij is het seizoen nog niet voorbij voor Vitesse'63 VR1. De nummer vier in de eindstand krijgt de derde periode toebedeeld en speelt dus nacompetitie.

Momenteel staat VR1 op een gezamenlijke 4e plek met Berkum. Beide teams verzamelden 29 punten, met het doelsaldo in het voordeel van Vitesse'63.

Aanstaande zaterdag treffen beide teams elkaar treffen in Koekange. Dan zal beslist worden wie er met de periodetitel vandoor gaat.

Kom de vrouwen van Vitesse'63 steunen in deze belangrijke wedstrijd! Aftrap is om 14:30 uur.

woensdag, 16 maart 2016 12:54

Vitesse'63 VR1 - Hollandscheveld VR1

Geschreven door

Vitesse’63 VR1 – Hollandscheveld VR1.

 

Koekange- zaterdag 12 maart kwam de koploper Hollandscheveld op bezoek. De vorige ontmoeting was in een 2-1 winst voor Hollandscheveld afgesloten. Vitesse’63 had wat goed te maken.

Ook om aansluiting te houden richting bovenin moest Vitesse’63 winnen.

 

Richard begon met de volgende opstelling:

Jose

Tine – Elza- Janine- Linda N

Dionne – Heidi – Ronie

Rianca – Mariette – Gerdina

 

Wissels: Linda V – Amber – Jody

 

Om half 3 werd er afgetrapt. Vitesse begon sterk aan de wedstrijd. Er werd op hoog tempo gespeeld en beide ploegen kregen kansen. Hollandscheveld was in de eerste helft steeds een stapje feller. Hollandscheveld kreeg in de eerste helft ook de beste kansen.

Na een mooie aanval van Hollandscheveld kwamen ze voor  met 0-1. Vitesse bleef erin geloven en streed door. Zo kreeg Vitesse nog een aantal kansen. Helaas gingen deze er allemaal niet in.

 

Onder het genot van een kopje thee werden er even een aantal dingen besproken. Niemand vond dat hier vandaag verloren hoefde te worden. Het geloof en de strijdlust waren er!

 

Na 15 minuten rust te hebben gehad liepen alle vrouwen weer het veld op. Beide teams stonden met dezelfde 11 op het veld. 

Vitesse kreeg  creëerde meer kansen en  we wisten dat het kon.  Na ongeveer een kwartier voetballen kwam Linda V na “de 9 maanden blessure “weer in het veld. Linda kwam erin voor Rianca. Het eerste bal contact van Linda V was een schot op doel. Helaas met te weinig kracht.

Niet veel later maakte Mariette een mooie actie over de rechter kant en gaf de bal voor. Janine liep achter de verdediging goed in en schoot de bal in het netje. 1-1

Er kwam steeds meer geloof bij de vrouwen van Vitesse’63.

Met nog 5 minuten op de klok wist Hollandscheveld nog 2 keer te scoren. Na een ingooi wist de links buiten de bal over Elza en Jose heen te tikken en scoorde de 1-2. Vitesse’63 ging 1 op 1 spelen. Het was nu alles of niks. Helaas kwam Hollandscheveld in de counter er weer door en schoof de 1-3 binnen.

 

Na een wedstrijd met 2 gezichten trok Hollandscheveld aan het …… eind.

 

Volgende week staat SVZW op het programma met 3 punten onder ons.

 

 

 

dinsdag, 01 december 2015 20:07

Vitesse’63 vrouwen 1 pakt een dik verdiende punt.

Geschreven door

Om 12.45 uur vertrokken de we richting Ommen. Zo vroeg, ja zo vroeg. De reden hiervan is dat we ook nog wel eens verkeerd rijden. Zoals nu weer het geval was.

10 minuten later dan dat we gepland hadden. Kwamen we aan op het sportpark van OZC. Daar rijd Janine  over een mol heen. Linda gilde het uit en Gea had de grootste lol.

 

Maar even over de wedstrijd. OZC was voor ons een onbekende tegenstander. OZC staat momenteel op de laatste plek maar won de laatste weken veel wedstrijden.

Zo wonnen ze dik van HZVV en  gelijk tegen de Unicum. (de koploper)

 

Om 14.25 stonden we op het veld voor je pasjes controle. Dit was maar goed ook. Elza en Janine hadden de verkeerde shirts aan. (de reden hiervan volgt nog)

Om 14.30 uur trapte we af. De eerste 10 minuten waren de vrouwen van Vitesse’63 de betere partij. Daarna kwam OZC beter in de wedstrijd. Ze liepen veel en de achter hoede was soms de kluts kwijt. De bewegelijke speelsters van OZC brachten de achter hoede in verwarring. OZC kreeg veel kansen. In de 34e minuut was het raak. 1-0 voor OZC.

