zondag, 17 december 2017 09:48

Bekerwedstrijd Vitesse'63 VR2 - NKVV/Germanicus/CSVC VR2

Geschreven door  Marleen Mos

Vandaag stond de bekerwedstrijd op het programma tegen NKVV/Germanicus/CSVC VR2. Afgelopen week kon er niet getraind worden op de velden vanwege het weer. Wel is er woensdagavond als alternatief getraind in de sportschool. Er heerste in het team al een gevoel van winterstop, maar gistermiddag kwam dan toch het bericht dat er vandaag gewoon gevoetbald ging worden!!

Op goal stond vandaag José. De verdediging bestond uit: Karin, Elise, Felice en Nina. Het middenveld werd gevormd door: Marjolijn, Mariëtte en Roselie. De voorhoede bestond uit: Ellen, Geralde en Ilja. De wissels van vandaag waren: Alja, Christina en Puck.

Na een goede warming-up werd er om 14:30 uur afgetrapt. Vitesse begon goed aan de wedstrijd en maakte het spel in de eerste minuten. In de zesde minuut kwam er een goede voorzet van Ellen en ze bereikte hiermee Marjolijn. Helaas stuitte Marjolijn op de keepster. Een minuut later viel daar onverwachts de goal aan de andere kant en Coevorden stond 0-1 voor. Na deze goal kwam NKVV goed in het spel en werden ze dankzij de snelle voorspeelsters gevaarlijk. Daarnaast merkten we dat NKVV fysiek sterker was en er werden vele duels gewonnen door hun. In de 16e minuut brak een speelster van NKVV door en ging alleen op José af, maar José kwam goed uit en voorkwam een tweede tegendoelpunt. Een minuut later was er een aanval van Vitesse. Na een goede voorzet van Ellen vanaf rechts weet Ilja het helaas niet af te maken. Waar in de eerste minuten Vitesse het spel maakte ging het in het verloop van de eerste gelijk op met gevaarlijke uitbraken van NKVV. In de 19e minuut een gevaarlijke corner van NKVV maar José tikt de bal nog net over. In de 23e minuut de eerste wissel van Vitesse: Alja komt erin voor Ilja. Alja komt in de spitspositie te staan en Geralde schuift door naar links. Vier minuten later kwam er een mooie steekpass op Ellen en Ellen ging alleen op de keepster af. Ze stuitte helaas op de keepster die goed uit kwam. In de 30ste minuut een aanval over rechts en weer een goede voorzet van Ellen over rechts. Ze bereikt Geralde en die tikt hem via een verdedigster net naast. Vitesse krijgt in deze fase van de wedstrijd steeds meer kansen. Een paar minuten later geeft Alja een mooie steekpass op Geralde en die schiet over de keepster heen. Daar is dan gelukkig de 1-1!! In de 39ste minuut draait een speelster van NKVV weg van de man en schiet de bal vanaf de zestien goed binnen over José heen, 1-2. In de laatste minuut van de eerste helft komt er nog met geluk een kans voor Vitesse. Via de verdediging van NKVV krijgt Ellen de bal voor de voeten en schiet net naast.

De eerste helft speelde Vitesse niet het spel wat ze wilden spelen en kreeg dat in de rust ook te horen van de leiders. Na een goede bespreking startte Vitesse ongewijzigd aan de tweede helft. Er moest makkelijker gevoetbald gaan worden en er moesten meer duels worden gewonnen. In de tweede minuut na de rust krijgen we een vrije trap tegen maar de goed keepende José tikt de bal nog net over. Al gauw komt de ommekeer en komen er kansen voor Vitesse. In de 60ste minuut kwam na een mooie bal van Felice achteruit de bal voor de voeten van Marjolijn en zij schiet knap binnen. Hiermee staat het 2-2! In de minuten hierna blijft Ellen scherp vanaf de rechterkant en wordt door goede steekpasses van Alja steeds bereikt. De keepster van NKVV blijft alert en komt steeds goed uit. In de 66ste minuut wordt Ellen weer bereikt en schiet op doel. Een verdedigster van NKVV werkt de bal weg, maar legt de bal voor de voeten van Mariëtte. Mariëtte haalt vervolgens hard uit en het staat 3-2. Vitesse gaat steeds beter voetballen en krijgt ook meer de ruimte van NKVV om te voetballen. In de 70ste komt Puck erin voor Nina. NKVV krijgt het na de 3-2 steeds moeilijker en moet achteruit voetballen. Vitesse gaat in deze fase van de wedstrijd ook steeds fysieker voetballen. De gevaarlijke uitbraken van NKVV blijven nog wel. In de 73ste minuut stuit de buitenspeelster van NKVV op José. Ondertussen is er een wissel geweest bij NKVV en wordt de keepster gewisseld voor een andere keepster. De snelle, maar wat kleinere buitenspeelster van de eerste helft van NKVV komt op de goal te staan. Een paar minuten later wordt Ellen weer weggestuurd en dit keer door Mariëtte. Dit keer is het raak en Ellen schiet de 4-2 binnen. In de 79ste minuut komt Christina erin voor Marjolijn. Vitesse blijft aanvallen en in de 81ste minuut schiet Roselie van afstand raak. Een mooie bal over de kleine keepster heen in de kruising. In de laatste tien minuten van de wedstrijd gebeurd weinig en wordt er gewacht op het fluitsignaal.
De dames van Vitesse VR2 hebben zich goed terug geknokt na de rust en een achterstand van 1-2 omgebogen naar 5-2! Daarmee zijn we een ronde verder in het bekertoernooi! We zijn benieuwd wie de tegenstander wordt in de volgende ronde!

We gaan de winterstop in met een zevende plek in de competitie en we zitten dus nog steeds in het bekertoernooi! Op naar een welverdiende winterstop en we hopen de stijgende lijn voort te kunnen zetten in 2018!!

Laatst aangepast op zondag, 17 december 2017 09:56