Vitesse’63 werd wakker geschut en wist dat er nu iets moest veranderen. In de 37e minuut kwam er een kanteling in de wedstrijd. Elza werd met een rode kaart het veld afgestuurd.

De dames wisten dat er nu uit een ander vaatje getapt moest worden. Hierdoor kwam Vitesse’63 wel beter in de wedstrijd.

 

Onder het genot van een kopje thee werden de koppen bij elkaar gestoken. Richard gaf een motiverende preek en had er vertrouwen in dat we hier niet hoefde te verliezen. Ook al stonden we met 10 vrouwen in het veld.

 

De 2e helft was Vitesse’63 duidelijk de betere ploeg. We kregen een aantal kansen. Zo kopte Alja de vrije trap van Dionne bijna binnen, schoot Tine net over, kopte Alja een bal net over van een schot van Tine.

Zo werd in het in de slot fase steeds spannender. Zo hoorde we het publiek steeds meer. De afgereisde supporters lieten meer van zich horen.

De kansen die we toen nog kregen werden niet goed uitgespeeld. Vitesse’63 ging met meer druk spelen en 1 op 1 achter in. In de blessure tijd kreeg Vitesse’63 een vrije trap. Janine gaf deze bal goed voor Liz legde de bal terug op Mariette. Wat een opluchting. Iedereen had opeens energie voor 10 op volop een sprint naar voren te trekken.

Volgens de grensrechter was het buitenspel. De twijfels waren er ook bij de scheids. Helaas moest hij uitgaan van de grens omdat hij het zelf niet had gezien. Dit deed Vitesse’63 goed en we wisten dat het nog kon. De kansen kwamen er steeds meer en OZC kwam er niet meer uit. Vitesse’63 wist nu dat het moest. De dames moesten doordrukken voor een punt.

Diep in de blessure tijd was het rommelig bij het doel van OZC. Mariette gooide haar frustratie eruit en scoorde de gelijk maker.

Het barste los van blijdschap aan de kant van Vitesse’63.

Met nog een aantal minuten op de klok moesten we zorgen dat we niks meer tegen kregen.

Vitesse’63 speelde het goed uit. Zo eindigde de wedstijd in een 1-1.

 

Helaas was er deze dag ook iets minder goed nieuws. Richard Bruintjes stopt volgend jaar als coach bij Vitesse’63 vrouwen 1.

Na 3 seizoen zeggen beiden kanten dat het beter is dat ze uit elkaar gaan.

 

 

woensdag, 21 oktober 2015 11:18

Hollandscheveld VR1 - Vitesse'63 VR1

Geschreven door

17 oktober werd er gespeeld tegen Hollandscheveld VR1. een oude bekende van vorig jaar. Ook een tegenstander die we nog niet vergeten waren. Na een harde nerderlaag van 8-1 vorig jaar wisten we dat we ze nu moesten pakken. de hele week werd er scherp getraind door de selectie en iedereen stond ook scherp aan het begin van de wedstrijd. 

Richard Bruintjes begon met de volgende opstelling:

Jose, Amber, Janine, Liz, Linda N, Dionne, Jody, Marjette, Alja, Heidi Gerdina

wissel: Tine en Anita

afwezig: Rianca, Elise (blessure) Elza (ziek)

Het eerste half uur ging de wedstrijd gelijkwaardig op tussen de beide subtoppers.  Hollandscheveld had het moelijk het het felle Vitesse'63. Vitesse'63 zette Hollandscheveld sterk onder druk. Na ongeveer een half uur spelen had Hollandscheveld 2 grote kansen. Hollandscheveld die niet scherp was met de afrondingen wist hierdoor het net niet te vinden. Met een snelle uitbraak van Vitesse;63 werd Gerdina Kroek weg gestuurd die diepte in. Een mooie actie over de linkerflank wist Gerdina Kroek de bal voor te geven op Dionne Keizer. De bal kwam in de kluts en Dionne Keizer wist hier wel raad mee en schoot de 0-1 binnen. Zo ging Vitesse;63 lekker de rust in. 

Na de rust kwam Hollandscheveld goed uit de kleedkamer. ze waren feller in de duels. Vitesse;63 kwam meer onder druk en kwam er niet zo goed uit als de 1e helft. Hollandscheveld kreeg steeds met vertrouwen dan ze nog een punt konden halen. Na 70 minuten kwam Hollandschveld ook op gelijkt hoogte. Uit een corner werd de bal door alles en iedereen gemist en schoot Elleke Snippe de bal bij de 2e paal binnen. Niet vlak daarna viel ook de 2-1 binnen voor de thuisploeg. Uit een ingooi een een snelle aanval schoot Amber Tjeerdsma binnen in de linkerhoek. Dit was tegen de verhoudingen in. 

Training Richard Bruintjes besloot alles of niet te gaan spelen. 1 op 1 achter in. Janine Heuvelman werd vanuit de laatste man positief naar mid mid gestuurd om met meer druk naar voren te gaan voetballen.  Vitesse'63 kreeg de wedstrijd weer onder controle en drukte de thuisploeg weer achter uit. Helaas kon VItesse'63 het net niet vinden en werd er ongelukkig verloren in Hollandscheveld. een gelijk spel was gezien de wedstrijd een eerlijke en terechte uitslag zijn geweest. 

Helaas pakken we weer geen punten en zakken we af naar een 7e plek met 7 punten uit 6 werdstrijden. Een zure nederlaag waarin fel gestreden werd. Trainers Richard en Gea baalden van het resultaat maar waren zeer tevreden over het werklust van de dames. Deze week word er weer fanatiek getraind en gefocust op de beker wedstrijd van aanstaande zaterdag. Drenthina. 

 

donderdag, 17 september 2015 09:16

Dames pakken de eerste competitie punten!!

Geschreven door

Dames pakken de eerste competitie punten!!

Zwolle- na  dat we vorige week in de laatste minuut de punten hebben laten liggen moesten we vandaag winnen!

Berkum stond op het programma. Een wedstrijd die altijd gelijk op gaat en een spannende pot moest worden.

 

Selectie:

Jose- Elise – Janine – Linda – Jody – Tine – Mariette – Heidi – Maureen – Liz – Gerdina – Dionne – Amber  - Elza

 

Om kwart voor 3 stond de hele selectie klaar om richting Zwolle te gaan. Om half 5 werd er afgetrapt!

Berkum begon fel aan de wedstrijd. Zat er strak op en ging ieder duel aan.

Vitesse daarin tegen was iets minder fel en waren iedere keer een stapje te laat.

Het spel ging op en neer en beide teams kregen kansen. Vitesse werd met de minuut beter en kwam beter in het spel.

In de 44e minuut kreeg Vitesse een vrije trap aan de zij lijn. Op dit zelfde moment kreeg een speelster van Berkum een rode kaart.

Elza bracht de bal voor en toen was het  Maureen die de bal mooi verlengde met een hakje. Jody was scherp  en kon binnen tikken op leeg doel. 0-1

Vitesse ging goed de rust in!


Vitesse kwam goed uit de kleedkamer! Kregen steeds meer kansen, helaas vielen deze aan de verkeerde kant van de paal.

Uit een lage  corner van Maureen kwam de bal voor de voeten van Tine. Tine schoot de bal via een verdedigster  in het linker hoekje! 0-2!!

Niet veel later gaf Liz, die alle vrijheid had aan de rechter kant, een mooie crosspass op Amber. Amber kwam goed voor haar man en schoot de bal mooi over de keepster heen. 0-3! De wedstrijd was gespeeld!

Helaas viel 10 minuten voor tijd de 1-3 binnen.

In de laatste 5 minuten gaf Liz weer een mooie crosspass op Gerdina, Gerdina schoot in 1 keer op doel. De keepster redde de eerste keer nog, in de rebound kon Amber binnen tikken!


Na een welverdiende 1-4 winst op Berkum hebben de dames de eerste 3 punten binnen!

Volgende week spelen de dames thuis tegen Unicum! Een onbekende tegenstander! Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op het sportpark in Koekange!

woensdag, 02 september 2015 18:55

Vitesse'63 VR1 door naar de volgende ronde!

Geschreven door

Vitesse’63 VR1 bekert door!

 

Koekange – na dat er vorige week met 6-0 gewonnen werd bij 3e klasser  SJO JV Oostenburg stond vandaag de return op het programma.

 

Richard begon met de volgende 11 dames.

Jose, Elise, Elza, Janine, Linda N, Tine, Heidi, Rianca, Jody, Dionne, Gerdina

Wissels: Mariëtte, Maureen, Amber

 

Koekange- Om half 3 werd er afgetrapt op  het 2e veld van Vitesse’63. De dames hadden 1 opdracht mee gekregen. Dat was dat we ze niet mochten onderschatten en ons eigen spel moesten gaan spelen. Ook al hadden we vorige week dik gewonnen.  

De Dames van Vitesse’63 zetten meteen druk en zo gaf Gerdina  in de 2e minuut een mooie voorzet op Heidi en zetten ons op een 1-0 voorsprong!

Vitesse was duidelijk de betere ploeg. Na 12 minuten kreeg Janine een grote kans maar deze werd keurig weg gebokst door de keeper van Oostenburg.

Gerdina was scherp en schoot uit de rebound de 2-0 binnen!

5 minuten later kreeg Heidi een grote kans, deze pakte de keeper maar had de bal niet klem. Tine was er snel bij en schoot de bal keihard binnen!! 3-0!!

Dionne, die zich heel mooi vrij had gelopen, zag dat Jody de diepte in liep. Dionne  gaf een mooie steekpas en zo zette Jody de stand op 4-0 na 27 minuten spelen.

Vitesse zakte wat in en was niet meer alert genoeg. De links voor van Oostenburg kwam langs de verdediging en schoot de 4-1 binnen!

 Vlak voor rust was er mooi combinatie spel, Heidi wou de bal voor geven aan Jody. Door communicatie fouten van de keeper en verdedigster schoot de verdedigster de bal in hun eigen doel. 5-1!!

~rust~

Na rust kwamen we goed uit de kleed kamer.  Het was direct duidelijk dat Vitesse deze uitslag niet genoeg vond en zette volop druk.

Dionne maakte een mooie actie en schoot 2 minuten na rust de 6-1 binnen.

Nog geen 10 minuten later draaide Dionne bij d’r directe tegenstander weg en schoot de bal in het net! 7-1!

In de 87e minuut schoot Heidi de bal uit de draai over de keeper heen. Hiermee zette ze de 8-1 op het score bord.

 

Met een 6-0 en 8-1 winst waren wij duidelijk de bovenliggende partij en gaan verdiend door naar de volgende ronde in de beker!

 

Aanstaande zaterdag wacht ons de eerste competitie wedstrijd te wachten tegen VV De Weide VR1. Om 14.30 uur word er afgetrapt op het sportveld in Koekange!!

 

 

 

 

 

 

 

zondag, 01 december 2013 14:33

Vitesse'63 VR1 deelt de punten

Geschreven door

 

Vitesse VR1 deelt de punten     

 

Het eerste vrouwenteam wilde graag een overwinning pakken om bovenin mee te blijven doen. Maar helaas ook deze middag pakte het voetballend anders uit. Vitesse verzuimde te scoren, hierdoor bleef een gelijkspel op het scorebord staan en werden de punten gedeeld.

 

Vitesse begon goed aan de wedstrijd en speelde de eerste tien minuten veelal op de helft van de tegenstander. Helaas kwam na deze goede start een tegendoelpunt voor de rood-gele brigade. Waar Vitesse overtuigd was van een buitenspel liet de scheidsrechter doorgaan. Olde Veste pakte hierdoor vrij gemakkelijk de voorsprong. Hierna werd het spel rommelig en gaf men veel lange ballen. Vitesse was het stuur kwijt. Toch geheel onverwacht wist Linda Veltman de bal voor te geven. Lucanne Spoelder stond, evenals vorige week, op de goeie plek en schoot de bal vanuit de lucht in de goal. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, waarbij het spel zich vooral op Olde Veste zijde afspeelde. Een uitval over recht zorgde weer voor gevaar en ook ditmaal wist Olde Veste hieruit te scoren.

 

Na rust een beter Vitesse, dat nu wel, hetzij nog steeds wat rommelig de bal wist rond te spelen. Het spel betrok nu het hele veld, en beide ploegen streden voor de overwinning. Vitesse wist halverwege de tweede helft door te breken en Maureen Klomp was nu goed voor het doelpunt. Vitesse wilde meer en leek dit te krijgen. Het doelpunt dat viel werd afgekeurd. Vervolgens mochten beide spitsen nog alleen voor de keeper het doel vinden, maar troffen geen goal. Het had dikke pech kunnen zijn wanneer het schot van Olde Veste erin was gegaan, maar deze ketste via de lat het veld weer in. Uiteindelijk een verdiend gelijkspel, maar voor Vitesse een zure middag gezien de stand.  

 

Derde klasser Vitesse 63 uit Koekange gaf zaterdag goed partij in de bekerwedstrijd tegen het een klasse hoger spelende SC Stiens. Men haalde alles uit de kast om een ronde verd...er te komen. Uiteindelijk ging men bij SC Stiens iets efficiënter met het benutten van de kansen om, waardoor met enig geluk de laatste acht van de beker werd bereikt.

Gevaarlijk in de omschakeling.
Na enige speldeprikken van Stiens kant was het Linda Veltman van Vitesse die haar eerste kans kreeg maar schoot in de handen van Ingrid Kars. Bij Stiens was men dus gewaarschuwd. Vitesse was vooral gevaarlijk in de omschakeling waarbij men er steeds snel uitkwam. Bij zo,n aktie was het aanvoerder Maureen Klomp die Cilla Ritsma uitspeelde en via de hand van Ingrid Kars en de paal naast schoot. De eerste echte kans van SC Stiens was voor Lisa Snoek maar de goed uitkomende keeper voorkwam erger. Even later een soort gelijke situatie waarbij Lisa Snoek nu wel als eerste bij de bal was en keeper José de Boer het nakijken gaf 0-1. Bij Vitesse was men niet echt onder de indruk van deze tegenslag. Er werd veel strijd geleverd en in combinatie met de snelle voorwaartsen had SC Stiens het hier duidelijk moeilijk mee. Het was opnieuw Linda Veltman die Cilla Ritsma te snel af was en op de voeten van Ingrid Kars schoot. Ook Astrid Kars kon geen grip krijgen op Linda Veltman en opnieuw werd een hard schot over de grond van haar gepakt door de prima keepende zus Ingrid. Voor SC Stiens probeert Megan Belles het nog een keer met lob over de keeper, maar deze weet de bal nog net over het doel te tikken. De beste kans, net voor het rustsignaal, was echter opnieuw voor Linda Veltman. Door een verkeerd beoordeelde bal van Astrid Kars kreeg opnieuw Linda Veltman een vrije schietkans. Opnieuw redt Ingrid Kars uitstekend.

De meeste toeschouwers waren nog niet eens terug op het veld toen de gelijkmaker van Vitesse al in het net lag. Na een ingooi, kon Heidi de Vries de bal voor de goal brengen en was het Lisanne Spoelder die van dichtbij voor de 1-1 tekende. Je zou verwachten dat men bij SC Stiens onderhand wel eens wakker was, maar niet dus. Het werd nog erger toen opnieuw Lisanne Spoelder vanaf rechts een bal diagonaal voorlangs gaf. Twee vochten om het been (de gezusters Kars) en de derde ging er mee heen (Linda Veltman) 2-1. Binnen vijf minuten was de voorsprong verloren gegaan en keek men bij SC Stiens tegen een op dat moment verdiende achterstand aan. De individuele klasse van Berber van der Zee betekende echter kort daarop wel de 2-2. Berber kapte goed naar binnen en haar schot eindigde in de verre hoek in het doel. Alles was weer mogelijk en dat is natuurlijk het mooie van bekervoetbal. Bij SC Stiens verliet Janneke Heslinga het veld en het was mooi om te zien dat Rixt van der Zee weer speelminuten kon gaan maken. Vitesse zette nog maar eens een tandje bij en schoot gevaarlijk voorlangs de goal waarbij Ingrid Kars nog net een hand tegen de bal wist te krijgen. Halverwege de tweede helft nam Gea Waninge een vrije trap die in één keer in de goal verdween zonder dat de bal was aangeraakt. De scheidsrechter keurde deze goal echter tot ieders grote verbazing af vanwege buitenspel. Een meevaller aan SC Stiens kant. De aanvallers bij SC Stiens kregen langzaam aan ook weer meer kansen. Ook de stevig en op het randje spelende Linda Nijmeijer kon dit niet voorkomen. Het was de diep gestuurde aanvoerder Megan Belles die de bal goed voor trok, waarna Berber van der Zee de bal over de keeper in het net schoot 2-3. Vitesse verzamelde nog één keer alle krachten. Zo ging Linda Veltman nog een keer onderuit in het strafschopgebied maar de scheidsrechter vond het niets. De wedstrijd werd uiteindelijk definitief door SC Stiens in het slot gegooid. Een mooie combinatie door de midden met Berber van der Zee werd door Lisa Snoek afgerond met een schot over de keeper 2-4. Nadat Rowan van Houten uit een hoekschop van Berber van der Zee nog eens over het doel had geschoten, eindigde deze wedstrijd in een gelukkige overwinning voorde tweede klasser. Aan Vitesse 63 de complimenten voor haar teamspirrit en dat men het de Stienser vrouwen uitermate lastig heeft gemaakt. Was Vitesse wat zuiniger met haar kansen omgegaan, had het wellicht anders uitgepakt.